|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:41 |
|
| |
לא טענתי שהרע"י בדה מלבו מלין, אלא שהחזיק בעדות יחידה זו, מפני הכבוד, והרי הבן איש חי עצמו נשאל על תשובת האר"י בשו"ת בית יוסף שנראה ממנה כאלו טעה בדברים פשוטים, והשיב שתלמיד טועה כתב בשם האר"י [אבל הב"י לא ידע שזה תלמיד טועה והשיב לו, ושניהם גרו באותה עיר והיו מחותנים] והוא לימוד זכות בעלמא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 20:31 |
|
| |
המעיין ביבי"א יראה שכתב כן בוודאות ובבירור ולא מתוך שמירת כבודו של הגרב"צ.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 23:34 |
|
| |
הרי לך שהצליח הרע"י בחכמתו לשכנע אותך, זו היתה מטרתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 12:22 |
|
| |
נייתי ספר ונחזי [יבי"א אמ"א כעת],
המעיין בדבריו יראה שכל ההשגות באו כראיה למש"כ בסוף דבריו דלאו מר חתים עליה ואם לא כן היה יכול להשיג על הרבה מחברים כדרך ש"התלבש" על אול"צ וכטענת אחרחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 15:28 |
|
| |
התלבש על אור לציון מפני שלא קיבל עקרונות הפסק של הרע"י וקיבל דברי אחרונים במקום שחלקו על מרן ב"י, התיר פאה נכרית, וכיוצא בזה מלין.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 13:35 |
|
| |
ארתח דבריך הראשונים הם השאלה הגדולה, מדוע לא חשב הב"י שזו טעות או רמאות? אגב, עד כמה שזכור לי הבא"ח דווקא נטה לומר שאכן כתב כן האר"י, אבל אולי אני טועה. בטענה שם היתה צודקת, שמה אכפת לך מי כתב ומי שאל, ובכלל הגישה שאסור שמורון ישכח משהו היא מטופשת.
דבריך האחרונים מעוררים את אחת משאלותיי על האור לציון ח"ב, שניכר בבירור שניסו לגזור קופה על חשבונו: 100% מהמבוא עוסק בדברים שרע"י כתב אחרת, ואגב יש שם לא מעט טעויות בסיסיות ואכמ"ל. תוכל להבחין שהשו"ת קטן הברבה, מכל הבחינות, מההערות, מה גם שההערות עוסקות בלא מעט דברים שלא מדוברים בשו"ת בכלל. מה שאומר בוודאות שהיתה מגמה לבנות ספר הלכה שלם כאלטרנטיבה לספרות רע"י, ובעדינות יתרה: זה אומר דורשיני...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 14:28 |
|
| |
"לבנות ספרות אלטרנטיבית להגרע"י", הזכרת לי את משפחת אליהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 22:18 |
|
| |
ספרות אלטרנטיבית להגרע"י א"א לילוד אשה לעשות אבל שיטה אלטרנטיבית אפשר להציג ושיטה זו אינה צריכה לריבוי ספרות וד"ל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 22:57 |
|
| |
ארתח זוטא כתב:
"התלבש על אור לציון מפני שלא קיבל עקרונות הפסק של הרע"י וקיבל דברי אחרונים במקום שחלקו על מרן ב"י, התיר פאה נכרית, וכיוצא בזה מלין" - אם זו גישתו של המחבר אז חבל על הזמן. *** הטענות על שיטת מרן זצ"ל שרמז עליהם ארתח זוטא ידועות ומסודרות ע"י מוטיבןשלום. בקרוב אפתח אשכול שבראשו פוסט המנתח את כל הטענות שנשמעו אי פעם על מרן זצ"ל אבאר את שיטתו ואור חדש יאיר על משנתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2014 22:36 |
|
| |
איני מייצג את המחבר ומוזר לחשוב שהטענות על הרע"י כולן מסודרות ע"י מוטי בן שלום..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2014 22:59 |
|
| |
אז יש לך תשובה אחרת על השאלה ששאלתי אליבא דהמחבר. * הטענות על דרכו ההלכתית [לא ההשקפתית או הפוליטית] נכללו בהודעותיו של מוטיבןשלום ובאשכולותיו בנושא. אני מדבר על שורש הטענות ולא על מגוון האופנים שבהם באו לידי ביטוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2014 15:29 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | ומוזר לחשוב שהטענות על הרע"י כולן מסודרות ע"י מוטי בן שלום.. |
|
לך תדע..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2014 21:45 |
|
| |
איני יודע מה מבדיל בין 'טענות' לבין גישות שונות די ברור שלרע"י היתה גישה שלא היתה מקובלת תמיד על כולם שונה מגישתו של חכם בדור הקודם כמו בא"ח ושל חכמים בדורינו כמו הראב"צ לענ"ד גישתו התאימה רק לאנשים בעלי בקיאות כמוהו אחרים לא יוכלו להשתמש בה גם אם ירצו ויאלצו לאט לאט לחזור לגישה השניה או לחילופין לקבל הוראותיו ולסמוך רק על הכתוב בספריו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2014 22:52 |
|
| |
נזכרתי באיזה מחבר ליטאי שאהב לעקוץ את הגרע"י על חיבוריו ועל הבקיאות חסרת הטעם וכו'.
מה לעשות שספריו נראים בסגנון: וכן נראה לדקדק מהמ"ב וכן שמעתי שנהג מרנא ורבנא בעל חזו"א זצ"ל והצעתי הדברים לפני מרן שליט"א וגירד באוזנו לאות הסכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 17:16 |
|
| |
נדמה שרומזים כאילו אני כותב משהו.
ובכן ליידע אתכם, אינני ת"ח, לא רב לא סופר ולא כותב. ולכן אינני עורך או כותב או משתתף בשום השגות נגד הגר"יע יוסף זצ"ל, או כל חכם אחר, או כל דבר תורני או מחקרי אחר בכל נושא שהוא.
את דעותיי אני מביע כאן בלבד. ולא בפרהסיה ובראש חוצות. ויש עוד הרבה מה לומר בדברים אודות השיטה הטכנית בהלכה שהפכה את תורתינו לעיסוק טכנוקרטי . אלא שאז אצטרך לכתוב ספר שלם. אני סמוך ובטוח שיש טובים ממני ולא פסו גיבורים שילחמו למען האמת גם מול ים נרגש ובני ענקים וארונות של ספרים, ולא יפחדו ,והם יעשו את העבודה טוב ממני.
וכדאי שהאשכול יחזור למסלולו והוא לעסוק בשבח הרבנים החריפים ביותר בדורינו. החיים עימנו כיום.
|
|
|
|
|