בית פורומים ספרים וסופרים

מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2014 22:36 לינק ישיר 

התכוונתי לאשכולותיך "מרן הס"ס של הרע"י" והודועותיך באשכולות השונים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2014 13:34 לינק ישיר 

ארתח
ההבדל בין טענות לגישות מתחיל בבעל גישה שונה שטוען כנגד גישת חברו.
לגבי זה שקשה להתעסק עם תורת הגרע"י למי שאינו בקי כמותו. מעניין. אבל בכל זאת נראה לי שיש מקום לקריאה נטרלית והערות ענייניות.

מוטי
נושא 'מורון (1)חכך בדעתו, (2)חייך ו(3)אמר' אכן דומה לטענות על כביכול הגרע"י. כנראה שכולם רוצים גם אדמורות וגם בעדיות, ולכן המצב נראה כך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2014 20:39 לינק ישיר 

לאחרונה פורסם שאמו של הרב יונתן רוזין תקבל השנה את פרס ישראל לרפואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2014 11:57 לינק ישיר 

זיהוי כתב:

נאמן מרן הגר"ע יוסף זצ"ל להעיד כי שמע מחכם בן ציון שהספר לא על דעתו

היכן העיד כך הרב עובדיה ששמע מהרב בן ציון?!
זה נשמע לי המצאה שלך משום מה... או שתבאר יותר.

הרב עובדיה כתב על תלמידו.. הרב אליהו טופיק שכתב בספרו שהחומר לא מהרב בן ציון. (ואין צורך לכתוב כאן מה כתב הרב עובדיה עצמו על הרב הזה).

מה שכן, אני יכול להעיד בפניך (אמנם אני ניק עלום ולא מגיע לעפר של הרב עובדיה, וגם אין באפשרותי להוכיח זאת ממגבלות האנונימיות.. אבל בכל זאת אני מעיד), ששמעתי מפורשות מהרב בן ציון עצמו, שעבר על כל הספר וכו' !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2014 12:58 לינק ישיר 

כמדומה שכ"ה ביבי"א ח"ט חאו"ח סו"ס ק"ח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2014 02:15 לינק ישיר 

זיהוי כתב:
כמדומה שכ"ה ביבי"א ח"ט חאו"ח סו"ס ק"ח. 

אכן זה המקום, אך לא מה שייחסת לו.

הנה צילום, לא כ"כ ברור לצערי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2014 14:22 לינק ישיר 

אני לא רואה כלום.

[יש לי נט מסונן]

אפשר תמליל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2014 23:43 לינק ישיר 

אני מכיר אץ הרב חנניה שפרן, עודנו צעיר. בוגר ישיבת ׳הר המור׳ , הבנה גאונית וידיעות מקיפות בשס פוסקים שותים ובספרות המחשבה. ניתוח מדויק ועמוק והמקורות עומדים ׳על קצה הלשון׳ ממש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2014 09:00 לינק ישיר 
הגאון רבי מרדכי שטרנברג

עיקר שכחת- בעוד אתה מזכיר בוגר של הר המור-
את הרב מרדכי שטרנברג שכחת. הרב שטרנברג, מראשי הישיבה (יחד עם תאומו, הרב עמיאל והרב צוקרמן), תלמיד של הרב מישקובסקי והרב פרום, פיתח שיטת עיון מרתקת וחריפה, אשר מביני דבר אומרים שהיא כעין המשך מפותח לשיטת הגרשש"ק, אך שונה ממנו בתחומים רבים. שיטת עיון זו היא המובילה ברוב ישיבות הקו, וגם במרכז הרב, על אף הפיצול. 
ניתן לעיין בחידושיו ובשיטת לימודו בקובצי "ערוגות הבושם"- של ישיבת הר המור, ובספרים שלו (שיעורים ערוכים. אם אינני טועה, הוא לא ממש עבר עליהם)"שיעורי הרב מרדכי". גם זה וגם זה נמצאים באוצה"ח. וכמו כן בהקלטות משיעוריו הנמצאות ברשת.
כמו כן פה,-צריך קצת לחפש-

אם כבר רבנים חריפים ומעניינים מהציבור הדתי לאומי - יש להזכיר את הרב אהרון ליכטנשטיין,(שמאמרים אודות שיטתו ישנם כאן, הרב אליקים קרומביין במאמר "על גלגוליה של שיטת לימוד" ובתגובה להhttp://www.academia.edu/3541028/_-_) ואת הרבנים יוסי הורוביץ ואילן מורבסקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2014 11:54 לינק ישיר 

אולי בגלל שאני שונא את האשכול הזה. מצטער שאני כל הזמן מוציא רוח מהמפרשים. העצבים שלי שהנה, עם מחשבה של חודשיים גילית שאפילו לא התחלת לשקלל את הרבנים שרצית לעסוק במשנתם...
מה הרעיון בשיטת ר' שטרנברג? גדלותו התורנית ידועה, אבל אנא, פרט במה היא מיוחדת.
הרב ד"ר ליכטנשטיין אכן מפורסם בתורתו, ומכאן לשאלה, אם כבר למה לא לדבר על שאר תלמידי וצאצאי הגרי"ד?
ספר נא על שני השמות האחרונים שציינת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2014 13:42 לינק ישיר 

הרעיון בשיטת הרב מרדכי: אם תסתכל בקישור המצורף, של עיתון ישיבת ירוחם, תראה כי המאמר הראשון עוסק בניתוח שלה. כמ''כ, אתה מוזמן לעמוד עליה בעצמך, (אם יש לך אוצר החוכמה) בחיבוריו דהתם. אם אין לך, בשנתון של הר המור (ערוגות הבושם) שיעוריו מופיעים לרוב בהתחלה, כך שאפשר לקרוא אותם על אף מגבלת הארבעים עמודים של אוצה''ח המקוון לאורחים. לדוג'- http://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?145601&$201404271336265
תלמידי הגרי''ד- א. אני לא מכיר אותם ככ. ב. אני חושב שיש משהו ייחודי בשיטת הלימוד של הרא''ל. (אומנם אין זה נושא השרשור,אך זה לענ''ד מעיד על משהו.)
הרב יוסי והרב אילן- לא זה המקום להגדיר את הייחוד שבשיטותיהם, אך הן מרתקות. (בגדול הרב יוסי למד אצל הרב מרדכי, אך הוא לקח את היסודות לכיוון אחר לחלוטין).
אגב, לא הבנתי מדוע אתה שונא את האשכול הנ''ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2014 02:26 לינק ישיר 

נראה לי שזה המקום המתאים להוסיף את הרב שמואל טל. מי שלומד את הספרים (סדרת 'טל חיים') רואה את הדימיון הרב לדרך החשיבה והעיון של החזו"א זצ"ל. עיון מעמיק וחודר, פשוט, יסודי, ולא מהסס להיות מקורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2014 00:09 לינק ישיר 

ועמך כולם חריפים ומתוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 04:41 לינק ישיר 

השאלה היתה על החריפים בדורנו ודעתי שהגראיל שטיינמן עונה להגדרה זו... פקחות. לצד חשיבה מעמיקה וזלזול מוחלט במקובל והפשוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 11:06 לינק ישיר 

פקחות כן, זלזול וכו' לא!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מי הם הרבנים היותר חריפים בדורינו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.