כל יום מתפלל יהודי בתפילה ובברכות, על חידוש עבודת בית המקדש. ונשאלת השאלה- האם יש מקום בדורנו, לעבודת המקדש כפי שמוכרת לנו.
כבר הנבאיים שמואל ירמיהו ישעיהו הושע ואחרים התיחסו לפולחן של המקדש בצורה שלילית, ביותר.
עם התקדמות האנושות , וביטול הקרבנות גם בעמים אחרים, כתב הרמב"ם
ספר מורה הנבוכים חלק ג פרק לב
ולא יהיה כהן אלא זרע המיוחד, כל זה הענין למעט זה המין מן העבודות שלא יהיה ממנו אלא מה שלא גזרה חכמתו להניחו לגמרי, אבל התפלה והתחנה היא מותרת בכל מקום, כל מי שיזדמן, וכן הציצית, והמזוזה, והתפילין, וזולתן מן העבודות הדומות להן, ובעבור זה הענין אשר גליתי לך נמצא הרבה בספרי הנביאים שמוכיחים בני אדם על רוב השתדלותם והתחזקם להביא הקרבנות, ובארו להן שאינן מכוונין לעצמן כוונת צריכה מאד, ושהשם אינו צריך אליהם, אמר שמואל החפץ לה' בעולות וזבחים כשמע בקול ה', ואמר ישעיה למה לי רוב זבחיכם יאמר ה', ואמר ירמיה כי לא דברתי את אבותיכם ולא צויתים ביום הוציאי אותם מארץ מצרים על דברי עולה וזבח, כי אם את הדבר הזה צויתי אותם לאמר שמעו בקולי והייתי לכם לאלהים ואתם תהיו לי לעם, וכבר הוקשה זה המאמר בעיני כל מי שראיתי דבריו או שמעתים, ואמר איך יאמר ירמיה על השם שלא צונו בדברי עולה וזבח ורוב המצות באו בזה, אמנם כוונת זה המאמר
האם נוכל להעלות על דעתנו כי בבית המקדש שיקום יהיה בית מטבחיים שה הכהנים יסתובבו בדם עד הקרסוליים?
האם לאנשים בעלי דעה והשכלה רחבה או צרה, זו תהיה צורת עבודת ה' שלהם?
אני בטוח שיהיו אנשים שיגידו כן, ודאי! אבל אני עוצר כאן ומבקש לחשוב!