בית פורומים עצור כאן חושבים

בית המקדש ! איך? למה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2014 12:04 לינק ישיר 
בית המקדש ! איך? למה?

כל יום מתפלל יהודי בתפילה ובברכות, על חידוש עבודת בית המקדש. ונשאלת השאלה- האם יש מקום בדורנו,  לעבודת המקדש כפי שמוכרת לנו.
כבר הנבאיים שמואל ירמיהו ישעיהו הושע ואחרים התיחסו לפולחן של המקדש בצורה שלילית, ביותר.
עם התקדמות האנושות , וביטול הקרבנות גם בעמים אחרים, כתב הרמב"ם

ספר מורה הנבוכים חלק ג פרק לב

ולא יהיה כהן אלא זרע המיוחד, כל זה הענין למעט זה המין מן העבודות שלא יהיה ממנו אלא מה שלא גזרה חכמתו להניחו לגמרי, אבל התפלה והתחנה היא מותרת בכל מקום, כל מי שיזדמן, וכן הציצית, והמזוזה, והתפילין, וזולתן מן העבודות הדומות להן, ובעבור זה הענין אשר גליתי לך נמצא הרבה בספרי הנביאים שמוכיחים בני אדם על רוב השתדלותם והתחזקם להביא הקרבנות, ובארו להן שאינן מכוונין לעצמן כוונת צריכה מאד, ושהשם אינו צריך אליהם, אמר שמואל החפץ לה' בעולות וזבחים כשמע בקול ה', ואמר ישעיה למה לי רוב זבחיכם יאמר ה', ואמר ירמיה כי לא דברתי את אבותיכם ולא צויתים ביום הוציאי אותם מארץ מצרים על דברי עולה וזבח, כי אם את הדבר הזה צויתי אותם לאמר שמעו בקולי והייתי לכם לאלהים ואתם תהיו לי לעם, וכבר הוקשה זה המאמר בעיני כל מי שראיתי דבריו או שמעתים, ואמר איך יאמר ירמיה על השם שלא צונו בדברי עולה וזבח ורוב המצות באו בזה, אמנם כוונת זה המאמר

האם נוכל להעלות על דעתנו כי  בבית המקדש  שיקום יהיה בית מטבחיים שה הכהנים יסתובבו בדם עד הקרסוליים?

האם לאנשים בעלי דעה והשכלה רחבה או צרה, זו תהיה  צורת עבודת ה' שלהם?
אני בטוח שיהיו אנשים שיגידו כן, ודאי! אבל אני עוצר כאן ומבקש לחשוב!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 12:23 לינק ישיר 

זה מפריע לך כי אתה לא רגיל לראות דם ושחיטות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 12:33 לינק ישיר 

כן. ודאי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 12:49 לינק ישיר 

אני לא כהן ולכן זה לא מפריע לי , הרעיון שיש אנשים בדורנו שעדיין צריכים את צורת הביטוי הזו לאמונה. מאד מפריע לי. לחיות באוירה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 12:55 לינק ישיר 

תוקן על ידי אריאל73 ב- 14/01/2014 12:59:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 12:57 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
קושיתך קשה לדעת הרמב״ם לפיו אין כל עניין בקרבנות פרט לחינוכם של היהודים עובדי האלילים, מעין הפשרות שנאלצה הנצרות לערוך בפולחנה כדי להתקבל על לב הפאגנים. הקונצנזוס של רוב הראשונים חולק עליו וטוען שהקרבנות הם דבר טוב באמת. מה טוב בהריגת כבשים? ובכן, הקרבן מסמל את המקריב, מה שנעשה לזה כאלו נעשה לזה וכו׳. ותוכחת הנביאים לא היתה נגד קרבנות בכלל שהלא הם עצמם הקריבו וכמ״ש ׳ויקח שמואל טלה חלב ויעלהו כליל להשם׳ אלא על איבוד הכוונה והשקעה במעשי פולחן חיצוניים תחת הכניעה האמיתית לרצון ה׳. וכפי שכתב ישעיה ״הכזה יהיה צום אבחרהו?! הלכוף כאגמון ראשו , ושק ואפר יציע? הלזה תקרא צום , ויום רצון לה׳? הלא זה צום אבחרהו: פתח חרצובות רשע, התר אגודות מוטה. ושלח רצוצים חפשים, וכל מוטה תנתקו. הלא פרוס לרעב לחמך. וגו׳ ״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 13:01 לינק ישיר 

עד שלא תבין מדוע פעם אנשים בעלי דעה עשו זאת בהתלהבות וכך עבדו את ה', אין משמעות לשאלתך. אם אינך מבין מה טוב בזה, השאלה הולכת גם לאחור ולא רק לעתיד, ואם אותם אנשים של פעם החזיקו באמתחתם הסבר שמתאים גם ל"בעלי דעה", אפשר שהוא יהיה תקף גם לעתיד. מה שברור שאף אחד לא התלהב בבית המקדש בגלל שאמר לעצמו "כך לא ילכו אנשים לאלילים, איך סידרנו את הטפשים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 13:08 לינק ישיר 

כי היו -לפי הרמב"ם פרימיטיבים רגילים מהשכנים לע"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 13:21 לינק ישיר 

באיזה מובן היו עזרא ונחמיה אכנה"ג והתנאים פרימיטיביים רגילים לע"ז? והאם אנשים שעלו מהודו או מאפריקה ששם יש הרבה ע"ז עונים גם  להגדרה שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 13:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 13:39 לינק ישיר 

אני רוצה לגשת לעניין ממושג החזקה. יש מחלוקות שונות לגבי המושג של אשה קטלנית מתי הוא נוהג, מה תפיסת חזקת הקטלנות ועוד. היה מקדש שלמה שעורר מחלוקות ופירוד ומלחמת אחים עוד לפני שיבש הדם מחגיגות חנוכתו. בבית שני הראשון רבו המלחמות בין היהודים לגבי אופי הכוהנים והפולחן. ואילו הבית השני השני חרב בסופו של יום תוך שחיטות הדדיות שרק השחיטה הרומאית עצרה אותן.

סוגיית הגרוטסקיות של פולחן הקורבנות היא משנית. אבל רק חשבו על הויכוחים לגבי איך צריך להיות הפולחן ומי צריך לשלוט בכספים ובמינויים. זו לא שאלה של האם אלא וודאות גמורה שביהמ"ק הוא אסון בהמתנה. זה כמעט חוק טבע. לכן פשיטה שיש איסור גמור (שהצד הקטן שלו הוא פיקוח נפש) להקים את ביהמ"ק ללא קשר אם יש יכולת מדינית פיזית או לא.

על מה אם כן אנחנו מתפללים? תמיד אהבתי את הרעיון של ושכנתי בתוכם אבל יש עוד אפשרויות.

תוקן על ידי yerubaal ב- 14/01/2014 13:38:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 16:10 לינק ישיר 

ארחת
לא המנהיגים העם היה פרימיטיבי- כל הסביבה הקריבה גם הם רצו,
ויקרא-ספר הקרבנות- כתוב עם א זעירא. אומרים מפרשים  ענונותו  של משה לא רצה ששמו  יקרא על הספר, הוא רצה לכתוב רק ויקר- לשון מקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 17:20 לינק ישיר 

הערה אגבית - מו"נ ג/מט "רוב החוקים97 שטעמם נסתר באו להרחיק מעבודה זרה. פרטים אלה, שטעמם נסתר ממני ואיני יודע מה תועלתם, סיבתם שאין שֵמע אוזן דומה למראה עיניים. לכן המידה הידועה לי אישית מדרכי הצאביה98 ששמעתיה מן הספרים אינה כידיעת מי שראה את מעשׂיהם בעיניו, מה גם שדעות אלה נמחו לפני אלפיים שנה או יותר". מימי הר"מ לפי הספירה שלו (המסורתית) זה כתחילת ימי בית ראשון (שני הבתים+70 שנה + 1000 מחורבן בית שני עד הר"מ), הרי שבכל ימי המקדש הטעם כבר לא היה רלוונטי!  היש לך רמז גדול מזה שלא הטעם הוא סיבת ההלכה?  (אגב – עי' משך חכמה תחילת שמות שרק במשכן שייך טעם הר"מ, ויכול להסתייע ממשפט זה במו"נ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 17:42 לינק ישיר 

ת"ט
בזמן הבתים הטעם היה רלבנטי, אם לא בגלל הצאביה אזי בגלל יתר האומות.

ודברי המשך חכמה צ"ע טובא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 18:01 לינק ישיר 

ירוחם היקר: הרב קוק בנבוכי הדור כותב באמת שלא תהיה יותר קורבנות בעלי חיים רק צמחים וכו'

בכל אופן אני רוצה להיות בעתיד בעוד אלף שנה לראות מה יגידו אז על הקורבן התמידי שלנו (מעל מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים ומעל שלושים מיליון פצועים בשנה) בשביל הנוחיות בשימוש במכוניות. אז אנא אין גבול לטיפשות בני אנוש.

בכל אופן כבר חז"ל אמרו שכל הקרבנות והמשכן וכדומה היו לצורך עובדי אלילים שבבני ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 19:14 לינק ישיר 

מקס
יש לך הרי דמיון גדול וחיובי- אנא ספר לנו מה יהיה באמת אם כך בבית המקדש, וכן ציין בשביל מה ובשביל מי זה טוב?

האם אתה לא חושב שהמצב היום שכל אחד הרוצה להתיחד אם בוראו, יכול לעשות את זה, בצורה טובה יותר מאשר הצרמוניה המלווה טכסים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בית המקדש ! איך? למה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext