הדיבור הזה התפרסם ערב הבחירות רבה של צפת, והועמד לכהונת רבה של ירושלים הגר"ש אליהו, עלה לישיבתם של הגר"ד בצרי והגר"י עדס וזכה לברכתם.
ראש ישיבת השלום, המקובל הגר"ד בצרי, נפצע לפני מספר ימים, אך למרות חולשתו זימן אליו את הרב אליהו כדי להביע את תמיכתו וולברכו. "אתה הנך דמות מאחדת", אמר הרב, "המאחדת ספרדים, אשכנזים וחסידים, חרדים וציונים, אתה ראוי, וירושלים ראויה, לרב כמוך".
הגר"ד בצרי והגר"י עדס בירכו את המסייעים בבחירתו של הגר"ש אליהו, אם כי הגר"י עדס הוסיף: "לאחר ברכת הגר"ח קנייבסקי, כבר לא צריך יותר".
והגר"ד בצרי סיים: "אין ספק, שזכות ברכתם של גדולי ישראל שליט"א, וזכות אבותיך הקדושים - ה"בן איש חי" והגר"מ אליהו זצ"ל, תעמוד לך להיבחר כרבה הספרדי של ירושלים".
אני שמח שכעת לאחר היבחרו של הרב עמאר התבדו תחזיותיהם והבטחותיהם של כל אותם גדולים מקובלים בעלי נסים מופתים או מה שרק תרצו, למען ידעו דורותיכם כי יש אחד ויחיד בדור שבאמת יודע מהלכי שמיים הלא הוא משיח צדקנו שאותו אותם 'גדולים' עדיין לא זכו להכיר. כל מפלה שלהם היא עוד שלב בצמיחה של המשיח. כך אני רואה זאת.
נשלח ב-22/10/2014 20:10
דווקא לי היה חבל שהרב אליהו לא נבחר, כי הוא באמת דמות מאחדת, שאפילו החרדים יכולים לראות בה מנהיג (וזה נדיר חרדים מרגישים ככה לגבי מועמד לא חרדי). בנוסף, הוא מאוד ימני, וזה חסר קצת אצל הרבנים הגדולים, הוא היחיד שהעז להתבטא נגד מכירת דירות לערבים, וזה עורר עליו את כל התקשורת ואת כל הערב רב.
נשלח ב-22/10/2014 22:00
כשאמרתי "אני שמח" לא התכוונתי לעצם בחירתו של הרב עמאר אלא למפלתם של אותם רבנים שחזו/הבטיחו לרב אליהו להיבחר. לגבי המועמד המתאים לתפקיד? מן הסתם אני מסכים איתך. גם אני הייתי מעדיף אותו על פני כל רב חרדי אחר. כך שמהבחינה הזאת אנחנו שווים.
נשלח ב-12/1/2015 22:14
כוללם יבואו למשפט אצל בורא עולם! חכו ותראו
אם הייתי דן את הזקן הזה לכף זכות הייתי אומר "מסכן, לא פשוט לשמור על שפיות בגיל כה מופלג" אבל אין לי שום סיבה לדון אדם שיוצא נגד בורא עולם ומשיח עבדו בפרהסיא לכף זכות. מי שחושב שיש משוא פנים אצל הקב"ה אז יש לי חידוש בשבילו במו עיניכם תראו כיצד ה'צדיקים' האלה יבואו למשפט לפני בורא עולם כאשר גם המשיח יהיה בתמונה חכו חכו עוד טיפה תיכף המלכת המשיח בע"ה ואז ייראה לעין כל מי נמצא בצד של השי"ת ומי בצד השקר. הרב שטיינמן המסכן.. רחמנות עליו. להגיע לגיל כזה כאשר כל חייך המת עצמך על לימוד התורה ועדיין לא להכיר את בורא עולם ועד להימצא בצד השקר.. לא יאומן כי יסופר. השקר החרדי בהתגלומותו.
נשלח ב-13/1/2015 09:39
הרב שטיינמן שהוא בדרך כלל פרגמטי ומציאותי, אני קצת מתפלאת עליו. אני מכירה את הדעה שאסור לרכז את כל היהודים במקום אחד, אלא לפזרם במקומות רבים שמא יהיה במקום אחד קטסטרופה, אז ישארו ניצולים. קרובי משפחתי שגרים בחו"ל משתמשים בתירוץ זה. אני כמובן לא מסכימה איתם, הורי עלו לארץ ברגע שרק הצליחו לקבל היתר יציאה ולא עלה על דעתם אפילו לרגע להגר לארה,ב, כמו שעשו רבים. אנחנו עוד זוכרים את הרבנים שהרדימו את צאן מראיתם ואמרו להם להשאר באירופה לפני השואה, וחלילה לעלות לארץ, "שלא יאונה להם כל רע". ואנחנו יודעים מה היו התוצאות.
נשלח ב-13/1/2015 09:55
תודה על הדברים. יכול להיות שהוא פרגמטי ומציאותי אך כל זאת בכפוף ל'השקופה החרדית' כמובן. בסה"כ ממשיך את דרכו של רבותיו. כך חשבו והאמינו רבותיהם וכך ממשיכים הם. שום חשיבה עצמית שום בחינת מחודשת של המציאות. עבודת המולך הרבנית אני קורא לזה.
להבדיל בין האור ובין החושך בין השקר לאמת.. השווי את הדברים הבאים לדיבורים של המשיח.. ותוך שנייה הבנת היכן האמת והיכן השקר.
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/01/2015 10:25:35
נשלח ב-13/1/2015 11:44
ראש הישיבה הגר"מ מאזוז אמר בדברי ההספד: "אין מקום מפלט בעולם לישראל, חוץ מארץ ישראל. הטרור מכה באמריקה, אנגליה, אוקראינה ועכשיו גם בצרפת. צריך לגדוע את הטרור באיבו. לנו נותר להתאחד. אנחנו צריכים להתאחד, להפסיק את השנאה והמריבות, להפסיק את הלשון הרע. לעלות כולנו לארץ ישראל ולהתאחד",
נשלח ב-13/1/2015 15:28
חזק וברוך. מפליא לראות כמה חופפים הדברים לדיבורים של המשיח! הרב מאזוז - מהמיוחדים שבדור ונקיי הדעת הנדירים שהיו בדורות האחרונים. שים לב דנדוש שגם הוא וגם הרב ב"א מתוניס-ג'רבא. וכי במקרה תוכן הדברים כ"כ דומה?? אשרינו שזכינו.
נשלח ב-15/2/2015 22:14
והדברים פשוטים. אולם אדרבה, כיון שהדברים כ"כ פשוטים נשגב מבינתי להבין מדוע פסקה הרדיפה אחר הרבנים מדוע הפסקנו לשמוע על הסתבכויות של רבנים מול החוק הרשויות. הרי כבוד הרב הבטיח בזמנו שהמגמה הזאת תימשך כדי לעורר אותם לזעוק לקב"ה על עניין המלכת המשיח..מדוע א"כ השתרר שקט בחזית הזאת?? כואב לי ומפריע לי שהרבנים לא סובלים על העיוורון שלהם עליו עם ישראל משלם מחיר כבד!
נשלח ב-21/2/2015 23:56
מצבו הבריאותי של הרב פינטו הסתבך לאחר ניתוח שארך שש שעות
הרב יאשיהו פינטו מאושפז לאחר ניתוח מסובך שארך כשש שעות בבית החולים בניו יורק, בעקבות הניתוח חלה הסתבכות רפואית וכעת נלחמים הרופאים בכדי שהמחלה לא תתפשט בגופו.
הרב הסובל מגידול בערמונית מאושפז כעת בבית החולים במנהטן שבניו יורק. בלילה שבין חמישי לשישי עבר ניתוח שארך כשש שעות במטרה להסיר את הגידול מגופו. הניתוח ככל הנראה הסתבך וכעת מנסים הרופאים לייצב את מצבו. אין איתנו יודע חשבונות שמיים מלבד המשיח כמובן, אך דבר אחד אני כן יודע. מי שמוציא יהודים מהארץ לחו"ל על בסיס קבוע אפילו ע"מ להתפלל על 'קברות צדיקים' מעורר כעס גדול בשמיים. הדבר הזה פשוט לי וברור לי כשמש! שלחתי שאלה לכבוד הרב דרך האתר ואני מצפה לתשובה בקרוב. כאשר תגיע תשובה אחשוף במה דברים אמורים. נושא כואב וחמור של דיני נפשות. קשור לרבנים בדור.
נשלח ב-25/2/2015 09:43
שאלה שנותרה ללא מענה
זאת השאלה ששלחתי לכבוד הרב דרך האתר וככל הנראה העדיפו להתעלם ממנה משום שגם שאלת הבהרה נוספת שנשלחה יומיים אחרי לא זכתה להתייחסות
בזמנו אמרתי שאחת הסיבות שהרב עובדיה נסתלק היתה משום שהוא מפריע למשיח ולאחר מכן הבנתי מדיבורים של כבוד הרב שהרב מסכים עם הדברים. כשאני מתבונן היום על המצב אני מזהה עוד שני רבנים (לפחות) שמפריעים למשיח וגם הם נמצאים בסיכון להסתלק מן העולם בקרוב. הראשון הוא הרב שטיינמן (בעדיפות גבוהה) השני הוא הרב ב.צ מוצפי (בעדיפות נמוכה) מה אומר כבוד הרב האם יוכל להאיר את עינינו?
נשלח ב-25/2/2015 09:57
קשה לי להאמין ששאלה לא זכתה להתייחסות. אני יכול להניח שלא השארת מספר טלפון לקלבת תשובה.
סיפר לי אדם מסוים שהתיעץ איתי איל לשאול את הרב שאלה ולא זכה להתייחסות ,ובאותו זמן לא הבנתי למה , ולאחר תקופה שלח עוד פעם שאלה ולא זכה להתייחסות , ואמרתי לא שזה תמוה , ושיבדוק את הענין בטלפון איתם , והוא בדק ומסתבר שאותו אדם חשב שמקבלים תשובות בפקס , והוא נתן מספר פקס . יתכן וגם לך קרה מקרה דומה שלא נתת מספר טלפון שאפשר לחזור אליו.. הרב עונה על כל שאלה . יתכן ואני טועה , אבל מהנסיון וממה שבדרתי אצלם , אין דבר כזה לא לקבל תשובה.
אגב דעתי שהרב שטיינמן והרב מוצפי לא מפריעים לגאולה , כי בשמים הם לא נחשבים , לעומת הרב עובדיה שנחשב בשמים , אבל הרב לא יענה לך תשובה כזאת בצורה ישירה.
נשלח ב-25/2/2015 09:59
תגיד לי אתה בסדר?!
אני עזבתי הכל הכל רק כדי להגיב !!!
מה זאת השאלה הזאת? וכי אתה רוצה שהרב יסכים איתך או לא יסכים איתך?!
יש לכל אחד זכות בחירה חופשית. הרב לא יכריע בדברים שאינם מוכרעים. לכל אחד יש בחירה חופשית עד שהוא מסתלק מן העולם. ולפי בחירת האדם כך יתנהגו איתו.
זה כמו לשאול את כב' הרב אם פלוני בן העולם הבא.
התשובה היא - תלוי.
אדם יכול לזכות לחיי עולם הבא בשעה ויכול להפסיד כל מה שבנה גם כן בפרק זמן קצר.
דע לך, שלעולם אין לשאול שאלות שיש בהן מידע על הכרעת שמיים על אדם פלוני. הרב לא יענה.
עצות טיפים - חופשי. כי ביד האדם לבחור אם לקבל או לא.
נשלח ב-25/2/2015 10:03
הרב כן עונה על שאלות מסוג זה.
נשלח ב-25/2/2015 10:14
אני דוחה את דבריך בתוקף. הם לגמרי לא לעניין.
מה הקשר בין בחירה חופשית עוה"ב וכל שאר המושגים שהכנסת לשאלה שלי?
שאלתי מבוססת על הנחה פשוטה שאני יודע שכבוד הרב מסכים איתה משום שזכור לי שפעם או פעמיים התייחס לזה בשיעורים ובכנסים.
למשיח יש דרך יש השקפה יש אג'נדה אם אפשר לקרוא לזה כך. לא משהו אישי שלו חלילה אלא משמיים מנחים אותו בקו מסויים.
כאשר ישנם רבנים וגדולי תורה שמובילים קו הפוך ממנו פירושו של דבר שהם בעצם מתנגדים לבורא עולם והולכים נגדו! ממש כך.
וממש ברגע זה מהדהדות לי מילותיו של כבוד הרב שאמר באותו שיעור "אתם יודעים כמה רבנים וגדולי תורה הסתלקו מן העולם בגלל שהם היו מפריעים למשיח.. ועוד ימשיכו להסתלק"
לענייננו, הרב שטיינמן ב-כ-ל הולך הפוך למשיח ולשיטתו. או במילים ישירות וחריפות יותר אם תרצה: במקום לזכות את הרבים הוא מחטיא את הרבים!
הרב מוצפי? הרבה פחות ממנו. אבל דעתו האישית על כבוד הרב? (בלי אזכור של משיח בכלל!) ה' ירחם, תרשה לי לא לחזור על דברי הבלע שלו.
אבל מצבו טוב יותר משל הרב שטיינמן משום שבדברים רבים אחרים הוא עוזר מאוד לעם ישראל ורבים מעמך ישראל נעזרים בו ברוחניות ובגשמיות. בפרט לאור העובדה שלפני שנה+ נפטר עוזרו ויד ימינו שהיה יהודי צדיק מאוד שעשה רבות למען הפצת משנתו ותורתו של הרב מוצפי, מקרה שהרב לקח אותו ללב מאוד קשה וראיתי בזה מעין כפרה שבמקום לסלק אותו לקחו את עוזרו הנאמן שיכפר עליו כדי להשאיר אותו.
אני מקווה שהבהרתי את עצמי היטב. מכאן תבין כמה לא מובנת תגובתך בעיניי.