| נשלח ב-21/1/2014 12:41 |
|
| |
החיים זה לא הכל
ברשות המנהלת הנכבדה וברשותכם, אני חושבת שיש מקום גדול לפתוח אשכול אמיתי. כפי שאומרת חתימתה של הנ"ל, הפורום הזה הוא על ממלכה במבחן, ועלינו...
אינני חושבת כי מטרתה הראשונית של מיס מאיה קינן היתה לכתוב אליגוריה, אך אני בטוחה שבספריה שזרה רוב משלים הבאים לביטוי בחיי המעשה שלנו.
באשכול הבא נדון בעז"ה בנקודות המבט שלנו לאור הכתוב בספרים. תעלינה ספורים, אנקדוטות, נקודות למחשבה, התלבטויות פנימיות וקשיי החלטה, נסיונות, הצלחות וכשלונות.
האשכול הזה רציני ואני ממש אשמח שלא יהפוך לסמול טוק...
בהצלחה, אני אתחיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 12:50 |
|
| |
אז כמו שכתבתי בכותרת, החיים זה לא הכל בסך הכל נקודת ציון אפסית ובלתי נחשבת לעומת שנות הנצח הממתינות לנו מעבר לגבול.
מה אנחנו עושות בחיים שלנו על מנת לדאוג שהחיים בצד השני יהיו טובים ומאושרים?
החיים שלנו מלאים ועמוסים בשלל נסיונות שבעמידתם אנו מתקרבים לאלוקי השמים והארץ וככה מבטיחים לעצמנו חיי אור ושפע רוחני לעתיד לבוא.
אז ככה. לא תמיד החיים הם דבש, הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי שואלת שאלה כפרנית לחלוטין- האם אני שכוחת אל? או שאולי הוא סתם לא אוהב אותי ולא מפרגן לי? לא ציינתי אל מההלאל כדמות שהתחברתי אליה, כי לפעמים ממש הרגשתי שהיא מתארת אותי... סתם יצור מוזנח, שגדל עם אנשים שתמיד חשבו שהוא יכול להיות טוב יותר, ללא הערכה אמיתית ועם אהבה מזוייפת. ברגעים כאלה, כשאני נזכרת באפסיות ששודרה לי מכל עבר, באמת נושרות ידיי ואני נעשית חדלת אונים.
מי האלוקים שהביא לעולם ייצור אומלל כזה? אז הוא הביא וזנח, תגדלי לבד, תסתדרי לבד, תדאגי לעצמך אני אשמור עליך שלא תמותי ותו לא. בשביל מה? כמו הגחליליות שנעות, דלקות וכבות בריתמוס פנימי מושלם, אין אדם מפוספס בעולם. התפקיד שלי הוא למצוא מה הערך שלי במה אני כן טובה, למי אני תורמת, מי שמח שאני נמצאת בעולם הזה ומי יצטער כשאלך...
מקווה שלא כבד בשבילכן מדיי...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 13:31 |
|
| |
יפה סיהרה!! אשכול יפה של אחת שמבינה שהכל בחים בא לשרת אותנו לעתיד. וזה יפה, זה מה שגם אני חושבת:) בגלל שכבר הבאת את הדוגמא של מהללאל, אליו התחברת בראש ובראשונה, אני אביא את הדמות שאהבתי את ההתמודדויות שהיא עברה ומהן צמחה - איסתרק הוא לא נולד מושלם, יש לו מה לתקן והרבה.. אבל הוא עבד על זה יפה וקלט את הרמזים וההסברים שנשלחים אליו ולא התעלם, זה אומץ לשמו -"להסתכל לאמת בעינים" ולהתאים את החי'ים אלי'ה ולא את האמת לחי'ים! מסכימות איתי?
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 13:31 |
|
| |
התכוונתי יותר שתציינו מה בחיים שלכן תואם לדמויות...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 14:00 |
|
| |
אני אכתוב כרגע טיפה מאוד: אני מאוד התחברתי לאיסתרק. מאוד!! דוקא אצלו הרגשתי שהיא מתארת אותי. בן אדם שנולד עם כפית זהב בפה, אך הוא בועט בו, הוא אדם עם חולשות אנוש, והסביבה תובעת פי מליון. במיוחד הקטע של המוזיקה הקווארית שזה לא דבר שאסור. זה רק דבר שלא מתאים. וכל כך הרבה פעמים זה קורה. ת רוצה משהו, ואין בו דבר איסור, אבל את יודעת שאם תעשי את זה כולם יסתכלו עליו בעין עקומה. אבל בסוף הוא החליט! והוא נתן לי תקווה!!
תאמינו לי, הרבה פעמים אחרי שקראתי את הספר הייתי עוצרת את עצמי ואומרת. חכי שניה, תחשבי רגע! איסתרק היה עושה את זה? והרבה פעמים זה אכן ער לי להתגבר על כל מיני תאוות.
תוקן על ידי SHIROH ב- 21/01/2014 14:15:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 14:04 |
|
| |
מה שכתבתי זה נראה לי נכון גם עלי, זה מה שחופף
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:47 |
|
| |
הזוי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 15:31 |
|
| |
וואו. סיהרה. חיכיתי שנגיע לכזו רמה ויפתחו כאן כאלה אשכולים. יישר כח עצום! אני לא יודעת ממה להתחיל... כ"כ הרבה סיטואציות בחיים שלי הזכירו לי את הספרים המקסימים האלו.. אני יספר על משהו אחד: יצא לי להתווכח עם מישהי על מקום ב770 (בית הכנסת של הרבי מליובאוויטש.. מקום צפוף נורא בימים הנוראים) ששמרתי לי במשך הרבה זמן. בד"כ אני לא ממש טובה בוויכוחים, אבל בגלל שהנושא היה חשוב לי כ"כ, הייתי חדה וברורה והתווכחתי היטב. פתאום שמתי לב שאני עומדת להגיע למצב של דיבור לא מכבד אל אותה אחת, ועצרתי לרגע כדי לבדוק עם עצמי שהמניעים שלי רק טהורים ונכונים... ושלא מתערבב שם איזושהי אנוכיות.. זה הזכיר לי בחדות מדהימה את הקטע הבא: (תוכחה שמהללאל מקבל מאליהו על "הדרך הקצרה ביותר"..) "מהללאל... משהו קרה בבטן שלך כשהאציל והחיילים שלו עמדו לידך. משהו התערבל שם בפנים, כל מיני רגשות נאצלים יותר ופחות, ובסוף משהו מכל זה ניתז החוצה בסילון לא ריחני במיוחד".
אז מאותו שבריר מחשבה נהייתי מעודנת יותר, ומודעת יותר למניעים שלי בוויכוח.. כך שאם אני זוכרת נכון, בסוף ויתרתי והכנסתי אותה לאותו מקום יחד איתי ועם חברותי.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 10:21 |
|
| |
יפה!! באמת יש כל כך הרבה דברים כאלו, שאנחנו עומדים להתווכח עלי'הם ואולי גם לומר או לפעול בצורה שלא מכבדת... איך צריך לתפוס את עצמנו ברגע הזה!
|
|
| נשלח ב-24/1/2014 12:35 |
|
| |
סיהרה, תודה על האשכול המיוחד! תובנה מיוחדת וכתיבה יפה.
המשפטים שמיה כתבה בסוף מהללאל, בתור הדו-שיח של מהללאל ואולה, היו לדעתי המטרה של הספר כולו (כמו בספר 'מקום אחר'). תמצית הדו-שיח: אילו ידע מהללאל בין מי למי המלחמה כאן, אילו ידע מה משמעות מעשיו ומה יכל לגרום ולמנוע, היה נוהג אחרת. ואולה אומר אילו היינו יודעים בין מי למי המלחמה ניטשת, ומה משמעות מעשינו בזה ובבא, ומה יכול להשפיע כל מעשה קטנטן שלנו... זה מלווה אותי הרבה. התגברות קטנה שלי יכולה להכריע את המלחמה הניטשת תמיד בין טוב לרע! יכולה להביא את המשיח ואת קץ גלותנו! המנעות שלי ממעשה תשפיע עלי ועל עתיד ילדי! אילו היינו יודעים בין מי למי ניטשת המלחמה כאן... המנעות שלי מגלישה ברשת לאתר רע, היא לא רק מלחמה אישית שלי עם היצר הרע, היא בעצם התגברות על כוח הרע בעולם! הכוח שמנסה להפריד בין עם ישראל לאבא האוהב שבשמים! כל מעשה קטן שלנו הוא משמעותי, מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2014 13:34 |
|
| |
וואו, אונמרוש! היטבת להגדיר! זה באמת אחד הקטעים החזקים והמחייבים. הייתי מצרפת אליו את הקטע באיסתרק שבו הוא ומיכאל מגלים את זהותם לעשרת המונדרים שאיתם... המונדרים אומרים שאילו הם היו יודעים מיהם מראש הם היו מתאצצים הרבה יותר, ומיכאל מצרף תובנה דומה- שאם כולנו היינו מודעים למשמעות האמיתית של מעשינו- היינו נוהגים אחרת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2014 15:06 |
|
| |
וואי זה כל כך יפה!!! אשריך אונמרוש ואסתרק - יפה!! שבת שלום :)
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 19:57 |
|
| |
יש לי סיטואציה הנוספת: פעם אחת נסעתי באוטובוס מתל אביב צפונה, ושמעתי שיחה בין תושבי הספסל שלפני... לטענתם, כמה יפים הבניינים בתל אביב, בהם המרפסות מוצבות האחת מעל השנייה ולא מסביב הבניין באופן מגוחך, כמראם של בניינים בשכונות חרדיות, שנאלצים לתכנן כך את הבניינים עבור מרפסות הסוכה.
וכמובן, בחדות מדהימה, זה הזכיר לי את הקטע הבא:
איסתרק רוכב עם ידרת למצפה ומתבונן בכבישים המתוחים ישרים עד לאופק, ונזכר בכמה עצי פרי מזקינים שהאיסור לקצצם גרם לכמה וכמה כבישים להתפתל עקלתון...
וכמובן, ניסיתי להסיק מסקנות. אמנם, אין ספק שבכל הנוגע לאסתטיקה יש לכוזר הרבה מה ללמוד מן הפלאט. אבל כמה טוב לנו, ואשרינו, ועוד כמה מן המילים המאושרות האלה, שהחיים שלנו כ"כ מלאים בקיום התורה והמצות, קיום רצונו של הקב"ה, עד שזכינו וזה חודר לכל פרט בחיינו, ואפילו יהא זה צורת ההנדסה של הבתים בהם אנו גרים, עבור שבוע בשנה שבו אנו זוכים ומקיימים את מצוותו של ה' בהרחבה!
|
| נשלח ב-26/1/2014 21:19 |
|
| |
וואי אסתרק כמה יפה ונכון!! ולדעתי דווקא זה הרבה יותר יפה מרפסות מסביב לבנין ולו בגלל מרפסות סוכה, לדעתי יש משהו יפה והומאני דווקא בכיבוד הערכים של כל אחד בצורה יפה ואסתטית... יש הרבה בנינים שבנוים כמו שצריך - עם מרפסות סוכה וזה ממש יפהב ומסודר ולא מגוחך... טוב, יש מקומות ששם יש קרשים וכו'... אבל העיקר הם נהנים - מה אכפת לאחרים? הבית שלהם בסה"כ.
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 21:38 |
|
| |
מה אני אמורה להגיב? אם בכלל?
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:06 |
|
| |
מה שאת חושבת...:) למה לא להגיב בעיקרון?