|
|
| נשלח ב-11/10/2014 21:15 |
|
| |
האמת היא שאני חושבת שיש משהו מסוכן קצת בספרים האלו, דוקא בגלל שהם כל כך מלאי מסר. זה גורם לנו להסתכל עליהם כעל מודל לחיקוי, כאמת מוחלטת, ולפעמים מדובר בסך הכל בדיעה אישית של הסופרת, ולא תמיד היא לגמרי נכונה. אני חושבת שאם ספר יגרום להיות בן אדם טוב יותר, זה מקסים, אבל המודל לחיקוי בעיני לא אמור להיות אחד מגיבורי הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 21:15 |
|
| |
הי, ולא לקפוץ עלי;) אני עדיין מעריצה.. חח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 21:22 |
|
| |
לא הבנתי אז זה שניסיתי לכוון טוב יותר זה טוב או רע בעינייך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 21:25 |
|
| |
ברור שזה טוב אני רק חושבת שיש משהו בספרים האלו שגורם לעיוות בהסתכלות שלנו על המקורות לאמת, ודוקא בגלל שהם מיוחדים כל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 21:47 |
|
| |
זה נכון שלקח לי באמת קצת הרבה זמן לחשוב באופן עצמאי ולהרגיש למשל שהקטע של המשפט של מהללאל אכזרי וזה באמת בגלל המיוחדות של הספרים וההילה של מיה וכו אבל גם בנוגע למשפט אפשר יהיה להתוכח איתי ולהגיד שהנסיבות וכו וזה לא אכזרי בקיצור מה שרציתי להגיד שכל עוד מי שכותבת את הספרים כל כך שואפת לטוב וזה מטרתה בכתיבת הספר, גם אם יש לה פה ושם עירוב של דעות אישיות עדיין הספר טוב ומחזק ומעורר להיות טובים יותר כך שניתן לסלוח לה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:22 |
|
| |
ואני אכן סולחת לה ;) אני רק משתדלת לא לסלוח לעצמי במקרה שאני נסחפת, ולחזור לפרופורציות. בלי קשר, אני מאוד מעריכה את קינן ואת הספרים שלה, כי היא באמת באה להעביר מסר, ולא כמו רוב הסופרים החרדים, שמנסים 'לדחוף' את המסר בכח לסיפור, כי אין ברירה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:30 |
|
| |
טוב, סולחת :
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:30 |
|
| |
:)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 04:40 |
|
| |
| יקוואל כתבה: |  | האמת היא שאני חושבת שיש משהו מסוכן קצת בספרים האלו, דוקא בגלל שהם כל כך מלאי מסר. זה גורם לנו להסתכל עליהם כעל מודל לחיקוי, כאמת מוחלטת, ולפעמים מדובר בסך הכל בדיעה אישית של הסופרת, ולא תמיד היא לגמרי נכונה. אני חושבת שאם ספר יגרום להיות בן אדם טוב יותר, זה מקסים, אבל המודל לחיקוי בעיני לא אמור להיות אחד מגיבורי הסיפור. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 10:59 |
|
| |
רק להגיד שאני מעריכה את ההתגברות הזו בתפילה. מדהים. ושאני מסכימה מאוד עם כל מה שנאמר אח"כ... אין לי מה להוסיף.... אבל זה דורש תגובה. ממש נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 11:08 |
|
| |
סוף סוף משהוא התייחס אלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2014 00:46 |
|
| |
מילכהה - מדהים!! התרגשתי לשמוע. יקוואל - כמה זה נכון!!! מילכה ויקוואל - אני חושבת שאין שום קשר בין הודעה אחת לשני'ה, מילכה כתבה על הנקודה שבה הספרים מלמדים אותנו משהו, ויקוואל מספרת על הנקודה שבה אנחנו צריכים להחליט שמה שכתוב בספר הוא יכול להיות בעל הילה קיננית, אבל זה לא מתאים לנו. אז דברים שעוזרים לנו לעשות את הדברים הטובים - מצוין! וגם לי זה קרה לא פעם, ולפעמים זה ממש קשה לראות את הדברים שכתובים בספר ולהודות בפני עצמנו שאנחנו לא מסכימים איתם. זה חשוב לא פחות לקחת את הדברים הטובים והמועילים. כל דבר, במידה.
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2014 16:46 |
|
| |
תמרור סוף סוף אחרי שבועיים מישהוא מתרגש ומתפעל ממני
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2014 16:58 |
|
| |
מילקי!! גם לפני כן התפעלו והתרגשו, תהי'י בטוחה! אבל גם אם לא כתבו את זה - זה או כי רצו ולא הספיקו (כמו מה שהי'ה אצלי) או שהן כנראה לא מחוברות לפורום כדי להביע את רגשותי'הן. כך או כך, הדברים יפים ומלמדים בפני עצמם. אני רק צינתי את זה:)
|
|
|
|