בית פורומים עצור כאן חושבים

המשפחה היהודית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2014 00:34 לינק ישיר 

[ספר מומלץ בהקשר לשינויים שחלו ב"מוסד" הנישואין באלפי שנים האחרונות: מרילין יאלום, תולדות הרעיה.
קראתי אותו לפני מספר שנים, ואני מודה שאיני זוכרת הכל, אני רק זוכרת שהופתעתי (ולמדתי) לא מעט מן עד כמה דברים שנתפסים היום כמובן מאליו (בהקשר לנישואים) ממש לא היו כאלה עד לא כ"כ מזמן, ועברו שינויים רדיקליים ממש במהלך ההיסטוריה האנושית.

חזק,

מה שאתה מתאר כ"עובדות" הן עניין שנתון לפרשנות (אני לא בהכרח חולקת על הפרשנות שלך בכל המקרים שציינת, אבל גם פרשנות אחרת היא לגיטימית בהחלט כאן...).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 08:10 לינק ישיר 

ת"ט
הלכה ליבוביצ'יאנית תפתור את שאלתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 08:12 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
ירוחם,

יעקב נשא שתי נשים בטעות (!), ואת שפחותיהן נשא בהסכמתן לאחר שפסקו מלדת.

האם אחרי שיהיו לך ארבעה ילדים מאשה היית מעלה על דעתך לקחת אשה שניה כי אין לך ממנה מספיק ילדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 09:46 לינק ישיר 

אמשלום, אכן כן.

בעל, בהחלט לא, ואינני מנסה לטעון שהסלידה מפוליגמיה שקיימת אצלנו הייתה קיימת גם בתקופת האבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 09:51 לינק ישיר 

חזק
האם עלינו ללמוד מהאבות את מה לחבב וממה לסלוד? ואם לא, על מה נאמר מתי יגיעו מעשי למעשה אבותי?

נניח שאין למדים מקודם מתן תורה, כיצד היית מתיחס לת"ח שמגיע לזמן מה למקום זר ומכריז: "מאן הוויא ליומא".

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 23/01/2014 09:53:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 10:09 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

ירובעל,
אם כדבריך, החלף יהדות באנושיות.

חלילה שיהדות תהיה לא אנושית בטח לא לזה התכוונת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 10:35 לינק ישיר 

בעל,
לדעתי, לא רק שאנו לא אמורים ללמוד ממישהו מה לחבב וממה לסלוד, אלא שגם אין לנו כמעט יכולת לעשות זאת.
מי שחי בעולם שונה משלנו (ואין ספק שהעולם השתנה "קצת" באלף-אלפיים-שלושת אלפים שנים האחרונות), אהב דברים אחרים ושנא דברים אחרים וכו' וכו'. צריך להסביר את זה בכלל?
מה שכן אפשר ללמוד מהאבות ובכלל מדורות אחרים, אלו הערכים בהם הם החזיקו. אם לדוגמא, הצורה שבה רב יישם ערך מסוים הייתה כשהכריז "מאן הויא ליומא", הרי שאת הערך אנו יכולים (ואולי גם אמורים) ללמוד מרב, ואת צורת היישום שלו אנו אמורים לקיים בדרך שמתאימה לעולם שלנו.
הערכים ניתנים להעברה גם בתרבויות שונות לחלוטין, אך צורת היישום שלהם תשתנה.

זה לדעתי גם הפתרון להרבה מצוקות מוסריות שנתקלים בהם אנשים דתיים מול התורה/ההלכה. אם אנסה להבין מה הערך שעמד מאחורי המעשה/הציווי, אראה איך אני יכול ליישם אותו בדרך שמתאימה לתרבות שלי. ואם אני אדם שחשוב לו לקיים את ההלכה, אעשה מאמץ למצוא את היישומים הללו במסגרת ההלכה.

תוקן על ידי חזקואמץ ב- 23/01/2014 10:36:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 10:46 לינק ישיר 

חזק
האם ניתן להשליך לשמירת שבת? השאלה החילונית הקלאסית, פעם העלאת אור היתה מלאכה קשה אבל היום לא, כנ"ל כתיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 10:59 לינק ישיר 

חזק
בצחוק וברצינות- כבר מזמן מדברים בחוגים של -תורתם אומנותם- על ביטול חרם דרבנו גרשום- כאמור החרם היה   רק לאלף שנה-.
כאמור יש בעית פרנסה גדולה, במיוחד היום לקהל הלומדים. משכורת של אשה אחת לא מספיקה.
עם תהינה 2 נשים פרושו משכורת כפולה, ואפשר יהיה ללמוד תורה ברווחה.
מה עוד, הבישולים ונקיון הבית כביסה קניות טיפול בילדים, יתחלק לשניים, האברך לא ירגיש נקיפות מצפון- במקרה אם הוא מרגיש- שהוא משאיר את אשתו לבד בערבים ,כשהוא עסוק בענינים העומדים ברומו של עולם. לאשתו תהיה חברה. ובשמחות, יוכל ללכת אם אשתו התורנית, כשהאשה התורנית השניה תשמור על הילדים, וכו'  תחשוב  גם על התועלת בפוליגמיה,
הדברים ברובם מתאימים גם לחילונים, עם תוספות חיוביות מבחינתם, תחשוב חיובי.
ועוד לא דברנו על הפתרון לאלפי הרווקות, בכל המגזרים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 11:06 לינק ישיר 

ירוחם
מאידך, תיצור בעיה של רווקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 11:35 לינק ישיר 

בעל
בעולם -לעולם יש יותר נקבות. הנקבה חזקה יותר מהזכר, נקבות נולדות יותר בגין כך. ומתות פחות בגין כך, הזכרים מתים יותר בתאונות ספורט עבודה ומלחמה,
ההצעה שלי היא הצעה טובה והגיונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 11:39 לינק ישיר 

ירוחם
קריינא דאיגרתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 12:01 לינק ישיר 

בעל,
אם אתה סבור שאיסור הבערת אש היה בגלל הטורח שבדבר, אז ברור שכיום - עקרונית - זה צריך להיות מותר.
למה רק עקרונית? כי יש בעיה טכנית של סנהדרין וכדומה. אז זו בעיה שלמי שמקבל את כללי שינוי ההלכה אין דרך להתמודד איתה. בתקווה שבעתיד זה יסתדר.
הנושא הזה כבר נטחן אינספור פעמים כאן בפורום, ואני לא רואה חידוש מיוחד במסקנה אליה הגעת.

ירוחם,
לא הבנתי איך דבריך קשורים למה שכתבתי.
אם אתה חושב שטוב ונכון שגבר יהיה נשוי לשתי נשים, תפאדל. מישהו אמר לך לא? 

http://www.youtube.com/watch?v=CYzjsKt9DEE

ואולי תזכה שאשתך השישית תדבר עליך ככה :)

תוקן על ידי חזקואמץ ב- 23/01/2014 12:02:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 12:05 לינק ישיר 

בעל
סלעים נעשו גבוהים, קרובים נעשו רחוקים, משתים נעשו שלש, משים שלום בבית בטל.

חזק
דיברת על הכעור והסלידה מהפוליגמיה. הצגתי לך פן אחר.
אני מרגיע אותך - גם המונותאיזם משתנה, אנשים בימנו עובדים ומאמינים בהרבה מאד אלים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 23/01/2014 12:08:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2014 12:13 לינק ישיר 

אם מישהו לא סולד מפוליגמיה, אין לי נגדו טענה. אולי אחשוב שהוא מוזר או סוטה וזהו.
הסלידה או החיבה היא נושא תרבותי, ולא מוסרי. אני יכול לבוא בטענות למי שלא אוהב גאלע? אני מת על זה ואשתי מקיאה כשאני קונה. מצליחים להסתדר.
הנושא הוא הפן המוסרי שבדבר, ואני הצבעתי על כך שהפרשנות (כפי שהדגישה אמשלום) שלי לגישת התנ"ך כלפי נישואין היא, שמונוגמיה היא המצב האידאלי, ופוליגמיה היא בדיעבד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המשפחה היהודית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.