|
|
| נשלח ב-26/1/2014 01:50 |
|
| |
| חזקואמץ כתב: |  | מקס, האם פגיעה בחיי אדם שהיא כ"כ קטנה סטטיסטית, אמורה לאסור שימוש בגז באופן גורף? |
|
בוא נעשה את זה יותר פשוט וביתר הרחבה.
ההשקפה התורנית היא לא לתת שום סיכון, והדוגמא הקלסית שאהוב עלי היא כמובן ההלכה לכסות את הסכין בברכת המזון. למה אנו מכסים את הסכין ? כי פעם היה איש חסיד שהגיע לרחם נא ופשוט מכאב על הגלות תקע סכין בליבו. והנה מאז כל בני ישראל החרדים לדבר השם, מכסים את הסכינים בברכת המזון.
עכשיו נשאל האם פגיעה בחיי אדם כל כך קטנה סטטיסטית, אמורה להכתיב הלכה חדשה לכסות סכינים בברכת המזון ?
כמה הלכות יש לא על חיי אדם רק על מוסר כמו לאכול בשר וחלב שזה רק עניין מוסרי. והנה לחשש הרחוק הזה שנהיה אכזריים בגלל אכילת בשר וחלב, נכתבו אלפי ספרים ותילי הלכות. אותו דבר על שלום בית. כל תלמידי החכמים יודעים היום שזיבה היא מחלה חיידקית ומטפלים באנטיביוטיקה בכל זאת יש חז"ל (נדמה לי) ששבע נקיים הן לשלום בית. והנה כל בני ישראל החרדים לדבר השם שומרים על כך בכל משמר ונכתבו עליו אלפי הלכות וספרים וכו' וכו'.
לסיכום: זוהי הדרך שלנו וזה השקפתינו וגאוותינו.
אבל אפי' אם נלך בראש שלך ונאמר שכל סיכון שהיא רחוקה סטטיסטית לא צריכים לאסור ?! אז מה הבכיינות הזאת ? אוקיי אנו מוכנים לקרבן הסטטיסטי הזה ושלום על ישראל. מה הטעם להפחיד אותנו עם מידת הדין ולהתחיל לומר מסרים שממים ?? או שנקבל את הקרבן הסטטיסטי כקרבן מחייב ולכן אין מה לבכות, או שלא נסכים על הקרבן (כי אנו בוכים) ולא ניתן אפי' סטטיסטיקה קטנה כזו לקרות כפי שאנו מתנהגים הלכתית כלפי הסכין בברכת המזון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 11:12 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אז ישעיהו טעה ונביאים אחריו אמרו במפורש (איכה פרק ג) מִפִּי עֶלְיוֹן לֹא תֵצֵא הָרָעוֹת וְהַטּוֹב:
מסבירים חז"ל אמר רבי יוחנן מיום שאמר הקב"ה (דברים ל') ראה נתתי לפניך את החיים ואת הטוב וגו' לא יצא רעה וטובה מפיו אלא הרעה באה מאליה לעושה רע והטוב לעושה טוב לפיכך מה יתאונן למה יתרעם האדם אם לא על חטאיו:
ובכן דווקא ההתפתחות האנושית לטוב מוכיח שהנביאים וחז"ל צדקו.
|
|
מקס אם עלי לבחור מי צודק הנביא שדיבר בשם ה' או חז"ל, הבחירה ברורה.
אתה מאמין בשתי רשויות הטוב והרע?, אני חושב שזה מכוער.
קריאתך נגד המכוניות והמודרנה, צודקת דמגוגית.
אלמלא לא היו מכוניות- היו מתים פי עשר אנשים כל שנה מהמספר שציינת.
אם נוותר על המורנה. אוכוסיאת העול ימנה אול חצי מהיו, חיים אומללים שחורים ועלובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 11:17 |
|
| |
מקס, ברכיבה על סוסים יש מן הסתם סטטיסטית יותר הרוגים משימוש בגז ביתי, וגם אם לא, ודאי שיש בזה סיכון שגובה חיי אדם. מדוע חז"ל לא אסרו רכיבה על סוסים כמו שאמרו להסתיר את הסכין בברכת המזון? ברור שהעניין של הסכין בברכת המזון בא כדי לחדד אצלנו את האבל על חורבן ירושלים, ולא מחשש מעשי שנפגע בעצמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 12:49 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
מקס אם עלי לבחור מי צודק הנביא שדיבר בשם ה' או חז"ל, הבחירה ברורה.
אני לא מבין אותך, אתה מפרש את ישעיהו כפי שאתה מפרש ולדעתי זה לא נכון, אבל בכל זאת אמרתי שאפי' לשיטתך אפשר לומר שישעיהו טעה והנה עובדה ירמיהו אומר במפורש שמפי עליון לא תצא הרעות והטוב. לא חז"ל ולא שטיות, מדובר על נביא שאומר במפורש. הבאתי את חז"ל להראות שגם הם הבינו את זה כפשוטו.
אתה מאמין בשתי רשויות הטוב והרע?, אני חושב שזה מכוער.
מה קשור רשויות כאן ? יש אקראיות ואנו אלה שקובעים מהי טוב ומהי רע. יש פילוסופים שחושבים שלחיות באקראיות היא דווקא הטוב. היהדות והנביאים אומרים הפוך. כלומר בני אנוש קובעים מהי רע וטוב. אייך הגעת לשני רשויות ??
קריאתך נגד המכוניות והמודרנה, צודקת דמגוגית.
אלמלא לא היו מכוניות- היו מתים פי עשר אנשים כל שנה מהמספר שציינת.
אוקיי, אז על תבכה שקורה אסונות ועל תחשוב לרגע כנהג שאתה לא רוצח קרוב למיזיד שעל פי התורה מותר לגואל הדם להרוג אותך בלי משפט. בכל אופן הראש היהודי\הנבואי לא חושב כמוך, כי אין דבר כזה רווחים על חשבון דם הזולת. אסור על פי ההלכה להסגיר אדם אחד בכדי להציל עיר שלימה. בכל אופן אפשר תחבורה ציבורית, אפשר לא לתת רישיונות לכל אחד כמו בטיס וכו' וכו'
אם נוותר על המורנה. אוכוסיאת העול ימנה אול חצי מהיו, חיים אומללים שחורים ועלובים.
כאן לא הבנתי כלום. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 13:02 |
|
| |
| חזקואמץ כתב: |  | מקס, ברכיבה על סוסים יש מן הסתם סטטיסטית יותר הרוגים משימוש בגז ביתי, וגם אם לא, ודאי שיש בזה סיכון שגובה חיי אדם. מדוע חז"ל לא אסרו רכיבה על סוסים כמו שאמרו להסתיר את הסכין בברכת המזון? ברור שהעניין של הסכין בברכת המזון בא כדי לחדד אצלנו את האבל על חורבן ירושלים, ולא מחשש מעשי שנפגע בעצמנו. |
|
טוב, אין טעם להתווכח כאן כי מאות אלפי הלכות בנויות על פי החשיבה הפשוטה שאני טוען לה. שנית, כפי שאמרתי לעיל במצב שאנו מוכנים לקרבן אז אין טעם לבכות ולהאשים את האלוהים ולהגדיר אותו כפסיכופט. האלוהים לא יכול להציל אחד מתאונת דרכים ואת השני לא, על דרך הללו עבדי ע"ז והללו עובדי ע"ז. ולכן אנו תחת המקרה. ומי שמלמד את ההמונים כאילו האלוהים הוא בייביסיטר והוא ישגיח עלינו (אולי יש כאלה שלא היו משתמשים עם מכוניות והיו ניצלים, אולי היינו מפרידים את המשפחה בכל נסיעה ואז לעולם לא היה נכחדים שמפחות שלימות ?) מתאונות דרכים ?! האיש הזה והמנהיג הזה הוא נביא שקר שחייב מיתה.
אגב: לא אמרתי לא להשתמש עם גז והדברה, אמרתי לא להחזיק בבית או בבנין בלוני גז כפי שנהוג היום בכל בניה שקוברים את הגז באדמה קרוב לבניין, ואין כבר בלוני גז בבניה המודרנית. ולכן כמה פשוט היא לפסוק שעל פי תורה כל הבניינים הישנים שקיימת בלוני גז ?! צריכים מיד להחליף את הבלונים במיכל ענק באדמה. אותו דבר לגבי הטכניקה של ההדברה. אפשר למצוא טכניקה יותר טובה שלא תקרה אסון שכזה.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/01/2014 13:05:19
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 13:13 |
|
| |
אני מאמין באלוקים שהוא שופט הארץ, בבוקר שאני אומר את הברכה שחז"ל תיקנו, יוצר אור ובורא חושך עושה שלום בורא את הכל,, אצלי הכונה ה כ ל זה הכל טוב ורע. אני ממליץ לך לעיין היטב במגילת אייכה פרק ג' בה מכנה ירמיהו הנביא את אלוקים דב אורב ארי-במסתרים, ועוד הרבה מאד סופרלטיבים שלא מתאימים לתזה שאת מכניס לפיו. ולכן כשאני יודע שהוא מנהיג עולמו - אני נותן לאלוקים את הקרדיט שהוא ער ומודע למה שנעשה בעולמו- ולא יתן למקרים לקרות. אחרת הייתי מאמין באלוהי היוונים, אני בוכה על האסונות כאירוע פרטי- ולא כאירוע עולמי, אתה ממשיל בכתיבה הדמגוגית. הרי לא מדובר שנהג נוסע לפרנסתו והורג מיד את הזולת, סגן שר הבריאות לשעבר ליצמן- אמר כי לא איכפת לו שביתת הרופאים, כי בזמן השביתה מתים פחות , הוא צדק סטיסטית. אבל הוא חשב כמוך. מה שלא הבנת בצדק- לא בדקתי הגהה- אם נותר על המודרנה הטכנולוגיה וכו' לא יחיו בעולם אפילו לא ממחצית האוכלוסיה של היום. והיתר יחיו בעולם עלוב חשוך ואומלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 18:54 |
|
| |
אם תרצה תוכל לקרוא לזה אלילות [אמונה באל לא נכון] לדעתך. אבל לא תוכל לטעון שזו לא יהדות. כל התנ''ך וחז''ל מלאים ראיות נגדך. ואשר למה שמכנים 'חובת ההשתדלות' הכלל בזה הוא שכשהאדם מעמיד עצמו בסכנה אז נענש מהשמים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 19:28 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | אם תרצה תוכל לקרוא לזה אלילות [אמונה באל לא נכון] לדעתך. אבל לא תוכל לטעון שזו לא יהדות. כל התנ''ך וחז''ל מלאים ראיות נגדך. ואשר למה שמכנים 'חובת ההשתדלות' הכלל בזה הוא שכשהאדם מעמיד עצמו בסכנה אז נענש מהשמים |
|
אז אמרתי. יש דברי תורה בלשון הבאי שזה להמונים ויש את שבט לוי שבתפקידם להיות רועי הצאן. אתה טוען שאתה מתחבר להבאי ? אוקיי אז אתה מההמונים ואין לך זכות לחיות על חשבון הציבור. אני מדבר כלפי שבט לוי שהם המנוולים שלקחו אותנו לגלות הארוך. אנו יודעים שמאז חז"ל, הלכה למעשה ההנהגה שלנו הם בידי מלמדי תינוקות ולא בידי נביאים ותלמידי חכמים באמת. הספורנו זועק חמס שההנהגה היא בידי בעלי הזרוע = כת ההשקפה = עםארצים שמתחברים להבאי.
ספורנו דברים פרק כח
שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.,,,, והתחיל בתוכחות באמרו (טו) אם לא תשמע בקול ה' אלהיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט.,,,,,ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 21:24 |
|
| |
א . מי אמר לך שהדברים שכמוני הם להמון והדברים שכמוך הם לשבט לוי. , אולי להפך? ב. הספורנו לא תוקף את הלל ויוחנן אלא את אלה שגרמו לתקנת הלל ויוחנן וממשיכיהם שאינם מצייתים לדין תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 21:45 |
|
| |
ואם הוא כן תקף אז מה? האם הספורנו הוא הפוסק העליון של מסורת ישראל? הספורנו או כל אחד אחר.
לדעתי אנשי ההגות והפרשנים של דורנו. רק הם הפוסקים האולטימטיבים של מחשבת ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:03 |
|
| |
לפני שמתקיפים את מקס אנא לענות תשובות עניניות, אני עומד ותמה מנין המקור להפוך כל צרה פרטית לחשבון נפש ציבורי דברי הרמב"ם בה' תענית אינם אלא על צרת הציבור כדבר וארבה, ובאמת שדעת רוב הראשונים [הרמב"ם במורה נבוכים, הרמ ב"ן בפי' לאיוב פ' ל"ד הרשב"א בשו"ת [ח"ג] רבינו בחיי על התורה הר"ן בדרושים ועוד] שרוב העם אינו תחת השגחה פרטית אלא תחת המקרה וכבר אמר המזמור יושב בסתר עליון וגו' מי שיושב בדרגה של הכרה א-לוהית של יושב בסתר הוא זוכה להשגחה שמובא שם בהמשך המזמור [כן מבואר גם במורה נבוכים] וכבר אמרו חז"ל הכל בידי שמים חוץ מצינים ופחים, וכאן אני שואל אילו לקח האב את בנו הפעוט בקור ובשלג ומת וכי לא נכלל זה במאמר חז"ל שהדבר בבחירה ולא מגזירת עליון, ומה שונה צינים ופחים מחומר הדברה ושאר פגעים טבעיים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:40 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | א . מי אמר לך שהדברים שכמוני הם להמון והדברים שכמוך הם לשבט לוי. , אולי להפך? ב. הספורנו לא תוקף את הלל ויוחנן אלא את אלה שגרמו לתקנת הלל ויוחנן וממשיכיהם שאינם מצייתים לדין תורה |
|
א. תלמד ותראה ב. תלמד ותראה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:44 |
|
| |
א. וכן למר. ב. וכן למר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:46 |
|
| |
נתיב, אתה טוען טענה שונה לחלוטין מטענתו של מקס. מקס מסכים עם הדיאגנוזה, שבעקבות האירועים האחרונים צריך לעשות חשבון נפש, הוא רק חולק על המסקנה, שחשבון הנפש צריך להיות רוחני. אתה לעומתו לא מסכים בכלל עם הדיאגנוזה. אתה טוען שלא עומדת בפנינו בכלל בעיה.
הרשה לי לחלוק על מקורותיך תחילה, מורה נבוכים ג יז:
"אני בדעה כי ההשגחה האלוהית אינה בעולם הזה השפל כלומר: מתחת גלגל הירח אלא באישי מין האדם בלבד. והמין הזה לבדו הוא אשר כל מצבי אישיו ומה שמגיעם מן הטוב והרע הוא כפי הראוי לו, כמו שאמר כי כל דרכיו משפט." מורה נבוכים ג נא:
"הנה נתבאר לך כי סיבת היות כל אחד מבני אדם מופקר למקרים ויהיה מסור לאכול כמו הבהמות, הוא היותו מוסתר מה', אבל אם היה אלוהיו בקרבו לא יגע בו רע כלל."
אין לפני את כל המקורות, ואשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות יותר מדוייקים, אבל אני מניח שהרעיון ברור. כפי שמסביר זאת הרמב"ם, ההשגחה נתונה על כל המין האנושי, אם אדם קורב אל ה' הוא מושגח, ואם הוא רחוק מה' הוא ניתן ביד המקרה. אם כך, כפי שניתן לראות מהמקרים האחרונים, עם ישראל היום ניתן ביד המקרה, אם כן זהו סימן שאנחנו רחוקים מה'. על כן אנחנו צריכים לתקן את דרכנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 22:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ואם הוא כן תקף אז מה? האם הספורנו הוא הפוסק העליון של מסורת ישראל? הספורנו או כל אחד אחר.
קבל את האמת בלי קשר מי אמר וכמה אמרו. זה הכלל הפשוט בתורה.
לדעתי אנשי ההגות והפרשנים של דורנו. רק הם הפוסקים האולטימטיבים של מחשבת ישראל.
הרגע אתה אומר שהספורנו אחד, ואתה לא אחד ? ובכן, לא צריך בכלל פרשנים צריך השכלה אישית. וכן שרי עשרות ושרי מאות ושרי אלפים ושבעים סנהדרין בכל דור ודור. זה הסמכות היחידי על פי תורה. כל קידוש הקדמונים והמתים ואפי' את טקסט התורה עצמה ?! היא אלוהים אחרים ולא צריך שהספורנו יאמר זאת רק מספיק ללמוד בגן ילדים להבין זאת.
|
|
|
|
|
|
|