בעקבות הטרגדיות הקשות שקרו לאחרונה, פונים הורים ושואלים מה אומרים לילדים ? האם להעלים מהם או לשתף? כמה לשתף ואיך להרגיע? המאמר עוסק בנושא . עלה באתר קול חי
http://www.93fm.co.il/radio/92345/
נשלח ב-18/9/2014 13:00
מעניין וחשוב.
נשלח ב-21/9/2014 23:30
לא נכנסתי לקול חי אני לא יודע מה נאמר שם. מה שברור שאנו חוטאים בילדים בכך שאנחנו נזכרים רק בעת צרה לדבר עם הילדים.
הילדים חייבים לעבור שיחות בשלות והכוונה באופן קבוע בזמנים רגועים, כיום אין לנו זמן והילדים מפתחים את השקפת החיים שלהם בכוחות עצמם. גם הכנה להתמודדות זה חלק מחובתנו.
נשלח ב-28/9/2014 19:39
אני מסכימה עם דבריך . יתר על כן בחיי היומיום ילדים נפגשים עם אירועים וחוויות של אובדן ומוות. ואלו הזדמנויות בהם אפשר לשוחח איתם , לעבד איתם את החוויות ואת השאלות והחרדות שלהם שעולים סביב אותם אירועים. למשל, מוות של אפרוח. הילד עשוי לשאול מה מרגישה התרנגולת באובדן בנה האפרוח? כאשר בד בבד הוא עסוק ברגשות שלו באובדן האפרוח?. משמעות המוות. וכל זה כמובן ברמה שהילד מסוגל לקלוט, להבין ולעבד. לא רק מוות ממשי אלא גם אובדנים אחרים. כמו חבר שיצא מ'החבורה' . תלמידה שעברה דירה לעיר אחרת. ילדה שמגיעה הביתה ומספרת בסוד שההורים של ילדה מהכיתה נפרדו. ועוד.
נשלח ב-7/10/2014 10:38
לא קראתי את הכתבה אבל אני יכולה לתרום מחלקי. בהיותי בת שמונה איבדתי דוד אהוב מאוד. ברצח. אף אחד לא טרח לספר לי מה קורה. לא הבנתי לאן נעלם ניבי שלי. למה כולם בוכים למה סבתא לא יכולה לשמוע את המילים " מתפוצץ לי הראש" כלום. אני בטוחה שבגלל זה עד היום יש לי עניין לא פתור עם המוות בכלל ועם המוות שלו בפרט.
אני זוכרת את עצמיילדה קטנה בת שמונה מסתובבת בין החדרים. קוראת בשמו. מציצה מתחת לספה. נוגעת בחרדת קודש בגיטרה שלו...אני מתגעגעת אליו עד היום. לדוד ניבי.ניבי שהיה חוזר מהצבא ומעיף אותי לתקרהניבי שהיה מנגן לי בגיטרה ונותן לי ללטף אותה אבל רק טיפונת שלא תישבר.ניבי שתמיד מצא משהו מצחיק לומר כשהיה שקט בסביבה.הדמות הראשונה בחיי שהרגשתי שאוהבת אותי.ניבי שלימד אותי לשיר עשר אצבעות לי יש בחדר האטום במלחמת המפרץ כדי שאני לא אשמע את האזעקה.ניבי ש ל י