| נשלח ב-28/1/2014 22:24 |
|
| |
מפנה
אשכול דיון חדש. בכל ספר, פחות יותר, יש התחלה שבה הרע גובר על הטוב, אמצע שבו מפנה כלשהו, עד לסוף הטוב. אז מה לדעתכם: א. המפנה בכל אחד מהספרים? ב. הסוף הטוב אליו חתרה הסופרת? נמקו, צטטו, הסבירו והוכיחו. הרחיבו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 22:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 22:43 |
|
| |
אסתרק איזה אשכול! יפה יפה!!! יושיוש - שווה לחכות את אומרת? מחכה!!... סופרת את השעות והימים .(רק תתחמי - מתי?:) ו... עכשיו התגובה שלי: נקודת המפנה: איסתרק: "רגע היריקה" במאהל... זה הרגע שהגיע לשיא... איזו שפלות, שמונדרי ירוק ליד הנסיך? ומכאן הכל מתהפך. לטובה ממש.
מהללאל - התלבטות... בין הרגע בו מהללאל מאבד את אמונו באליהו וקופץ מהעגלה, או הרגע שבו מהללאל יוצא מתחומי דיאלידאן.לא מצליחה להחליט. לגבי מטרה - נראה לי עדין מוקדם לדבר על זה... לא?:)
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 22:51 |
|
| |
תודה, תמרור  באיסתרק- אני גם חושבת כך פחות או יותר... עוד לא החלטתי במדוייק, אבל באמת איפשהו כשקנז מגיע... במהללאל- אני בינתיים רק יתייחס לתגובה שלך- למה נתת סיטואציות עם השלכות גרועות? ובנוגע למטרה- גם אם עוד לא יצא יוזבד, לכל ספר בפני עצמו יש מטרה, שכאשר היא מתמלאת הספר, בעצם, מגיע לקיצו. לדעתי, רק בזיהוי של המטרה הזו ניתן להחליט היכן באמת נמצאת התפנית. כי המפנה הוא בעצם הנקודה שבה הסיפור נכנס לכיוון של המטרה... (כמו פרבולה צוחקת כזאת... מוכר?) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 22:58 |
|
| |
בשמחה אסתרק!!:)
לגבי המפנה באסתרק - זה יופי טופי...:)
לגבי המפנים במהללאל: למה גרועים? אחד שלילי אבל חשוב. השני שמח ואופטימי! הלא כן?
לגבי המטרות: אני חושבת שעוד לא הגיע זמנן, היות וזה כמו סיפור בהמשכים, את יודעת מה קורה בפרק שהביאו לך כרגע אבל אין לך מושג מה יבוא אח"כ, ואם העלילה תשתנה לחלוטין? גם אם הכל נראה ממש דומה, איסתרק ומהללאל עברו כמעט ממש אותם קורות חים. אבל אנחנו לא יודעים מה מחכה לנו ביוזבד... ולכן נראה לי עדין מוקדם מדי. אבל אני אחשוב, ובע"ה כשיעלה לי רעיון אני אגיד...
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 23:43 |
|
| |
אני מתכוונת למטרה בסיפור... זאת אומרת, לא איזה שינוי תפיסתי הסופרת רוצה ליצור אצלנו ובנוגע למה, אלא מטרה בפן הפשטני והגלוי שלה... מטרה= סוף טוב. למשל- באיסתרק לדעתי המטרה היא, בניסוח המצומצם ביותר שלה, שאיסתרק יחליט לבחור בטוב. ולכם גם המפנה הוא בסיטואציות שקשורות לקנז, כי הוא זה שמלמד את הנסיך העוצר כיצד נכון לנהוג. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2014 23:48 |
|
| |
באסתרק אני מסכימה איתך לגבי המטרה. במהללאל אני לא יודעת מה לומר לך:)
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 16:04 |
|
| |
אל תשכחנה, שהספרים מתנהלים בכמה מישורים ובכל מישור ישנו נקודת מפנה, תמרור אני גם חושבת שנקודת המפנה שלך באיסתרק טובה, אבל בל נשכח שזה נקודת המפנה בפלאט, מה קורה בכוזר?
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 16:32 |
|
| |
אני חושבת שנסיך הוא העיקר של הממלכה, אם הנסיך טוב, ממילא זה מראה משהו על הממלכה וגם משליך על מה שיקרה בה...:)
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 16:33 |
|
| |
לא הבנתי...
|
| נשלח ב-29/1/2014 17:53 |
|
| |
תוקן על ידי תמרור25 ב- 29/01/2014 17:54:28
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 19:55 |
|
| |
תמרור?
|
| נשלח ב-29/1/2014 21:10 |
|
| |
לדעתי היא התכוונה שנקודת המפנה של כוזר היא אותה נקודת מפנה אצל הנסיך. כי הנסיך הוא ליבה של הממלכה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 21:14 |
|
| |
אבל בכל אופן, לא דיברתי ספציפית על הספר איסתרק גם במהללאל העלילה מתנהלת במישורים שונים, יש את המישור של מהללאל ואליהו. יש את המישור של איסתרק וכו' וכו'...
|
| נשלח ב-29/1/2014 21:16 |
|
| |
אני מסכימה לגמרי בנוגע לזה שיש כמה מישורים, וניתן למצוא בכל אחד מהם נקודת מפנה ספציפית. אבל מעניין אותי מהי נקודת המפנה הכללית, שנוגעת לכל הספר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2014 21:19 |
|
| |
אוקיי. מה שתגידי.
|
|