|
|
| נשלח ב-29/1/2014 21:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 15:48 |
|
| |
אוקי...
אז כמו כולם, או רובם לפחות, המפנה לדעתי בספר איסתרק הוא בואו של קנז למאהל הקווארי, משום שבזכותו איסתרק מבין שהוא צריך לבחור, ובוחר בטוב. ("העולם הזה, הוד נסיכותך, והעולם הבא - פשוט לא הולכים ביחד")
לעומת זאת, בספר מהללאל, לא ממש מצאתי עדיין (אם כי אני מאמינה שיש) נקודת מפנה מסויימת שנוגעת לכל הספר. אז אני רוצה לפרט פה כמה נקודות מפנה בנוגע לדמויות מסויימות:
מהללאל - וואו, קשה למצוא.. אני יחשוב עוד:) שלוואן - לאורך כל הדרך החשדות שלו כלפי אביו הולכים ומתגברים, אבל נקודת המפנה לדעתי היא כשהוא מקבל מידי אלרון את הדיסקית שליאה שולחת לו מגיאט... רק אז הוא קולט מה פשר הנישואין שכפה עליו אביו, והוא מבין כמה רוע עומד מאחורי מעשה זה... אולה - יחסיו עם אביו יודעים עליות ומורדות לאורך כל הספר, אבל כאשר הוא פוגש את טוביה ומחליט לאמץ אותו, ובעקבות כך הוא חייב לחזור לבירה, להתנצל בפני אביו וכו' כל העניינים מסתדרים:) פילאק - דמות רדודה יחסית, וכשהוא פוגש את אליהו הוא מקבל חיזוק משמעותי (כלומר, בעל משמעות) להשתתפותו במחתרת, עד כדי שהוא מוכן לאחר מכן אפילו למסירות נפש. בסטיאן - רוב חייו בספר סובבים סביב ילדיו - אולה/ רעואל הקטן/ טוביה/ מהללאל. נקודת המפנה הראשונה הייתה לרעה... בעקבות הולדת בנו החדש יחסיו עם אולה מגיעים למצב של ניתוק. לאחר מכן, מפנה נוסף כשהוא מוצא את טוביה כבנו האובד, אבל מיד חלה ירידה- כשטוביה ממש לא מתכוון למלא את הציפיות שתולים בו. ואז, סוף סוף, מגיע מהללאל, ילדו המושלם:)... מסכן, עבר הרבה... אבל העיקר שמהללאל הגיע:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 11:26 |
|
| |
אסתרק - יפה ממש!!! ואני אכתוב את דעתי... בספר הזה יש כמה נקודות מפנה לכמה דמויות, לדעתי - למהללאל ולאולה לפחות יש 2 נקודות מפנה, אמנם קצת יותר.. אבל אני מפרטת את העיקריות. מהללאל - לדעתי יש לו 2 נקודות מפנה. האחת - ממתי שאלי'הו עזב אותו עד שהחליט לעזוב - זוהי נקודת מפנה שבה הוא מפסיק להיכנע ומחיל ליזום ולהיות עצמאי. השני'ה - כשהוא פוגש את אביו.. זה כמובן הקטע הכי מרגש בספר, שהוא שב אל המנוחה ואל הנחלה...
שלוואן - כתבת יפה לגבי החשדות שלו על אביו, אך לדעתי נקודת המפנה שלו היא הרגע בו ראה את פילאק אחרי ההתעללות של אביו. אז ראה במו עיניו את האכזריות של אביו והבין כי מה שאמרו על אביו אכן יכל להתרחש במציאות...
אולה - לגבי הנקודת שהעלית - אני ממש מסכימה עם דברי, הרגע שבו פגש את טובי'ה גרם לו לפתוח את עיניו קצת יותר ולתת גם מעצמו, מה שגרם לו להתקרב יותר אל אביו ולהיות מוכן לפגישה נוספת למרות העלבון הקשה, ולדעתי עוד נקודה היא הרגע בו טובי'ה מגיע לארמון, ושם הוא מתחיל להתמודד עם אישיות הפוכה ממנו - אישיות אגוצנטרית ואינטרסנטית ברמות מבחילות. אז הוא לומד לפתח את אישיותו המיוחדת וללמד את טובי'ה על החים בארמון ובסביבה, מה שגורם לו לפתח יותר את אישיותו וללטש אותה.
פילאק - כתבת את זה יפה. אין לי מה להוסיף:)
בסטיאן. הו בסטיאן! איזה כיף לכתוב על הדמות הזו... כתבת יפה - אכן יש לו כמה נקודות מפנה בספר, מה שכן, יש לי להוסיף לגבי הנקודה הראשונה - גם כשהוא מאבד שליטה בעקבות השיחה ההיא והדודה וכו', עדין הוא נשאר טוב ומנסה להבין את מניעיו של אולה, הוא לא הסכים בקלות לקבל את דעתה ההיא של הדודה, טוב הלב שלו והאישיות החזקה שלו לא נותנים לו כל כך מהר לקבל את הדברים כפשוטם, והוא מנסה ללמד על בנו זכות, עד שכבר כל האירועים מכריעים אותו...
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:43 |
|
| |
| תמרור25 כתב: |  | בסטיאן. הו בסטיאן! איזה כיף לכתוב על הדמות הזו... כתבת יפה - אכן יש לו כמה נקודות מפנה בספר, מה שכן, יש לי להוסיף לגבי הנקודה הראשונה - גם כשהוא מאבד שליטה בעקבות השיחה ההיא והדודה וכו', עדין הוא נשאר טוב ומנסה להבין את מניעיו של אולה, הוא לא הסכים בקלות לקבל את דעתה ההיא של הדודה, טוב הלב שלו והאישיות החזקה שלו לא נותנים לו כל כך מהר לקבל את הדברים כפשוטם, והוא מנסה ללמד על בנו זכות, עד שכבר כל האירועים מכריעים אותו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 13:28 |
|
| |
אממ... דווקא אני לא ידעתי איך נכון להתייחס לדברים שאמר כשהיה שיכור. כי הרי ידוע שכאשר נכנס יין - יצא סוד, והדיבורים בעת שכרות נובעים ממקום עמוק מאד בנפש...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 13:46 |
|
| |
שימי לב שמה שקרה לא היתה התפרצות קלאסית, אלא שיחה שהסתבכה. בסטיאן לא הבין נכון את דברי אולה בשל היותו שיכור . זה לא מראה שהוא חושב עליו רעות, זה מראה שהוא היה שיכור, זה הכול! ובראש בלתי צלול קשה לנהל דיון! ואל תשכחי שאנשים רבים דיברו ושאלו והעירו והתענינו באולה ובאיך שהוא הגיב. ובסטיאן לא התייחס אליהם, הוא המשיך לאהוב את אולה. אבל אין מה לעשות, כששומעים כל כך הרבה פעמים דבר, גם אם לא מאמינים בו, רושם ממנו בכל אופן נשאר. וכנראה זה מה שגרם לו לראות - בשכרותו, כשהכל ממילא לא ברור -את דברי אולה באור הלא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 14:07 |
|
| |
נכון! גם אני תירצתי את העניין פחות או יותר... ובנוסף על מה שאמרת, יש את הרגשות המעורבים שבסטיאן תמיד חש כלפי אולה. כי כזכור, בסטיאן לא ממש רצה לאמץ אותו בתחילה.. ורק לאחר תחנוניה של אישתו, רקל, הוא הסכים. וגם אז לח זמן רב עד שיחסיהם התחממו...
וכל המערבולת הזאת בהחלט יכולה ליצור בלבול לא קטן ולהוציא מפיו את המילים המזוויעות האלו:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 19:46 |
|
| |
אהבתי את הדיון!!! המשיכו כך.. 
|
|
| נשלח ב-1/10/2014 17:35 |
|
| |
אני חושבת שהמטרה של מהללאל היא החדרת התחושה שכולנו בני מלכים גם אם לא תמיד אנחנו זוכרים זאת או מרגישים זה מופיע בשיחה בעמוד האחרון בין מהללאל לאולה ונקודת המפנה היא אם כך כשמהללאל אחרי ששמע כל כך הרבה פעמים שדומה למיכאל התחיל להתנהג באופן המתאים לבן מלך: הצתת שלהבות המודיעות על הולדת בן איסתרק ועוד...:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 15:29 |
|
| |
אם נלך לפי השיטה שלך, אז המטרה באיסתרק לדעתי היא להגיע למסקנה שאי אפשר להיות גם וגם. אם אני גם וגם, אז אני כלום. צריך להחליט מה הדרך שלי, ולא לסטות אפילו טיפה, גם לא למה שבגדר המותר. (סורי אם הניסוח קצת מסורבל). לכן, לדעתי נקודת המפנה היא לא היריקה באוהל, אלא אחרי שהם בורחים, כשאיסתרק מקבל על עצמו לא לשמוע יותר מוזיקה קווארית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 15:51 |
|
| |
כשאני רוצה לעבור לדרך אחת מדרך שניה או מאיפה שהוא באמצע, אני מתחיל מסטיה קטנה. תדמייני זווית. בהתחלה השוקים מאוד קרובות. אך בגלל שהנטייה היא לצד שונה, בסוף המרחק מאוד גדול. כל עוד אסתרק זרם עם הניגודיות, אהב והתחבר לקווארים, הוא לא היה בכיוון הנכון. כאשר הוא קולט את מצבו לאחר היריקה ומתחיל לשנות את יחסו לקאה הי, מתחילה נקודת המפנה לדעתי. בסטייה קטנה. אך כיוון שהנסיון קשה, הוא היה חייב לעשות לעצמו גדר כדי לא לעבור בטעות בחזרה לצד השני. ההחלטה לא לשמוע מוזיקה קווארית זו גדר שהוקמה בן הדרכים לאחר שהוא כבר עבר לצד שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 15:54 |
|
| |
יש בזה משהו, אבל לדעתי זה עדיין לא ממש מפנה. ההחלטה הזו היא לא רק המשך של הסטייה, אלא מן פניה חדה- מעכשיו הכל שונה לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 16:30 |
|
| |
הדיון שלכן ממש יפה והניסוחים מרתקים ולעינינו אני גם סבורה שהפנה הוא בקבלה שלו כי זה נותן תוקף וכוח לכך שהמפנה יציב וברור עם כיוון מוצהר לעתיד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 21:46 |
|
| |
אני חושבת כמו יקוואל כי גם אחרי היריקה הוא עוד לא ממש קלט את המסר ודווקא התגבר בו כעס נגד קנז
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 22:03 |
|
| |
כוזרית מקבלת עלייך דעת הרוב?
|
|
|
|