|
|
| נשלח ב-30/1/2014 13:25 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אפשר לכתוב ספר עם כל הפספוסים שמתוארים בפורום זה. בפעם השניה להיום אני אומר, אם הוא הבחור שלך... אז תעשי הכל הכל הכל כדי לזכות בו. את אמורה להקריב כמה שאפשר בכדי לזכות באושר שאין כדוגמתו... כמה חבל יהיה אם בעוד עשר שנים תחשבי על הפספוס הכי גדול בחיים שלך...
בהתאם לאשכולות האחרונים החלטתי לכתוב משהו קטן, וזו תהיה התגובה שלי לכל אשכול מסוג זה:
============================
חשבתם פעם מה הם הפסוקים הכי טראגיים בתנ"ך? הריגת קין את הבל? מגילת איכה? סיפור בת יפתח? לדעתי הפסוקים הטראגיים ביותר וגם הקשים ביותר הם פרק בשיר השירים. נקרא אותם ביחד, ותגידו לי אם אני לא צודק:
שיר השירים ה' ב' אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר...
האהובה ישינה, היא בכלל לא מודעת לאהוב שלה, אבל ליבה ער, בתוך תוכה היא ערה וסוערת, אבל זה קבור עמוק בפנים, והיא לא מרשה לעצמה להודות בזה.
קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי שֶׁרֹּאשִׁי נִמְלָא טָל קְוֻצּוֹתַי רְסִיסֵי לָיְלָה.
האהוב מגיע, דופק, מתחנן, תפתחי, תתני אפשרות. הוא כל כך מוכן, מקושט ורוצה להיות איתה...
ג' פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי אֵיכָכָה אֶלְבָּשֶׁנָּה רָחַצְתִּי אֶת רַגְלַי אֵיכָכָה אֲטַנְּפֵם.
אבל האהובה ישנונית, והדברים הכי קטנים נראים לה כאתגרים הכי גדולים. היא כבר בפיג'מה איך היא תתלבש, היא כבר התרחצה, למה שתתאפר שוב ותצא. ופה הפסוק מגלה לנו סוד גדול, שלפעמים האתגרים שנראים לאהובה הכי גדולים, למעשה הם לא יותר קשים מאשר להתלבש ולהתאפר... תארו לעצמכם שנותנים לאדם אפשרות להרוויח מאה מיליון דולר אם הוא יסחוב משא של חמש מאות ק"ג לכמה שעות. קשה קשה קשה, אבל אין אדם בעולם שלא יעשה זאת. יתירה מזו, אפילו האדם הכי חלש ירגיש שזה בכלל לא עבודה... למה, כי בעוד קצת מאד זמן יקבל סכום כסף אגדי שגם עבודה קשה פי עשר עדיין תהיה לו קלה.
ד' דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן הַחֹר וּמֵעַי הָמוּ עָלָיו. ה' קַמְתִּי אֲנִי לִפְתֹּחַ לְדוֹדִי וְיָדַי נָטְפוּ מוֹר וְאֶצְבְּעֹתַי מוֹר עֹבֵר עַל כַּפּוֹת הַמַּנְעוּל.
אחרי שהאהוב משתדל כל כך, האהובה מחליטה אולי באמת שוה לנסות טיפה. אבל היא קמה ישנונית, בעצלתיים וללא מוטיבציה. ובמקום לרוץ לדלת, לפתוח, לחבק, להתאחד, היא קודם צריכה להתאפר, להתבשם, להתלבש, ולהרשים, וכשסוף סוף היא פותחת הדלת היא מגלה...
ו' פָּתַחְתִּי אֲנִי לְדוֹדִי וְדוֹדִי חָמַק עָבָר נַפְשִׁי יָצְאָה בְדַבְּרוֹ בִּקַּשְׁתִּיהוּ וְלֹא מְצָאתִיהוּ קְרָאתִיו וְלֹא עָנָנִי.
האהוב התייאש, עבר הלאה, וכבר לא נמצא. ואז האהובה קלטה, שהיא פספסה את החיים שלה... היא כמעט מתה... התחילה לחפש בטירוף, לקרוא לו... אבל אין תשובה...
ז' מְצָאֻנִי הַשֹּׁמְרִים הַסֹּבְבִים בָּעִיר הִכּוּנִי פְצָעוּנִי נָשְׂאוּ אֶת רְדִידִי מֵעָלַי שֹׁמְרֵי הַחֹמוֹת.
ומרוב חיפושים היא נקלעה למצבים בלתי נעימים, היכו אותה, פצעו אותה, גנבו לה את השקט, את השלוה, את האושר... היא נשארה בלי כלום.
ח' הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם אִם תִּמְצְאוּ אֶת דּוֹדִי מַה תַּגִּידוּ לוֹ שֶׁחוֹלַת אַהֲבָה אָנִי.
עכשיו דוקא כשהוא לא נמצא היא ערה ועוד איך, ומספרת לכולם כמה היא אוהבת אותו, אבל מה לעשות, היא לא יודעת איך למצוא אותו.
ט' מַה דּוֹדֵךְ מִדּוֹד הַיָּפָה בַּנָּשִׁים מַה דּוֹדֵךְ מִדּוֹד שֶׁכָּכָה הִשְׁבַּעְתָּנוּ.
החברות של האהובה מסתקרנות, מי הוא היה הבחור הזה שכל כך חסר לה. והיא עונה...
י' דּוֹדִי צַח וְאָדוֹם דָּגוּל מֵרְבָבָה...
עכשיו שהאהוב כבר לא פה, היא סוף סוף מעריכה אותו בשביל מי שהוא... רק עכשיו שהכל התפרק, שלא נשאר כלום, פתאום היא מבינה שהיא הפסידה את אפשרות החיים שלה...
והנמשל מובן...
חברה להתעורר! אם יש לכם אפשרות לאהבה, לא לפספס! דברים כאלו קורים רק פעם פעמיים בחיים, וברגע שאתם לא תופסים את האפשרות, זה לא יחזור... |
|
מדהים מאד...זה הפרושים שלך או שזה כתוב איפשהו? אבל למה לייאש?תאמין לי שלא סתם בנות מגיעות למצב של ישנוניות...לפעמים כבר מרימים ידיים!כשאין אור בקצה המנהרה...פשוט הולכים לישון...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 13:33 |
|
| |
תיקון קטן: לא אמרתי שהפסדת, הכל אפשרי. יכול להיות שהמלך הנכון יגיע היום. מה שאני כן אומר הוא, שכמו ששוה לו לאדם להשקיע עבודה מפרכת של תקופה קצרה כדי לזכות ב-$100,000,000 שיתקיימו אצלו בע"ה להרבה זמן, כך שוה לכל אחד להשקיע הרבה יותר כדי לזכות בהרבה יותר מהסכום הנ"ל.
ואת צודקת, משהו אכן קרה לי, ואני הולך לגלות לך סוד גדול מהחיים האישיים שלי. (אני סומך עלייך שלא תספרי הלאה.) הכרתי כמה אנשים שכן הפסידו את החלום שלהם. הם לא ידעו את זה מיד, כשזה קרה זה אפילו לא הזיז להם, הרי יש הרבה בנים/בנות ואני בחור/ה כל כך על רמה שבודאי אמצא מישהו מתאים והרי לא צריך רק אחד. לקח להם כמה שנים טובות להבין שאכן הפסידו, אבל כשהבינו, כל כך הצטערו, שחרב עליהם עולמם פשוטו כמשמעו. חלק בכו עד שלא היו מסוגלים לפתוח את העיניים לכמה ימים.
אני הכרתי את האהובה אחרי שהאהוב הלך... זה כל ההבדל ביני לביניך...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 13:42 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  |
מה את חושבת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 13:56 |
|
| |
אבל כתבת שאת היית חייבת לשמוע את זה מעוד מישהו... מה אמרתי... הרי אני הכי דוגל בלהמשיך להתאמץ... ואת אומרת שהפסקת להתאמץ... אני ההפך ממך לחלוטין!
אני רוצה להזכיר לך את הבחורה הנפלאה שאת קרויה על שמה, הרי היא היתה כבר בבטן הזאב, ובכל זאת הישועה הגיע. אסור לך להתייאש, אלא להתאמץ כל הזמן לצאת מבטן הזאב המחניק והחשוך, לצאת לאויר צח, שמש זורחת, חיים מאושרים, שובע, סיפוק, עשיה ופריחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 14:06 |
|
| |
חחח שיגושיח, נהיית מצחיק
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 14:13 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  |
אבל כתבת שאת היית חייבת לשמוע את זה מעוד מישהו... מה אמרתי... הרי אני הכי דוגל בלהמשיך להתאמץ... ואת אומרת שהפסקת להתאמץ... אני ההפך ממך לחלוטין!
אני רוצה להזכיר לך את הבחורה הנפלאה שאת קרויה על שמה, הרי היא היתה כבר בבטן הזאב, ובכל זאת הישועה הגיע. אסור לך להתייאש, אלא להתאמץ כל הזמן לצאת מבטן הזאב המחניק והחשוך, לצאת לאויר צח, שמש זורחת, חיים מאושרים, שובע, סיפוק, עשיה ופריחה. |
|
חח אהבתי תדימוי ... לא חשבתי עד כדי כך... חחח אממ.. תבדוק מה עוד כתבת... ששווה להתאמץ רק אם חושבים שיגיע מזה האושר באמת... וכבר עכשיו ... זה קצת מורכב.. . אז אחכ? .. לכן.... חיזקת את דעתי.. אבל בקטע אם שווה באמת להתאמץ .... (אוף הסתבכתי... יצא ברור? חח   ) חוץ מזה... זה לא אומר שאני מיואשת... ממשיכה להאמין ... היום טוב.. ויהיה טוב יותר....   נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 14:24 |
|
| |
אם את באמת מסתפקת אם בכלל שייך איתו אושר, אז אולי לא שוה להשקיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 14:26 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אבל כתבת שאת היית חייבת לשמוע את זה מעוד מישהו... מה אמרתי... הרי אני הכי דוגל בלהמשיך להתאמץ... ואת אומרת שהפסקת להתאמץ... אני ההפך ממך לחלוטין!
אני רוצה להזכיר לך את הבחורה הנפלאה שאת קרויה על שמה, הרי היא היתה כבר בבטן הזאב, ובכל זאת הישועה הגיע. אסור לך להתייאש, אלא להתאמץ כל הזמן לצאת מבטן הזאב המחניק והחשוך, לצאת לאויר צח, שמש זורחת, חיים מאושרים, שובע, סיפוק, עשיה ופריחה. |
|
סו"ס יש מוסר השכל בסיפור הזה, עכשיו בזכותך בע"ה אספר אותו לילדיי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 14:33 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  |
| שיגושיח כתב: |  | אבל כתבת שאת היית חייבת לשמוע את זה מעוד מישהו... מה אמרתי... הרי אני הכי דוגל בלהמשיך להתאמץ... ואת אומרת שהפסקת להתאמץ... אני ההפך ממך לחלוטין!
|
סו"ס יש מוסר השכל בסיפור הזה, עכשיו בזכותך בע"ה אספר אותו לילדיי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 15:05 |
|
| |
את היית השליחה שלי בשבילו 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 17:35 |
|
| |
חח..חייכתמותי :) ומה מוסר השכל של השם "שטויעס"? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 23:00 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 23:44 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אני סומך עלייך שלא תספרי הלאה.
|
|
מה אני אספר? שיגושיח אמר לי ש.. :P ואגב, תודה על הבאת פסוקי שירהשירים והפרושים..
|
|
|
|
|