בית פורומים עצור כאן חושבים

המברגה של נח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2014 17:48 לינק ישיר 

ספרן, ללא הנחת המבוקש מראש אין פה ולא כלום.
אפשר לשבת ולהתדיין בכל דור ודור מה יגרום אושר והרמוניה, אין שום סברה או הסתברות לכך שמה שגרם אושר לפני X000 שנים יגרום זאת כיום. זוהי דת השכונה בהתגלמותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 18:20 לינק ישיר 

כמה הזויים אפשר להיות ?

1, יש תורה\חוקה שהיא לגמרי אישית שלא מכירה בשלטון, ולכן תרצה תקבל לא תרצה לא תקבל ושלום עליך ועל כולם.

2, יש חברה מערבית שהיא שלטונית לגמרי וכופה את חוקיה, שוללת ממך את הטבע בכוח וגם הילדים לא שלך רק של המערכת הדמיונית ( http://www.kikarhashabat.co.il/בארץ-בית-המשפט-חייב-אם-לחסן-את-בנה.html    http://www.kikarhashabat.co.il/ריטלין-אין-ברית-מילה-אאוט.html  )  

ואתם באים לתקוף את מי ? את אלה שמציעים לך דרך בבחירה ?
התורה מציע לך דרך נכונה. אתה לא רוצה ? אז לא !! אבל אל תבוא עם המערביות והנאורות המזוייפת שלך. הרי שם אתה סתם בורג קטן של המערכת ואין לך זכות לאגור אפי' מים ואתה לגמרי תחת הברירה הטבעית, ייקחו אותך בכוח לצבא להילחם על עזה שלושים שנה לריק, ייקחו את ילדיך לצבא בכוח,  יחנכו את ילדיך כפי שהם רוצים ואין לך זכות מוקנה עליהם, ואפי' האוויר לנשום אין לך זכות בלי אישור של המערכת אליבא השופט ברק.

אתם אלה שבאים בכוח הכפיה עם חוקותיכם ושוללים את הטבע מהאדם ולא מכירים בחירות האדם, אתם אלה שטוענים על נטל חברתי, אתם אלה שאומרים במפורש שאין לאדם זכות לנשום ואין לאדם את צאצאיו והם שייכים למערכת הדמיונית.
אתם האחרונים שיכולים להתחפש לנאורים ולהטיף לנו מוסר, ועוד לשכנע אותנו לוותר על חירותינו ועל להיות בני חורין ?!

תוקן על ידי maxmen ב- 13/02/2014 18:37:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 18:46 לינק ישיר 

אלי, 

זה אכן אמור היה להיות תפקידה של תושבע"פ, להתאים את העקרונות הנצחיים למציאות המשתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 19:46 לינק ישיר 

ספרן
הרי כל מי שינה להרים את הכפפה שזרקת, מיד יוקע כריפורמי. יש לך סיבה להניח שמשהו ישתנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 21:22 לינק ישיר 

ספרן

ספרן כתב:

ולהניח הנחות כאלה הנכם מסכימים ?  לכאורה הינן נעדרות כל בסיס.

"אני מניח 1) שהאדם אמור להיות מאושר, 2) ושהתנאים בעולם אמורים להתאים לזה"

לא הבנתי איך ענית על השאלות האלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 22:31 לינק ישיר 

ההולכים בשיטה זו סבורים שניתן לזהות את ההתאמה הטבועה בעולם בזיהוי ישיר הפוטר מן הצורך בהוכחות. מצב האושר הוא אפשרות ומאידך 'דרישה' העולה מן המציאות להשתלבות ותלויה בבחירת האדם. הנושא נידון פעמים אחדות בימי הבראשית של הפורום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 23:26 לינק ישיר 

איך שייך דיון על דבר הפטור מן הצורך בהוכחות ?
שוב אנחנו חוזרים להרגשות סובייקטיביות לגמרי שהם ענינו האישי של כל אחד, יש מי שחש שהעולם והחיים הם אבסורד, ויש שחש שהוא עולם מופלא מלא מיסתורין וכו' וכו', מהתנועה הרומנטית עד האקזיסטנציאלזם תפיסות מתפיסות שונות, אבל איך בונים את היהדות על אדני הרגשות מתחלפות שכאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 23:35 לינק ישיר 

קצת קשה  לדבר על תאוריה בלי להבהיר בדיוק למה מתכוונים. מכל מקום אין לזה שום קשר לדברי חזק ואמץ שדיבר על נכונות עובדתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 05:32 לינק ישיר 

אלי,

חזק דיבר במפורש על תחושה אישית שהוא מוצא בקרבו. הביעו תמיהה על כך. ניסיתי להעמיס בדבריו מבלי שכמובן התכוון לכך (תשמ"ד) מעט רעיונות מימי הבראשית של הפורום ושיש שעדיין נוקטים כמותם. הסכמתי עם בע"ב שברמת הפרטים, התיאוריה עדיין רחוקה מאישוש. הרוצים לבחון את הדברים, מוזמנים לעיין בכמה וכמה אשכולות ישנים מפני שקיצרתי מאד.

עם עיקר טענת פותח האשכול אני מסכים כעובדה מצערת בשטח, אולם סבור שאין המבריגים עושים זאת בשמחה, אלא מתוך הכרח, לנוכח עובדה מצערת נוספת, שאבות אבותיהם 'לא שמשו כל צורכם ורבתה מחלוקת בישראל' ורבו הספקות התורניים בהלכה ואגדה ונשתכחה תורה מישראל והדברים ארוכים ועתיקים.

תוקן על ידי ספרן ב- 14/02/2014 06:04:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 08:13 לינק ישיר 

ספרן
הנחתך שבימות אבותינו הנושא היה ברור וחתוך נכונה רק אם  כוונתך לאבותינו שבימיהם היה מתן תורה (במובנו אשר יהיה) או יצירת המתודה של תושבע"פ. נראה שכבר לפחות 2000 שנה הנושא אינו חתוך וברור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 08:41 לינק ישיר 

ת"ט,

כמובן. אלא שלצערנו העניין הולך ומחמיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 09:07 לינק ישיר 

ספרן כתב:

ההולכים בשיטה זו סבורים שניתן לזהות את ההתאמה הטבועה בעולם בזיהוי ישיר הפוטר מן הצורך בהוכחות. מצב האושר הוא אפשרות ומאידך 'דרישה' העולה מן המציאות להשתלבות ותלויה בבחירת האדם. הנושא נידון פעמים אחדות בימי הבראשית של הפורום. 

לא לכל אחד מחזירים אבידה בטביעות עין.

זיהוי ישיר היה מתאים בעולם המדעי הקדון שאדם יכל להיות חכם הכולל, היום זה כבר בלתי אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 09:12 לינק ישיר 

ומספר הערות שנכתבו בזמנו על גישה זו.  ההפניות הם לספר בתורתו של ר' גדליה נדל. הציטטות הם מהספר וההערות של פותח האשכול (http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1257218&forum_id=1364)

עמ' טז - <באמת, המושכלות הראשונים הן האמתות שהקב"ה נטע באדם שכל אדם משוכנע באמיתותן, למשל האקסיומה המפורסמת של אוקלידס, לפיה מכל קו ישר ונקודה שמחוץ לו אפשר ליצור שני קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו, זהו מושכל ראשון>
וודאי שאדם יכול לחשוב אחרת, אם היינו מודעים יותר לכדוריות של כדור הארץ היינו רואים שאפשר וצריך לחשוב אחרת, ובפרט שכל הפיסיקה המודרנית מתבססת על גיאומטריה אי אוקלידית. להגיד שזהו מושכל ראשון, מנלן? הרי מתמטיקאים כל הדורות התלבטו בשאלה האם ניתן להוכיח את האקסיומה הזו משאר האקסיומות, עד שהגיעו למסקנה שהיא בלתי תלויה ובכך החלה התפתחות הגיאומטריה האי אוקלידית.
עמ' יז - <דבר לא הגיוני לא קיים בתורה כלל>. הצהרה שצריך לבדוק אותה. הבעיה היא שברגע שמוצאים דבר שלא נראה לנו הגיוני כופפים אותו למה שאנו מחליטים שזהו ההגיון שלנו. ועיין באשכול האם התורה זוקקת א-לוקים, עד היכן אפשר להגיע עם אינוס ההגיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 10:52 לינק ישיר 

הרמב״ם עשה נסיון להבין את טעמי המצוות על רקע תקופת מתן תורה והתוצאה לא מרנינה במיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2014 13:23 לינק ישיר 

ובנוגע לעיקר הדבר, העמדת היהדות על תחושות רציתי להעלות כאן ברשותכם שתי אנקדוטות :
כך סיפר לי ידיד אברך ת״ח מופלג שעזב את הדרך כשחקרתי אותו על רגע נפילת האסימון, אמר לי מעשה שהיה כך היה, הייתי מטייל לי להנאתי ברחובות פריז הריקים לקראת חצות של ליל ניטל, והנה אני רואה משפחות משפחות של גויים עם ילדיהם, לבושים בגדי חג, צועדים בתחושת רוממות למיסה של חצות, ולפתע הכה בי הברק, ראיתי מול עיני את אותה תחושת הרוממות של ליל הסדר או של יום כיפור שלנו, אז הבנתי שבעצם תחושות אלו אינם ייחודיות לנו הם נמצאים בכל הדתות, מי יתכחש לתחושת הרוממות הנפלאה של פעם בחיים של המוסלמי במכה ....
אני עצמי נזדמנתי פעם לחדר המתנה של רופא באחת מערי צרפת, החדר היה ריק, היה שם רק כומר אחד ממתין לרופא, וכנראה מתוך תחושת אחוות המיעוטים המאמינים הוא פונה אילי ומתאונן על חוסר האמונה של בני הדור ואומר לי בעצם אהבת האל היא נטועה באופן טבעי בלב כל אדם צריך רק לגלות את זה, ואני מגחך בליבי מסתמא הוא סבור שגם השילוש הקדוש נטוע, ולפתע חשבתי הרי הוא מראה עבורי, האם אנחנו לא משוכנעים באמת שלנו באותו האופן.
מתנצל על האריכות, אבל מה שיוצא שהשיכנוע באמת שלנו מתוך תחושות זה לא יותר מתפיסה פרובינציאלית של המציאות, וזה אפילו רק כדי להוכיח שזה המתכון היחיד לאושר, בשביל זה צריך מחקר מקיף בעולם כולו, ולבדוק אם זה לא נובע מדברים צדדים כמו קהילתיות ועוד, כמו כל מחקר רציני, ועדיין הדרך להפוך את המתכון לאושר הזה לדת הדרך ארוכה וכמעט בלתי אפשרית לדעתי.
שבת שלום

תוקן על ידי oפקן ב- 14/02/2014 13:24:27

תוקן על ידי oפקן ב- 14/02/2014 13:31:25

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המברגה של נח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.