בית פורומים עצור כאן חושבים

המברגה של נח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2014 17:21 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

מדוע, כשאלת אלי, אלוהים בחר בקבוצה קטנה (מה זה קטנה, זעירה!) של אנשים לגלות להם את מתכון האושר.

איפה אתה רואה בתורה כי המטרה הסופית היא שכולם ישיגו באמצעות הקבוצה הקטנה הזו את המתכון והאם נראה לך ברצינות שזה מה שהולך להיות מתישהו?

כדרכך בקודש אתה מיתמם.
הקבוצה הזעירה הזאת שינתה את פני ההסטוריה באמצעות הנצרות ואסלאם וביעור הע"ז מהעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 18:09 לינק ישיר 

אז זהו?
המשימה הושלמה?
אפשר להתנצר? להתאסלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 19:21 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

ב.      אלוהים אחד.

רוב אם לא כל ההוכחות התומכות בקיום אלוהים, אינן מכריחות היותו אחד.

לא רוצה לקלקל לך באמצע הוויכוח (כי זה נשמע רק וויכוח לשם וויכוח)  
הכפירה באלוהים מתאפשרת אך ורק שאתה מחייב אחד ושולל את הריבוי. כל זמן שאתה לא מסכים על אחד, אז אין דרך לכפור באחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 20:24 לינק ישיר 

האם השפיע או לא השפיע?
ולגבי מה שכתבת "איפה אתה רואה בתורה כי המטרה הסופית היא שכולם ישיגו באמצעות הקבוצה הקטנה הזו את המתכון והאם נראה לך ברצינות שזה מה שהולך להיות מתישהו?"
על הפסוק "ונברכו בך כל משפחות האדמה ובזרעך" שמעת?

תוקן על ידי דייר ב- 16/02/2014 20:24:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 20:37 לינק ישיר 

maxmen כתב:
כמה הזויים אפשר להיות ?

1, יש תורה\חוקה שהיא לגמרי אישית שלא מכירה בשלטון, ולכן תרצה תקבל לא תרצה לא תקבל ושלום עליך ועל כולם.

2, יש חברה מערבית שהיא שלטונית לגמרי וכופה את חוקיה, שוללת ממך את הטבע בכוח וגם הילדים לא שלך רק של המערכת הדמיונית ( http://www.kikarhashabat.co.il/בארץ-בית-המשפט-חייב-אם-לחסן-את-בנה.html    http://www.kikarhashabat.co.il/ריטלין-אין-ברית-מילה-אאוט.html  )  

ואתם באים לתקוף את מי ? את אלה שמציעים לך דרך בבחירה ?
התורה מציע לך דרך נכונה. אתה לא רוצה ? אז לא !! אבל אל תבוא עם המערביות והנאורות המזוייפת שלך. הרי שם אתה סתם בורג קטן של המערכת ואין לך זכות לאגור אפי' מים ואתה לגמרי תחת הברירה הטבעית, ייקחו אותך בכוח לצבא להילחם על עזה שלושים שנה לריק, ייקחו את ילדיך לצבא בכוח,  יחנכו את ילדיך כפי שהם רוצים ואין לך זכות מוקנה עליהם, ואפי' האוויר לנשום אין לך זכות בלי אישור של המערכת אליבא השופט ברק.

אתם אלה שבאים בכוח הכפיה עם חוקותיכם ושוללים את הטבע מהאדם ולא מכירים בחירות האדם, אתם אלה שטוענים על נטל חברתי, אתם אלה שאומרים במפורש שאין לאדם זכות לנשום ואין לאדם את צאצאיו והם שייכים למערכת הדמיונית.
אתם האחרונים שיכולים להתחפש לנאורים ולהטיף לנו מוסר, ועוד לשכנע אותנו לוותר על חירותינו ועל להיות בני חורין ?!

תוקן על ידי maxmen ב- 13/02/2014 18:37:13

מקס
אני מקבל את רוב דבריך. אבל חסר לי דבר אחד, מדוע "החכמים והרבנים"  בני דורנו אינם כותבים או מדברים כמוך? האם הם אינם יודעים את התורה כמוך?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 20:39 לינק ישיר 

לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 20:45 לינק ישיר 

דייר,

אז אפשר להיות נוצרי או מוסלמי?

זה מספיק?

(מעולם לא טענתי כי לתנ"ך לא היתה השפעה. השאלה היא מדוע רק קבוצה כה קטנה זוכה למרשם המקיף לחיי אושר, כאשר ההנחה היא שהמרשם נכון, כי אלוהים הטוב לא היה משאיר אותנו חסרי ישע).

מה הפירוש המילולי שלך ל"ונברכו"?

האם זה התקיים או נראה לך שאיפשהו בעתיד זה יתקיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 21:06 לינק ישיר 

אתה שואל אם התקיים?
תפתח ספר בראשית ותקרא יל יוסף הצדיק שהציל את מצרים שהייתה האמפריה הגדולה בעולם
+כל המזרח הקדום ממוות בבצורת.
אפשר גם לקחת את מלכות שלמה כדגם של ברכה לכל האנושות שבאה לשמוע את חכמתו.
לגבי מה שכתבת שהם מעטים אולי זה בזכות אבות כמו שהתורה כתבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 22:05 לינק ישיר 

דייר,באיזה בועה אתה חי?
ונברכו בך כל משפחות האדמה? הרי השנאה ליהודים ליוותה אותנו לאורך כל הדורות ואתה נתלה באגדות שלמה המלך? האם שמעת על היטלר שברך אותנו מדי יום ככששחט שישה מיליון איש כשכל העולם שתק וגרש את היהודים כמו שמגרשים מצורעים? גם היום העולם מתייחס בכעס לברית המילה באופן היהודי המזעזע,לפגיעה בבעלי החיים הנעשית בשחיטה היהודית.

גם היום האנטישמיות בכל העולם מתגברת והרבה מקומות בעולם יהודים חובשים קסקט ולא כיפה ומסתירים את המגן דוד.הדבר היחיד שהעולם מעריץ זה את המוח היהודי החילוני שהביא לנו פרסי נובל בכמות רבה יותר מהאחוזים באוכלוסיה וגם מעריצים את הישגי הכלכלה והצבא הישראלים-הכל בכיוון החילוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 22:19 לינק ישיר 

אפריים זה ימצא חן בעייניך נכתב לפני השואה

[אתה בחרתנו מכל העמים] / אברהם שטרן ("יאיר")

אַתָּה בְּחַרתָּנוּ מִכָּל הָעַמִּים,

שֶׁנְּהִי לִמשִׁסָּה לְכָל עָם.

סֵרְסוּ אֲנָשִׁים, אִנְּסוּ הַנָּשִׁים

וַיַּטבִּיעוּ טַפָּם בְּדָמָם.

אַתָּה רוֹמַמתָּנוּ מִכָּל הַלְּשׁוֹנוֹת,

שֶֹנְּגַל קְלוֹנֵנוּ לַכֹּל.

וְקָלָה זֵד בָּאֵשׁ גְּוִיּוֹת מְעֻנּוֹת

וְהָיָה פִּרפּוּרָן לוֹ מָחוֹל.

אַלפַּיִם שָׁנָה לַשָּׁמַיִם עוֹלָה

נְאָקָה חֲנוּקָה בֶּעָשָׁן:

"שְׁמַע יִשְׂרָאֵל!" אַךְ לֹא בָּא הַגּוֹאֵל,

יַעַן קָם אֱלֹהִים לוֹ שׂטָן.

בְּדם-עוֹלָלִים נִשׁחֲטוּ כִּטלָאִים,

וּבִכבוד יְלָדוֹת כִּי נִגעַל,

וּבְרֶמֶץ-מוֹקֵד – הִנְנוּ נִשְׁבָּעִים:

בְּיָדֵינוּ עַמֵּנוּ נִגאָל!

צְמֵאֵי-גְאֻלָּה, סְבוּאֵי-מַשׂטֵמָה,

נִלָּחֵם עַד חָרמָה בְּצִיּוֹן.

וּבְדַם עֲשָׂרָה כָּל אַמַּת אֲדָמָה

נְכַפֵּר- וְנָחֹג נִצָּחוֹן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 09:20 לינק ישיר 

ייתכן,

סעיפים א, ב, ג, העוסקים בשאלה האם יש אלוהים, האם אחד והאם הוא טוב – אני מניח שכן, הוא קיים והוא אחד וטוב. האם יש לי סיבות להניח כך? לא יודע. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. אני לא מנסה להסתבך עם הוכחות. בכל מקרה, אני לא מעמיד את שלושת השאלות הללו לדיון (מה שלא אומר כמובן כלום על הנושאים בהם כל אחד אחר יכול לדון), אלא מציג את גישתי שמבוססת – בין היתר – על שלושת ההנחות הללו: הוא קיים, הוא אחד והוא טוב.

בסוף סעיף ג הכנסת עוד שאלות, ואני ממספר.

1. למה קבוצה קטנה.

2. איפה בתורה אני רואה שזה אמור לעבור לכולם.

אענה על שאלה 2 וממילא שאלה 1 תהיה מיותרת. התורה מציגה את ההצעה של אלוהים לעם ישראל לפני נתינת התורה (הצעה שהם יכלו לסרב לה ע"פ הכתובים) כהצעה להיות "ממלכת כהנים וגוי קדוש". המשמעות הברורה של זה – לפי הבנתי – היא שכמו היחס של הכהנים לשאר העם, כך יהיה היחס של העם לשאר העמים, כלומר, עם ישראל יהיה "אור לגויים" אם נשתמש במטבע לשון מאוחר יותר.

אצ"ל שהנביאים מדברים על זה באופן ברור, שהשיא יהיה כשכל הגויים יבואו לבית המקדש וילמדו ממנו אורחות חיים. זה מפורש.

3, 4. למה מי שיושב בארץ כנען נידון להריגה, ולמה יהודי שלא מקבל נידון להריגה.

לא הבנתי אם השאלה הזו היא מהפן המוסרי או מהפן הלוגי. אם מהפן המוסרי, אשאיר זאת להמשך, ואם מהפן הלוגי אז מכיון שהמסר של התורה הוא מסר של מוסר, מי שעובד עבודה זרה שזה הכי אנטי מוסרי (למה? בהמשך אם אזכור) הורס את האושר של האנושות. ואם הוא עלול להרוס את כל התכנית ע"י שהוא ישפיע על כהני העולם (עם ישראל) לזנוח את המסר המוסרי שמוביל לאושר של כל העולם (אני נשמע משיחי אבל זה ככה) אז הורגים אותו או מגרשים.

5. מה עם המוסר.

אני חושב שאם המסר של התורה הוא הרעיון המוסרי, הריגת מי שפועל נגד המוסר היא פעולה מוסרית. שוב, להרוג מי שפועל נגד המוסר, זה דבר מוסרי.

זה העיקרון. בפועל, נדאג שזה כעט לא יבוא לעולם לידי שימוש, כי אנחנו מבינים מהתורה שחיי אדם הם מצרך חשוב מאוד ולא משחקים איתו. התנאים ההכרחיים לעונש מוות ע"פ התורה מביאים לידי כך שזה כמעט לא יוכל לקרות. כאן אנחנו נכנסים לתחום נוסף של תורה שבע"פ, כלומר שלב יצירת ההלכה המעשית אחרי התורה. חכמים – ע"פ מה שהבינו מן התורה שזה רצון ה', וע"פ המוסר האנושי שלהם – יצרו הלכה מעשית שלא תמיד מדויקת למה שכתוב במפורש. זה נידון רחב נוסף שאני חושב שלא נכון להיכנס אליו עכשיו.

6. ההתאמה המוסרית של התורה למה שהיה נהוג אז – אינני יודע אם אתה צודק. יש כמה וכמה הלכות בתורה ששונות מבחינה מוסרית מהחוקים הידועים לנו (חמורבי ועוד), והשינוי הוא לטובה מבחינה מסרית, כך שקשה לי לקבל טענה זו, אם כי אני מודה שלא בדקתיה היטב.

אני חוזר לסעיפים.

ד. האושר הוא נחלת האדם המוסרי, והמוסר מבסס על אמונת הייחוד, ואמונת הייחוד היא העיקרון המרכזי של התורה, כשהמגמה היא – באופן מפורש – שלאדם יהיה טוב. אינני חולק על העובדה שיש מוסריים לא דתיים ולא יהודים וכו', ואני חושב שסביר מאוד לומר שזו תוצאה של התפשטות הרעיון של התנ"ך בקרב העמים. ככל שאדם לוקח את הרעיון בצורה קיצונית יותר ומשפיעה יותר בכל תחומי חייו, כך הוא יותר מוסרי ויותר מאושר.

ה. לגבי המחויבות שלי לתורה או למוסר המערבי. בכנות – שילוב של שניהם. אני מנסה להסביר אתה תורה, ויחד עם זה לחנך את עצמי וללמוד את מה שהתורה רוצה לומר, גם כשזה מנוגד למה שנראה לי במבט ראשון שני ושלישי. זה סוג של סתירה, אני יודע.

ו. המצוות  - הן הדרך שבה האדם מגיע למצב הנפשי שאליו חותר הרעיון של התורה. ברוב המצוות די קל גם להסביר איך זה עובד ולמה העשייה שלהן עושה את האדם מוסרי יותר, ובחלק מהמצוות זה קשה יותר, וכאן אני נסמך על האמון הכללי ברעיון.

ז. לגבי התועלת והעובדה. אני לא מנסה לומר שזו הוכחה, אבל כן אומר שאם הנחנו – ואני אשמח אם לצורך התשובה הזו תצטרף לכמה רגעים להנחות אלו ותנסה להסיק מהן מסקנות לעניינינו – שיש אלוהים אחד וטוב (שלוש הנחות), אז סביר להניח שהאדם אמור להיות מאושר, וסביר גם להניח שהמציאות תעזור לו בזה. אם כן, כאשר יש רעיון שמוביל את האדם אל האושר (הנחה רביעית שאינה קשורה כלל להנחות הקודמות) והרעיון הזה הוא חלק מסיפור על עובדה היסטורית, זה תורם – לא מוכיח, אבל תורם – לאמינות של הסיפור. שהרי המציאות אמורה להוביל את האדם אל האושר, ואם יכול להיות שהיה מעמד הר סיני ויכול להיות שלא היה, ואחד מהצדדים מוביל אל האושר, אני מניח שהמציאות אכן תהיה כזו שמובילה את האדם אל האושר, ואם כן יש סבירות מסוימת – שמצטרפת לעוד כמה טיעונים לא מוחלטים – שזה אכן התרחש במציאות.

נ.ב. כתבתי במהירות גדולה מקוצר הזמן, ועל כן אתנצל אם ישנן טעויות ואי בהירויות. אני מקוה שהייתי הוגן, כנה וברור.

תוקן על ידי חזקואמץ ב- 17/02/2014 09:23:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 10:29 לינק ישיר 

היית הוגן כן וברור אבל לצערי דיברת שטויות. אם היית מלמד פיזיקה ספרות אומנות מוסיקה או כל מקצוע אחר ברמת טיעונים כזה ובהצדקות מהסוג הזאת ובהנחות מסוג זה היו מפטרים אותך על אתר. לפי התאוריה הזה של 'התורה גורמת אושר' ולכן אנסה להאמין שאלוקים נתן אותו וכו וכו אפשר לומר 'גלידה נותנת אושר' 'קרבה זוגית נותנת אושר' 'מוסיקה מביא אושר' ולכן האלוקים האחד והטוב הלא ניתן להוכחה נתן אותם במעמד שמן הסתם היה ואחיה לפיהם (אולי באמת נהיה יותר מאושרים). אלוקים אחד והוא טוב כי אם יש שניים אולי אחד רע ואולי טוב. אז אם את כל הצרות והאסונות והשואות עושה אחד והוא טוב צריך להגדיר מחדש מה זה טוב. הוא רוצה שיהיה לך טוב מהסוג של השואה והשריפות והטבח באיתמר והתאונות והרעלת הילדים. זה גם אולי סוג האושר שהתורה מביאה לך. ניסית לחיות בצורה אחרת והיה לך פחות אושר? בדקת אנשים שחיים לא לפי התורה וגילית שהם פחות מאושרים? קראת מחקרים על זה? החרדים הכי מאושרים בארץ ובעולם? יש בהם דכאונות וחרדות ואולקוס ומחלות ממתח באתו שיעור שבאוכלוסיה ויש שטוענים שיותר. אולי אם תאמין שיש אל אחד רע והוא מביא צרות והאל הטוב שלך מביא טובות תהיה יותר מאושר כי תתפטר משאלת הסבל שאלוקיך הטוב מביא? אתה חושב שלששה מליון שנטבחו היה הבדל באושר בין אלו שהלכו לפי התורה לבין אלו שלא? נראה לך שלנהרגי אסון הגז ולקרוביהם יש יותר אושר מללא מקיימי מצוות שנהרגים בגז? אם כן זה כי האמונה מחזקת וזה נכון לכל מי שמאמין בדבר כל שהוא בעולם כולל לעבודה זרה ולפיות ולשדים ולכל מי ששבטים העלו כל היום קרבנות ורקדו סביב מדורות (דומה ללג בעומר ולא במקרה) כי זה נותן תחושת סדר מדומה בתוך כל הכאוס. אני לא מסודר בכתיבתי כאן כי מרגיש שכל דבריך אוויר על אוויר על אוויר על רצונות על פחדים על הצדקות. אתה כותב שאם לא תחשוב שהחיים מביאים אושר תהיה מאד אומלל. אז מה? אז תהיה. לכן זה אומר שהם מביאים אושר?  אם לא אחשוב שעבודתי רווחית במיוחד אהיה אומלל כי אני עובד קשה מבוקר עד ליל. לכן זה אומר שהיא רווחית במיוחד? עשר שקל לא יכולת לקבל בבית משפט על סמך כל מה שכתבת כאן. עשר שקל לא. אז איך אפשר בכזה רמה לגשת לדברים הכי עמוקות ומורכבות בעולם ובחיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 10:59 לינק ישיר 

אם פרופסור לארכאולוגיה ומקרא  אפרים בן לאחר עשרות שנות מחקר אינטינסבי
קבע חד משמעית  שתאור מלכות שלמה בתנ"ך היא סיפורי מעשיות מי אני פרעוש קטן שאתווכח איתו.
עוד משהו קטן שכבוד הפרופסור לא שם לב אליו שגם יוסף נתן עצה מעשית חכמה שפרעה הבין כך שלא מדובר
על ללמד את הגויים שטיקלתיירה.
וגם שלמה ניחן בחכמה ותבונה כמו שמתואר בסיפר שתי הזונות משהו שגם גוי מבין ויודע
להעריך.

תוקן על ידי דייר ב- 17/02/2014 11:00:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 15:16 לינק ישיר 

דייר
האם אתה באמת חושב שמעשי יוסף  וחכמתו של שלמה, הסיפור עם 2 הזונות. הם גורם המשפיע
על התפתחות ותרבות האנושות. כפי שמתימרים באמירה אור לגויים? וכד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 15:51 לינק ישיר 

בימי הביניים התיאולוגים הנוצרים סברו שאומות העולם למדו את חכמתם מהמלך שלמה ושספר משלי כולל את כל החכמות, לפיכך באותה תקופה רבו הפירושים האלגורים לספר משלי, שלא לדבר על הפירושים שנכתבו לשיר השירים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המברגה של נח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.