בית פורומים עצור כאן חושבים

המברגה של נח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2014 12:57 לינק ישיר 

ספרן,
אני לא חושב שהסיבה היא בגלל שהם נעצרו לחשוב. אני מכיר רבים שאינם חושבים וגם אותם המצוות לא מקדמות למטרה שאני סבור שהן אמורות לקדם.
יכולות להיות סיבות רבות לכך (ואני לא חושב שחשיבה היא אחת מהן).
אני סבור ששמירת שבת אמורה להוביל את האדם למבט אופטימי על החיים (באמת אני חושב כך). האם אינני מכיר שומרי שבת פסימיים? זה לא בגלל שהם נעצרו לחשוב אלא בגלל אלף סיבות אחרות.
התורה טוענת שלבישת ציצית אמורה להביא את האדם לזכירת חובתו בקיום המצוות. האם אין לובשי ציצית שלא זוכרים זאת? זה בגלל שנעצרו לחשוב?
חשוב להעיר: כשאני כותב "תקלה" אני לא מתכוון להאשים מישהו. אני מכיר כאלו שהחליטו להפסיק לשמור מצוות והסיבה שלהם ע"פ תפיסתם היא מוצדקת. הם לא אשמים וגם מישהו אחר לא אשם. המציאות היא שגורמים מסוימים הביאו לכך שהמצוות עושות להם רע במקום טוב. לזה אני קורא תקלה.
חשיבה בעיני היא דבר חיובי מאוד, אבל יש חשיבה נכונה וחשיבה שאינה נכונה, וזה לא מדע מדויק.
(אגב, דומני שהגר"מ שפירא אכן מסביר כך את האיסור של "ולא תתורו". לדעתי זו לא הכוונה כי אין איסור לחשוב. אדרבה זה טוב מאוד. האיסור הוא לחפש (לתור) אחרי מינות וזנות, ולא לבחון בהגיון מה נכון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2014 13:33 לינק ישיר 

חזק ואמץ
אחד המברגות הגדולות זה סירוס מה שכתוב בתורה,
התורה טוענת שלבישת ציצית אמורה להביא את האדם לזכירת חובתו בקיום המצוות.

התורה לא אומרת את זה!התורה אומרת שראיית פתיל התכלת היא המזכירה.
המברגה מתחילה עם ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2014 22:05 לינק ישיר 

אוי יו יו, סליחה ירוחם. אני ממש מתנצל בפניך על הסירוס הנוראי שעשיתי למה שכתוב בתורה. איך אוכל לתקן את העוול האיום הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2014 23:50 לינק ישיר 

את הסליחה צריכים לבקש מורך ורבותך  שמסרסים את התורה. בכוונוה תחליה, ואתה כל כך תמים ולא מבין עד כמה חינכו אותך לסרס, הרי הסירוס לא שלך, כך לימדו אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2014 20:04 לינק ישיר 

טוב שכן קרוב בדעת מאח רחוק

אין ספק שעל תשובות והברגות כשלנו, אילו היו ניתנים כתשובה על סתירות בברית החדשה או בקוראן או כל דת אחרת מ"דת השכונה" שלנו, כהגדרת יתכן, היינו מגחכים במלוא פינו, אבל כשזה "שלנו" אפשר לשמוע אינטלקטואלים ורבנים משתמשים בזה במלוא הרצינות וכובד הראש.

נדמה שיש עוד סיבה לאבסורד ולפרדוקס הזה, החינוך הדתי והחרדי שלנו שמחנך מילדות לכך, הרי תרבות ההברגה יסודה בתלמוד ובמדרשים עצמם שעמדו כבר על הרבה מן הסתירות בתנ"ך, סתירות שכשהם מתגלים בספרים של "אחרים" משמשים כראיה לשקריותם, חכמי הגמרא הם הם יוצרי אמנות ההברגה, וממשיכם הרמב"ם בתעוזה נפלאה ושאר הפרשנים והדרשנים שבכל דור ודור שיצרו את התורה מחדש לפי תפיסתם באותו הדור. זה שורש כל החידושים והחיבורים שנתחברו ומתחברים עדיין על אותה תורה, יש סתירות בתנ"ך או אי התאמה להשקפת הרב בדורו אז מחדשים פרשנות חדשה ונוצרה משנה, המשנה עצמה מלאה סתירות ובעיות אז מתחבר תלמוד, התלמוד מלא סתירות וקושיים אז מתחברים ספרי ראשונים וכן הלאה והלאה עד שהגולם שנוצר מכל זה קם על יוצרו והתורה תורה חדשה, חדשה לגמרי, בכל דור ובכל מקום, ואם בחלק ההלכה זה נעצר קצת משום הצורך בסמכות מעשית סופית הרי שבהשקפה יהדות הרמב"ם ויהדות הקבלה הם כשני דתות נפרדות ממש וכו'.

ומכאן ואילך, כל קושיא שתקשה לחרדי או דתי הוא מסתכל עליך מלמעלה בחיוך מתנשא כאומר לא הבנת כלום, אתה לוקח את הדברים מידי כפשוטם, אתם מואשם בפשטנות וחוסר תיחכום, אם תוכיח "הגשמה" בתורה יביטו עליך במבט מלא רחמים על זה שאינך מספיק חכם להבין שהכל משל, קרבנות בתורה כעשיית נחת רוח לאל ע"י ריח בשר מחורך מבט פשטני מידי, אם תקרא להם פסוקים מפורשים ששלמה בנה במות לע"ז יגחכו הרי חז"ל כבר פירשו וכו' וכו', תרבות ההברגה נמסרת מגיל צעיר מאוד וכל דתי משוכנע מראש שאין שום סיבה לדון בכובד ראש על שאלות אלו כי התשובות מוכנות מראש.

כל מי שהתחנך בחינוך של הפילפול והדרשנות התלמודית אינו מסוגל כבר לקרוא פסוק אחד בתורה כפי שהוא כתוב, והטקס הופך להיות כחומר ביד היוצר באופן שהוא כבר אינו אומר שום דבר מוחלט כי הכל ניתן לפרשנות, ומכאן לתורת ההשקפה החרדית הדרך קצרה. יפה הביאו בשמו של ר' חיים מבריסק שהסיבה שמתחילים בחיידר בלימוד נזיקין הוא משום שאילו היו מתחילים כשהילד כבר התבגר ומסוגל לחשוב בעצמו הוא לא היה מסוגל להבין, ואידך זיל גמור. מסיבה זו תהליך חקר האמת מתחילתה הוא מסע מפרך ומטלטל את כל מי שעשאו, זהו רגע נפילת האסימון שבו הכל מתמוטט לו, זה לא שאלה זו או אחרת אלא הגילוי הנורא של קריאה חדשה של התורה כפי שהיא כתובה, ואז זאת לא שאלה אחת אלא מבול שוצף ושוטף שקשה לאדם משכיל לעמוד בפניו, כאשר מצד אחד אלפי תשובות מפותלות על אלפי שאלות חזקות, ומאידך יש תשובה אחת בהירה שעונה בקלות על כל השאלות יחד, וכבר לימדנו ר' חיים שריבוי שאלות הם גילוי על עיקר היסוד וההבנה...ואנחנו לא נדע מה נעשה.

[חלוקה לפיסקאות - מ. משנה]

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 07/02/2014 16:36:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2014 10:41 לינק ישיר 

ספקן. מידי פעם אנטר. יעזור. תודה.
על התוכן קבל LIKE גדול.

תלמיד טועה. כתבת לי כי לכל אחד יש חיי נח משלו.
פשיטא. המסקנא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2014 11:48 לינק ישיר 

תודה
אני עדיין צריך ללמוד לכתוב פה, פשוט עשיתי העתק הדבק מוורד והכל התחבר לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2014 23:52 לינק ישיר 

ספקן,
הגבול בין פירוש חדש שמיישב קושיה ובין "הברגה", קשה מאוד להבחנה.
מדבריך נראה שאתה הולך בקיצוניות לצד השני, ולא מוכן לקבל שום גישה שאינה עולה בפעם הראשונה שקראת את הטקסט. אין מורכבות בחיים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 00:00 לינק ישיר 

מורכבות זה דבר טוב. בעיקר כשהולכים לקראתה בעיניים פקוחות כשכל האפשרויות שוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 00:22 לינק ישיר 

ו"משום מה" נהוג להניח שמי שהגיע למסקנות אמוניות השתמש ב"מברגה" ומי שהגיע למסקנות הפוכות הלך פשוט "בעינים פקוחות". 
פעם הייתה לי שיחה עם אדם נחמד, גוי, אתיאיסט, ודיברנו על אלוהים ועל דת וכו'. בשלב מסוים הוא טען לי שאני לא יכול לחשוב בצורה פתוחה מספיק על עמדתו כי אם יתברר לי שהוא צודק החיים שלי יתהפכו/יהרסו/אחר. שאלתי אותו מה יקרה אם יתברר לו שאני צודק, האם מצבו לא יהיה דומה, והוא ענה לי בהגינות שכן. אז כולנו באותה סירה, והמברגה של כולנו עובדת יפה, ויחד עם זה מותר להאמין שיש גם קצת יושר בעולם ואנשים עונים תשובות ומי שמקבל אותן לא בהכרח "הבריג" אלא יתכן שפשוט זה נראה לו נכון וטוב ויפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 00:42 לינק ישיר 

זה אולי נכון עם גוי אתאיסט אך כלל לא נכון עם חלק מחברי הפורום, שומרים קלה כחמורה, אך מה לעשות... לא מאמינים.

ובמקום לדבר על זה אתה מוזמן לבדוק לעומק ולהציג את טענותיך. אפשר להתחיל בלינקים של ייתכן מלמעלה, או אפילו באשכול זה עצמו.

תגדיר אוביקיטיבית אימתי תירוץ הוא הברגה ואימתי פירוש.

תוקן על ידי eli_s ב- 09/02/2014 00:44:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 08:38 לינק ישיר 

וחזרנו להגדרה הידועה של נחמה לייבוביץ על ההבדל בין פשט לדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 08:39 לינק ישיר 

ספקן
הבאת ציטטה מענינית בשם ר' חיים, ידוע לך מקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 09:01 לינק ישיר 

אלי,
אני מודה שאין לי הגדרה מדויקת מהי הברגה ומהו יישוב טוב. אולי למישהו אחר תהיה הגדרה?
אבל ודאי שלא יתכן לומר שכל מסקנה דתית היא תוצאה של הברגה, וכל מסקנה הפוכה היא תוצאה של "פקיחת עיניים".

בעל,
אני משער את כוונת הספקן, שדברי ר' חיים הם לגבי שוטה ושלושת סימניו, שכשכל אחד מהם מופיע לבד נותנים לו הסבר בנפרד, אבל כששלושת הסימננים מופיעים יחד, כיון שיש הסבר אחד לשלושתם לא נותנים הסבר נפרד לכל סימניו. ע"ע התער של אוקאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2014 09:36 לינק ישיר 

חזק וספקן
התכוונתי למימירה שמדוע מתחילים בנזיקין.
אם הציטוט נכון, הרי זה מדהים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המברגה של נח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.