אני מסכימה עם לא עייף שבסיטאן לא אדם מושלם. ודווקא לכן, כמו אולה, הוא אדם מיוחד. אדם שלא נופל, ולא מתמודד הוא מלאך.. והוא לא דמות לחיקוי והזדהות. בסטיאן, לוחם למען האמת, נמס מול בנו, אומר אמת תמיד, משתדל להיות בסדר עם אשתו בנישואים השניים, מנהל צבא אדיר ביד רמה, מציית למלך (בנוגע לאבק השחור בלבד, מעט פחות מחשש לחיי אדם). כל הדברים האלו מגובים במעשים. נכון, הוא נופל בתקשורת עם אולה, אבל אני בטוחה שאני וגם לא עייף נופלים בתקשורת עם אנשים בדברים הרבה יותר קטנים. נושא הירושה זה דבר משמעותי ביותר! אדם רוצה בן שימשיך אותו. תראה את הסבל של אנשים שאין להם ילדים. בשביל האציל מי שירש את התואר שלו זו המשכיות! האם זה יהיה הבן הביולוגי? האם הבן שנתתי לו כל החיים ואני אוהב אותו? האם הם יזיקו אחד לשני מקנאה? אלו דברים שיכולים להוציא את האדם מדעתו. וכשכל זה מגיע בזמני מלחמה מבולבלים על רקע אובדנים רבים וכו וככ, אם הם לא היו גם נופלים זה היה מעושה. ולא הייתי אוהבת כל כך את הספר (-:
וואוו כוזרית!!!! איזו תגובה, משהו שראוי לבמה בפני עצמו!! יצירת אומנות:) אהבתי, מסכימה ומתחברת בהחלט! ומתחברת מאד.. בעיקר למשפט האחרון:) ולמה? כי לדעתי רוב ככל הספר או יותר נכון - הסדרה - מבוססת על האנשים הלא ממש מושלמים - אסתרק שבהתחלה הי'ה לי מאד קשה להתחבר לדמות שלו בגלל כל הסגנון הוא בספר הראשון, ועוד ועוד.. (דיאלידאן בעיקר. ולא רק..) וכל הספרים האלו הם בעצם מראים התרחשויות דינמיות מאד - החל מסגנון העלילה שהיא לא ממש מה שכאן ועכשיו אלא דווקא ההתעסקות עם המלכים והממלכה וכו' שזה בהחלט נותן המון לעלילה ולהכל, וגם הדמויות שמראות לנו - כמו שכוזרית כתבה על בסטיאן, אבל גם אולה, פנרס, איסתרק מהללאל וכו' - שמראים לנו כמה אנשים חיובים יכולים לשגות ולפעמים גם לא מעט.. וכמה הכל הכל בעצם נובע מעיפות או מבלבול או מלחץ בנושאים כאלו ואחרים.. מה שבעצם מחד את העניןש ל לדון לף זכות - כי באמת זה מצבים שקורים לכולם. אז כל זה בעצם יוצר את התחושה שחוץ כמובן מה"רע מוחלט" שגם אותו יש שם יש גם את הטוב אבל - הלא מוחלט.. הדינמי והמשתנה. וזה, אם תרצו, עוד סיבה לדעתי "למה שווה לקרוא את הספרים האלו":)
נשלח ב-29/10/2014 13:08
גם אני עם כוזרית!! הדמות של בסטיאן היא כל כך אנושית והגיונית. זה מה שעושה את הספר הזה למיוחד כל כך. כמו בחיים, גם הטובים הם לא מושלמים, יש להם חסרונות , והם משתדלים להתגבר עליהם ולבחור בטוב.
נשלח ב-29/10/2014 13:56
נכון, אלרנן, צודקת ב100%
(ניתן להינות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!