אני מקוה שכאן זה המקום לפתוח נושא כאוב ומורכב זה- זאת מפני שבדרך כלל מדברים על נושאים אלו באספקלריא של זיווג שני אך לא על התופעה עצמה והתמודדותה- והאם ישנם דברים מסוימים שמחובתינו כחברה חושבת לחשוב האם ישנם דברים שבאפשרותינו למנוע או לטקס עצה למי שצריך.
מה שנכטן שלכל סיפור יש מליוני גוונים ופינות שקשה לפרק אותם מעל למסך דיגיטלי-
אך הייתי שמח לשתף אתכם בסיפורי אם יש למי שהוא תובנה אשמח להעזר.
אני נשוי כבר שנתיים יש לי ילדה ברוך ה' מתוקה ונפלאה.
כל תקופת נישואיי אשתי הייתה בגלים עולים ויורדים של דיכאון טוטאלי ולאחר מכן תנופה ושוב אחרי כמה ימים חוזר חלילה.
כל אותה התקופה היא למדה מחוץ לסמינר השלמת תואר כי לא הספיק לה לקבל אפילו מינימום ממה שלמדה בסמינר- קרי שהעול הכספי נפל עלי, כשההורים בקושי יכולים לתמוך שהרי יש עוד אחים לחתן וכו'.
הסיבה לנפילות המשבר הללו היתה תעלומה בעינינו, התקשורת הראשונית בינינו היתה ברמה די גבוהה ביחס לפתיחות ונתינת קרדיט לבן הזוג, אך היו קצרים רבים בינינו שנבעו מחוסר סמפטיה שלי כלפיה בעקבות המשברי דיכאון שהיו תוקפים אותה והיה נצרך ממני לעשות את הכל בבית- שהרי למחרת יש לימודים וכו' וכו'.
אחרי תקופה שכבר ראינו שהדיכאונות רק מטפסים מדרגות וכדו' הבנו שצריך לפנות למהשהוא מקצועי- הסיבה שלא פנינו קודם כי היא לא האמינה שיש דברים בגו ושישנה בעיה ספיציפית אלא ש- היא דפוקה... ואני אלך להתגרש... כי לא מגיע לי לקבל את המציאות שנכפתה עלי.
מאיש מקצוע למשנהו ועוד נסיונות כאלה ואחרים הגענו למצב שאחרי כל זה היא לוקחת כדורים נגד דיכאון- מאשימה אותי שאני הבאתי אותה למצב זה.
אני מאוד חושש להתגרש גם בגלל מה יהיה, גם בגלל הילדה, גם אני אברך ואני חושב שלחזור בכזה סטטוס לכולל זו התאבדות, גם מה עם זיווג שני- הרי יש לי כבר אותי+, ומה יהיה אם היא תהיה עם אשתי.
הבעיה בכל אנשי המקצוע- והלכתי למקבלי השכר הגבוה ביותר במשק היא שבסופו של דבר לכל איש מקצוע יש את הקו שלו והוא ינסה ללפט כל אחד בצורה שלו- אם הוא חותך דברים אז הוא יחתוך- ואם לא אז הוא ימרח... זה מסובך, לא כתבתי כמעט פרטים, אבל למישהוא יש מהשהוא- אשמח אולי הדברים ידברו אלי.
גילוי נאות אף אחד לא יודע מסביבתי שזהו המצב- הייתי בחור מצוין בישיבתי.
תודה למגיבים!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 03/02/2014 21:46:42
נשלח ב-3/2/2014 15:20
בס"ד נשמע סיפור כואב...ולפני הנישואין היו לב דיכאונות?
נשלח ב-3/2/2014 15:25
מהדכאון הספיציפי שלה אפשר לצאת? בררת אצל מומחים? (היתה לי דודה שהיה לה דיכאון שאחרי לידה במשך שנתיים..היא קבלה את מירב התמיכה מהמשפחה ובמיוחד אמא שלה..שלקחה את כל עול הבית עליה ותמכה בה המון רגשית, היא ובעלה. והיום ב"ה היא עדין נשואה בעושר ואושר.)
תוקן על ידי שטויעס ב- 03/02/2014 15:31:59
נשלח ב-3/2/2014 15:34
תודה על תגובתכם
הממממ... קשה מאוד לענות על זה, קודם כל ישנם מצבים נפשיים שפורצים דווקא בשעת מבחן- אחרי החתונה, דברים שאפילו האדם בעצמו לא היה מודע להם.
כן היו לה כמה מקי חרדה אבל מזיבות מאוד מסויימות- אולי זה הבן אדם??? אין לי מושג, אם אני לא טועה היא הסתירה פרט זה לפני החתונה, משום מה לא הרגשתי נבגד מכך, כנראה מאוד דאגתי לה.
לצאת מזה- קשה לומר, כיון שכל פסיכיאטר שמכיר את הסטטוס הזוגי לא רוצה לגרון לפירוד...
השאלה היא אם השילוב של שנינו זה נגרם או שזה מה שהוא כרוני... והיה סמוי כל הזמן??
נשלח ב-3/2/2014 15:35
אגב. זה לא חכמה לעזוב את אשתך כשהיא בצרה..שם נמדדת האהבה. (אא"כ גם מצידה אין רצון והיא פוגעת בך וכו וכו..) נניח אם היא היתה עוברת תאונת דרכים היית גם חושב על גרושים?
נשלח ב-3/2/2014 15:42
התעלות כתב:
השאלה היא אם השילוב של שנינו זה נגרם או שזה מה שהוא כרוני... והיה סמוי כל הזמן??
שאלה קשה.. זכור לי מקרה (לא משליכה על המקרה שלך ח"ו..) של גיסתה של חברה שלי שאשתו היתה בדכאון שנים..בעלה עשה הכל כדי לגרום לשלום בית ולעזור להם. הוא עבר דירות וכו וכו .. ותמיד האשימו אותה. רק לאחר הגרושים..היא התחתנה עם בחור כמה זמן אחרי. והיא מאושרת מאד. עם ילדים ממנו. אין זכר לדכאונות ההם.. רק לאחר מכן אמרה לי חברתי שאחיה כנראה לא אהב אותה באמת..ולא ידע איך באמת לתקשר... למשל הוא לא ישן איתה באותו חדר..כשכספית הוא דאג לבית מפואר..ולחדר שלו וכו.. המטבח היה ישן..כי במילא היא לא יודעת כלום . הוא ביקר אותה המון על גידול הילדים שלהם וכו וכו..הוא ניצל את בעיתה הנפשית כנכות וקבל על זה כספים וכו וכו
תוקן על ידי שטויעס ב- 03/02/2014 15:46:12
נשלח ב-3/2/2014 15:42
התעלות כתב:
הממממ... קשה מאוד לענות על זה, קודם כל ישנם מצבים נפשיים שפורצים דווקא בשעת מבחן- אחרי החתונה, דברים שאפילו האדם בעצמו לא היה מודע להם.
כן היו לה כמה מקי חרדה אבל מזיבות מאוד מסויימות- אולי זה הבן אדם??? אין לי מושג, אם אני לא טועה היא הסתירה פרט זה לפני החתונה, משום מה לא הרגשתי נבגד מכך, כנראה מאוד דאגתי לה.
לצאת מזה- קשה לומר, כיון שכל פסיכיאטר שמכיר את הסטטוס הזוגי לא רוצה לגרון לפירוד...
לא בטוח שהיא הסתירה ממך משהו...מקרי חרדה מסיבה מאד מסויימת לא מראה על אשיות בעייתית... יכול להיות שהיא לקחה קשה את השינוי של החתונה וכנראה היא נכנסה מהר להריון,שזה עוד שינוי...ואולי המצב הכלכלי הדחוק מכניס אותה לעצבות ויכול להיות שאחרי לידה היא נכנסה עוד יותר לדיכאון... בת כמה היא? זה יכול להיות הרבה סיבות...צריך לבדוק מה המקור ולא ישר להביא כדורים... מה גם שיכול להיות שהיא חוותה טראומה בילדות או משו... אגב,הייתי ממליצה על שיטת המסע,שהבנתי שעזרה לאנשים עם דיכאונות קשים...
נשלח ב-3/2/2014 15:55
ברור וכמו שהקדמתי הסיפור הרבה יותר מורכב ואפילו פרטים טכניים אני נמנע מלהזכיר כמובן מפני החסיות.
אבל ככה, ברור שאין השלכה בין תקופה מסוימת בחיים בדיכאון לגבי מהות האדם- לפי תיאוריה היו אלו שהן סיצני הסתגרות במצבים מסויימים, ושוב קשה לדעת.
היא-לא נכנסה להריון מיד ובהחלט היה די זמן לפתח קשרים בלתי רגועים עוד קודם לכן.
לגבי הפקרה של בן זוג קשה להשוות בין מקרה לרעהו- קודם כל צריך לחלק בין צקרה של זוגיות על מי משרים ופתאום קורית טרגדיה אז זה חל מברית הנישואים אך אם מלכתחילה הם רבו והיו על פיצוץ ופתאום מי שהוא נדרס- אז מענין מה תגיד, אלא שאולי בגלל רחמנות ולא בגלל הדין שהיא מסכנה וכו' וכו' וכאן זה שאלה סבוכה מה גבולות הרחמים עלי או עליה- כי ככל שהזמן עובר אני והיא מתבלים לאט לאט, ואח''כ יהיה יותר קשה.
נשלח ב-3/2/2014 16:08
מה אתה מחפש בפורום הזה? אמפתיה מרווקים? עצות ותובנות מרווקים? להכניס את החברים כאן לחרדות מדכאונות אחרי חתונה?
יש פורומים של נשואים בבחדרי, נסה שם. (זוגות משלנו, שאיפות, חרדים מאושרים)
הספור שלך נשמע מורכב. רק ייעוץ זוגי ואישי יוכל לעזור לך.. ברור שלא מעל גבי הפורום.
המון הצלחה וס"ד!
נשלח ב-3/2/2014 16:25
סליחה....
אני באמת מתנצל שכך הבהרתי את השאלה- אתה צודק!
אני בעיקר התמקדתי על הסוף וזה בענין הנישואין השניים האם הדבר מצוי בזיווג שני עם ילד אך הילד'במשמורת האם- האם זהו שיקול בכלל לגירושין- כלומר לסבל, לא באתי להתייעץ'על חיי הזוגיות, ובאמת זה נראה לי כעת שהדגש היה על כך.
אולי גם שאלה זו היא בפורום אחר.
נשלח ב-3/2/2014 16:44
התעלות
א. הסיפור שלך הכניס אותי לדיכאון. כאדם שעיקר טרדתו היא רווקותו ויחידותו בעולם, זה גורם לי לחשוב על כל אותם אנשים שבוססו בעולם השידוכים שנתיים או שלוש, וקיוו והתייאשו ושוב קיוו, והשתטחו על עצמותיו של בן עוזיאל והתפללו לגאולתם הפרטית. והנה באה גאולתם, ועימה ה"אחד" המיוחל, ותם המסע המפרך, ויתרווחו להם בביתם אשר בנו, רק כדי לראות שכל ההתמודדויות שלהם עד כה היו כאין וכאפס לעומת העתיד לבוא.
מצד אחד זה גורם לי להרגיש קטנוני על שצרותיי הגדולות אינן אלא דברים פעוטים. מצד שני אני נתקף בחרדה מפני הצרות הרבות שמפיל הלא נודע על אסיריו. ואני הרי שבעתי די בתהליך השידוכים המוזר שאני עובר, ולהתחתן אני רוצה רק כדי לאהוב, לא כדי לעשות מלחמה.
ב. שאלה שתמיד מבלבלת אותי: ממתי צרותיו של בן הזוג הופכים להיות צרותיך? הרי כל זמן הבירורים אתה מנסה לחמוק מכל חסרון קטן, ופתאום אחרי החתונה אתה צריך לקבל חסרונות גדולים. היכן טמון היסוד לשינוי התודעתי הזה שעל האדם לעבור. ומצאתי בגנזי קטע שכתבתי פעם על זה:
תנו רבנן: כל זמן שלא עבר 'זמן בריחה' כשפוגש אדם במשודכו וימצאהו מלא בעיות וזוועות כרימון מיד משתמט והולך לו למקום אחר. כיוון שעבר זמן בריחה הרי זה מחויב להישאר ולישא בעול עם בן זוגו. וכמה הוא זמן בריחה ? איכא דאמרי - כיוון שסגרו השידוך, ואיכא דאמרי - כיוון ששברו הצלחת, ויש אומרים כיוון ששברו הכוס, ויש אומרים משתתעבר, וי"א משתלד. במה דברים אמורים כשלא שיקרו ולא רימו ולא הסתירו מידע, אבל אם רימו או שיקרו או הסתירו מידע אפילו אחרי שבעים שנה הרי זה משתמט והולך לו.
נשלח ב-3/2/2014 17:01
חחחח
והרוח תשוב אהבתי את הירושלמי שהבאת...
וכעת לענין, מספרים על ר' גדליה נדל שבפגישות עם אשתו העתידית היא ביקשה שהוא יענה לבקשתה ללבוש שטריימל בשבת- הוא יתנגד בכל תוקף עד לכדי שבירת השידוך שהרי הוא ליטאי. לימים כשיתחתנו השניים שוב ביקשה אשתו ברמז שאולי יש מקום לשון בענין השטריימל- ולפתע בלי אומר ודברים קם ר' גדליה וקנה שטריימל- היא שאלה אותו איך יתהפכת כך, אמר לה לפני החתונה כשהיית לי אישה זרה- ביקשת שאלבש שטריימל, ואני יתנגדתי כיון שאיני חייב לך דבר, אך לאחר שיתחתנו את אשתי ולך אני מחויב בשמחה. לאחר שמתה אשתו הפסיק ר' גדליה לכבוש שטריימל.
המסר ברור, כך גם יש הבדל בין לפני לאחרי.
במיוחד שיש כאן ילד בסיפור.
נשלח ב-3/2/2014 18:18
התעלות כתב:
סליחה....
אני באמת מתנצל שכך הבהרתי את השאלה- אתה צודק!אני בעיקר התמקדתי על הסוף וזה בענין הנישואין השניים האם הדבר מצוי בזיווג שני עם ילד אך הילד'במשמורת האם- האם זהו שיקול בכלל לגירושין- כלומר לסבל, לא באתי להתייעץ'על חיי הזוגיות, ובאמת זה נראה לי כעת שהדגש היה על כך.אולי גם שאלה זו היא בפורום אחר.
יש פורום פרק ב', נסה שם את מזלך ותן לאנשים כאן לישון בשקט.