| נשלח ב-11/2/2014 11:49 |
|
| |
מה עובר על גדול הזמר החסידי יעקב שוואקי לאחרונה?
בשנה שנתיים האחרונות הוא מוציא דיסקים הזויים ובלתי חסידיים בעליל שמביישים את הפירמה שנקראת יעקב שוואקי, גם אתם שמתם לב לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 12:26 |
|
| |
אז אני פה בתור מעריצה נלהבת.... להגן  אבל ברצינות, הדיסק האחרון- קולות, שאגב, הוא דיסק מהמם לדעתי, מוגדר כדיסק מזרחי-ישראלי, אבל יש בו הרבה מוזיקה חסידית, החל מזה ששירים רבים הם פסוקים (עשרה בני אדם, עת רקוד, קמו בניה, ושמחים. על תפילת כלה ואך שמח אני לא סגורה...) וכלה בכך שלחנים רבים הם ללא שמץ מזרחיות (עשרה בני אדם, קמו בניה, זה הקטן ותפילת כלה. על קולות אני לא סגורה...). ככה שלמרות שהדיסק נקרא מזרחי-ישראלי הוא לא ממש כזה... בנוסף, שוואקי הוא חצי חלבי וחצי אשכנזי, ככה שיש לו מאיפה להביא את המזרחיות המדוברת. זה גם לא נשמע הזוי שהוא שר מזרחית כמו שאני ירים גבה אחת לפחות אם פתאום אברהם פריד יקח מוזיקה מזרחית (לא ישראלית...) ויתחיל לשיר... ואם נזכיר לכולנו, הוא מוציא את הדיסקים ולא אנחנו, ככה שיש לו זכות מלאה להוציא איזה דיסק שהוא רוצה, למרות שאנחנו אלה שקונים ושומעים את הדיסקים. על הדיסק הקודם- cry no more, אני מקווה שאין ויכוח על זה שהוא חסידי לגמרי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 16:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 17:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 21:19 |
|
| |
חברים, לא דיברתי על האיכות של הדיסק האחרון, אלא על גדול הזמר החסידי שאט אט מתרחק מהתואר בשל מעשי קונדס שהוא עושה שבין היתר כוללים דיסקים לא חסידיים, והדיסק האחרון הוא לא הראשון שהוא לא חסידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 23:26 |
|
| |
הוא השני שתחת ההגדרה הזו... ולכן ההסבר הארוך והמפורט שלי קשור... מבין?
הוא מסביר למה אין שום בעיה שהוא לא שר רק חסידי...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יושיוש ב- 11/02/2014 23:27:19
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 23:43 |
|
| |
מה הופך דיסק ל"חסידי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 23:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2014 23:54 |
|
| |
לא יודע. חשבתי שאם זמר "חסידי" שר אותו, הוא הופך אוטומט ל"חסידי"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 00:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 10:19 |
|
| |
ברעיון כן... מה זה שונה משאר שיריו? (אני קצת ציני, בסוף נגיע להיכן שהוא)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 12:07 |
|
| |
שותה קולה ויושיוש, מה שהופך שיר לחסידי זה ההברה שלו בעיבריס, למשל ושמרו בני ישראל של עדי רן יקרא שיר חסידי לאור ההברה העיבריס ששר אותו עדי רן, וגם מודה אני של אוף שימחעס או שומר ישראל של מנחם פילים יקרא חסידי מאותו טעם, אך השיר רק תפילה אשא לא ממש יקרא שיר חסידי. אציין שקיימים חריגים לכך, למשל סדרת אוצרות יהודית של אברהם פריד שאמנם הוןא לא שר בה בעיבריס אך התוכן של מילות השיר+העיבוד+הלחן הופכים אותו לחסידי על אף שהוא לא מבוצע בעיבריס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 12:14 |
|
| |
שיר חסידי זה שיר עם מלל מהמקורות ולחן בסגנון מסויים שאנלא יודעת להסבירו כאן... אם זמר חסידי יקח שיר חילוני וישיר אותו השיר ממש ממש לא יהפוך לשיר חסידי... (מקווה שיש הסכמה על זה) בדיוק כמו שאם זמר חילוני ישיר שיר חסידי, קח את 'רחם' של שוואקי כדוגמא.., זה לא יהפוך לשיר חילוני... למה? כי השיר הזה עונה על ההגדרה של שיר חסידי- מלל מהמקורות ולחן בסגנון המסויים... מקווה שהייתי ברורה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 12:16 |
|
| |
אריאל, אני ממש ממש לא מסכימה איתך!!! כשמישו יקח שיר חילוני וישיר אותו ב'עיבריס' זה יהפוך לשיר חסידי??????? אני לא חושבת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 14:11 |
|
| |
יושיוש (מה זה הניק המוזר בעליל, הלז?) אדייק מהו שיר חסידי, כל שיר שמתקיים בו אחד מן הקריטיריונים כדלהלן בלבד, יחשב כשיר חסידי. 1.מילים מהמקורות+עיבריס. 2.ניגון בלי מילים עם מוטיבים יהודיים כדוגמת קלרינט. 3.ניגון עם שירה כדוגמת אוייייי אויייייי :) 4.גרמן או סיפור יהודי כדוגמת יעקב יעקב, של אברהם פריד וכדו' ששר אותו זמר אשכנזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 17:58 |
|
| |
בקשר לשוואקי, אני ממש לא מבין מה עבר עליו בעשור האחרון, ולא בשנה שנתיים האחרונות......... שלושת האלבומים הראשונים (שמעתי, 2 וידיד) היו מצוינים -מבחינת עיבודים, לחנים ושירה, ומאז הוא לאט לאט יורד, באחרונים זה היה ממש נפילה, האלבום החדש בלתי שמיע בעליל ............... ממש זועה (ויסלחו לי כל אוהבי שוואקי) היה כאן דיון על שוואקי פעם http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2909446&whichpage=2&forum_id=21215#R_2
מה מגדיר שיר כחסידי ?? אהמ.......... אין לי הגדרה מדויקת, ולא נראה לי שיש בכלל הגדרה, בלחן? יש שירים שנקראים חסידיים אבל אם תחליף את המילים ו/או העיבוד זה יהיה מזרחי או חילוני וכד' בעיבוד ? זה יכול להבדיל בין שיר מזרחי לשיר מערבי, אבל לא להגדיר שיר כחסידי, אנחנו פשוט התרגלנו להגדיר כל שיר חרדי שהוא לא מזרחי כחסידי. במילים ? כמו שאמרו לפני יש לפריד ומרדכי ולעוד הרבה זמרים שירים בעברית ואנגלית לרוב ובעוד הרבה סגנונות. בזמר? למה ????
וצע"ג
________________ נ.ב. - חולק על מה שכתוב בכותרת 'גדול הזמר החסידי יעקב שוואקי'.
תוקן על ידי עטT ב- 12/02/2014 18:12:37
 |
|
|
|
|
|