| נשלח ב-12/2/2014 17:35 |
|
| |
מה לדעתכם הכוונה בקטע הבא
דו שיח בין הרופא לעובדיה, בחדרו של רעואל החולה:
"ימים רעים באו על כוזר, עובדיה, ימים רעים מאד". רגע שתק ואז הוסיף כל כך בשקט, עד שנדמה היה שלא היו הדברים אלא דמיון בלבד: "אף פעם לא חשבתי שאצטער על כך שהארכתי ימים". "לא הבנתי", אמר עובדיה. גבותיו העבות של הרופא נפלו על עיניו, "הוא יצליח וזה יהיה רע", אמר, "אבל אז - אם תענינה התפילות - יבוא מישהו אחר ויקרא לבני כוזר לשוב אל הדגל, וזה יהיה טוב. אבל אז - יקומו אלו שמעדיפים נזיד עדשים על בכורה, וחרבות תצטלצלנה ויד איש תהיה ברעהו, השדות ייעזבו ובמקום מים ישפך דם, וזה יהיה רע, רע מאד". "ובסוף?" שאל עובדיה ביראת כבוד, שכן הרופא, זאת ידעו כולם, נמנה היה בין צדיקיה צנועי ההליכות של כוזר. הרופא נאנח: "בסוף?!" מבטו התרומם מעלה, וכפות ידיו נפרשו: "איני יודע, בני", השיב, "הכל מורכב כל כך". רגע שתק ואז הוסיף: "כוזר לא תשרוד לנצח. יום יבוא, ואנשים יפקפקו בכך שאכן היינו כאן, ממלכה יהודית אדירה מנהר אל נהר".
אז מה לדעתכם הכוונה? נבואה על סופה של הסדרה ממלכה במבחן או רמז להסטוריה שאכן חלוקה בדעותיה אם הייתה ממלכה כוזרית?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:13 |
|
| |
הסוף תמיד הי'ה איפשהו באופק, לא? זה שזה יגמר זה ברור! השאלה היא מתי...
לדעתי הוא מתכוון לחילוק הדעות בין החוקרים על היות ממלכה כוזרית
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:18 |
|
| |
הוא מתכוון? היא מתכוונת.
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:26 |
|
| |
הקטע מתכוון...:)
פשוט יש לי חברה שאומרת שהקטע הזה אומר שגם סוף הסדרה תהיה בהכחדה של הממלכה, ואני לא מסכימה איתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:29 |
|
| |
אני גם לא מסכימה איתה:)
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:31 |
|
| |
אני לא רוצה להסכים איתה.
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:39 |
|
| |
חחחח.... גם אני:)
אבל שימו לב: במה שהקלדתי ארוכות למעלה, הרופא באמת נותן כמה נבואות שממש מתאימות לאשכול "תקדימים"... (אולי אני יעתיק לשם). באמת רובן, וגד ופנרס ובסוף איסתרק- קראו לעם לחזור אל הדגל, אך אז קם יוסף דיאלידאן שמעדיף את הנאות העוה"ז (נזיד עדשים) על פני חתירה אל האמת (בכורה), ואז מתחילה מלחמת אחים בין כוזר החדשה לכוזר הישנה והטובה, "יד איש ברעהו".
אבל בסוף, כך אומר הרופא, הוא אינו יודע מה יהיה. הכל מורכב כל כך! אין מצב לדעת איך מאיה קינן שלנו תסיים את הספר הבא!
אבל מה שכן ניתן לדעת, ואכן ידוע לנו מההסטוריה, שהממלכה נכחדה בסופו של דבר.
זה היה הניתוח שלי לקטע... ותודה שהקשבתם:)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:41 |
|
| |
יפה!! מסודר ומדויק.. יש לך עתיד בע"ה:)
|
|
| נשלח ב-12/2/2014 18:44 |
|
| |
חחחח.... תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 21:34 |
|
| |
ומה לגבי זה: "באותה שעה היו פניו של המלך יפות משהיו בחייו" (סלחו לי אם אינני מדייקת...) לא הבנתי בפעם הראשונה שקראתי את הקטע ,האם המלך מת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 21:55 |
|
| |
כן. זה הי'ה הרגע בו הוא מת, אם אינני טועה... לא?
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 08:38 |
|
| |
אני חושבת שהיא אכן תסיים את ממלכת כוזר המפוארת בעמוד 1,999 של יוזבד :)
ומה הכוונה במשפט הבא, שאמר פילאק ואנילאן לשלוואן: " אדם שיכול לקדש אישה במתנה שהיא מעניקה לו, אינו צריך להודות על מתנות שהוא מקבל". ואז שלוואן הודה לו על המחמאה. אני לא הבנתי מה הייתה המחמאה במשפט הזה.... אתן?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 14:26 |
|
| |
כי המתנות כולן שיכות לו - הוא בן המלוכה... ואם הוא ירצה משהו הוא יכול לקחת אותו. נראה לי לפחות:) אז כאילו המתנות שהוא מקבל הן שלו, והוא לא צריך להודות עלי'הן... ככה נראה לי לפחות.
|
|
| נשלח ב-16/2/2014 10:28 |
|
| |
יש איזושהי הלכה בקידוש אישה, שאדם גדול יכול לקדש אישה במתנה שהיא נותנת לו (בניגוד לקידושין רגילים, בהם כמובן האיש מקדש בחפץ (בד"כ טבעת) שהוא נותן לאישה) , היות והוא אדם גדול, האישה חשה זכות לתת לו, והזכות הזו היא כמתנה בשבילה. מסתבר שפילאק רמז לשלוואן שהוא אדם גדול, ועל כך תודתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2014 10:37 |
|
| |
הפצי, תודה! כנראה שזו באמת הכוונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2014 12:49 |
|
| |
אם כי, אני סבורה שפילאק אולי קצת הגזים... כי הגם שעם הזמן ההערכה לשלוואן קצת מתעודדת, בהתחלה הוא לא בדיוק מצטייר כ"אדם גדול"
|
|
|
|
|