בית פורומים מוסיקה קלאסית

סיבליוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2014 23:22 לינק ישיר 
סיבליוס

לפי התרשמותי, האיש הולך וכובש את מקומו בשורה הראשונה של המלחינים בתולדות המוסיקה.  אני מתכוון ראשונה ממש, דהיינו משהו כמו בין 20 המוכרים ביותר. לפי התרשמותי, יותר ויותר אנשים מדברים עליו, רוכשים אותו וכו'.

מה יחסכם אל היצירות שלו? (לא אשאל על היחס אל האיש...)

תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 12/02/2014 23:22:53

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2014 23:34 לינק ישיר 

הוא הפך הפייבוריסט שלי כמעט (למעט הכהן הגדול...מרן יוהן סבסטיאן באך.....)
למרות שהוא בגדר 'אחרון' ואינו נמנה בין בראשונים, יש בו עמקות נוראה.
הקונצ'רטו לכינור שלו הוא מהמנוגנים ביותר, וכן הסימפוניה ה -2 שלו. בעיקר פרק הסיום דהתם עיי''ש ותראה פלאות.
לא מזמן העלה ידידנו ר' גלילוני לפורום -במענה לשאלתי- את ההומורסקות שלו, ג''כ נפלא ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 01:26 לינק ישיר 

לפני כמה שנים בעת לימודיי במכללה, המרצה שידע על החיידק הקלאסי שבי, סיפר לי שאשתו ניגנה איזה עיבוד וכו' הוא לא זכר את היצירה / מלחין, ניחוש ראשון שלי היה הקונצ'רטו של סיבליוס, לא יודע למה בחרתי בו, בינגו ! 
אכן זה היה באמת עיבוד של הקונצ'רטו לכינור של סיבליוס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 01:35 לינק ישיר 

לשאלתך, בנתיים אני מכיר את הסימפוניות:1, 2, 3, 5 (מעט).
אוהב להאזין לסימפוניה ה-2 וה-3.
יש לי גם כמה יצירות לפסנתר סולו.

אגב נדמה לי שהיה נגוע במעט אנטישמיות, אולי לכך רימזת בהודעתך.
תוכל לפרט את הידוע לך בזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 08:54 לינק ישיר 

י''א שהיו לו נטיות לאומניות, והיה חבר במפלגה אנטישמית במולדתו פינלנד.
יש להבין ששנאת יהודים באירופה היתה דבר מקובל לגיטימי ונדוש, כמו''כ ידוע שפרדריק שופן באחת מהופעותיו דרש שהיהודים שבקהל ייצאו ויעזבו את האולם עובר לנגינתו, ואף אחד לא בזה דבר חריג. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 10:29 לינק ישיר 

אני חושב שגם באווירה האנטישמית שהייתה קיימת באירופה, לא הייתה אקטיבית אצל כולם באותה המידה, והראיה שופן - על מי עוד ידוע שזרק את היהודים בעת קונצרט מלבדו ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 12:32 לינק ישיר 

אני לא יודע אם הסיפור על שופן אמיתי. לגבי סיבליוס, הוא היה לאומן פיני, כנראה גם פרו-נאצי, ובכל אופן נהנה מיחס אוהד מצידם ומקשרים טובים איתם (שני הצדדים תיעבו את הרוסים). לגבי האנטישמיות גופה, מקובל מזה שנים לומר שהוא היה אנטישמי   (https://www.toqonline.com/blog/sibelius-and-the-nazis/) , אבל בביוגרפיה המקיפה ביותר שלו בחמישה כרכים (שכחתי את שם המחבר) טוען המחבר כי ביומנו סיבליוס מביע גינוי לאנטישמיות ומתייחס אל חוקי הגזע הנאציים כאל "קשקוש" (או משהו כזה, לא זוכר בדיוק). בכל אופן, אוהב ישראל גדול הוא לא היה.
את כל הדברים האלה מצאתי בשעתו בחיפוש בגוגל באנגלית, אין לי זמן לעשות זאת שוב, לכן קחו את הפרטים בעירבון מוגבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2014 20:44 לינק ישיר 

בימים האחרונים אני מאזין שוב ושוב (רץ אוטומטית במחשב) לקולין דיוויס עם הסימפונית של בוסטון בביצוע הסימפוניה ה-5.
אגב, הסימפוניה היא בת שלושה פרקים בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2014 22:02 לינק ישיר 

רוצה ביצוע נהדר לפרק האחרון? הנה:
http://www.youtube.com/watch?v=aJRli4uizyY
(חוזר על עצמו פעמיים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2017 23:38 לינק ישיר 

לפני כמה דקות גיליתי הקלטה שלא הכרתי - ביצוע מרהיב של ברנשטיין לפרק האחרון של החמישית:www.youtube.com/watch?v=0tuPnVzuWP8

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > מוסיקה קלאסית > סיבליוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext