בית פורומים ממלכה במבחן

ענישה גופנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2014 00:21 לינק ישיר 
ענישה גופנית

הענישה הגופנית הראשונה שנתקלנו בה היא בספר איסתרק, הלא היא הסטירה המצלצלת שקיבל איסתרק מאביו- המלך רעואל.
בהמשך איסתרק- לאחר שאונמר בורחת מהארמון ויוסף דיאלידאן מחרים לה את הבובה- הוא חושב לעצמו כמה גרועה הענישה הגופנית, כי כך הילד לא מפחד משום עונש אחר, והכל קטן על הילד בעצם...

באשכול זה נדון בנושא זה..
תשובה מלאה תכלול הבעת דעה- בעד או נגד + נימוק.
בהצלחה!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 00:47 לינק ישיר 

וואי איזה יופי של אשכול יושיוש!!!
אני אישית נגד הענשה גופנית בעיקרון
כי זו לדעתי השפלה נוראה שאין איך לתקן אותה
יש צורה מיוחדת לענישה כזו, היא ממש לא ספונטנית אלא באה רק לאחר שיקול מעמיק, שברוב הפעמים נמצא שהיא מיותרת.
מנגד, לדעתי, גם ביזוי מילולי עלול להיות הרסני וקטלני לא פחות.
הרי השאלה בסופו של דבר באיזו צורה הילד יוצא מהעונש
אם הוא מתחרט ומבטיח לעצמו לתקן, או שהוא עסוק בלחשוב אם זה הי'ה מגיע לו או לא...
מה שכן, אחרי שמסבירים לילד את הכללים והוא לא מבין, כן יש מקום להעניש.

תוקן על ידי תמרור25 ב- 13/02/2014 01:27:02

הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 00:57 לינק ישיר 

וואי תמרור! אני ממש ממש מסכימה עם כל מילה!!!!

ארחיב את דעתי בכך שאומר שאני נגד זה בכל מצב! אני יותר בעד עונש (לא גופני) שקשור למעשה שעשה הילד, וגם זה בשעת הדחק.. אני יותר בעד הסברים. שהילד יבין שמה שהוא עשה לא בסדר, ולגרום למעשה לא להישנות פעם נוספת בעז"ה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 01:31 לינק ישיר 

בהחלט. אני לא חושבת שאני מספיק טובה וחכמה כדי להעניש גופנית.
גם אם ילד עושה מעשה שממש לא מתאים לעשות, כן יש ענין לעצור אותו ואפילו בכוח על מנת שלא יעשה את מה שהוא חושב לעשות...
כי לילד לפעמים יש מניעים אימפולסיבי'ים. מרגיש צורך חזק לעשות דברים גם אם שכלית הוא מבין שהם לא נכונים... בשביל זה בדיוק צריך פשוט לתפוס אותו בד"כ לפני שהוא עושה את מה שהוא רוצה, ולא לחכות לאח"כ ואז להעניש:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 18:47 לינק ישיר 

אשכול יפה מאד!! מצויין אפילו!

אני מאמינה גדולה בהידברות (כמו שהזכרנו באולה ובסטיאן...), וכמובן שההעדפה היא לפתור איתה בעיות.
אבל בדיבור יש גם חסרונות.
אם תשימו לב, דיבור "מצמצם" את מה שאנחנו בעצם רוצים להגיד. אם למשל הייתי בטיול מהמם וכייף וכו' ואני ינסה לתאר אותו לחברה שלי... אני לא יצליח להביע את הרגשות שלי בצורה שהיא תחוש/תראה בדיוק מה שאני חשתי/ראיתי, כי הדיבור מעביר את המחשבה בצורה מצומצמת.
למה אני מזכירה את העניין?
כי לפעמים, מעשה שילד עשה הוא חמור ברמה כזאת שדיבורים והסברים לא יביעו את חומרת המעשה של הילד, ורק יחס חמור לעניין, במעשה ולא בדיבור, הוא זה שיגרום לילד להבין ובעיקר להפנים (להרגיש) כמה חמור המעשה שעשה. והסברים הוא יחפש לבד. 
הדגש הוא על ילד, כי יכולת ההבנה שלו בשכל מוגבל יותר מאשר מבוגר. הרגש אצלו גובר על השכל ולכן פעמים רבות הסברים לא מדברים אליו.
ולא אני המצאתי את העניין. חז"ל אמרו - "חוסך שבטו - שונא בנו".

אבל כמובן כמובן כמובן - ענישה גופנית מצריכה זהירות רבה מאד. מה שקורה בפועל פעמים רבות, שהורים עונשים גופנית בלי קשר לחינוך. אם הם ישבו עם עצמם אחרי הסטירה שהם נתנו לילד ויחשבו, הם ישימו לב שהסטירה הייתה ביטוי של כעס, עצבים ומה לא! הכל חוץ ממעשה חינוכי!

לדעתי דוגמא מקסימה לדרך הנכונה לשימוש בענישה גופנית היא הסטירה המהממת () שקיבל איסתרק:

"קרב הנה, איסתרק". איסתרק נענה להוראה הברורה והתקרב אל כסאו שלו אביו. המלכה מלמלה משהו חרש.
"אתה יודע שאני אוהב אותך, איסתרק".
"כן, אבא"
"אתה יודע שביון מן הימים אתה עתיד להיות למלך?"
"כן, אבא".
"לא הייתה הצדקה ממשית לאיחורך היום".
"נכון, אבא".
"אתה יודע שמחובתי לדאוג לרווחתה של ממלכת כוזר?"
"כן, אבא".
"אתה מבין שנסיך שאינו מסוגל לציית להוראותיו של אביו, והולך אחר שרירות ליבו, תאוותיו ורצונותיו, לא יוכל להיות למלך אמיתי כמו שהיו אבותינו לפנינו?"
"אני... אני מבין, אבא".
הכאקאן התרומם מכסאו באנחה, והישיר את מבטו לעיני בנו. ברגע שלאחר מכן נחתה ידו על לחיו של איסתרק בסטירה עזה, צורבת ומביישת.
"עשיתי זאת למענך ולמען כוזר", קולו של האב היה יבש. "את ארוחת הערב יביאו לך לחדרך. לא אלמד איתך היום".
"אני מבין, אבא". ... .. . .. ..
וואו. איזה סטירה. הלוואי עלי לקבל סטירה כזו! אוהבת, עם מטרה מוגדרת, מגיעה מתוך אילוץ, ומחנכת.

במחשבה נוספת, שעלתה תוך כדי הקלדת הסטירה, אני חושבת שבעצם, מה שצריך להדגיש בכל מה שאמרתי למעלה, שמטרתה של הענישה הגופנית (הסטירה, במקרה שלנו) היא לחבר את הבנת החומרה של המעשה עם הרגש.
כי קורה הרבה שילדים, וגם מבוגרים, אולי מבינים עניין מסויים בשכל. אבל כל עוד זה לא חודר ללב- זה לא מגיע לידי מעשה.

אשמח לתגובות מועילות, בונות, ובעיקר מפורטות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 19:38 לינק ישיר 

אסתרק!!!
וואו איזו תגובה מדהימה!!
כדאי הוא כל האשכול לתגובה כזו:)
חחח
האמת, הדרך שלך מובנת בהחלט! גם אני, שאני נגד הענשה גופנית, מצדיקה ודי מסכימה עם הסטירה ההיא של המלך רעואל. זה הי'ה בבחינת צו השעה - אם לא עכשיו אימתי?
(לא משנה שלא היתי מסוגלת לקרוא את זה שוב.. זהו קטע ממש קשה מבחינתי. אבל הסיטואצי'ה זכורה לי היטב)
עדין, אני מעונינת להביע הסתיגות קלה... מרשה לי?
כתבת: "מה שקורה בפועל פעמים רבות, שהורים עונשים גופנית בלי קשר לחינוך. אם הם ישבו עם עצמם אחרי הסטירה שהם נתנו לילד ויחשבו, הם ישימו לב שהסטירה הייתה ביטוי של כעס, עצבים ומה לא! הכל חוץ ממעשה חינוכי!"
לדעתי,
אסור להורים בפרט ולכל מעניש בכלל לתת עונש לפני מחשבה!!!!
אסור להורים לתת מכה כתוגבה ספונטנית על כל מעשה לא נכון של ילד!!!
לעיתים יש באמת מעשים חמורים, התבטאויות נוראות מצד הילדים שהן בבחינת גבול אדום בבית. ועלי'הן לא ניתן לעבור בשתיקה וכמו שכתבת - גם לא בדיבורים! חיבים מעשה.
אך בכ"א לרוב כמו שראיתי בכלל אין צורך במכה דוקא. מספיק לתת עונש - לקחת לחדר אחר, "להושיב בפינה" ותוך כדי לשבת ליד הילד ולהסביר לו את חומרת מעשהו, את המשמעות שמיחסים למעשה או אמירה כזו. הילד ממילא יבין!! וכד' שהם לדעתי מספיק חמורים.
ובהחלט - גם הבעת הפנים שעל פני ההורים חשובה מאד!!! החיוורון, הבהלה, ההזדעזעות האמיתית הם דברים שחשוב שהילד יראה את המבט שעל פני ההורים כדי להבין את חומרת מעשהו. מזה הוא יכול ללמוד המון!!! וזהו לדעתי אחד העונשים הכי גדולים לילד - לראות את ההורים נבהלים ממעשה שלו. נבהלים באמת!!מזדעזעים עד עמקי נשמתם!! זה עושה הרבה בנשמה של ילד.וממילא גם משפיע על חינוכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 19:52 לינק ישיר 

תמרור25 כתב:
אסתרק!!!
וואו איזו תגובה מדהימה!! 
כדאי הוא כל האשכול לתגובה כזו:) חחח תודה!
חחח
האמת, הדרך שלך מובנת בהחלט! גם אני, שאני נגד הענשה גופנית, מצדיקה ודי מסכימה עם הסטירה ההיא של המלך רעואל. זה הי'ה בבחינת צו השעה - אם לא עכשיו אימתי?
(לא משנה שלא היתי מסוגלת לקרוא את זה שוב.. זהו קטע ממש קשה מבחינתי. אבל הסיטואצי'ה זכורה לי היטב)
עדין, אני מעונינת להביע הסתיגות קלה... מרשה לי? מסכימה... ואחרי שקראתי את ההמשך אני חושבת שזה יותר דיוק מהסתייגות
כתבת: "מה שקורה בפועל פעמים רבות, שהורים עונשים גופנית בלי קשר לחינוך. אם הם ישבו עם עצמם אחרי הסטירה שהם נתנו לילד ויחשבו, הם ישימו לב שהסטירה הייתה ביטוי של כעס, עצבים ומה לא! הכל חוץ ממעשה חינוכי!"
לדעתי,
אסור להורים בפרט ולכל מעניש בכלל לתת עונש לפני מחשבה!!!! נכון מאד מאד!!
אסור להורים לתת מכה כתוגבה ספונטנית על כל מעשה לא נכון של ילד!!! נכון לגמרי! זו אלימות בהתגלמותה!
לעיתים יש באמת מעשים חמורים, התבטאויות נוראות מצד הילדים שהן בבחינת גבול אדום בבית. ועלי'הן לא ניתן לעבור בשתיקה וכמו שכתבת - גם לא בדיבורים! חיבים מעשה.
אך בכ"א לרוב כמו שראיתי בכלל אין צורך במכה דוקא. מספיק לתת עונש - לקחת לחדר אחר, "להושיב בפינה" ותוך כדי לשבת ליד הילד ולהסביר לו את חומרת מעשהו, את המשמעות שמיחסים למעשה או אמירה כזו. הילד ממילא יבין!! וכד' שהם לדעתי מספיק חמורים.
ובהחלט - גם הבעת הפנים שעל פני ההורים חשובה מאד!!! החיוורון, הבהלה, ההזדעזעות האמיתית הם דברים שחשוב שהילד יראה את המבט שעל פני ההורים כדי להבין את חומרת מעשהו. מזה הוא יכול ללמוד המון!!! וזהו לדעתי אחד העונשים הכי גדולים לילד - לראות את ההורים נבהלים ממעשה שלו. נבהלים באמת!!מזדעזעים עד עמקי נשמתם!! זה עושה הרבה בנשמה של ילד.וממילא גם משפיע על חינוכו.
נכון! אני מסכימה איתך לגמרי. כל הדוגמאות שנתת הם רעיונות למעשים שיחקקו בנפשו של הילד ולא רק במוחו, כמו שאני חושבת. אני רק מקווה שאת מסכימה איתי שיש מקרים קיצוניים שמכה היא הברירה היחידה שתזעזע את הילד. וזה מה שנקרא - אילוץ - כי זו הברירה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 20:03 לינק ישיר 

תודה על התגובה על התגובה:)
חחח
לגבי השורות האחרונות - מסכימה איתך מאד, אך עדין מסתיגת, כי לצערנו יש גם כיום הורים המכים ומשפילים בלי הרבה מחשבה או שיקלול וזה מפחיד!!!
אני לא דנה אותם. אבל בהחלט לא מסכימה!!!
לעומת זאת, אכן לפעמים יש מעשים שלא ניתן להראות תגובה אחרת חוץ ממכה קטנה. לדעתי - אין צורך בכאב עז כדי ללמוד, כשילד יודע שמכות הן בד"כ מחוץ לתחום והוא מקבל משהו שאיננו ליטוף... הוא מספיק יזדעזע! גם אם המכה לא תהי'ה ח"ו כזו שמשאירה חותם אלא בהחלט מכה עדינה שנועדה יותר לטלטל מאשר להרביץ...
מספיק מכה קטנה שמכאיבה מעט אך לא נוראה בעוצמתה.
אני, בכל אופן בעצמי, לא נותנת מכות. ב"ה שלא הי'ה צריך:)
שנזכה בע"ה לדעת את הדרך הנכונה וללכת בה!:)
אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 20:07 לינק ישיר 

כתבת: "אין צורך בכאב עז כדי ללמוד, כשילד יודע שמכות הן בד"כ מחוץ לתחום והוא מקבל משהו שאיננו ליטוף... הוא מספיק יזדעזע! גם אם המכה לא תהי'ה ח"ו כזו שמשאירה חותם אלא בהחלט מכה עדינה שנועדה יותר לטלטל מאשר להרביץ...
מספיק מכה קטנה שמכאיבה מעט אך לא נוראה בעוצמתה."

לזה בדיוק התכוונתי! אמורים לבדוק את כל האפשרויות האחרות ורק אם ממש אין ברירה... ובאמת, אם הילד יודע שבד"כ מכות הן מחוץ לתחום, והוא לא רגיל להיות מושפל ומוכה ח"ו, הפעם הבודדת ההיא שהוא כן מקבל איזו מכה (ובמקרה כזה מספיקה אחת קטנה, כי הוא לא רגיל ב"ה), תועיל היכן שלא הועילו השיטות האחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2014 20:12 לינק ישיר 

יפה ממש!!!
יפה אסתרק את ממש אומנית!!!
זה נכון מאד, כרגע יש תמימות דעים...
כמעט? לא יודעת:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 18:08 לינק ישיר 

כמה נחמד! זה יופי טופי שיש הדדיות בחיים (ונא לא להמשיך אותי!!!)

ניסיתי לחשוב- על מה בעצם אנחנו מתדיינות. והגעתי למסקנה שבעצם, זהו דיון לבדוק האם צריך לשלול מכל וכל ענישה כזו או שיש בה תועלת. ומסקנות הדיון הם, שלעיתים רחוקות ובאופנים מסויימים זה אכן יכול להיות אקט מועיל.
מה שכן, ברור שחינוך באמצעות דיבורים והסברים בלבד אינו מספיק, ויש צורך לנקוט במעשים (הרבה לפני מכות- להראות לילד זעזוע, להעניש בלהישאר בחדר וכדומה- תגובות מעשיות שנותנות לילד להרגיש את חומרת המעשה) על מנת שילדים יפנימו את חומרת מעשיהם וכך הסיכוי גדל שהם לא יחזרו על מעשים מעין אלו.

הדיון היה מרתק. אין ספק. אבל לאחר מחשבה, נראה לי שרעואל המנוח לא התכוון לכוונות שלנו. יוסף אומר שהוא דוגל בענישה גופנית משום שכך הילד לא נרתע מפני עונשים אחרים... יש מצב שמישהי הבינה את זה מספיק לעומק ויכולה להרחיב?

תוקן על ידי אסתרק ב- 16/02/2014 19:57:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2014 19:43 לינק ישיר 

אסתרק, אסתרק!!
איך אני אוהבת את הסיכומים שלך!!
לידיעתך, יש אשכול.. נפתח באותו השעה כמעט... וגם הוא מחכה ליחס עידודי ולטיפוח:)
לא נמשיך אם את מבקשת. למרות שזה עומד לי על קצה הלשון!
:)
וכעת לענינינו:
לפיסקה הראשונה - אני מסכימה.
למעט המשפט "ברור שחינוך באמצעות דיבורים והסברים בלבד אינו מספיק" לדעתי הא איננו מדויק.
אומנם גם אם לא מתכוונים לענישה גופנית, לדעתי יש להזכיר זראת בפירוש שמעשים אין הכוונה דווקא לענישה במכות, אלא לכל מעשה שיכול לעצורולהביע תגובה מספיקה לדעת ההורה שתביע את חומרת המעשה.
מכות הן דבר רחוק מאד. כמעט נדיר!!

ולגבי דיאלידאן הוא אינו דוגל בענישה גופנית. להיפך! הוא אומר שכך הילד לא נרתע מעונשים אחרים.
דעתי כדעתך...
רק שמאד חשוב לי להזכיר שרעואל עצמו לא מראה ענישה כדרך חים, אלא כתגובה לאחר שרשר תגובות שמראות על זלזול מצידו של איסתרק לתפקידיו ולמעמדו. ואז החליט רעואל שללא תגובה כזו המעשה לא יובהר מספיק לאיסתרק, שאמור להפוך למלך ביום מן הימים..
מסכימות איתי?
אשמח לשמוע הערות והארות:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 19:55 לינק ישיר 

חחח... תודה תודה! בבית כל היום אומרים לי שאני פלספנית, אני שמחה שלפחות כאן יש לי עם מי להתפלסף!

לעניינינו- אני כבר הולכת לשנות ולהדגיש שהכוונה במעשים זה לא רק למכות חלילה... מסכימה איתך. (עד שהגענו לתמימות דעים... חבל להרוס:)
ובנוגע להמשך- אחזור עוד שעה בעזרת ה' ואגיב, חבל לי לעשות את זה בלחץ. באותה הזדמנות אנסה להגיב גם לאשכול ההוא שנפתח בערך באותה שעה... 
חחח איזה רמזים יש לך! כאלה את רוצה שאני יביא תמיד?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2014 20:09 לינק ישיר 

בשמחה! גם לי אומרים... אז מצוין:)
מצוין... דעתי כדעתך:)

חחחח בע"ה...:)
מה נעשה... אסור לבקש התיחסות?

אם זה אפשרי רמזים כאלו - בוודאי!!!:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 17:50 לינק ישיר 

תמרור25 כתב:

ולגבי דיאלידאן הוא אינו דוגל בענישה גופנית. להיפך! הוא אומר שכך הילד לא נרתע מעונשים אחרים.
דעתי כדעתך...
רק שמאד חשוב לי להזכיר שרעואל עצמו לא מראה ענישה כדרך חיים, אלא כתגובה לאחר שרשר תגובות שמראות על זלזול מצידו של איסתרק לתפקידיו ולמעמדו. ואז החליט רעואל שללא תגובה כזו המעשה לא יובהר מספיק לאיסתרק, שאמור להפוך למלך ביום מן הימים..
מסכימות איתי?
אשמח לשמוע הערות והארות:)

מסכימה לגמרי! צודקת, לא שמתי לב... בטעות יחסתי את המחשבות של יוסף לעקרונות של רעואל..
וניתחת יפה את מה שגרם לרעואל להחליט לסטור לאיסתרק.
אגב, איסתרק לא היחיד שקיבל מכות בתור עונש.
גם רעואל, כשהיה קטן, בסיפור ההוא עם המורה שנפל לבריכה קיבל לא סתם מכות... מלקות הוא קיבל!
נראה לי שהדעה שלנו ושל רעואל ואביו-ברכיה- קצת שונה מכל מה שהתפלספנו כאן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2014 21:01 לינק ישיר 

מה השינוי?
נשמח לשמוע!!
את הבכירה כאן בדעות פילוסופיות כנראה, לבינתים:)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ענישה גופנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext