|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:46 |
|
| |
חחח... לא שואלת:)
וענישה גופנית אינה בהכרח מכות!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:53 |
|
| |
מצוין:)
ענישה אינה בהכרח מכות, ענישה גופנית אני חושבת שכן... הלא כן? אולי את צודקת... צריך לחשוב..
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:19 |
|
| |
אני חושבת שענישה גופנית= ענישה פיזית... לא לאכול גם יכול להכלל בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:26 |
|
| |
את שמה לב? ענישה פיזית= פעולה. פעולה - לרוב זו הכאה... ענישה רגילה איננה פעולה, היא משהו שמונע מהילד, היא לא ענישה גופנית!! אפילו שהיא יותר חמורה מענישה רגילה (לדעתי, ענישה רגילה = לא תלכ/י לגן שעשועים, לא תקבל/י מסטיק...שלילת מותרות) לבין פעולה ממש... לסיכום - דעתי שיש 3 דרגות בענישה - הכאה שלילת דברים חיונים (אוכל... וכו', שלא נדע. מפחיד.) ושלילת מותרות - שזו לדעתי הענישה האולטימטיבית במקרה שאין מנוס, וכל הדרכים הטובות לא עזרו...
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:37 |
|
| |
יווווו!!! סיכמת את זה ממש יפה! שימי לב שקיצרתי בתגובה שהשוותי את ענישה גופנית לפיזית... פשוט לא ידעתי לפרט
אבל כמו שאמרת... גם שלילת דברים חיוניים היא בגדר "שלא נדע, מפחיד". וגם עליה, אני מאמינה, הדעות חלוקות. אבל רעואל כן דוגל בה.
תוקן על ידי אסתרק ב- 05/03/2014 21:38:55
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:30 |
|
| |
נכון, רעואל דגל בה. אולי אפשר להשוות את זה לירידת הדורות? כי אם ח,ו למנוע מאדם רגיל לאכול או לשתות במשך יום (מה שנרקרא בפשטות - צום) הוא בגדר ח"ו כמעט סכנה (לא לכולם כמובן, אבל לחולים ולמבוגרים ועוד) אז מה עם ילדים? אוי ואבוי!!
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:37 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | חחח... לא שואלת:)
וענישה גופנית אינה בהכרח מכות! |
|
נכון! כשילד, לדוגמא, משתולל, ואני תופסת אותו חזק כדי שיפסיק להשתולל- וזה גם מעט מכאיב לו, האם אלו מכות? ממש לא. האם זו ענישה גופנית? בהחלט! ענישה גופנית לדעתי, זו ענישה מוחשית. כלומר, כזאת שהילד מרגיש בגופו. גם לתפוס לילד את היד כדי שלא יכה את אחיו - זו ענישה גופנית בהחלט (והראיה - ילד שיפנה למשטרה בטענה שהוריו עשו לו כך, בהחלט יסבך אותם). אך זה לא מכות.
מכות, כיום, זו בעיה. כי קצת קשה היום, בלשון המעטה, ליצור סיטואציה כמו המלך רעואל. וכשהורה נותן מכה זה לרוב משום שהוא לא שולט על כעסו, והילד חש את זה, והמכה משיגה את הפעולה ההפוכה - מרחיקה וממרידה, מתסכלת, מכעיסה ומכאיבה. היא ההפך ממחנכת. אך ענישה גופנית היא הכרחית לעיתים. כי לפעמים צריך להמחיש לילד, והמחשה גופנית היא הטובה ביותר, ודאי בגיל צעיר (או אפילו, כמעט רק בגיל צעיר). לכן ניתן להשתמש בדרכים אחרות שילד יחוש אותן - פיזית - ואני לא מתכוונת למנוע ממנו אוכל...... :) כמו הדוגמאות שנתתי, אך לא במכות. זו דעתי:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 22:48 |
|
| |
יפה הפצי!! אני אוהבת לקרוא את התגובות שלך!! והשאלה שלי - היא אם ראוי לקרוא לתפיסה כמו שאמרת ענישה? כי תפיסה היא למנוע את הילד מלעשות מעשה לא טוב וממילא למנוע ענישה... מה דעתך? וכמובן - כל דיעה תתקבל בברכה!!
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 09:22 |
|
| |
תודה על הפירגון:) ובכן, לדעתי - כל פעולה שגורמת לילד אי נוחות/מבוכה/וכו' היא עונש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 15:17 |
|
| |
חמודה את  את לא חושבת שזה נקרא עצירה, מניעה? אני חושבת שענישה = תגמול, ומניעת הילד מלעשות דבר שלא לרוחנו הוא למנוע אותו, ולא לתת לו עונש על הכוונה...
|
|
| נשלח ב-12/3/2014 08:08 |
|
| |
| תמרור25 כתב: |  | חמודה את - גמת!  את לא חושבת שזה נקרא עצירה, מניעה? אני חושבת שענישה = תגמול, ומניעת הילד מלעשות דבר שלא לרוחנו הוא למנוע אותו, ולא לתת לו עונש על הכוונה... |
|
למנוע מהילד לעשות דבר עוד טרם שהוא עשה אותו - באמת לא דורש ענישה, מספיק לבקש/לומר/אפילו לדרוש. מה שאני דיברתי זה לעצור אותו - כשהוא כבר מתנהג שלא כשורה. ובכל אופן, אני חושבת שאין כל כך משמעות לאיך שנקרא לזה - העיקר הוא איך הילד ירגיש עם זה. אם ילד מרגיש לא נוח עם תגובה, אפילו מבט או גערה, זה עונש בשבילו. וילד בדרך כלל לא מרגיש בנוח כש, בדוגמא שלנו, אמא שלו תופסת לו היטב את הידיים ואומרת בקול ברור: "אסור להרביץ!" אז אפשר לקרוא לזה - לעצור אותו, למנוע, אפשר. אבל זה עונש בשבילו, כי זה מציק לו/מביך אותו/אולי אפילו קצת מכאיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2014 13:57 |
|
| |
יפה מאד!!!! מסכימה איתך:)
|
|
| נשלח ב-12/3/2014 14:14 |
|
| |
וואאוו איזה דיון!!!
ענישה גופנית הייתה בעבר מובנת מאיליה אבל היום היא צריכה להיות מחוץ לתחום!!!
הדור של היום כ"כ חלש שהוא צריך רק חום ואהבה כדי לגדול נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2014 14:15 |
|
| |
הההההההההההההההההה צודקת! 100%!!!!!!
|
|
|
|