|
|
| נשלח ב-12/3/2014 18:21 |
|
| |
לא מסכימה 100%...
לר הייתי אומרת רק. כי גבולות זה אחד הדברים החשובים שחסרים בדור שלנו! ולפעמים, בסיטואציות שפירטנו לאורך כל האשכול, הגבולות מתבטאות בענישה גופנית...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2014 19:46 |
|
| |
הההההההההה - את צודקת בקצת, אבל לא לחלוטין. ילדים צריכים חום ואהבה. הרבה!! וזה כן משהו שלצערנו חסר בהרבה בתים, נותנים לו מה שיבקש, אבל לא מילים בונות ומעשים מקרבים, ההורים בעבודתם או בנידם ומחשבם והילדים מסתובבים לידם כטרחנים... אבל גם נגיד שיש משפחה שדואגת לילד ומרצה אותו ונותנת לו הכל גם פיזי וגם רגשי - עדין הילד צריך וחיב גבולות!! וזה מה לעשות קצת קשה להרבה אנשים!! מפחדים(!!!) לומר לילד לא. במצב כזה, הילד עוד יותר מסכן מהם, כי מה יצא ממנו בסוף? הורים חיבים להראות לילד חוזק על מנת שידע שיש לו גב אבל גם מחנכים או הורים שאכפת להם ממנו ורוצים לראות אותו ילד טוב ומחונך! כי כשלהורים לא אכפת מה הילד עושה הוא מבין שלא אכפת להם ממנו!!! מסכן. שלא נדע! אמן
|
|
| נשלח ב-13/3/2014 08:10 |
|
| |
איסתרק ותמרור מתוקות! אתן ממש צודקות - וגם ההההההההה צודקת. וזה ממש לא סותר! גבולות זה דבר חשוב מאד. מאד מאד אפילו במיוחד בדור שלנו וזה שכדי לשמור על הגבולות יש צורך לעיתים בענישה גופנית - גם נכון. ואת דעתי מהי ההגדרה "ענישה גופנית" כבר אמרתי.... אבל היתה חסרה חוליה. ותמרור- תודה שהשלמת לנו את התמונה! הדבר הראשון שאנחנו צריכים וחייבים לעשות כהורים, ובלעדיו אין חינוך, בלעדיו כל ענישה היא פשע, בלעדיו אנו מועלים בתפקיד כהורים (אני הורה....) זה לאהוב את הילדים!!!!! ולהראות להם, כל הזמן בלי כל קשר להתנהגות שלהם, כמה אנחנו אוהבים אותם!!!! אהבה שאינה תלויה בדבר!!!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2014 15:05 |
|
| |
נכון!! מסכימה איתך לחלוטין!! מצד שני, אם וכאשר ח"ו ילד עושה מעשה שלא יעשה, יש צורך בגבולות ובמעשים שבאים מאהבה (ולא מכעס!! רק מדאגה!!!) הרי הכעס הוא טוב במקורו, הכעס מבטא את חוסר האמון שלנו לכך שהילד הי'ה מסוגל לעשות דברים כאלו שלא מתאימים לילד טוב שלמד והתחנך וכו'. אבל מצד שני הכעס מפחיד את הילד ומראה לו שההורה (או המורה) איבד שליטה על עצמו ויכול לעשות מה שהוא רוצה.. וזה מפחיד את הילד ברמות שפוגעות בנפשו ויגרמו לו להסתכל על המחנך בפחד ולא באהבה. לעשות את דבריו "כמי שקפאו שד". זהו הסיכום, נראה לי:)
|
|
| נשלח ב-18/3/2014 13:53 |
|
| |
צדקת בסיכומך! והרשי לי להוסיף- לעיתים יש צורך בכעס, ואז צריך להקפיד שזה יהיה כעס הפנים ולא כעס הלב. הילד צריך להבין שההורה כועס עליו ולראות את זה, אך ההורה אמור לעשות את זה מתוך אהבה, להקפיד שבליבו לא יהיה כעס או פגיעה אישית או משהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 18:20 |
|
| |
דווקא 2 הדוגמאות שניתנו בתחילת האשכול הן לא כ"כ דוגמאות מייצגות. רעואל "הפליק" לאיסתרק "למענו ולמען כוזר" וחינך אותו כמו שכתוב......... ואילו ענשו של דיאלידן אמנם לא פגע באונמר פיזית אבל גרם לה לההפך........ ברור ששימוש באלימות פיזית כלפי ילדים למשל היא פסולה וכדאי תמיד לנסות למצוא עונש חילופי שיפנים את המסר אבל בדוגמאות הנ"ל הסטירה היתה חיובית מאד ואילו דווקא העונש ה"עדין" היה גרוע והשיג מטרה הפוכה.... (לדוגמא: ברור שאני לא בעד המכות שחטף מהללאל מאבא הגדול.........כן?)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 19:43 |
|
| |
הפליק?! זה נשמע כמו סטירה מצלצלת שלא הייתי רוצה לחטוף אף פעם! איתך לגבי שצריך משו חילופי ולא ענישה גופנית:)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 23:30 |
|
| |
זה נכון באופן כללי !!!!!!!!!! ולכן מפליא אותי שמי שפתח את האשכול נתן דווקא 2 דוגמאות שמייצגות את ההפך מהכלל הנכון והחשוב הזה.... ככלל: צריך למצוא משהו חילופי ולא ענישה גופנית אבל דווקא ב2 המקרים ההם המצב היה ההפוך אין בינינו ויכוח על זה שהענש של רעואל הי"ד היה נכון צודק ומשפיע (אפילו שהיה כרוך ב"אלימות") ואילו ענשו ה"חילופי" של יוסף היה אכזרי וחסר תועלת נכון??? זה מייצג בדיוק את ההפך מהכלל..... עכשיו הבנת את כוונתי? (מקווה)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2014 22:01 |
|
| |
קנז, אני לא חושבת שמדובר בדוגמאות שמביאות את ההפך, הדוגמאות באו כמקרים לשיפוט. כל אחת מביעה את דעתה בעד/ או נגד. ובתוספת נימוק ולכן.. אם אפשר שתפרשי את כוונתך- למה התכוונת כשאמרת ההפך?
|
|
| נשלח ב-18/5/2014 10:14 |
|
| |
לדעתי,ענישה גופנית היא טובה כל עוד היא במידה הנכונה. לדוגמא,כשרעואל נתן לאסתרק את הסטירה,זה זעזע את אסתרק מספיק,כי זה לא נעשה בכל יום...לכן זה הגביר את עוצמת נקיפות המצפון שלו ,והחרטה על המעשה שעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2014 15:28 |
|
| |
טוב..... לאורך האשכול רב רובן של התגובות מייצגות את אותה דעה פחות או יותר: אסור להכות ילדים , צריך למצוא דרכים חילופיות להעניש אותם על מעשים שעשו. זוהי גם דעתי אבל יש יוצאים מן הכלל!!!! לפעמים רק סטירה תעשה את העבודה כמו שלפעמים עונש חילופי הוא מזעזע ופוגעני אבל היוצאים מן הכלל האלה בודדים מאד מאד מאד ומה שהתכוונתי לומר היה שמוזר שדווקא 2 מקרים בודדים וחריגים של ענישה בספר שדווקא הם חורגים מהכלל הנ"ל באים לייצג את האשכול אסור להכות אבל הסטירה של רעואל באופן יוצא מן הכלל היתה ענש מצוין צריך למצוא עונש חילופי אבל חמיסתה של הבובה מאונמר היתה מרושעת ואכזרית (וגם לא עזרה.) עכשיו הסברתי (ונימקתי.) את עצמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2014 23:56 |
|
| |
נראה לי שהבנתי.. אבל תבינו שהשעה קצת מאוחרת להתפלספויות מעמיקות מהסוג הזה... סורי:)
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 18:47 |
|
| |
קנז- מסכימה איתך בכל פה. ואולי ניתן לראות את הטוב והרע על פי מי שגורם אותו: (ציטוט ממך)
אסור להכות אבל הסטירה של רעואל באופן יוצא מן הכלל היתה ענש מצוין צריך למצוא עונש חילופי אבל חמיסתה של הבובה מאונמר היתה מרושעת ואכזרית (וגם לא עזרה.)
רעואל אוהב את בנו, הוא אדם טוב ורוצה בסה"כ לחנך אותו כראוי- ובאמת עונשו היה ראוי ויעיל ליוסף דיאלידאן לא אכפת מטובתה של אונמר או מחינוכה, הוא רק רוצה להשיג משהו - עונשו היה אכשרי ולא יעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2014 14:03 |
|
| |
חן חן אסתרק!!!! את מאד צודקת בקשר למי שנותן את העונש..... אבל אני עדיין חושבת שבאופן כללי ענשיה גופנית לא מומלצת ולכן להביא בתור דוגמא בפתח האשכול עונש ראוי וגופני זה קצת חוטא לאמת!!! אבל כרצונכן (ואני מקווה שהבהרתי את עצמי סו"ס)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2015 16:34 |
|
| |
ראיתי את הסיפור הזה. וישר אחרי החיוך שהוא העלה לי החלטתי שאני רוצה להעלות אותו לכאן:)
פעם מחנך אחד שאל את הרבי האם זה נכון לתת לילדים מכות על מנת לחנך אותם.. הרבי ענה על כך, שכאשר חינכו אותו עצמו אף פעם לא השתמשו בעונש של הכאה, ונראה לו שהוא מחונך כדבעי...
|
|
|
|
|