| נשלח ב-13/2/2014 16:22 |
|
| |
מה מגדיר שיר כ'חסידי'?
לאחר דיון שנעשה באחד האשכולות כאן, ללא מסקנה.. החלטתי לבדוק את הענין.. ואין לו שום תשובה באינטרנט חוץ מזה שמוזיקה חסידית היא מוזיקה שהושרה בחצרות חסידים... הביעו את דעתכם למען נגיע להגדרה הסופית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 16:35 |
|
| |
ומה עם סול אקוקוש ששר לא החסיד אלא האדמו"ר מקאליב בכבודו ובעצמו? וכי הוא שיר לועזי ל"ע? ומה עם המארשים של גור, מודז'יץ, ועוד שהרבה מהם לקוחים מהקלאסיקות של הגויים? וכי החסידים אינם יהודים לשיטתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 16:39 |
|
| |
זה לא משהו שניתן להגדרה מדוייקת לדעתי אלא תלוי בתחושה האישית של כל אחד ואחד. מה שאצל אחד חסידי אצל האחר לא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 17:19 |
|
| |
אויש אריאל! אתה לא רציני שזה מה שהבנת! התכוונתי שלא זו ההגדרה המלאה של שיר חסידי וביקשתי עזרה בהגדרה.. מה נדפק???? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 17:57 |
|
| |
|
| נשלח ב-13/2/2014 18:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:11 |
|
| |
ובכן חברה, ברוכים הנמצאים... פעם ראשונה, כמדומני, שאני מגיבה פה:)
להווי ידוע לכולם שהז'אנר "מוזיקה חסידית" לא מתייחס רק לזרם החסידי ביהדות החרדית, והקשר בינו לבין חסידות מקרי בהחלט. מה כן? בואו ננסה לערוך רשימה קצרה של זמרי מוזיקה חסידית וננסה ללמוד מסגנון השירים שלהם על ההגדרה של הז'אנר: אברהם פריד מרדכי בן דוד יעקב שוואקי יידל וורדיגר שלוימי גרטנר מנדי ג'רופי אוהד מושקוביץ
וואו. היה קשה לי למצוא שמות... מעניין. אלה הבולטים... פחות או יותר.
נעבור הלאה- מה משותף לשירים שלהם?
א. מילים מהמקורות. לא רק תנ"ך אלא גם גמרא, רמב"ם ועוד. ( ב. עיבודים - אהמ... איך להגדיר? לא מדי אלקטרונים... עדינים יחסית. (אולי תעזרו לי אתם?) ג. מוטיבים יהודיים, כמו שירה במבטא "לשון הקודש" (או עיבריס, כמו שאריאל קרא לזה באשכול השכן) ד. חשוב ביותר - לחנים, בד"כ מקבוצה סגורה וקטנה יחסית של מלחינים "חסידיים" (או בהגדרה מדוייקת יותר- יראי שמיים, שומרי תומ"צ) כדוגמת יוסי גרין (הבולט שבהם... אני לא מכירה הרבה).
כלומר, שירים שיש להם, פחות או יותר, את המרכיבים הנ"ל (זכורים לכם עוד מאפיינים?) נכללים תחת הז'אנר "מוזיקה חסידית".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:19 |
|
| |
| אסתרק כתבה: |  | ובכן חברה, ברוכים הנמצאים... פעם ראשונה, כמדומני, שאני מגיבה פה:)
להווי ידוע לכולם שהז'אנר "מוזיקה חסידית" לא מתייחס רק לזרם החסידי ביהדות החרדית, והקשר בינו לבין חסידות מקרי בהחלט. מה כן? בואו ננסה לערוך רשימה קצרה של זמרי מוזיקה חסידית וננסה ללמוד מסגנון השירים שלהם על ההגדרה של הז'אנר: אברהם פריד מרדכי בן דוד יעקב שוואקי יידל וורדיגר שלוימי גרטנר מנדי ג'רופי אוהד מושקוביץ
וואו. היה קשה לי למצוא שמות... מעניין. אלה הבולטים... פחות או יותר.
נעבור הלאה- מה משותף לשירים שלהם?
א. מילים מהמקורות. לא רק תנ"ך אלא גם גמרא, רמב"ם ועוד. ( ב. עיבודים - אהמ... איך להגדיר? לא מדי אלקטרונים... עדינים יחסית. (אולי תעזרו לי אתם?) ג. מוטיבים יהודיים, כמו שירה במבטא "לשון הקודש" (או עיבריס, כמו שאריאל קרא לזה באשכול השכן) ד. חשוב ביותר - לחנים, בד"כ מקבוצה סגורה וקטנה יחסית של מלחינים "חסידיים" (או בהגדרה מדוייקת יותר- יראי שמיים, שומרי תומ"צ) כדוגמת יוסי גרין (הבולט שבהם... אני לא מכירה הרבה).
כלומר, שירים שיש להם, פחות או יותר, את המרכיבים הנ"ל (זכורים לכם עוד מאפיינים?) נכללים תחת הז'אנר "מוזיקה חסידית". |
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:19 |
|
| |
| יושיוש כתבה: |  |
שם חיבה נחמד מאוד נתת לי! תודה!  אם תוכל להעתיק את דעתך לכאן זה יהיה מעולה! |
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:43 |
|
| |
אסתרק, שלום שלום! אני מסכימה איתך בהכל חוץ מסעיף ג'.. זה ממש לא מחייב. ושיר שרוצה להיות תחת ההגדרה 'חסידי' צריך לענות על שלושת הפרמטרים האחרים כדי להיות ככזה. עזרת לי מאוד עם ההגדרה! תודה. אריאל, לא נורא, אתה רואה שהסתדרנו בסוף נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:46 |
|
| |
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:53 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 19:55 |
|
| |
שלום גם לך, יושיוש!
שימי לב שג. היה "מוטיבים יהודיים" ו"עיבריס" היה רק דוגמא. לדעתי בסעיף הזה נכנסים השירים של "אוצרות יהודיים", כי יש להם מוטיב יהודי - סיפורי צדיקים וכדו'
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 00:16 |
|
| |
אסתרק צפי לתביעת פיצויים בשל הפרת זכויות יוצרים. יושיוש אמרת שאת מסכימה עם ההגדות של אסתרק, אז במקום שאני יעתיק את ההגדרות שלי ואגבה בשל כך כסף ממך, כעת אגבה כסף ממך לאסתרק שעשתה העתק הדבק ממני, ועל הדרך יהיה לה כסף כדי שאוכל לתבוע אותה כאמור לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 00:21 |
|
| |
|
|
|
|
|