בית פורומים שידוכי חרדים

חלום ופתרון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2014 17:45 לינק ישיר 
חלום ופתרון?

להרבה מאיתנו הצעירים חסרי המנוח המשתוקקים לבוא בברית האירוסין קיים חלום, מעין אוטופיה של עולם מתוקן על פי רצוננו ומשאלות ליבנו, כל אחד והחלום הבלתי נשכח, שמנקר במעמקי המודעות ואינו מרפה, מצייר בצבעים עזים את ההיכרות הראשונה, את המראה או המשפחה, את הסערה המתרגשת ומכסה, על כל בדל של הגיון או מחשבה, או קלות שבה תפציע ההחלטה הנכונה, תפרוץ כדבר המובן מאליו, כי הרי הכל כל כך מושלם ואחרת איך נוכל.
לא מדובר על מאפיין בודד שניתן להניח עליו את האצבע ולסכור את השטף המתפרץ ומחולל שמות באופן קבלת ההחלטות, אלא על אוסף גדול במיוחד של משאלות שמשאיר חותם על כל אחד באופן ייחודי וחסר פשרות, אינני חושב שיש ביכולתי להעלות על הכתב את כל המשאלות שעולות ומתבססות במעמקי המודעות, אך כל אחד לו יתבונן בתוככי מחשבתו יווכח אשר גם במעמקי לבבו, צפו ועלו אי אלו רעיונות ודרישות או סתם ציפיות, שספק רב אם אי פעם בחייו יזכו לממשות, כל אחד ונסיונותיו, כל אחד וחלום חייו. וכשיישמע על חלומותיו השונים של חברו ייתכן ויטיל ספק בהגיונו של ידידו אך שגיונותיו כמובן ראויים למימוש ואהדה, ואלו תנאיו לקיום חתונה. 
רובנו חושבים לפחות על חלק מחלומותינו שהם חלומות בלבד, ואין אנו משלים את עצמנו שאנו חייבים לממשם כדי לשבור צלחת ולהעמיד חופה, אך אולי עדיין אי שם במעמקי קליפת המוח ימשיך וינקר לו חלום חסר מנוח, ייתכן ויפריע להחלטה או למימושה, וייתכן ויידחק למעמקי הבלתי מודע וישקע  לבלי שוב ולא יעורר תהודה, ונבוא אל המנוחה והנחלה.

אך האם באמת חלומות מסוימים ראויים למימוש?
הייתכן שחלק מהם מעכבים או חוסמים אפשרות לבניין חיים מאושרים? 
האם הם מגיעים מצד הקדושה או שחלילה מהיצר הרע? 
ובל נשכח את המפה שתראה לנו את הדרך הנכונה, המפה כתובה בתורה הקדושה, ובעזרת התבוננותנו בחלומנו נגלה, האם על דרך המלך הוא אותנו מעלה, או שחלילה מבלי לחשב, אל דרך ללא מוצא נצעד אחר הלב.

החלום הולך אחר פתרונו, אם נדע לקרוא ולנווט נכונה את חלומותינו מובטח שנמצא את מה שבאמת שאלה נפשנו. :)

אודה ואתוודה, גם אני טועה. גם לי יש חלום או שניים (ואולי יותר אבל קשה לי להודות בכך:)) שבהם העתיד ורוד שבעתיים, ספרי רומנים רבים כנראה היו משמשים לעטיפת דגים, אילולי חלומותי היו בספר נכתבים. 

אין בכתוב למעלה הלכה פסוקה, כל אחד רשאי לחשוב אחרת ולהביע את דעתו, לחיוב או לשלילה, ותבוא עליו ברכה :)

הטקסט מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אולם מיועד לגברים ונשים כאחד. ;)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 21:38 לינק ישיר 

אדם צריך לברר על עצמו האם זה פנטזיות ממחלקת מדע בדיוני או חלומות שאפשר לממש אותם.
אני חושבת שאין סיבה שאדם לא ינסה לפחות למלאו את חלומותיו יש ספר שנקרא the secret של הסופרת רונדה בירן היא בדיוק מדברת על איך להגשים את החלומות שלנו. ולנשוא שלנו את החלום בתחום הזוגיות. 

ההפך חלומות עוזרים לנו להגדיר את מה שאנחנו רוצים שואפים בחיים וגורמים לנו להתמקד ולהגיע למטרה. 

רק מקדושה וטהרה :) סתם לא רואה בכלל מקום לשאלה כאן. כאילו יותר נכון לא הבנתי אותה כ"כ..... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2014 22:57 לינק ישיר 

חציון ,אהבתי את הכתיבה....
סיכמת יפה..

תמיד צריך לדעת שמחלום בסוף מתעוררים ....
החלום לפעמים הוא מעיין מקום לברוח אליו בזמנים קשים ופחות.
הכל צריך להיות באיזון...

מקווה בשביל כולם שבאמת חלומות יתגשמו....לטובה.....!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2014 00:17 לינק ישיר 

חציון לייק על היזום עדיין לא קראתי אבל קודם כל נהניתי מכך שלקחת על עצמך את מה שדיברנו עליו בלי נדר מחר אקרא ואגיב אם צריך שכוייח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2014 10:31 לינק ישיר 

דבר ראשון,כתיבה יפה!
דבר שני, יש המוווון סוגי חלומות
גם אלה שמתעקשים על מראה מסויים,או סכום כספי כתנאי לשידוך זה סוג של חלום,
וכמו שריקי אמרה,כל אחד צריך לשבת עם עצמו לראות את זה חלום הגיוני, או סתם פנטזיה דמיונית שלא תוסיף לו כלום.

ועוד משהו, יש חלומות שהם סתם,בתור משהו נחמד שמשתעשעשעים(הסתבכתי עם המילה) איתו מידי פעם במחשבה..ברגע שמתחילים להתעקש עלזה ולצפות,פה נוצרת הבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2014 11:27 לינק ישיר 

בס"ד
וואו אהבתי את הכתיבה(= יש לך כשרון...אענה בזמן אחר....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2014 18:43 לינק ישיר 

לכל המחמיאים לגבי אופן הכתיבה, תודה רבה.  

riki m תודה על ההמלצה על הספר אך מחיפוש קצר בגוגל מצאתי שמדובר בסוג של ספר שקורא לנו לבקש מהיקום עזרה ומבטיח שהכל יסתדר (נשמע לי קצת כמו ע"ז). בנוסף ישנה ביקורת על הספר מצד אנשי מקצוע בתחומי בריאות הנפש.
תתקני אותי אם הבנתי לא נכון. 
לכולנו יש מטרה אחת שבשבילה ירדנו לעולם, וכל אחד מאיתנו מתקדם לעברה בדרכים שונות, וכידוע ליודעי חן המטרה היא לא להיות טייס ;)  
כל השאיפות שלנו צריכים לחוג סביב המטרה הזו. (אוי כמה פעמים נוח לי לשכוח את זה, טוב שאתם כאן כדי להזכיר לי)

מבריקה התכוונתי לכל סוגי החלומות, גם לסכום כספי או מראה. חלומות הם נפלאים אבל כשהחלומות נפגשים במציאות לעיתים יכול להיווצר קוקטייל הרסני... זה לא דבר שאסור לשכוח, זה דבר שחייב לזכור.
לחלום זה חלק מאיתנו, זה לא מנגנון שאפשר לכבות, אבל צריך לזכור כל הזמן שזה יכול לגרום להרס של המציאות האמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חלום ופתרון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext