בית פורומים עצור כאן חושבים

על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2014 21:58 לינק ישיר 

מקס,

לו אחרי הצהרת בלפור על תמיכת הבריטים בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, או אחרי אישרורה ע"י המעצמות בועידת סן-רמו, או אחרי קום המדינה בתמיכת אומות העולם, היתה עלייה המונית של יהודים לא"י, אזי ממילא מתוך הכרה בנס שעשה הקב"ה ובזכות האחדות, היו כבר הן גבולות מוסכמים והן חוקה. בעיות הבטחון והכלכלה הן ברובן תולדות של היעדר אחדות. כאשר הנהגת החברה איננה מתוקנת, יש שתי דרכים. האחת, לפרוש מהחברה, אלא שמי שפורש מהחברה, בד"כ רוב האנשים אינם מקשיבים לביקורתו על החברה. השניה, לתקן את החברה. תלמידי חכמים צריכים לקחת אחריות לא רק על בית המדרש או על בית הכנסת או על הקהלה, אלא גם על תיקון כלל החברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 21:58 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

הרב אוירבך הזהיר את תלמידיו: אל תשתמשו באלימות

הגאון הרב שמואל אוירבך, הזהיר בסוף השבוע את תלמידיו מלעשות שימוש באלימות במהלך עצרת הענק נגד הגיוס. "אין זו דרכינו, יש לנהוג בדרך התורה ובדרך ארץ" אמר הרב אוירבך (אקטואלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 22:04 לינק ישיר 

מם80 כתב:
מקס,
לו אחרי הצהרת בלפור על תמיכת הבריטים בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, או אחרי אישרורה ע"י המעצמות בועידת סן-רמו, או אחרי קום המדינה בתמיכת אומות העולם, היתה עלייה המונית של יהודים לא"י, אזי ממילא מתוך הכרה בנס שעשה הקב"ה ובזכות האחדות, היו כבר הן גבולות מוסכמים והן חוקה. בעיות הבטחון והכלכלה הן ברובן תולדות של היעדר אחדות. כאשר הנהגת החברה איננה מתוקנת, יש שתי דרכים. האחת, לפרוש מהחברה, אלא שמי שפורש מהחברה, בד"כ רוב האנשים אינם מקשיבים לביקורתו על החברה. השניה, לתקן את החברה. תלמידי חכמים צריכים לקחת אחריות לא רק על בית המדרש או על בית הכנסת או על הקהלה, אלא גם על תיקון כלל החברה.

מה הטעם לחזור להיסטוריה שכולנו יודעים בדיוק מה היה. רבני החרדים ניסו באמת להידבר עם הערבים (והרגו את שליחם שהעיז בכלל לדבר אתם) מה שאין כן אלה שמשום אגו לא ניסוי אפי' לדבר איתם והנה קם לו אומה חדשה בשם פלסטין כך שלעולם נאכל חרב בגלל האגו.

אנא אל תהיה תמים, ההתקוממות הייתה משיחית לגמרי והלחימה הגבורה וכו' היא צורך הכרחית וחינוכית למשחיזם.

תוקן על ידי maxmen ב- 01/03/2014 22:04:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 22:17 לינק ישיר 

דה וינצ'י,
מה לעשות שאיני מכבד את הטיעונים ואת הטוענים הללו? נימוקיי הופיעו לעיל. האם לדעתך חובה על כל אחד לכבד כל טענה וכל טוען גם אם הם מדברים שטויות? איני מבין את דרישתך. אם יעלה נימוק כלשהו בוודאי חובה להתייחס אליו עניינית. אבל לא ראיתי כזה. מאידך, בדבריי הופיעו לא מעט נימוקים, והתייחסותך המתונה והמכובדת משום מה לא זיכתה אותם במילה אחת. בעיניי מה שקובע אינו הטון אלא התוכן.
לעצם דבריך כאן, האם מהיכרותך עם המערכת, ראשי הישיבות אכן מקפידים שכל מי שלא לומד יגוייס? אני מניח שאם אתה מכיר את המערכת אתה יודע שלא. הם מקפידים שאף אחד לא יגוייס, ולא משנה מה הוא עושה. אז כיצד אתה רוצה שהמדינה לא תקבע מכסות? איזו דרך אחרת אתה מכיר לעשות זאת? מערכות גדולות אף פעם לא עובדות בצורה כזאת. גם באוניברסיטאות לא מקבלים את כל מי שראוי, אלא לפי מכסות. וכך בכל מוסד שהמדינה מממנת. יוצאים מן הכלל הזה ספורטאים או אמנים, אבל אלו נפטרים על בסיס אינדיבידואלי (כל אחד נשפט לעצמו) ולכן אין להשוות אותם לנדון דידן.

אגב, להוציא מעוד טיעון דמגוגי. לא מדובר בדבריי על אלה שלומדים ברצינות בשלוש ארבע שנים של ישיבה גדולה (וגם שם אל תיקח דוגמה מהישיבה בה אתה נמצא. קח בחשבון שיש עוד הרבה מאד ישיבות הרבה פחות רציניות). השאלה כמה ממשיכים כך לאורך החיים. הרי אין זה סביר לפטור אנשים שרוצים ללמוד שלוש או ארבע שנים משירות צבאי, גם אם הם לומדים ברצינות. אחרי השנים הללו השירות כבר לא אפקטיבי. משום מה בדיוק אל והשנים שבהם צריך ללמוד ואי אפשר להתגייס. אחר כך כולנו יודעים מה קורה. ההיגיון אומר לפטור את אלו שלומדים (כמו שצריך) לאורך נתח משמעותי של החיים. כמה אחוזים כאלה יש בציבור החרדי?
האם אתה לא רואה שמדובר כאן בדברי הבל שמלעיטים את עצמם ואת אחרים? אין כאן טיעון אחד שעומד באמת במבחן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 22:29 לינק ישיר 

אגב, כמי שעמד תקופה מול ועד הישיבות בשם מוסד תורני, אני יכול לספר, שבכל פעם שהיה אברך או בחור שלא נכח בישיבה "זמן" אחד, ובועד הישיבות החליטו (אשר קליין או כל מישהו אחר) שהוא אחראי לדבר שאין עליו רישום וכדו', היתה תשובתם "לך תתגייס". במענה לשאלה חוזרת "נו ברצינות, מה אני עושה עם האברך הזה", היתה תשובתם הקבועה: "שיתגייס, מי שלא היה בישיבה מצדינו שיתגייס".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 22:34 לינק ישיר 

מנהיגי המדינה נפגשו לפני מלחמת העצמאות ואחריה עם עבדאללה הראשון ועם עמאן ריאד א-סולח כדי להגיע לשלום בין ישראל לירדן ולבנון, אלא ששני המנהיגים הערבים נרצחו בארצותיהם בשל נסיונם להגיע להסכם שלום עם ישראל. כ-30 שנה קודם לכן חתם ויצמן על הסכם עם פייסל להסדיר הבנה הדדית ושיתוף פעולה עם הממלכה הערבית שתקום אחרי מלחמה"ע הראשונה, אלא שהמעצמות לא איפשרו לממלכה הערבית הגדולה לקום. הציונות לא היתה ברובה תנועה משיחיסטית, כי לו היתה תנועה משיחיסטית לא היתה מקבלת את תכניות החלוקה של ועדת פיל ושל האו"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 22:44 לינק ישיר 

דה ויצי
כנראה שלא הסברתי את עצמי- אני בעד מתן פטורים ללומדים! אבל בשביל לקבל הפטור יש קודם להתיצב.
המצב היום שמתוך אלפי הפטורים הנלקחים וניתנים. לפחות מחציתם לא לומדים.
די לך להסתוב בשעות היום  בחוצותיה של קריה ב"ב ירושליים ביתר ואחרים, פוק חזי מאי עמא דבר עושים.

בתוך עמי אני יושב ויודע מה הולך,אם הייתי מספר מה שאני יודע, היית משנה את דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:22 לינק ישיר 

הרב מיכי.
בקשתי למכובדות בניהול דיון אינה רק אינטלקטואלית אלא גם ובעיקר אנושית.
היו אף שהאשימו אותי באישי בפוסטמודרניזם- וזה לא קשור. ייתכן ואני לוקה בפוסטמודרניזם, אבל דומני כי לא זה המניע שלי לבקשת העדינות והמכובדות של הדיון.

הרי בכל וויכוח אינטלקטואלי כל צד סבור שהשני טועה. זה עדיין לא מצדיק בוטות. וויכוח על נימוקים לא מחייב התבטאות חריפה נגד הצד שכנגד. [ששוב; לוקים בה שני הצדדים].

בנוגע לטיעונים לטובת פטור על בסיס לימוד תורה ושמירת אורח החיים החרדי. אני אישית לא מסכים עם כל הטיעונים הנפוצים. עם חלקם אני מסכים בצורה מסוייגת. קצת קשה לי לדון על זה בצורה ווירטואלית. בפרט לא באשכול כזה ארוך אך דומני שהעלתי אי אלו טיעונים. 

אני משער שדי יהיה קשה לדון בהם עניינית כאשר נקודת המוצא הינה מאוד בוטה ושלילית.

אם למשל אעלה טיעון הנוגע לכלל הציבור החרדי ולאו דווקא לאותם הממיתים עצמם באוהלה של תורה, טיעון המבוסס על הנחות עובדתיות כי אורח החיים החרדי נפגע בשירות צבאי. כמו"כ הטיעון יתבסס על פגישתם של החזו"א ובן גוריון שהוכרע בו כי נושאים הנוגעים לשמירת הדת הינם מחוץ לאמנה החברתית שנכרתה בקום המדינה בין הציבור החרדי לציבור הכללי, [וזה כידוע היה תוכן פגישתם של החזו"א ובן גוריון בניסוחים שונים].
כעת אתה יכול לגשת בבוז לעמדת החרדים הקושרים וכורכים את שמירת אורח חייהם בשמירת הדת. אתה תטען שהם מבלבלים את המוח. והדת האמיתית היא זו ש.......
אך אם היית ניגש לכך מתוך איזשהי עדינות, היית יכול לקבל [גם אם לא להסכים] את עמדתם העקרונית הרואה בכללות אורחות חייהם כשמירה על אורחות התורה.
ואם הם היו שומעים את דעתך אודות הדת הנכונה בעיניך שהיא....... דת זו לא נפגעת משירות צבאי, אך עדיין היו חולקים עליך. 
יחד עם זאת יעלה טיעון לגבי הממיתים עצמם באהלה של תורה שמבחינה ערכית יתבסס על החשיבות הדתית לחרדים, והחשיבות המסורתית לאומה היהודית, בנוסף לטענה עובדתית כי פיתוחה של תרבות זו כרוך בהתמסרות מלאה ללימוד תורה. טענה עובדתית זו גם היא נתונה לוויכוחים הן עובדתיים והן ערכיים [למשל, מהו הפיתוח הנכון של תרבות זו?].
סיטואציה זו הייתה עשוייה להוביל על הסכמה כי יהיה פיקוח ישבתי-חרדי-רבני מוחלט על הצבא [בחלקו הרלוונטי לשירות החרדים], והחרדים היו מסכימים על פיקוח צבאי-מוחלט על הנעשה בישיבות לפי קריטריונים שיקבעו מראש ע"י שיתוף פעולה בין הצבא לראשי הישיבות.

מה שכמובן לא קורה משום ששני הצדדים בוטים במחשבתם, בדיבורם ובמעשיהם.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 01/03/2014 23:25:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:38 לינק ישיר 

דה וינצ'י,
אני לגמרי מקבל שקשה לשמור על אורח חיים חרדי ולשרת בצבא. אני אישית חושב שזה מיותר וגם בלתי אפשרי לגייס אותם. זה גם לא יועיל במאומה לחברה בישראל ולא לצבא, ורק יעלה כסף מיותר. מאידך, איני רואה מוצא אפשרי שלא יהיה כרוך באפליות ובחוסר שוויון בפני החוק. בדיוק כמו שאיני רואה אפשרות לקבוע מכסות ולא להטיל סנקציות. אין חוק כזה בעולם. פלונטר ללא מוצא.
אבל מה לזה ולטענות על מרכזיות לימוד התורה? מה לזה ולטענות כאילו מדובר בוויכוח אידיאולוגי? אין לכל זה ולאידיאולוגיה מאומה. זה בדיוק השקר עליו אני מדבר.
אתה לא יכול להסכים לקבוע מכסות ואז לומר שלא יטילו סנקציות פליליות על עבריינים. מי שדורש זאת הוא פשוט שקרן.
אתה גם לא יכול לדבר על מרכזיות לימוד התורה והצורך להתמקד רק בו, כשאתה דורש פטור גורף לכל החברה החרדית כולה. הרי מקובל עליי לגמרי, ולמרבה הפלא זה מקובל גם על רוב השותפים בוויכוח, שיש לפטור מכסה של אלפי לומדים בכל שנה. מה שלא מקובל הוא הפטור הגורף לכולם רק בגלל צבע מעילם. אז ממי בדיוק זה ימנע לגדול בתורה? בהצעת החוק מדובר לתת מכסות של אלפי לומדים שיוכלו להתמקד בלימוד כאוות נפשם. אין לזה אח ורע. ועל כך אתה מספר לי שיש חוסר הקשבה. איזה חוסר הקשבה? למה מכל הטיעונים הללו לא מקשיבים. אני ממש לא מסכים לתיאור שלך לגבי חוסר הקשבה מכל הצדדים. חוסר ההקשבה קיים אך ורק בצד החרדי. הטיעונים שטוענים כנגדו הם מצוינים, ואין בהם מתום. הרי זה לא ויכוח אידיאולוגי, אלא ויכוח בין משתמטים פרזיטים לבין הפריירים שמחזיקים אותם ולא מפסיקים להקשיב להם. ובדיוק מזה נמאס לי. אמנם לצערי ולתדהמתי זה עוד לא נמאס לכולם שממשיכים להקשיב ולהתחשב ולממן ולעזור עד בלי די, ותמורת כל זאת זוכים למטר גידופים וקללות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:42 לינק ישיר 

הרב מיכי,
העובדה ש"קשה לשמור על אורח חיים חרדי ולשרת בצבא" (כדבריך), אינה הופכת את הנושא לאידאולוגי? הרי אורח החיים החרדי מבוסס על אידאולוגיה מסוימת (שאני בטוח שאתה מבין אותה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:48 לינק ישיר 

ישנו שילוב של טענות. זה לא חד ממדי.
אבל אם אתה עצמך הסכמת על קיומו של "פלונטר" ואף טענת שהוא ללא מוצא. [שבזה אני לא בטוח, ראה הודעותי הקודמות]. למרות הסכמתך העקרונית בבעיתיות, סיימת בהכללת הציבור החרדי תחת קטגוריית "השתמטות פרזיטית". אני חושש שיש כאן אלמנט של חוסר קשב לצד שכנגד.
לאורך כל הדיון שהתנהל כאן היום אני סבור כי שני הצדדים מנהלים מונולוגים. בעוד שמן הראוי היה לנהל דיאלוג.
משום מה אני עדיין סבור כך. תקן אותי אם אני טועה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:53 לינק ישיר 

חזק,
חרדיות היא בהחלט נושא אידיאולוגי, אבל על כך אין שום ויכוח. הרי לא מדובר בויכוח על ערכו של לימוד תורה אלא בשאלה כיצד להתחשב ולא לגייס חרדים ובו בזמן להישאר עם שוויון סביר בפני החוק. זה לא ויכוח אידיאולוגי אלא דילמה חברתית שיש לחשוב עליה. השאלה אינה האם לימוד תורה הוא חשוב ועד כמה הוא חשוב, אלא כיצד ליישב את ההתחשבות בחרדים עם השוויון בפני החוק. הבעייה שהחברה חושבת על שני הצדדים ומנסה מצוא פתרון, והחרדים חושבים רק על הצד האחד. יש כאן אסימטריה זועקת לשמים. 
אם החרדים היו מעלים את הטענה הזאת ביושר, ולא מספרים סיפורי צוונציק על ערך לימוד תורה ועל רדיפות הדת, היינו אמורים לדון על סידור חברתי רלוונטי ולא להתווכח.
למען האמת אני לא רואה סידור אפשרי כזה, כי אמנם הגיוס שלהם לא יועיל ורק יעלה כסף, וכידוע לכולם הוא גם לא יקרה. אבל מאידך, לפטור חרדים מגיוס זה בעייתי מאד מבחינת השוויון בפני החוק. לא נשמע סביר שיהיה בארץ חוק שאם אתה לובש מעיל שחור אתה פטור מחובותיך לחברה. המוצא היחיד שאני רואה הוא לגייס אותם במסגרות חרדיות תחת השגחה על אף שאין בזה שום תועלת לצבא (או שירות לאומי כזה או אחר, אבל זה לא נראה לי פתרון למסות כאלה של אנשים). האפשרות האחרת היא לבטל את נושא צבא החובה בכלל, אלא שאיני יודע אם זה אפשרי.
זהו פלונטר שקשה מאד לפתור אותו, ואולי יבואו אנשים יצירתיים ממני וימצאו מוצא. אבל אין לזה ולו בדל של קשר לוויכוחים אידיאולוגיים כלשהם. לא בזה מדובר. נוח לחרדים להציג זאת כויכוח אידיאולוגי וכמלחמה של בני אור בבני חושך, במקום להציג את האמת שמדובר בבקשה להתחשבות בצרכים מיוחדים שלהם שנובעים מחולשה, ובמקום לחשוב ביחד עם שאר החברה כיצד מצליחים לפתור את הפלונטר הזה. המשימה הזאת מוטלת על אלו שמחזיקים אותם מכל הבחינות. הם גם צריכים לפתור להם את הבעיה הזאת. אבל אל חשש, גם על זה הם יחטפו אך ורק גידופים וקללות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2014 23:58 לינק ישיר 

דה וינצ'י, אתה טועה ותיקנתי אותך כבר.
יש כאן הקשבה מלאה. רק צד אחד מנסה לנהל דיאלוגים (החברה הכללית). הצד החרדי מנהל מונולוגים צעקניים ומתלונן על חוסר הקשבה. אתה חוזר ומעוות את המציאות, אם כי עושה זאת כל העת בנימוס רב.
אכן מדובר בהשתמטות פרזיטית. איני מכיר מילה אחרת לתאר את הבקשה לפטור גורף רק בגלל צבע המעיל. הרי ללומדים ניתן פטור, וזה מוסכם על כולם. לא על כך הויכוח כעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2014 00:04 לינק ישיר 

הרב מיכי,
אני באופן אישי חושב על שני הצדדים, ומסכים שקיים עוול באי הגיוס של המגזר החרדי.
יחד עם זה, אני מבין שמי שיש לו עמדה אידאולוגית שרואה את אורח החיים החרדי כהכרחי, אינו יכול להימנע מהעוול הזה, ואינו יכול להסכים לשום פשרה (מלבד שירות לאומי במסגרות חרדיות).
זה בנוגע לעצם הגיוס החרדי, למגזר כולו.

הנידון הנוסף הוא קיומה של "חברת לומדים" משמעותית שמעניקה צביון מסוים לחברה החרדית כולה.
בזה למעשה החוק כנראה אינו פוגע, למרות שהוא כוון מלכתחילה כן לפגוע בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2014 00:10 לינק ישיר 

הרב מיכי.
דומני שהוסכם שגם לגבי אותם שאינם לומדים ישנו דיון חשוב. לא כך? הרי הסכמנו שלא שאלת צבע המעיל היא זו שעומדת בבסיס בקשת הפטור, אלא אורח החיים הכרוך בלבישת מעיל זה, ללא כל קשר להתמדה בלימוד תורה.
חוסר הכנות הכרוך באי אמירה ברורה שזו הסיבה אכן בעייתי מאוד והא קשור בקשר הדוק למונולוג שמנהלת החברה החרדית.
אם עוותתי את המציאות אני חוזר בי. הייתי שמח להבין היכן עיוותתי אותה. הצבא מוכן שיכנס פיקוח רבני-חרדי-ישיבתי הדוק לתוך שורותיו? לא שמעתי על כך. אני רק זוכר איך בהתנתקות ובשאלת שירת הנשים הצבא נעמד על רגליו האחוריות נגד ההתערבות הרבנית.
תאמר לי בכנות, ישנה נכונות מצד הציבור הכללי לדון באמת? לפתוח כל ערך לדיון? כולל ערך השוויון?
אני יודע שהציבור החרדי [לצערי הרב, ולא רק בהקשר הזה] לא מוכן בשום אופן לדון. אבל אני חושב שגם הציבור הכללי לא מוכן לדון. חוסר המוכנות לדון של שני הצדדים היא הבעיה.
אם אשתכנע שישנה הקשבה מלאה לציבור החרדי ואני טועה, אחזור בי.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 02/03/2014 00:15:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext