|
|
| נשלח ב-2/3/2014 01:24 |
|
| |
"זהו פלונטר שקשה מאד לפתור אותו, ואולי יבואו אנשים יצירתיים ממני וימצאו מוצא"
בתכל'ס, נמצא מוצא. בתחילה, היה הפטור שנתן שר הביטחון, כשגרה. אלא שצעקנים חילוניים הם שעתרו נגד, וכך נולד חוק טל. חוק טל היה כיסוי חוקי למצב הקיים לפני חקיקתו, שכן בשורה התחתונה יכלו *כל* תלמידי הישיבות לא לשרת כלל, ואילו אלה שעזבו את הישיבות, מכל סיבה שהיא, אבל נשארו חרדים, יכלו למצוא דרכים שלא לשרת או לשרת שירות סמלי. חוק טל נפסל בדיוק מהסיבה שנחקק - הוא שימר למעשה את המצב שהיה קיים לפני חקיקתו, ואף נתן גושפנקא חוקית למצב שהיה קודם רק חצי-חוקי - מצב של פטור לחרדים מגיוס לצבא.
החוק הנוכחי אף יצירתי מחוק טל. הפעם כתבו באותיות גדולות ובולטות שכולם מתגייסים, כולל כולם, ואם לא אז אוי אוי אוי. ויותר מכך - כבר לא אומרים בקול רם שהמצב ישאר כשהיה. ההיפך, מפגינים צועקים ומייללים, כי נמכרנו אני ועמי. את הכוכבית והערות השוליים לא פירסמו, אבל כולם כולפ יודעים שהיצירתיות של היהודים - חרדים כחילונים - לא גוועה לה בגלל ועדת שקד. איך אמר אורי אריאל? על גופתו המתה יגייסו בחורי ישיבה לצבא. אני מאמין לו, ומצרף לערמת הגופות שלא תמותנה את אלו של יאיר לפיד, אביגדור ליברמן וליצמן. כולם יזקינו בשדות הפוליטיקה בטרם נראה את הישיבות נסגרות ותלמידיהן מגוייסים.
להזכיר, שגיוס מותאם לחרדים קיים באופן נרחב בלי קשר לחוק החדש, וצפוי להתרחב בדרכו שלו. רבנו הקדוש טבע את המושג אא"ס, ואין כמו נושא גיוס החרדים ותעסוקת החרדים כדי לחדד את הקריאה הק', ג"פ: אללעס איז סאציאלאגיע!
כמובן שכל צד משתמש בעניין הגיוס לחזק את כוחו הפוליטי. ביש עתיד סופרים מנדטים, אצל פלגי הליטאים סופרים תומכים, ואצל הצ'עלמערס סופרים דולרים. וקנאת סופרים תרבה מחאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 10:03 |
|
| |
דה וינצ'י, הטיעון שלך דומה לויכוח הבא: א: שיטתי שיש להרוג את כל מי שלא כמוני. ב: אני מתנגד לעמדתך שמותר לרצוח אותי. א: למה אתה לא פתוח לדיון על הרשות שלי לרצוח אותך? זה ממש לא שוויוני. מה דעתך? זו אמנם דוגמה קיצונית, אבל הלוגיקה שלה דומה לגמרי למה שקורה כאן. הדרישה לשוויון היא אמת מידה בסיסית. זו זכות שלי (הרצון שלא תפגע בי) ולא חובה שלך. לעומת זאת, ההתחשבות בך היא בקשת פריבילגיה מצדך מעבר לשורת הדין, שאני יכול להיענות או שלא להיענות לה. לכן אין כאן שום סימטריה, ואין שום סיבה שנפתח את השוויון לדיון. אתה תגזול אותי ותשתמש בי באופן ציני לצרכיך, ואני אמור לדון איתך בשלווה על זכותך לעשות זאת. זו ממש לוגיקה לתפארת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 14:32 |
|
| |
לענ"ד השאלה איננה שאלת של שוויון בנטל, כי בשום חברה אין שוויון בנטל, אלא בכל חברה יש המחוייבים יותר לכלל ויש הפחות, יש שתרומתם לחברה בכללותה משמעותית יותר ויש הפחות,
והדיבורים על שוויון בנטל בד"כ לא נועדו אלא לתת הרגשה טובה לכולם. אולם יש שאלה של שיוויון בחירות הפרט,
ופועל יוצא ממנה חובה של כבוד הדדי. כשאין כבוד הדדי, אזי הן הרצון של דה וינצ'י לקירוב לבבות מתוך הקשבה, והן הדרישה של הרב מיכי שכבוד הדדי יהיה תנאי להקשבה, שתיהן דרכים לגיטימיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 15:27 |
|
| |
פרסום של המטה הלאומי
היום ראש חודש אדר ב', תתקיים הפגנת ענק של אלה שהשתמטותם - אומנותם. מי לא היה משתתף בהפגנה זאת: - משה רבנו - שהגדיר השתמטות משירות צבאי " תרבות אנשים חטאים" ואמר: "האחיכם יבואו למלחמה, ואתם תשבו פה?"
- רבי יהודה הנשיא - שקבע במשנה במסכת סוטה:
"במלחמת מצווה הכול יוצאים, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" - הרמב"ם - בהלכות מלכים ומלחמותיהם:
במלחמת מצווה (הצלת ישראל מיד צר) הכול יוצאים אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה. וכן הוסיף: מי שלומד תורה, אינו עובד ומתפרנס מקופת הציבור אין לו חלק לעולם הבא. ב. הבלוף הגדול של ועדת שקד - הישג לחרדים של פעם בדור 1. במשך שש וחצי שנים לא יגעו באלה שרשומים בישיבות (שרובם אינם לומדים), ואפילו יוסיפו להם תקציבים, ואז תתחלף הממשלה ובא לחרדים גואל. 2. השירות האזרחי בקהילה של החרדים, אינו יותר מבדיחה עצובה. אחד יהיה גבאי בבית הכנסת לתועלת הציבור והשני יהיה אחראי למלא את המים במקווה, כמובן לתועלת הציבור. ועל זאת הם יקבלו משכורת ותנאים כמו חייל קרבי. 3. קביעת מיכסה מגוחכת של מגויסים, והכללתם במיכסה החרדית, של בוגרי הישיבות הציוניות ואו אלה משירות אזרחי בקהילה ?? אין ספק שהחרדים יעמדו במיכסות שנקבעו בחוק, בעזרת מתגייסים דתיים ציונים, ובעזרת השירות האזרחי, אזי יגדל חלקם בתקציב המדינה. 4. ביטול הסנקציות הכלכליות שאכן היו מיושמות, והחלפתם בסנקציות פליליות, שלעולם לא יצאו לפועל. 5. יש חרדים שכבר הבינו שמדובר הישג לא נורמלי: ניצחון של פעם בדור ! ג. החרדים ניצחו בגדול העיתונאי המצוין, מנחם רהט כותב "במצב הרוח", בין השאר: - החרדים מעדיפים, ובצדק, להסתיר את הניצחון, שגדול ממנו לא ניתן להשיג. הבעת סיפוק של ההישג העצום, עוד עלולה להחזיר את החוק לוועדה ולהחריף אותו. עדיף להפגין ולהרתיע ולהזעיק שמים וארץ. זה אגב יועיל גם באיסוף תרומות בחו"ל. מה עוד אפשר לבקש?
- כך אומרים מנהיגי החרדים בלחישה בחדרי חדרים;
א. אריאל אטיאס: " לא חלמנו שנקבל פתרון כזה. אבל אנחנו שותקים. אסור לנו לדבר". ב. משה גפני בשיחה סגורה: " אנחנו מדברים על 6 וחצי שנים שבהם לא ייגעו בלומדי התורה". סנקציות פליליות? - תהה גפני והוסיף: גם עכשיו, כשקיים חוק שירות ביטחון לכל, וריחף איום פלילי על בחורי הישיבות, אף אחד לא נכנס לכלא, אבל אסור לנו לשבח את ההישג. " אם יהיו כאן הרבה שבחים, הם עוד ירצו לשנות את החוק, עוד לפני שיגיע לחקיקה בכנסת". ג. הבלוגר החרדי חיים שאולזון כותב בין השאר: " חייבים לזעוק, למחות, ולהרתיע ולהראות שאיננו מרוצים. אם חלילה נאמר את האמת, הם ישובו לוועדה ויעשו הכול, כדי שנשלם מחיר. הצד האחר חש שהשיג מה שרצה והוא רגוע, זה המצב הכי טוב לכולנו. לעצם החוק, הוא מצוין וטוב לחרדים. לא תהיה כל בעיה לעמוד במיכסות. ואם נבין שהסכימו שבחשבון הישיבות ייכללו כולם, כולל תלמידי הלאומיים, הרי שתפרנו את כל הבעיות, מפני שהלאומיים הולכים לצבא, וגם מצד החרדים יש שהולכים לצבא, כך שלא תהיה בעיה כלשהי. אפילו הוטב לנו. תקציב הישיבות הוגדל מפני שהן עומדות במיכסות, והצבא יהיה ערוך לאווירה צנועה. הרבה שינויים לטובה יחולו ולא יפגעו במאומה הישיבות והכוללים. לא תהיה כל בעיה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 18:35 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | | כעת ראיתי שהפוסקים מתלבטים האם ניתן לברך בעצרת "ברוך חכם הרזים". ותהיתי היאך נעלמה מכל הני רבוותא גמרא מפורשת (ברכות נח ע"א): תנו רבנן: הרואה אוכלוסי ישראל אומר: ברוך חכם הרזים. שאין דעתם דומה זה לזה, ואין פרצופיהן דומים זה לזה.
ומכיון שכל חסרי הדעת שיהיו שם דעתם ופרצופיהם מהווים שכפול אחד של השני, אין לברך עליהם גם אם יהיו שם מיליון. ופשוט. אמנם יש לחקור האם היעדר דעת הוא מצב של דעות שוות או שונות. וכבר אמר מהר"ל טולסטוי: כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו. אך המשפחות האומללות - אומללות הן כל אחת על פי דרכה (אנה קרנינה, שם שם).
|
|
מצד שני, יתכן ואפשר לברך את הברכה על הרב המחבר שליט"א גופא, שכוחו רב לו בטוטו"ד לדעת בסקירה אחת את דעתם של מאות אלפי בני אדם, ממש כמושא הטיעון הפיזיקותיאולוגי. וכ' הפוסקים דאפשר להצמיד לברכת ברוך שחלק מחכמתו לבשר ודם, ואין בכך חשש אין עושין מצוות חבילות חבילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:16 |
|
| |
ממש קידוש השם, אפילו אל ג'זירה מצטרפים לקואליציה עם החרדים:
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=65469ואלו עוד מתגאים בכך. אכן, לא לחינם הלך זרזיר אצל העורב, אלא מפני שהוא מינו. כעת חסרה רק מועצת גדולי התורה של צפון קוריאה, אפגניסטן ואיראן. לפחות לשתי האחרונות יש המון מן המשותף עם החרדים, ואני מצפה להצטרפות שלהם למחאה ולמעמד קידוש השם בכל רגע. לשבחם של אלו ניתן לומר שכשהם מדברים על שאהידים ועל מסירות נפש הם מתכוונים ברצינות.
תוקן על ידי mdabraham ב- 03/03/2014 19:17:57
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:23 |
|
| |
והנה, עוד מקדש השם אחד:
בשל מנהגו שלא להוציא את השבת עד ליום שני, פסע האדמו"ר מאמשינוב משכונת בית וגן ועד גשר המיתרים - ברגל
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=65467האדמו"ר מיוצמח עדיין בדרך מאלסקה, מפני שהוא נוהג שלא להוציא את השבת בכלל. לצרכי קידוש השם הוא כנראה יעשה חניה בקטאר או באפגניסטן (שם מוציאים את השבת ביום שישי בלילה). יש עוד אדמו"ר אחד שכבר למד קרוא וכתוב לפני כמה ימים, אלא שהוא נוהג לא ללכת בימי ראשון של שנת ערב שמיטה. כרגע הוא עושה את דרכו על קצות האצבעות בשכיבה על הגב. הוא כבר מגיע, לא להתפזר.
תוקן על ידי mdabraham ב- 03/03/2014 19:29:27
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:38 |
|
| |
והנה עוד אחד שמשעמם לו (כנראה בזמן האחרון אין לו עם מי לריב, בגלל שאח שלו, עמיתו לבית הכל כך יהודי שלהם, בדרך לעצרת בשחייה תת ימית בשינוי. הוא נוהג לא לצוף עם גרביים לבנות בימי א של חודש אדר ב):
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:41 |
|
| |
אבל כעת סו"ס מצאו את מי שמחנך לשנאה ומתלהם (כך!): הנה לינק לכתבה שמופיעה, לא תאמינו, מיד מתחת לזו הקודמת שציטטתי (על הבית הלא יהודי, של העמהארץ שמחנך לאהבת הבריות והאדם באשר הוא):
תוקן על ידי mdabraham ב- 03/03/2014 19:46:59
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:51 |
|
| |
אותי מטרידה בעיה הרבה יותר חמורה\ לפי ההלכה- מברכים- חכם הרזים- כשרואים אולוסיא כויצאי מצריים, דהינו 600,0000 רק גברים, לפי מה שנמסר מהגורמים המוסמכים. היו בהפגנה פחות מהמספר הזה, שכלל גם נשים. כלומר בירכו ברכה לבטלה\ רבנו מיכי.. מה התקנה לברכה לבטלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:53 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | | . |
|
הפעם זה הצליח לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 19:57 |
|
| |
ירוחם, דומני שברכה לבטלה היא העבירה הכי קלה שנעברה במעמד קידוש השם הנשגב דהתם. כבר כתבתי למעלה שהברכה הזאת היתה לבטלה גם אם היו שם מיליון איש על טהרת הגברים. הרואה מיליון זומבים אינו מברך אלא ברוך משנה הבריות (שם, שם).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 20:39 |
|
| |
חסיד ברסלב התבודד בהרי יהודה, לפתע צץ איש חמס מזוקן וסכין גדולה שלופה בידו, עמד עליו להורגו.
הברסלבר אמר לחמסניק- ראה זו מצווה גדולה למות על קידוש ה', תל לי מספר דקות להתכונן למצווה הגדולה.
החמסניק הבין לליבו של הברסלבר, והסכים. אמר לו תפדל- יש לך חמש דקות. החל החסיד לרקוד באקסטזה. והתחיל להגיד לשם יחוד... בכוונה גדולה וברטט, כשגמר, החל לברך בקולי קולות בשם ומלכות, אשר קידשנו במצוותיו וציונו למסור את הנפש. ראה החמסניק את ההתנהלות המשונה הזו. אמר -זה מנג'נון- משוגע. חרם עליו. ועזב אותו לנפשו והלך. התחיל הברסלבר לצעוק- או נו ברכה לבטלה. ברכה לבטלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 20:45 |
|
| |
ירוחם, משבשתא היא. זה מסופר על ליטווק, והוא לא דיבר אחרי הברכה אלא רק רמז (נו, נו, עם סימנים שידקור אותו במהירות שלא יהיה הפסק). וחוצמזה בדין ברכה לבטלה מקפידים רק יום אחד בשנה (ה' באייר). שם זה ייהרג ואל יעבור (שעת השמד).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 20:48 |
|
| |
אתה הרי ליטווק בהשקפה- לא רציתי לפגוע, נאמנים על אנשי ההלכה שלא ידברו לאחר הברכה.
|
|
|
|
|