|
|
| נשלח ב-4/3/2014 11:26 |
|
| |
שאלו אותי באישי על פשר האנטישמיות בניסוחים שלי (זומבים וכדומה). ואכן גם אני חשתי בזה, וניסיתי לבחון את עצמי. תחושתי שאני צריך להבהיר זאת באותה במה שבה התבטאתי. ולכן מצ"ב העתק התשובה שנתתי באישי:
שלום רב. אני מקבל את התוכחה באהבה וגם מבין אותה מאד, אם כי בסופו של דבר לא מסכים לתוכנה. אני עצמי חש כל הזמן שיש בדבריי ממד אנטישמי (בניסוח), אלא שבבדיקה שערכתי עם עצמי הוא נראה לי לגמרי מוצדק (בתוכן). אני לא מוכן להכפיף את התוכן לניסוח. יותר מזה, לדעתי חלק ניכר מצורת הפולמוס החרדי היא להציג את מתנגדיהם כמונעים על ידי אנטישמיות. הרי הישראלי המצוי, בעיקר זה האינטליגנטי-שמאלני שאמון על החמלה והאמפתיה לאחר (לפחות בערכים גם אם לא ברגשות), רואה מישהו שלבוש כמו שהיה סבא שלו, שמתלונן שרודפים אותו בגלל יהדותו ושמכניסים אותו לכלא על שרצה ללמוד תורה. אנדרדוג יהודי. ממש מסעי הצלב. אז כיצד הוא יכול לעמוד בפני מניפולציה רגשית כזאת? מצטרף לכאן הישראלי המסורתי שלא מכיר את השקרים מבפנים ומשתכנע מהשטויות המדוברות. אז אני חש שאיני מוכן להיכנע למניפולציה הזאת. הם זכו באנטישמיות הזאת ביושר. טענתי על הזומביות היא לא רק תוצאה של ניסיון החיים אלא של הסתכלות מפוכחת על העצרת והרטוריקה שסביב לה. אין לכך שום הצדקה שהיא (אפילו לא בדל), לא מוסרית ולא פוליטית ולא תורנית. הטיעונים כולם שקרים עד האחרון. לא נידח מהם נידח. ובו בזמן זה לא מפריע לאנשים מן השורה (לא רק לפוליטיקאים שתפקידם הוא מניפולציות) להגיע בהמוניהם (מה שכמובן קל מד כשאין אתה מאבד ימי עבודה אלא להיפך: אם לא תגיע תאבד את מקומך בכולל), לדבר בלהט צדקני שנראה באמת כן ואותנטי. זה בדיוק מה שמראה שהם זומבים (מתוכנתים ולא מסוגלים למעט ביקורת על האינטרסים הציניים שמניעים את החברה שלהם). כשאדם מדקלם סיסמאות שאין להן בדל הצדקה, שמביעות תוכן מרושע וציני ממש, מרוחק מכל אמת מידה תורנית והגינות בסיסית, ותוך כך הוא משוכנע בלהט שהוא צודק, אז עולות שלוש פרשנויות אפשריות לכך: או שהוא אידיוט (ולא נראה לי שכולם אידיוטים), או שהוא רשע (ולא נראה לי שכולם רשעים) או שהוא זומבי. מהתרשמותי הפרשנות האחרונה נראית לי הסבירה ביותר. אגב, אני גם לא חושב שהיא הגרועה ביותר מבחינתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 11:35 |
|
| |
הרב חיים קנייבסקי אמר- כי המזרחניקים יותר גרועים מהחילונים. ידע על מה שהוא מדבר, על המזרחניקים אי אפשר לעבוד בשקרים קדושים, והמצאות הילכתיות. לחילונים אפשר לספר, סיפורים, על מסורת הדורות של לומדי תורה באירופה ובמרוקו, החילוני הרי לא יודע ולא ילך לבדוק. את קובץ הבדאיות והשקרים. על התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 11:52 |
|
| |
הרב מיכי אנא הבהר כוונתך במושג זומבי, ומדוע לדעתך הוא האפשרות הפחות גרועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 12:35 |
|
| |
הרב מיכי,
ליהדות אשכנז יש פחד רדיפה שהינו תולדה של רדיפות שעברה במשך הדורות. אצל החרדים זה נהיה בדורות האחרונים לחשש קיצוני מכל מה או מי שאיננו חרדי כריאקציה לתנועת ההשכלה. תוסיף לכך את הקלקולים של היהדות הגלותית, שרוב החרדים אולי מוכנים להודות בהם בחדרי חדרים, ואת הלחץ החברתי של אנשים החיים בחברה סגורה ומסתגרת, ותקבל אנשים שההגיון שלהם קצת רחוק, בלשון המעטה, מזה של רוב האנשים בעולם המודרני. יש בכך מה שטוב ומה שפחות טוב. מה שטוב, שבעולם בו רוב האנשים עסוקים בדברים גשמיים, יש בני אדם שעבורם תלמוד תורה הינו ערך ראשון במעלה. מה שפחות טוב, שתלמוד תורה בא"י בדרכים גלותיות תולדותיו מידות לא מתוקנות. דרכיה דרכי נועם, וכל נתיבותיה שלום.
תוקן על ידי מם80 ב- 04/03/2014 12:47:52
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 12:57 |
|
| |
רציו
מה שכתבת שניתן לברך על הרב מיכי ברוך חכם הרזים כי הוא יודע וכו', כתבת את זה כבדיחה, ולא באתי לומר שניתן לברך עליו, אבל עצם שורש דבריך יש להם מקור בגמ' ברכות נח ב, "אמר להו אנא נמי כיון דחזתינכו חשבתינכו עלואי כשיתין רבוון בית ישראל וברכינא עלייכו תלתא הנך תרתי וברוך חכם הרזים" עיי"ש, אם כי יש לדון שאמר להם את זה ע"ד החידוד.
מהגמ' הנ"ל גם יש מקום לדון בענין המספר של שישים ריבוא, ודנו איך ידעו שהיה שם שישים ריבוא, ובאמת יש לדון האם המספר שנקטה הגמ' הוא בדווקא, ואולי גם בפחות מזה, רק נקטו מספר זה להורות על כינוס של קהל עצום, כמו שמצינו בגמ' שנוקטים לשון גוזמא, אם כי בעניני הלכה אולי פחות יש לומר כן, עכ"פ מהגמ' הנ"ל, זה נותן סייעתא לכיון החשיבה של"ד שישים ריבוא.
אז לפחות משהו אחד טוב ודאי יצא מהעצרת, שיבררו וילבנו את עניני ברכת חכם הרזים, אולי מישהו עוד יחבר ספר בעקבות כך.:)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 13:00 |
|
| |
קסת אחד מפרקי הספר יהיה, האם ניתן לברך חכם הרזים על ת"ח מיזרוחניק, ומה הדין אם המיזרוחניקיות שלו היא מדין תינוק שנשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 13:06 |
|
| |
בעל לאחר ההפגנה הזו ובעיקר לאחר שראיתי את חלק מתמונות המשתתפים, הגעתי למסקנה. אולי הם לא זומבים, אבל הם בהחלט התינוקות שנשבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 13:09 |
|
| |
בהקשר לענין הגיוס, אני גם סבור שהבעיה האמיתית היא לא לימוד התורה אלא ההחשפות לתרבות ואורח חיים שונה, אני באמת לא מבין למה החרדים לא משתמשים בנימוק הזה, אולי כי זה נימוק שמצביע על חולשה, ומעדיפים לדבר על לימוד תורה, אבל אני חושב, שדוקא הנימוק הזה יכול להתקבל הרבה יותר, כל אדם מבין שאתה לא יכול לכפות על אדם לשנות את אורח חייו שלפי אמונתו זהו אורח חיים מקודש, הרי אין ספק שהחברה החרדית באמת ובתמים רואה באורח חייה דוקא את צורת החיים הנכונה, אז בדיוק כמו שלא ניתן לכוף את היהודים באירופה שלא לעשות ברית מילה, לא ניתן לכוף את הציבור החרדי לשנות את אורח חייו, הרי באמת ובתמים לאב חרדי שבנו ישנה את אורחות חיו בשבילו זה אסון, האם ניתן ככה לגרום לו, אני חושב שהשיח היה צריך להיות סביב זה, ואז הנושא היה צריך להיות האם ואיך ניתן גם לשלב מסגרת צבאית, בצורה שלא תפגע באורח החיים החרדי, תיאורטית זה ללא ספק שייך, השאלה כמה הצבא רוצה וכמה שווה לו להשקיע בשביל זה.
אבל כשזה יהיה צורת השיח, הציבור החרדי בעצם יעביר את הגלגל לרשיות הצבא, אנחנו מצידנו מוכנים להתגייס,השאלה איך אתם בונים מסגרת שלא תגרום לפגיעה באורחות חיינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 13:11 |
|
| |
בעל, אולי על מזרחניק שהשתתף בעצרת יהיה מותר לברך...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 13:18 |
|
| |
קסת מי מוכן להודות בזה? וגם יהיה איגלאי מילתא למפרע על כל הטענות שטענו בזמנו על לימוד תורה שהם היו מן השפה ולחוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 17:40 |
|
| |
"תרחישי האימה: כשהחרדים יעזבו את הארץ
מאת: דוד פרנקל, וואלה! דעות
יום רביעי, 5 במרץ 2014, 10:00
אם איומם יתממש, ומטוסים מלאים בחרדים ימריאו מהמדינה בלי כוונה לשוב, יהיו לאקסודוס הזה השלכות חסרות תקדים על המשק, הביטחון, התרבות ועוד. מה נותר? להתפלל לנס
תגיות: גיוס חרדים,שוויון בנטל
הקהילה מאורגנת, האם מדובר באיומי סרק?
בטרם התאוששנו מפקק התנועה אדיר הממדים ב"הפגנת המליון" נגד גזירת הגיוס, התברר שבארסנל של הציבור החרדי ממתינים כלי משחית גרועים בהרבה. המדובר כמובן באיום הירידה ההמונית של חרדים מהארץ, יוזמה שאמנם נולדה בחסידות סאטמר התמהונית, אבל אומצה בחסידות בעלז - מהגדולות והחשובות בישראל ונידונה ברצינות בפלגים נוספים.
בנסיבות אחרות היינו רואים בדברים איום סרק, אלא שכאן מדובר בקהילה המאורגנת והממושמעת בעולם. משפט אחד מהמנהיג הרוחני עלול להניע מסע הגירה היסטורי מסדר הגודל של גירוש ספרד וכנראה שלא פחות טראומטי. במסדרונות הממשלה מתייחסים לנושא ברצינות רבה. פקידים החלו כבר באמדן הנזקים שייגרמו למדינה במקרה של עזיבה חרדית המונית ובגיבוש פתרונות. לטובת הציבור המודאג, נביא כאן את עיקרי הממצאים.
מה יקרה כששכבת ההגנה של התפילות תוסר?
שכבת הצבא לבדה לא תספיק (צילום: AP)
כיצד יושפע בטחון המדינה? חלקם של החרדים בהגנה על גבולות המדינה הוא מן המפורסמות. לצד תרומתו הלא מבוטלת של צה"ל, מספקים אברכי הישיבות שכבת ביטחון מיוחדת באמצעות תפילותיהם ולימוד תורתם.
האזרח הקטן שואל עצמו, בצדק רב, כיצד תוכל מדינת ישראל למלא את החלל שייווצר עם נטישת עמדות השמירה בכוללים ובישיבות. בעניין הזה אין תשובות פשוטות, אבל בדיקת מומחים במשרד הביטחון העלתה שתי אבחנות מעודדות:
א. הגנת המדינה עם שכבת הצבא בלבד, ללא השפעת התפילות, אכן לא נבדקה עדיין. מה שכן נבדק ותועד ביסודיות במאות השנים שקדמו להקמת המדינה, הוא יעילות ההגנה של התפילות ללא נוכחות הצבא. מהנתונים עולה חשד שמעטפת ההגנה החרדית עדיין לא מבצעית לגמרי.
ב. טרם הוברר מדוע תפילות החרדים יעילות נגד צוללות, טילים, מטוסי קרב, טנקים, מוקשים וצלפים, אבל חסרות אונים מול צווי בקו"ם. אין ספק שהדבר מעיד על עצמתו של חיל השלישות הישראלי, שמצליח במקום בו נכשלו צבאות ערב לאורך השנים, אבל ייתכן שגם עצמתם של הגייסות החרדיים פחותה מכפי שמקובל להאמין.
קריסה של המשק
המשק יצליח להתאושש מאבדן ההכנסות ממסים? נטישה המונית של רופאים, אחיות, כבאים, שוטרים, עובדים סוציאליים, טכנאי חשמל, מפעילי ציוד מכני הנדסי, מצילים, פקחי טיסה ונתבי ספינות בני המגזר החרדי אכן עלולה לזרוע אנדרלמוסיה בחברה הישראלית. התרחיש המסוכן ביותר שנידון בקרב המומחים, מתמקד באפשרות שכמקובל במגזר החרדי, כל הנוטשים יידחסו למיניבוס אחד שיסכן את הרכבים שלצדו על הכביש. פתרונות אפשריים: אספקת אוטובוס מרווח או הגעה לשדה התעופה ברכבת.
האם המשק יצליח להתאושש מאבדן ההכנסות? לכאורה, מיעוט החרדים בענפים כמו היי-טק, חקלאות, בניין ותעשייה מבטיח שעזיבתם לא תשבש את הפעילות היצרנית במשק הישראלי. אלא שלצד האבחנה הנאיבית הזו, צריך להביא בחשבון מודל כלכלי מעניין שמקודם בשנים האחרונות בתקשורת החרדית. במודל הזה, תרומתם של החרדים לכלכלת המדינה היא מכרעת משום שהם משלמים מסים על כל הפעילות הכלכלית שלהם. כשכבה מעוטת יכולת, כל ההכנסה שלהם הולכת לצריכה ולכן חשופה למע"מ, מסי קניה, אגרות והיטלים. מדובר בגישה חדשנית שמתרחקת מהקיבעון השמרני סביב ייצור, יזמות ועבודה. על פי המודל הזה, עזיבת החרדים תהיה מכה אנושה לכלכלה הישראלית, שתפסיק ליהנות מכספי המסים אשר זורמים מבני ברק, אלעד ומאה שערים אל כיסי שאר המגזרים. כלכלנים שבחנו את המודל שיבחו את מקוריותו, אבל סברו שאין לאמץ אותו בטרם ייפתרו הסתירות בינו לבין מסמכים כלכליים חשובים אחרים כדוגמת לוח הכפל ו"אני סופר לבד! פעולות חשבון לגיל הרך".
ומה עם זכר השואה?
איך ילדי ישראל ילמדו על אכזריות המשטר הנאצי? הפגנה בבית שמש נגד הגיוס (צילום: עומר מירון)
איך ילדי ישראל ילמדו על אכזריות המשטר הנאצי? הפגנה בבית שמש נגד הגיוס (צילום: עומר מירון)
בהעדר חרדים, מי ידאג לשימור התרבות והמורשת בישראל? בנושא זה אין אנו אנשי בשורות. אמנם אחינו החרדים טרם הטביעו את חותמם בתחומים כמו ספרות, קולנוע, שירה, מחול, תיאטרון, אנימציה וספורט, אבל כנגד כל אלה עומדת תרומתם המכרעת בתחום הנצחת זכר השואה. אלמלא פעילותם השקדנית והעקבית של התקשורת והעסקנים החרדים, ספק אם ילדי ישראל היו יודעים שהמשטר הנאצי היה תלכיד שטני של פקידים שקיצצו בקצבאות, שללו מלגות מאברכים וערכו ביקורות פתע בישיבות רפאים. למען הדיוק, התקשורת החרדית מסבירה בדרך כלל שהשלטון הציוני "גרוע מהנאצים", אבל על דרך ההיקש מצליח הנוער ללמוד עד כמה אכזריים היו פקידי הרייך השלישי.
האם יהיו השפעות נוספות?
החשש העיקרי של מומחי הממשלה אינו נוגע לתחום מסוים, אלא לנזק מפושט, בדומה לתהליכים שבהם מערכות ביולוגיות מידרדרות לאחר שמופר בהן שווי המשקל בין צורות חיים שונות. החשש הוא שיציאה פתאומית של חרדים מתוך מרקם החברה הישראלית תשיק תהליך הרסני שקשה להעריך מראש את ממדיו. בחלק מהסימולציות, הודגם "אפקט דומינו" מצמרר שבו התמוטטות מערך הכשרויות המהודרות גורם לסגירת המקוואות, כשאלה גוררות איתן את המועצות הדתיות ואז, במהירות ובעצמה, השבתת בתי הדין הרבניים, סגירת תלמודי התורה, בריחת מוחות בתחום בדיקת המזוזות, קריסת החברא קדישא, ייבוש הגמ"חים ובתרחישים קיצוניים - סגירה מוחלטת של קווי ייצור האקונומיקה הכשרה לפסח. המלצת המומחים בשלב הזה היא חד משמעית:להתפלל לנס."
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 23:55 |
|
| |
אם יורשה לי, רציתי להתייחס לשני נושאים הקשורים לדיון,
גיוס חרדים, טרמינולוגיה ואידאולוגיה אחת הטענות כלפי החרדים היא הטרמינולוגיה בה הם משתמשים בדיון, כאשר הדיון עוסק בגיוס מי שלא לומד, הם זועקים "נמכרנו אני ועמי".
אני רוצה לטעון שבאמת הם צודקים, זאת לא טקטיקה רטורית על מנת לנצח את הויכוח על הגיוס, זאת טענה אידאולוגית מהותית.
אחת המטרות המוצהרות של חוק הגיוס היא לחנך מחדש את החרדים, או בשפה המכובסת "לשלב אותם בחברה". מתוך אתר פזצטא: "מדינת ישראל רואה בגיוס חרדים לצבא ערך עליון,היות וגיוס לצה"ל אינו רק מסייע להקלת הנטל על החיילים המשרתים,אלא חיוני לחרדים עצמם להשלבות ולשיוויוןבחברה הישראלית."
המטרה הנעלה ששמו להם מפלגת יש עתיד והעומד בראשה היא לשנות את החרדים: לגייס אותם לצה"ל, להכריח אותם ללמד ליבה וכדו' כל אלה נעשים כדי לשנות את הציבור החרדי ו"להתאים אותו" לחברה ה"מתקדמת". כאשר כל הזמן מכסים את זה בתירוצים כלכליים ודמוקרטיים.
לכן צודקים החרדים המובילים את המאבק בטענותיהם על אבדן התורה והמרת הדת. לא רק צודקים, אלא מדייקים.
גיוס לצבא ומלחמת מצווה אעתיק לפה דברים שכתבתי בדיון אחר. הטיעון לגבי חובת ההשתתפות בצבא מחמת המצווה שבדבר, יוצא מנקודת הנחה, נקודת ההנחה שהשתתפות בצבא כמוה כמלחמת מצווה. אבל נקודת ההנחה הזאת צריכה בירור רציני.
תחילה לנתונים הברורים, האם אנחנו היום במצב של סכנה מפני אויב? כמובן שכן. אם כן נראה לכאורה שאנחנו בגדר מלחמת מצווה, מצד עזרת ישראל מיד צר.
אבל כמדומני שהבנה פשטנית כזאת חוטאת לאמת, כיוון שהיא מתעלמת מנתון נוסף חשוב. האם צה"ל אכן מממש את חובתו להדוף הצר הצורר אותנו? לא.
לא ניתן להחיל גדר של מלחמת מצווה כאשר הצבא כלל לא נלחם אותה. ביום שצה"ל יקום לעזרת ישראל מיד צר, ימים כמו מלחמת העצמאות, מלחמת ששת הימים, או מלחמת יום כיפור, כמובן שחובה על כל אדם מישראל להצטרף ללחימה, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה. אבל היום אנחנו לא נמצאים שם.
אם כך, לא ניתן להטיל חובת גיוס לצבא מתוקף מלחמת מצווה. ועדיין חוקי המדינה מחייבים, ואולי יש דינא דמלכותא? אבל צריך לזכור שתוקפה של דינא דמלכותא הוא לא אבסולוטי (בניגוד אולי למלחמת מצווה), וכאשר יש שיקול של פגיעה באמונה, בצניעות, במצוות או ביראת שמים, נדחית חובה זו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 00:47 |
|
| |
איתי שלום. למען האמת, אני כבר מותש מהדיון המעצבן הזה שממש מרט את עצביי (בגלל הכעס שאני חש על העוולות והרשעות החרדית). דומני שאף פעם לא נקטתי בשפה כה קשה כמו באשכול הזה, אף שכל מילה לדעתי אמת צרופה. כל פעם אני מגלה מחדש את הרדידות וחוסר היושר שבטיעונים החרדיים, וזה חלק ממה שמעצבן אותי. הרי לא מדובר בשוטים. קושיות בגמרא זוכות לתירוצים די מפולפלים. ובכל זאת בוויכוחים הללו החרדים נראים עיוורים לגמרי. כאילו האינטליגנציה שלהם התאדתה (לכן דיברתי על זומבים. זה נשמע ביטוי קשה, ומקס לקח אותו אישית, אבל בעיניי זה תיאור עובדתי קר של המציאות. כשאנשים אינטליגנטיים נוקטים טיעונים מטופשים וחוזרים עליהם כאילו היו אמת צרופה בלי להקשיב לטענות שכנגד, זוהי זומביות). ועל אף הכל אתייחס שוב לדברים (אף שעל רוב ככל הטעויות בדבריך כבר עמדתי בהודעות קודמות באשכול הזה). 1. הדיון כאן אינו על הגיוס. המכסות הוסכמו (לפחות הקונספציה של מכסות. הרב שטיינמן שלח נציגים לוועדה שתקבע מכסות). אז מה העיר את הרב שטיינמן וצירף אותו לקוראי 'הפלס' ואנשי העדה החרדית? הסנקציות הפליליות. כל ההפגנה התעוררה בגלל הסנקציות הפליליות. החרדים רוצים שיקבעו שהם חייבי גיוס אבל לא יקבעו שהם צריכים לעשות זאת בפועל. כמובן שלצורך הפולמוס הכי נוח זה להתעלם שוב ושוב מהטענה הפשוטה הזאת, ולהכריז שיש כאן מלחמה על לומדי התורה.ועל לימוד התורה (חשוב לזכור שהמכסות שהוסכמו הן הרבה יותר ממספר הלומדים האמיתיים שזכאים בדין לפטור). 2. מדבריך שלך עולה שהוויכוח אינו על הלומדים אלא על המתבטלים (שהרי אתה מדבר על כך שיש להתגנד לגיוס מחמת שמירת הצביון ולא בגלל שהלימוד מהווה תחליף הולם). אבל זה לא מה שנאמר בוויכוח הזה. הדוברים חוזרים ומכריזים שהם נלחמים על כבוד התורה. גם הכותבים כאן חוזרים על זה שוב ושוב. קצת יושר, גם אם הוא לא נוח, היה מאד מועיל לפזר את ערפל ולהבהיר את הויכוח. 3. משום מה, אתה וחבריך מתעלמים משאלת הצדק וההגינות. ההסתכלות שלך היא חרדית קלאסית, מסתכלים רק על עצמכם. הרי אתה מסביר למה החרדים יינזקו מהגיוס, ולדעתך די בזה כדי לבאר מדוע מוצדק להתנגד לו. אבל מה עם החובה המוסרית וההלכתית להשתתף בעול הביטחוני והכלכלי? האם חובות כאלה נוטלות חלק בדיון מבחינתך/כם? למה אני לא מוצא אותן בדבריך? או שמא מה שנוגע לאחרים לא מעניין אותך, אלא רק האינטרס החרדי. כי האחרים כן מוכנים לתת לכם מכסות נדיבות, וכן מתחשבים מעל ומעבר (בצורה ממש בלתי נתפסת לדעתי) בצרכיכם. מה אתה אומר על האסימטריה המוסרית הזאת? אני יודע שאי סעיף של סימטריה בשו"ע, אבל החלק החמישי שלו יש ויש. מהחזו"א למדנו שלפעמים הוא יותר חשוב מהארבעה שכתובים. שלא לדבר על הכרת טובה למי שמחזיק אתכם על כתפיו כנשר יעיר קינו, שגם היא שייכת לשם, ונעדרת לחלוטין מהשיח החרדי. 4. אתה מסביר בטוטו"ד שכשנגיע למלחמה שבה נצטרך את החיילים החרדים, אז הם יתגייסו בהמוניהם. ומה הם יידעו לעשות אז? להתפלל? האם לא דרושים אימונים כדי להילחם? אגב, האם יש לך מידע מתי בדיוק תפרוץ המלחמה הזאת כדי שתוכלו להתארגן? ספרו לנו, כי אז אולי אפשר לפזר את אמ"ן שהרי הוא מיותר. או שמא אתה כלמדן מובהק רוצה גיוס בתנאי: אתגייס שעה אחת קודם המלחמה (דקי"ל לשמא ימות לא חיישינן). וכשתפרוץ המלחמה יתברר מכאן ולהבא למפרע שאתה מגויס ועומד כבר שעה שלימה. 5. למה רק ההלכה משחקת אצלך תפקיד? נגיד שאין כאן מצוות עזרת ישראל מיד צר (אגב, לדעתי באמת אין, אבל זה דיון אחר). ומה עם החובה המוסרית לשאת בעול עם חברו? האחיכם ייצאו למלחמה... האם נוח לך בזה שכדי לשמור על צביונך אתה דורש מהאחרים (שברובם המוחלט לא מזדהים עם הצביון הזה) למות למענך? ולממן אותך? ולרפא אותך? ולסייע לך פסיכולוגית וסוציולוגית? ולספק לך מזון? וכל זה לא רק ללומדים אלא גם לבטלנים. ומה עם פעילות הבט"ש שבכל יום? אתה שומע חדשות? תפיסת אוניית הנשק האיראנית היא הגנה על המדינה או לא? אז עכשיו יש מלחמה או אין? 6. מה עם השיקול של שוויון בפני החוק? האם אתה לא אזרח במדינה הזאת שאמור גם הוא להבין שאי אפשר לקבוע חוק שהוא מפלה במהותו? חוק שפוטר לובשי מעילים בצבע נתון מאחריות פלילית. למען הגילוי הנאות, לדעתי אין שום טעם לגייס חרדים. זה לא מעשי, וזה גם לא יתרום כמעט כלום לצבא ולחברה (בוודאי ביחס למה שזה ידרוש מהצבא והחברה). אבל פשוט אי אפשר לומר שאוכלוסיה מסויימת פטורה מגיוס. הרי זו אפלייה שהיא בלתי נסבלת ברמה המשפטית. יש גם את המדרון החלקלק שמחר יבואו עוד אוכלוסיות וירצו אפליות דומות, ואני מניח שאז זה יהיה פחות נוח לכם (אפילו על ישיבות ההסדר הסברתם שאתם רוצים הארכת שירות, מרוב אהבה וחשיבות שאתם רוחשים ללימוד תורה). לכן על אף שאין לי ספק שהפתרון האופטימלי במצב הנתון הוא פטור מגיוס לכל חרדי (עוד יתרון שזה גם יפרק חלק ניכר מהכוללים והישיבות, שרק חובת הגיוס מחזיקה אותם, ובכך יפגע בצביון כמובן), לדעתי אי אפשר לעשות זאת בגלל שיקולים משפטיים (חוק מפלה). זה אילוץ משמעותי, והייתי מצפה מהאוכלוסיה שיצרה את הבעיה להבין זאת כחלק מהמדינה הזאת, ולתרום משהו לפתרון הבעייה שהיא של כולנו. ולא לצפות שאחרים יפתרו גם את הבעייה הזאת עבורכם, כמו את כל שאר הבעיות. 7. ולבסוף, האם לחרדים אין מטרה לייהד או לחרד את המדינה ואת החברה? אם לא, אז מדוע הם מפגינים למען סגירת בתי קולנוע, חברות מסחריות ועוד, בשבת? ואם החרדים עושים זאת, אז למה אתה טוען שלאחרים (כמו לפיד) לא יכולה להיות מטרה לחלן את החרדים או להפשיטם מצביונם החרדי? למה זה לא לגיטימי? אתה מציג זאת כהאשמה, משום מה. לדעתי הכל לגיטימי, וכל אחד אמור להגן את עמדתו וצביונו, כמו שכל אחד אחר יכול לנסות ולשנות זאת. לכן גם לגיטימי כמובן שתנסו להתנגד ולשמור את הצביון ככל האפשר (במגבלות שציינתי קודם, של הוגנות בסיסית). אבל קצת נמאס כבר מיללות הקוזק הנגזל. בה במידה, גם באשכול הזה עצמו מקסי מתקומם כנגד מילותיי הקשות כי אמרתי שהמפגינים היו זומבים. ניכר שהדברים יוצאים מלב כואב, ואני מכבד זאת. אבל משום מה הרבי מויז'ניץ והרב שלום כהן ועובדיה יוסף ואחרים שמסבירים שבנט והמזרחי הם המן הרשע ועמלק, שהם לוחמים בתורה, בשבת וביוליוס קיסר. וכל זה נראה למקסי כנראה ביטוי נאות וסביר. הם הרי רבנים אורתודוכסיים ללא עוררין (אני מניח שחלקם גם יודע קרוא וכתוב), לא כמוני כמובן. הרי לך דוגמה נוספת לאסימטריה ולחוסר ההוגנות בוויכוח הזה מהצד החרדי. להם מותר מה שלכל האחרים אסור. ומי שמובילים את כל זה מכונים משום מה "גדולים בתורה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 01:00 |
|
| |
עד כאן ניסיתי כאן ובאישי להעלות טיעונים לדיון ענייני. חלק מהדיונים אף היו פורים, מבחינתי לפחות.
כעת מעניין אותי, לאותם הסוברים שכל הטיעונים אינם תקפים, והטענות אינן נכונות.
מהי באמת הסיבה שלאורך כל ההיסטוריה החרדית ישנה התנגדות עזה לגיוס? וכי כל הרבנים המובילים את ה"הישתמטות" לוקים ביצר העצלות והפרזיטיות?
כאילו מה, יישבו החזון איש והבאים אחריו וחשבו למה ללכת לצבא אם אפשר שלא ללכת. אז יאללא, שלא ילכו.
ומה האינטרס של אותם רבנים למנוע את הסרים להם מגיוס, שהם יהיו עצלנים כמותם?
אולי סתם הם לא חשבו על כל הפירכות?
שאלה של סקרנות.
איך רואים את הדברים אותם הנוקטים שהפטור מהצבא הינו חסר שחר.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 06/03/2014 01:01:27
|
|
|
|
|