|
|
| נשלח ב-6/3/2014 01:19 |
|
| |
דה וינצ'י, לדעתי רק חלק קטן ממי שמכונה "גדולים" הוא באמת אנשים גדולים. חלק אחר התמנה על ידי העסקנים לגדולים כי הם מספיק ממושמעים. מתוכם יש לא מעט שאין להם מושג בהוויות העולם ובמה שנעשה בו. הם יושבים בחדרם ולומדים וניזונים מאוסף עסקנים משועממים ואינטרסנטים שמזינים אותם במידע מוטה ומעוות, ומניעים אותם לפעולה. ראה בספרו של צבי ויימן (בעצמו חרדי), מקטוביץ לירושלים, שם הוא מראה במסמוך הדוק שמאז ומעולם החרדיות הונעה על ידי עסקנים שהשתמשו במי שהם כינו גדולי התורה. מספרים להם סיפורים, והם כדרכם לא ממש טורחים לבדוק את העובדות, ובוודאי לא להקים צוותי חשיבה, ולא לקרוא את הטיעונים שכנגד, ואז מקבלים החלטה עיוורת. בעיניי ראיתי החלטות שמתקבלות בצורה הזאת (חלק מהן גלויות לכל). כך שזו ממש לא קושיא בעיניי. זה מזכיר לי את דברי הסטייפלר בחיי עולם, שם הוא עונה תשובה מוחצת לכל הספקות באמונה: שוטה וחצוף שכמוך, וכי אתה גדול מרעק"א והגר"א? האנשים הללו רגילים לקבוע עמדות לגבי דברים שאין להם מושג ירוק לגביהם, וזה ממש לא מטריד אותם (שהרי שכינה מדברת מגרונם. כנראה אם אומרים לך זאת הרבה פעמים בסוף אפילו אתה עצמך משתכנע). ומעל הכל יש את האינטרס החרדי. שמירת הצביון היא מעל הכל. ההסתכלות האגואיסטית והחרדוצנטרית היא במהות החרדיות. אם מפרקים אותה אין חרדיות. לכן הם נמצאים בפלונטר ללא מוצא שאליו הם (או קודמיהם) הכניסו את עצמם. כמו לגבי יציאה לעבודה. ומה שיש עוד הוא הפחד. הרי יש עדויות ממקור ראשון על כך שרבנים לא מעיזים להמרות את פי העסקנים פן יבולע להם ולמעמדם (התירוץ הוא שזה דבר שלא נשמע). רק תראה את התהליך שעובר הרב שטיינמן בשנים האחרונות (אני משער שחלק מפחד וחלק מזקנה). בעולם החרדי הקוטב הקיצוני הוא שקובע את המכנה המשותף. וכי מי ייצא נגד פרומקייט? את הקושיות הללו שפעם (כשעוד היה לי אמון) הטרידו אותי מאד, כבר הבנתי מזמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 02:26 |
|
| |
הרב מיכי, ראשית גילוי נאות, למען הסר ספק, אינני חרדי. אני לומד בישיבת הסדר, שירתתי בצבא ולמדתי באוניברסיטה.
אני כואב יום יום על הביזוי שמבזים חלק מהחרדים את התורה, לומדיה וחכמיה. אבל אני בכל זאת חושב שצריך לנסות להבין את הצד החרדי מהעיניים שלהם. אחרי הכל אנחנו יודעים לפלפל הרבה בלימוד גמרא, להסביר את הסברא של זה והסברא של זה, אולי כדאי לנסות את זה גם בעניינים אקטואליים.
אנסה לענות לטענותיך אחת אחת, וברשותך אחלק אותם על פי הנושאים
גיוס חרדים 1. אתה מערב כאן שני מישורים ולכן נתקל בבעיה. במישור הפרגמטי - גם הרב שטיינמן מסכים שיש לפעול בכלים פוליטיים כדי להגיע להשגים כלשהם ולהציל מה שניתן. במישור האידאולוגי - אין ספק שהוא לא מסכים לקונספציית המכסות. עכשיו תבין שלא שייך לתקוף את עמדתו האידאולוגית בגלל פעולותיו הפרגמטיות.
2. הויכוח אינו לא על הלומדים ולא על המתבטלים. הויכוח הוא על צביון החברה החרדית. אתה חושב שהטיעון לא ישר כי אתה לא מבין את הטיעון. הטיעון הוא שפגיעה בצביון החברה החרדית, ולא משנה אם בשולי המחנה (גיוס מתבטלים) או במרכז המחנה (ליבה), הוא פגיעה בחברה החרדית ובצביונה. בעולם החרדי פגיעה בצביון החברה הוא פגיעה בתורה.
3. טיעון לא רלוונטי. אתה מנסה להטיל חובה מעולם מושגים חילוני על עולם מושגים חרדי. האם תגיד שהעובדה שבתיאטרון מקבלים תקציבי עתק מעידה על התחשבות מעל ומעבר של הציבור החרדי בחילוני? האם תדרוש מהחילונים לשאת בעול הרוחני?
5. אני מוצא בטיעון שלך כמה עניינים מעורבבים, אנסה לפורטם א. לשאת בעול - גם אתה תסכים שלא בכל עול צריך לשאת עם חברו. למשל עול ע"ז. ב. דרישה מאחרים - אני לא מוצא את דרישות החרדים חריגות מהנהוג, לאור העובדה שהם משלמים מיסים כמו כל אזרח אחר. ג. פעילות הבט"ש (אולי שייך לנושא השני) - זאת באמת פעילות מיותרת. אם הצבא היה נלחם באויבים במקום "להכיל", "לספוג" ו"עצימות נמוכה" הוא לא היה נזקק לבזבז את הזמן ולסכן את חייליו בפעילות בט"ש. אז גם היה מקום לטעון טענת מלחמת מצווה.
6. אין שוויון בפני החוק. לא בחוק החילוני ובטח שלא בחוק היהודי. כל הניסיון להציג אשליה של שוויון הוא אחיזת עיניים חילונית המנסה לאחוז בערכים מזוייפים.
7. אני מתפלא לשמוע ממך טיעון פוסט מודרני. החרדים מבינים את אמיתות התורה ואת השקר בחברה החילונית, ולכן רוצים לייהד את המדינה וזועקים על נסיונות לחלן אותם. הם לא משחקים משחקים, הם מבינים שכל האמת נמצאת בתורה.
מלחמת מצווה בצבא 4. באיזשהי מידה אני מסכים איתך שכל אדם מישראל (מבן 20 שנה ומעלה) צריך לעבור הכשרה. אני לא מוצא שום קשר בין הכשרה כזאת לבין צה"ל.
אני מצטער אם אני מורט את עצביך, אבל אני חושב שאם תנסה להבין את הטיעונים של החרדים, ולא תפטור אותם בטענת "האינטליגנציה שלהם התאדתה", אולי תוכל למצוא את האמת שבהם.
"מפני מה זכו בית הלל לקבוע הלכה כמותן? מפני שנוחין ועלובין היו, ושונין דבריהן ודברי בית שמאי. ולא עוד, אלא שמקדימין דברי בית שמאי לדבריהן"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 02:30 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | דה וינצ'י, לדעתי רק חלק קטן ממי שמכונה "גדולים" הוא באמת אנשים גדולים. חלק אחר התמנה על ידי העסקנים לגדולים כי הם מספיק ממושמעים. מתוכם יש לא מעט שאין להם מושג בהוויות העולם ובמה שנעשה בו. הם יושבים בחדרם ולומדים וניזונים מאוסף עסקנים משועממים ואינטרסנטים שמזינים אותם במידע מוטה ומעוות, ומניעים אותם לפעולה. ראה בספרו של צבי ויימן (בעצמו חרדי), מקטוביץ לירושלים, שם הוא מראה במסמוך הדוק שמאז ומעולם החרדיות הונעה על ידי עסקנים שהשתמשו במי שהם כינו גדולי התורה. מספרים להם סיפורים, והם כדרכם לא ממש טורחים לבדוק את העובדות, ובוודאי לא להקים צוותי חשיבה, ולא לקרוא את הטיעונים שכנגד, ואז מקבלים החלטה עיוורת. בעיניי ראיתי החלטות שמתקבלות בצורה הזאת (חלק מהן גלויות לכל). כך שזו ממש לא קושיא בעיניי. זה מזכיר לי את דברי הסטייפלר בחיי עולם, שם הוא עונה תשובה מוחצת לכל הספקות באמונה: שוטה וחצוף שכמוך, וכי אתה גדול מרעק"א והגר"א? האנשים הללו רגילים לקבוע עמדות לגבי דברים שאין להם מושג ירוק לגביהם, וזה ממש לא מטריד אותם (שהרי שכינה מדברת מגרונם. כנראה אם אומרים לך זאת הרבה פעמים בסוף אפילו אתה עצמך משתכנע). ...
|
|
אמונת חכמים מה תהא עליה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 04:09 |
|
| |
| דה_וינצי2 כתב: |  | עד כאן ניסיתי כאן ובאישי להעלות טיעונים לדיון ענייני. חלק מהדיונים אף היו פורים, מבחינתי לפחות.
כעת מעניין אותי, לאותם הסוברים שכל הטיעונים אינם תקפים, והטענות אינן נכונות.
מהי באמת הסיבה שלאורך כל ההיסטוריה החרדית ישנה התנגדות עזה לגיוס? וכי כל הרבנים המובילים את ה"הישתמטות" לוקים ביצר העצלות והפרזיטיות?
כאילו מה, יישבו החזון איש והבאים אחריו וחשבו למה ללכת לצבא אם אפשר שלא ללכת. אז יאללא, שלא ילכו.
ומה האינטרס של אותם רבנים למנוע את הסרים להם מגיוס, שהם יהיו עצלנים כמותם?
אולי סתם הם לא חשבו על כל הפירכות?
שאלה של סקרנות.
איך רואים את הדברים אותם הנוקטים שהפטור מהצבא הינו חסר שחר. |
|
כפי שכתבתי במאמר שלי (שההנהלה הפך את זה לאשכול הנוכחי). זו החשיבה הבסיסית של המגזר החרדי. ראה כאן
www.facebook.com/photo.php?fbid=665035126876766&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1
לגבי האם אפשר בכלל לנהל דיון טוב בנושא: ובכן יש הרבה מאוד ציניקנים במגזר מהקיצונים עד הנאורים כביכול, שיאמרו לך אל תכנס לוויכוחים אתם כי במילא לא מעניין אותם דעתינו, אנחנו בעיניהם פונקציה של הון פונקציה של חיילים למען הדגל פונקציה של דוממים כאלה שאפשר לעשות עמנו מה שהם רוצים. ולכן הם לא יכולים לקבל שיש לנו דעה כלשהי.
אני מאלה שחשבתי (ובטעות אני חייב לומר), מה פתאום ? הם אנשים מוסריים ונאורים ואפשר לנהל דיון רציני. ולכן כתבתי את המאמר הנ"ל. לא צריך יותר מיזה מלעבור על כל האשכול ולראות שטעיתי והציניקנים אצלינו צודקים לגמרי. (חוץ מהרב מיימוני היקר שהתחיל להתייחס אך ורק לטיעונים הראשונים במאמר וניסיתי למשוך אותו ליתר הטיעונים ולא הצלחתי משום מה) האם מישהו כאן טען יותר ממה שכל פריינקאלע פארך טוען ברחוב וברחבי הרשת ?
קח טיעון רחובי כמו "שאנו חיים על חשבונם" לדוגמה. האם לא ראוי ממשכיל שחושב שהוא משכיל לשאול את עצמו אייך באמת זה אפשרי ? מהי השיטה הכלכלית שדורשת עריבות זה לזה עד כדי כך שנהיה מוכן להוציא מהפה את המילה הזולה הזה שאני חיי על חשבונו ? נעזוב עכשיו את ההסתה הזולה, אני מדבר על הטיעון עצמו אייך זה יכול להיות הרי אם זה היה אמת אז כבר מזמן היו מכניסים את החרדים לתאי הגזים. שלפיד שאל איפה הכסף, מישהו (פייגלין) שאל מה פירוש איפה ? שמונים אלף שקל לחודש כפנסיה לשופט זקן גוסס עם קטייטר ?! כאן נמצא הכסף. התשובה היית ששם אף פוליטיקאי לא מעיז לגעת. ואייך זה באמת ? אייך השיטה הכלכלית מביא מחד את השחיתות הזו, מצד שני התלות והעריבות הכפייתית זה לזה.
ובכן לא משנה מאיפה הביאו הטיפשים את השיטה, אבל אני כחרדי לא מוכן לוותר על החיים שלי בגלל זה. לקחת ערבות כפייתית שהשיטה כפה עלינו ועליכם ולזעוק שאנו אוכלים וחיים על חשבוניכם ? אנו טפילים וכדומה ?
אז מילא שמדובר בפרחחים מהרחוב, אז לך תיתן להם דעת. אבל שמדובר על אנשים שדורשים שנתייחס אליהם כנאורים או כתלמידי חכמים ?! בוודאי שאני דורש מהם להכיר את השיטה הכלכלית הכפייתית ולהבין שבכל זאת אי אפשר לומר לחרדי תוותר על אורח החיים שלך כי אתה אוכל על חשבוני וחיי על חשבוני.
אפי בשיטה הכלכלית הזו אם החלוקה היית צודקת ? אז אפשר אולי להתדיין כמה ומה מגיע לחרדים שלא עובדים (מפרנס אחד הרי יש לכל משפחה), אבל כולנו יודעים מהי הפנסיה של שופט גוסס עם קטייטר, שמונים אלף שקל שיכול לתת לחם וחלב לשומנים ילדים עניים בכל חודש. כלומר החלוקה היא לא צודקת אז מה ההבדל מי גונב יותר, השופט או הילדים העניים ?! בכל אופן מבחינת הפרט וכל פרט במדינה, אף אחד מהם לא היה משלם פחות מיסים אילולי כל הגברים החרדים (הנשים עובדות) וכל הנשים הערביות (הגברים עובדים) היו עובדים לקפיטל. במילא אף אחד לא באמת חיי על חשבון אחר.
אותו דבר לגבי הצבא: כל בר דעת יודע שהחרדי וכל המשתמע מכך נמצא כאן בארץ ישראל בתנאי הזה שהוא לא מתגייס. לא משנה כרגע למה (הסברתי למה במאמר), אז שוב, שבא פרחח וטוען אני משרת ואתה לא, למה ? נווו לך תסביר לו משהו. אבל מי שמתיימר לומר שהוא משכיל ונאור ותלמיד חכם, שינצל את הטיעון הזול הזה ? אני זה שחיי בזכותו ?! כי הוא שומר עלי ?
כל בר דעת מבין שאם הפרטים רוצים להתארגן כחברה ורוצים להקים את החברה בארץ שצריך לכבוש אותה וצריך לנצח לשמור אותה. אז צריך קודם שכל הפרטים יסכימו לכך. ואין ב"ה אזרח אחד בארץ הזאת שלא יודע שהחרדים לא הסכימו לכך. ולא משנה כרגע למה (והסברתי למה במאמר), עכשיו לבוא לדרוש תתנו לנו את צאצאיכם למולך ? בשביל זה אנו עמלים כל חיינו לגדל משפחה גדולה ? אז שוב. שהפרחחים מנצלים את המצב להסית, נווו לך תלמד אותם בינה. אבל מי שמתיימר לטעון שהוא נאור ומשכיל ותלמיד חכם ?! מהם אני מבקש לפחות לשתוק אם אין להם תשובה רצינית לומר.
אני שואל את הדתיים (ולהרבה חילוניים ומסורתיים) שכן מתגייסים לצבא וכן שני בני הזוג עובדים. אתם יודעים שכל ילודה מעל 1,6 ילדים למשפחה זה נטל על החברה כולה ומונע צמיחה לכולם ?! זה מחוקי השיטה הכלכלית של הניאו ליברל שאתם מאמצים בחום רב. עכשיו אני שואל אייך תרגישו שכל החברה תרדוף אחריכם שאתם חיים על חשבונם ? הרי אתם נטל ומונעים צמיחה. האם תוותרו משום כך על הילודה ? בהנחה שהילודה אצלכם היא בסיסית ויסודית בחשיבה שלכם, האם תוותרו על כך בגלל השיטה ? תאמרו לעזאזל הצמיחה, אני מוליד כמה שאני רוצה. ומה תשיבו לפרחחים ברחוב ?
אני חושב שמיותר לפשט יותר את העניין הפשוט הזה. החרדים נמצאים באותו סיטואציה (מצב) שאתם תהיו ביום שיתחילו לרדוף את המשפחות המרובות ילדים. אחרי כל אישה בהיריון שלישי (כבר בהיריון השני יצטרכו לעשות גורלות הרי רק 1,6 למשפחה אז אייך נקבע למי שנים ולמי רק אחד ?) נרדוף ברחובות ונזעק עליה שהיא מולידה על חשבונינו והיא נטל חברתית.
לסיכום ביניים:
יש לחרדים אורח חיים שכל בר דעת מאז שקמה המדינה יודע שהם לא חלק בלחימה (רק במצב של פיקוח נפש ממש). כל בר דעת יודע שהם לא יוותרו על אורח החיים שלהם למען הצמיחה והשיטה הכלכלית. כלומר לדרוש מהם עריבות חברתית וכלכלית ?! זאת לייצנות ודמגוגיה זולה !! מצד שני מאוד קל בשטחיות וברשעות לשמה להסית את ההמונים נגד מגזרים שלמים כי באמת ההמון השטחי לא מבין בכל זה כלום. ולכן האלף בית שאפשר לדורש מתלמיד חכם או מנאור ומשכיל, היא "אחריות" עמדו שם מיליון פרטים (כל פרט הוא פרט שעמל כל חייו מגיל 18\19 להתחתן וכל שנה ילד ולא מספיק לנשום מהלידות כבר מתחילים לחתן את הילד\ה הראשון והנה צריכים גם לעזור לזוג הצעיר שהנה כבר היא עם בטן גדולה. ואפשר לראות בעין יפה ולהבין שהם באמת נושאים בנטל האמיתי שהיא כמובן להוליד את האומה ולהיות תשובה לאיום של הריבוי הערבי בארץ) שאין להם חיים קלים בכלל ומוותרים על הרבה סוכריות שהממשל יכול לתת להם, ובאים לזעוק לא על הגזירות הכלכליות (בזמן שהשופט מקבל שמונים אלף שקל פנסיה ולילדים שלה אין אפי' לחם וחלב.), רק על זה שרוצים לגזול מהם את צאצאיהם (כפי שלפיד זעק כלפי החכים החרדים בכנסת "היישאר מהחצר האחורי שלכם") למען המולך. כך מרגיש והרגיש כל פרט ופרט שעמד שם. וכך מיליון פרטים כל אחד לחוד חושב כך. זה האמת הפשוטה. מכאן להגיב בצורה רחובית פרחחית כלפיהם ? ועוד ממי, שמתיימר לטעון שהוא רב אורתודוקסי ? אני עמדתי שם ואשתי ובנותי והילד הקטן שלי עמדו שם. אני ומשפחתי הם חלק מהפרטים שהיו שם ואני אומר לך למה אני הייתי שם. ולכן אתה לא יכול לומר לי מה ואייך החרדים חושבים. יש לי דעה עצמית (וכן כל פרט יש לו דעה עצמית כמוני) ואני מרגיש שבגלל השיטה הכלכלית הקלוקלת אתם רואים בי ובצאצאי פונקציה של צמיחה כלכלית. לכו לעזאזל, אני עמל בשבילכם ? אותו דבר לגבי הצבא. (אפי' שאנו בחלום נסכים לשלוח את צאצאינו לשמור על הארץ האם היי פעם נקלל את החילונים למה הם שולחים רק בן\ת אחד\ת לצבא ואנו עשר או שש עשרה ? אולי באמת נשאל אותם למה ? למה אנו כהורים צריכים לשלוח עשר ילדים והחילוני רק אחד ?) אנו מרגישים שעבדו עלינו, נתנו לנו לבנות את קהילתינו בארץ בהבטחה שווא שלא נגייס אותנו ועכשיו רוצים לגזול מאתנו את צאצאינו למען המולך.
לסיכום:
1, החרדי לא מכיר בשיטה הכלכלית במילא הוא לא מכיר בכך שהוא נטל. ובשיטה הכלכלית הקיימת הוא ינסה לקחת מהקופה הציבורית מה שמגיע לו. אותו דבר לגבי ריבוי ילדים במשפחות הדתיות והמסורתיות: כמו שהם לא מרגישים שהם נטל לחברה ולצמיחה כך בדיוק החרדי לא מרגיש בכך שהוא נטל שהוא מפרנס את משפחתו רק עם מפרנס אחד\ת.
2, החרדי מראש הקים את קן המשפחתי שלו וכל המשתמע מכך בארץ ישראל בתנאי שהוא לא מתגייס. ולכן לעולם אין סיכוי שהוא יתגייס. לנצל את המצב הלא נעים הזה להסתה ושנאה ?! זאת שפלות ורשעות לשמה !! ולכן שבאים בכוח החוק הכפייתית לגזול מהם את צאצאיהם ?! אז לא פלא למה יצאו מיליוני פרטים כאלה לרחוב.
תוקן על ידי maxmen ב- 06/03/2014 04:39:38
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 07:38 |
|
| |
איתי. ראשית, סליחה על הטעות בסיווג. אז אינך חרדי אלא חוזר על טיעוניהם בלי ביקורת (לכן לשיטתי אתה כן חרדי ולא היתה טעות בסיווג). אבל בכל מקרה לצרכינו זה אותו דבר (אגב, תהיה בטוח שאף אחד מהם לא יחזור על טיעוניי, כמו שאתה עושה לטיעוניהם, לא עם ולא בלי ביקורת). ככלל, אתה חוזר על כל טיעוניי, אלא שמותח את סימן השאלה בסופם והופך אותו לסימן קריאה. והרי החדשות: 0. אתחיל דווקא מהסוף. אמונת "חכמים" דייקא. השאלה הגדולה היא מיהם חכמים (רמז לתשובה המעגלית: מי שניתן לתת בדבריו אמון). בגלל מה שתיארתי איבדתי את "אמונת ה"חכמים" " שלי, אבל לא את "אמונת החכמים". 1. לא ערבבתי כלל ועיקר. אם הרב שטיינמן לא מסכים לשאלת המכסות אז שייצא להפגנה עליה. אבל הוא לא יכול לשתף פעולה עם הועדה שקובעת מכסות (גם אם זה נעשה רק בדיעבד, ואני כלל לא בטוח בזה דרך אגב, לפחות לא לגבי הרב שטיינמן האמיתי, לא זה שמונע על ידי עסקנים) ואח"כ להפגין נגדה בגלל סנקציות פליליות. זה חוסר יושר והגינות. וכך בדיוק כתבתי. הוא לחבריו זורים חול בעיני הציבור, הן שלו והן האחר. מה שאתה בעצם אומר הוא שהרב שטיינמן שקרן, אבל זה מוצדק כי הוא עושה זאת למען רווח אידיאולוגי-פוליטי, מה שמחזיר אותנו לשאלת השקרים הקדושים (והזומביות של אלו שאוכלים את הלוקשים הללו) כמובן. בכל אופן, זה בדיוק מה שאמרתי, כך שאכן אנחנו מסכימים לגמרי בנקודה זו. 2. אני מבין היטב היטב את הטיעון (תופתע, אבל הוא ממש לא מסובך), ואתה שוב רק חזרת על מה שכתבתי. הם אומרים שלוחמים למען לומדי התורה אבל בעצם לוחמים למען המתבטלים (כדי לא לפגוע בצביון). הוא אשר אמרתי. 3. אתה שוב חוזר על דבריי: מה שאתה אומר הוא שמושגים של צדק והגינות אינם בלקסיקון החרדי (רק סעיפי שו"ע, מה שגם הוא לא נכון). הוא אשר אמרתי. אני לא דורש (מוסרית, לא משפטית) מאדם לשאת בעול שהוא לא מכיר בחשיבותו. האם החרדים לא מכירים בחשיבות עולם הכלכלי והביטחוני? החילוניים לא מכירים בעול התורני. אכן יש אסימטריה, אבל החרדים שמסתכלים רק על עצמם לא מבינים זאת כמובן. לגבי התיאטרון, בדיוק בגלל זה לא דרשתי מהחרדים לשאת בעולם ההוא. דבריך כאן הם שוב דמגוגיה חרדית במירעה. 4. כתבת שאין קשר בין הכשרה למלחמה לבין שירות בצה"ל. מדהים. ההכשרה הדרושה למלחמה הבאה ניתנת כנראה בהיכלי ישיבת מיר. אין גבול לטיפשות ו/או לשקרנות/דמגוגיה? 5. א. אם ביטחון וכלכלה זה כמו ע""ז, אז אתה אכן מצטרף לשירו הנאצל של שלמה כהן על ההולכים לדברים בטלים (כאן באשכול הכתבות). ב-ג. ארשה לעצמי לא להתייחס לדברי הבל גמורים ו/או לשקרים. 6. אתה (והחרדים) לא מבין את המושג שוויון בפני החוק. השוויון בפני החוק להבדיל מהשוויון, לא מותנה במציאות בפועל אלא בנוסח החוק. החרדים דורשים חוק שבניסוחו הוא לא שוויוני (סעיף ד-17: לחרדי מותר לעבור עבירה פלילית ולא לשאת בעונש). אין לכך קשר לשאלה האם החוק מיושם באופן שוויוני, והאם כולם משרתים באותה רמת תרומה. ודאי שלא. ועדיין ההבדלים אינם סקטוריאליים (כלומר המרשתים בתרומה גבוהה ונמוכה לא מאופיינים באופן מובהק לפי סקטור, אם כי יש קורלציות ידועות לגבי דתיים-לאומיים וכדומה. אבל כאמור זה לא משנה לענייננו). 7. אני מתפלא על שאתה מתפלא, יען כי אין שום קשר לפוסטמודרניות. הערכה מוסרית של אדם, להבדיל מהאמת שבדבריו, בהחלט תלויה בהנחותיו שלו (נכונות או לא). כשאתה דורש מאדם לא לפעול למען ערכיו בעוד שאתה כן פועל למען ערכיך, אתה בהחלט לא מוסרי ולא ישר. ואין לזה קשר לשאלה האם ערכיו של השני נכונים כמו אלו שלך (שזו, ורק זו, שאלת הפוסטמודרניות).
אז זהו שדווקא הקשבה לטיעונים שלהם מעלה שהאינטליגנציה שם אכן התאדתה. אבל בשביל זה דרושה הקשבה, וזה מה שעשיתי. דווקא אתה כנראה לא מקשיב לטיעונים אלא רק חוזר עליהם כמנטרה (אמונת "חכמים", כבר אמרנו?), ולכן לא רואה את האיוולת המובנית בהם.
אבל שוב נגררתי לדיון המעצבן הזה. די, אני נוטש (בלי"נ) ואיתך/כם הסליחה.
תוקן על ידי mdabraham ב- 06/03/2014 07:39:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:08 |
|
| |
ועוד הפגנה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:23 |
|
| |
הם משכימים לדברים בטלים... ראו באשכול הכתבות המקביל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:55 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | ועוד הפגנה
|
|
נו, אז למה אומרים שהחברונערס בחורים לא יכולים להילחם?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 10:50 |
|
| |
יש מלחמה ויש מלחמתה של תורה. יש צבא ויש צבאות ה'.
מה מהווה סובלימציה למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 11:20 |
|
| |
תלמידי ישיבת 'ארחות התורה' בבני ברק, הופתעו כאשר ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, הופיע ללא כל הודעה מוקדמת בהיכל הישיבה, בעיצומו של ה'סדר' • הגראי"ל כינס את התלמידים ונשא דברים חריפים בגנות ממשלת נתניהו: "הרשעים רוצים להטיל סנקציות פליליות על בני הישיבות - שנזכה שיהיה להם צרות, ירדו לגיהנום וימח שמם וזכרם".
כל זה במסגרת אהבת האדם וההתבטאות המנומסת החרדית הידועה. אבל כזכור הרב שי פירון (=המן הרשע, ביחד עם בנט) מסית לשנאה. ועוד לא דיברנו על ביטול התורה באמצע הסדר, ועל כך שהוא שוחררו מצה"ל כדי ללמוד ולא כדי להסית נגד המדינה ומוסדותיה. חלאות, למקטון ועד גדול!!!
תוקן על ידי mdabraham ב- 06/03/2014 11:21:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 11:37 |
|
| |
הרב שטיינמן נחשב למתונים ולמרסנים שבהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 11:55 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | תלמידי ישיבת 'ארחות התורה' בבני ברק, הופתעו כאשר ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, הופיע ללא כל הודעה מוקדמת בהיכל הישיבה, בעיצומו של ה'סדר' • הגראי"ל כינס את התלמידים ונשא דברים חריפים בגנות ממשלת נתניהו: "הרשעים רוצים להטיל סנקציות פליליות על בני הישיבות - שנזכה שיהיה להם צרות, ירדו לגיהנום וימח שמם וזכרם".כל זה במסגרת אהבת האדם וההתבטאות המנומסת החרדית הידועה. אבל כזכור הרב שי פירון (=המן הרשע, ביחד עם בנט) מסית לשנאה.ועוד לא דיברנו על ביטול התורה באמצע הסדר, ועל כך שהוא שוחררו מצה"ל כדי ללמוד ולא כדי להסית נגד המדינה ומוסדותיה.חלאות, למקטון ועד גדול!!!
|
|
חוששני שבמקרה הנ"ל, אין המדובר ברשעות אלא במשהו מתחום אחר. איך נאמר זאת לצנועים בלבד - ציון ה- MoCA שלו לא מתקרב ל-30, ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 12:00 |
|
| |
מואדיב, על דעת המואדיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 12:10 |
|
| |
אבל את דבריו שומעים לא רק הצנועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 12:11 |
|
| |
מיכי מאמנם נדר (בל"נ) למשוך ידיו אך כבר התיר נדרו.. אז כמה הערותהדיון כאן אינו על הגיוס. המכסות הוסכמו (לפחות הקונספציה של מכסות. הרב שטיינמן שלח נציגים לוועדה שתקבע מכסות). אז מה העיר את הרב שטיינמן וצירף אותו לקוראי 'הפלס' ואנשי העדה החרדית? הסנקציות הפליליות. כל ההפגנה התעוררה בגלל הסנקציות הפליליות. החרדים רוצים שיקבעו שהם חייבי גיוס אבל לא יקבעו שהם צריכים לעשות זאת בפועל. כמובן שלצורך הפולמוס הכי נוח זה להתעלם שוב ושוב מהטענה הפשוטה הזאת, ולהכריז שיש כאן מלחמה על לומדי התורה.ועל לימוד התורה (חשוב לזכור שהמכסות שהוסכמו הן הרבה יותר ממספר הלומדים האמיתיים שזכאים בדין לפטור א. כל בר דעת מבין שסנקציות כלכליות (אפילו לא סנקציות אלא היעדר תמיכה, במשפחות ובמוסדות) יעילות פי כמה מפליליות. זה שהרב שטינמן (במקרה זה סביר שאלו אינם העסקנים שכן אלו מוכנים לסנקציות פליליות חלף כלכליות) החליט אחרת זו טעות בשיקול דעת אך לא צביעות ב. איני בטוח שהמכסות הן יותר ממספר הלומדים האמיתיים.זה תלוי גם מהו לומד אמיתי ובהכרת השטח. איני בטוח שזה תחום התמחותך. גם לא שלי) קצת יושר, גם אם הוא לא נוח, היה מאד מועיל לפזר את ערפל ולהבהיר את הויכוח. מנהגו של עולם שבויכוח פוליטי מעלים טענות שקריות. כמעט שאיני מכיר מישהו במגרש הפוליטי שנקי מזה, גם אם זה מגונה. שאלת הצדק וההגינות וההלכה- א. קצת מוזר להיתלות בחובה הלכתית. אני מניח שאין מי שיאמר שאין אחד מבין הרבנים האוסרים שהוא כן עם עצמו ב. הצד המוסרי שלך יוצא מתוך הנחה שיש אחריות ציבורית חרדית לכלל. זו הנחה. מה קובע מיהו הציבור איתו ארגיש אחריות ושיתוף? אולי מסכת ערכים משותפת? בסך הכל כל אחד בוחר לו את קבוצת השיתוף שלו או בגלל עבר ותרבות משותפת (צרפתים) או מסכת ערכים כזו. בינתיים העולם בנוי כך ואין אחריות הדדית כוללת. לא יתכן שערך הצביון כה חשוב עד כדי להגדיר את קבוצת היחוס? אפשר לחלוק על זה אבל לא לירוק אתחיל דווקא מהסוף. אמונת "חכמים" דייקא. השאלה הגדולה היא מיהם חכמים (רמז לתשובה המעגלית: מי שניתן לתת בדבריו אמון). בגלל מה שתיארתי איבדתי את "אמונת ה"חכמים" " שלי, אבל לא את "אמונת החכמים". אם הרב שטיינמן לא מסכים לשאלת המכסות אז שייצא להפגנה עליה. אבל הוא לא יכול לשתף פעולה עם הועדה שקובעת ואח"כ להפגין נגדה בגלל סנקציות פליליות. זה חוסר יושר והגינות. למה, הרי הוועדה תקבע גם ללא השתתפות החרדים, אז אינו יכול מבחינתו למזער את הנזק? אתה תובע יושר פוליטי שאינו בנמצא באף מקום. כשעוסקים בפוליטיקה – כך עוסקים. אגב – הנסיונות לומר שהרב שטינמן הוא בובה של עסקניו תמוהים. יש גבול לזה ראה מה שהובא קודם בשמו (*)(אולי זה עסקן מחופש?) וחוץ מזה אנשים שנולדו (מן הסתם בימי פרזץ יוזף יר"ה) לתוך עולם הישיבות בחו"ל והיהדות אצלם מתחילה בוולוז'ין – מה תרצה שיאמרו (*) הנוסח שונה אח"כ באתר
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 06/03/2014 12:30:10
 |
|
|
|
|
|