|
|
| נשלח ב-26/3/2014 18:11 |
|
| |
| alchanan כתב: |  | |
|
מה ראית בכתבה חוץ מדמגוגיה זולה. מה הקשר בין עוני מרצון לבין הזעקה האמיתית שרוצים לגנוב מהם את ילדיהם מהחצר האחורי של הבית כפי שלפיד אמר על בימת הכנסת ? רק דמגוג טיפש יכול לעשות פסיכואנליזה על מיליון אנשים נשים וטף. כל מי שהיה שם הרגיש שקמו כאן אנשים שחושבים שאפשר בכוח לחנך מחדש מיליון אנשים שיש להם מסורות של אלפי דור. אנשים אישי ציבור שאין להם בושה לומר בגלוי שהם יגזלו את ילדיהם מהחצר האחורי של הבית. אז כן, הזעקה של המיליון היית אמיתית. ולא יעזור להם כלום, כי מה שיחוקק בהיסטוריה של היהדות היא דווקא המפגן הזה. בעוד אלפי שנים עוד ייזכר הרדיפות שהיהדות עברו על ידיהם. כי כולנו יודעים מי כותב את ההיסטוריה, השורדים כמובן, ומיהם השורדים אם לא החרדים והיהדות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 18:58 |
|
| |
מקס הכתבה כולה אמת אין בה דמגוגיה זולה , כנראה גם אתה באותו שקר ןלכן אומר דמגוגיה זולה. המושג חרדים הוא מושג חדש , היהדות נשמרה לאורך הדורות בלי המושג חרדים .
המושג חרדים הוא מושג חדש שהומצא לצורך חלוקת העם , דבר שלא היה עד לפני 200 שנה .
מי שבאמת רוצה ללמוד תורה יודע שאף אחד לא רוצה למנוע תורה מעם ישראל , אלא מיעוט ליטאי שרוצה לכפות דרך על כולם ולומר שרק זו הדרך. עם ישראל תמיד עבד למחיתו , עם ישראל תמיד נשא בנטל של ארצו , המרגלים לא רצו לישא בנטל של ארץ ישראל ובורא עולם לא הכניס אותם לארץ ישראל.
קל מאוד לכתוב על מי שאומר אמת דמגוגיה זולה , אבל אפשר לומר על כל העצרת הזאת דמגוגיה זולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 09:32 |
|
| |
| נמדשיר כתב: |  | מקס הכתבה כולה אמת אין בה דמגוגיה זולה , כנראה גם אתה באותו שקר ןלכן אומר דמגוגיה זולה. המושג חרדים הוא מושג חדש , היהדות נשמרה לאורך הדורות בלי המושג חרדים .
מי שבאמת רוצה ללמוד תורה יודע שאף אחד לא רוצה למנוע תורה מעם ישראל , אלא מיעוט ליטאי שרוצה לכפות דרך על כולם ולומר שרק זו הדרך. עם ישראל תמיד עבד למחיתו , עם ישראל תמיד נשא בנטל של ארצו , המרגלים לא רצו לישא בנטל של ארץ ישראל ובורא עולם לא הכניס אותם לארץ ישראל.
קל מאוד לכתוב על מי שאומר אמת דמגוגיה זולה , אבל אפשר לומר על כל העצרת הזאת דמגוגיה זולה. |
|
עם ישראל תמיד נשא בנטל של ארצו , צדיק: תגיד אתה גר צדק ? רק מעשר 10% מסים לשבט לוי. מיד ששלמה המלך אחליט לבנות את מגדלי הבבל שלו ולגנוב את ההמונים ? מיד בדור הבא היית קרע במלכות ואחרי כמה דורות גלות וחורבן.
בעניין לעבוד כן או לא. 1, עבודה היא לא פונקציה של נטל. מי שרוצה לעבוד שיעבוד ומי שלא רוצה לא יעבוד. 2, אין משפחה חרדית אחת שאין לה מפרנס אחד\ת. הקפיטליזם דורש שני מפרנסים למשפחה ?! זה לא אמור לחייב את החרדי ולא את הערבי. 3, ביטול גיוס חובה תביא אותם לשחרר את הנשים מעול פרנסת המשפחה והגברים יצאו לעבוד כמו בחו"ל (שוב. לא תהיה שני מפרנסים למשפחה ולכן מבחינת הנטל הקפיטליסטית לא תצא מיזה - שהגברים יעבדו במקום הנשים - כלום) ונשים יעבדו לשם השיעמום ולא לשם הנטל.
לסיכום נאמר לך משהו בסיסי. ארץ ישראל ומצוות ישוב ארץ ישראל לא רלוונטית לעם היהודי כל זמן שהיא לא נחלקת לכולם בגורל. כל ארץ ישראל (כולל השטחים) וכל משאביה צריכים להיות מחולקים לכל פרט של האומה מכוח הירושה. רק אז תהיה מצווה לשבת בא ולהילחם בעדה. וגם אז רק אם יש סיכוי סביר שתהיה שלום כלומר שלא נצטרך לאחוז בחרב לנצח.
תרצה להבין את העניין יותר טוב, אז תראה בתחילת האשכול או כאן www.facebook.com/photo.php?fbid=665035126876766&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1&theater
תוקן על ידי maxmen ב- 27/03/2014 09:33:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 12:03 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מקס הכתבה כולה אמת אין בה דמגוגיה זולה , כנראה גם אתה באותו שקר ןלכן אומר דמגוגיה זולה. המושג חרדים הוא מושג חדש , היהדות נשמרה לאורך הדורות בלי המושג חרדים .
קל מאוד לכתוב על מי שאומר אמת דמגוגיה זולה , אבל אפשר לומר על כל העצרת הזאת דמגוגיה זולה.
עם ישראל תמיד נשא בנטל של ארצו , צדיק: תגיד אתה גר צדק ? רק מעשר 10% מסים לשבט לוי. מיד ששלמה המלך אחליט לבנות את מגדלי הבבל שלו ולגנוב את ההמונים ? מיד בדור הבא היית קרע במלכות ואחרי כמה דורות גלות וחורבן.
עם ישראל זרע וחרש את האדמה ובנה את ארץ ישראל . רק שבט לוי שלא קיבל נחלה בארץ עבד בבית המקדש כל היום שאר עם ישראל עבדו למחיתם , והנשיאה בנטל זה לבנות את ארץ ישראל ולא לחיות על חשבון אחרים.
בעניין לעבוד כן או לא. 1, עבודה היא לא פונקציה של נטל. מי שרוצה לעבוד שיעבוד ומי שלא רוצה לא יעבוד עבודה זה פונקציה של נטל לבנות את ארץ ישראל ולא לחיות על חשבון אחרים.
2, אין משפחה חרדית אחת שאין לה מפרנס אחד\ת. הקפיטליזם דורש שני מפרנסים למשפחה ?! זה לא אמור לחייב את החרדי ולא את הערבי, זה אמור לחייב את הגברים לעבוד ולא את הנשים , יהודי מאמין יכול להסתפק במפרנס אחד.
3, ביטול גיוס חובה תביא אותם לשחרר את הנשים מעול פרנסת המשפחה והגברים יצאו לעבוד כמו בחו"ל (שוב. לא תהיה שני מפרנסים למשפחה ולכן מבחינת הנטל הקפיטליסטית לא תצא מיזה - שהגברים יעבדו במקום הנשים - כלום) ונשים יעבדו לשם השיעמום ולא לשם הנטל , הגיוס זה עיקר הנשיאה בנטל ,אבל אתה הרי חושב שאין שום מצוה להיות בארץ ישראל , אבל יש כן מצוה ליישב את ארץ ישראל ויש מצוה להגן על ארץ ישראל , ולכן כל מי שלא מתגייס ולא לומד כמו שצריך הרי הוא בעל מידות לא טובות.
לסיכום נאמר לך משהו בסיסי. ארץ ישראל ומצוות ישוב ארץ ישראל לא רלוונטית לעם היהודי כל זמן שהיא לא נחלקת לכולם בגורל. כל ארץ ישראל (כולל השטחים) וכל משאביה צריכים להיות מחולקים לכל פרט של האומה מכוח הירושה. רק אז תהיה מצווה לשבת בא ולהילחם בעדה. וגם אז רק אם יש סיכוי סביר שתהיה שלום כלומר שלא נצטרך לאחוז בחרב לנצח.
תרצה להבין את העניין יותר טוב, אז תראה בתחילת האשכול או כאן www.facebook.com/photo.php?fbid=665035126876766&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1&theater לאחר הכתיבה ראיתי מה כתבת בתחילת האשכול , ואני יכול לומר לך שאתה טועה לחלוטין במצוות ישוב ארץ ישראל , אין לזה שום מקור , הכל סברה שלך שאפשר לחלוק עליה , ואני חולק עליה. אני לא אצטט את המקורות שסוברים אחרת ממך , היות ואני לא נכנס לויכוח , אבל ברור שאחרי שרואים שבורא עולם הקים את המדינה דרך הציונים , הרי רואים שבורא עולם רוצה שעם ישראל ישוב לארץ ישראל , רק אם אתה מאמין שאפשר לבנות את ארץ ישראל בלי רשות בורא עולם זה משהוא אחר , ברור לי שאני רואה אחרת ממך את רצון בורא עולם , ואיני רוצה לדון בכך.
תוקן על ידי maxmen ב- 27/03/2014 09:33:54 |
|
אני לא בא לשנות את דעתך , אני בא רק להביע דעה שונה משלך , וגם חשוב להדגיש , שאילו המיצגים את הדעות החרדיות , הם לא בהכרח מייצגים את התורה , אלא הם אנשים אלימים שהרבה פוחדים מהם להביע דעה שונה משלהם , ולכן מצטייר כאילו דעה זאת היא דעת התורה , הם סתם קנאים אלימים , והם הפריעו תמיד ליישב את ארץ ישראל , עוד מזמן "עקיבא יוסף שלזינגר" , וזו בדיוק הבעיה של היהדות החרדית שאנשי אמת פוחדים להביע את דעתם , כל מש שלפיד מציע , כבר הסכימו על זה גדולי האדמורים הקודמים , אבל הם לא רצו לעשות מחלוקת עם הליטאים , ורצו כביכול שלום לכן הם לא הביעו דעתם , הליטאים אף פעם לא היו מוכנים לחיות בשלום עם השונה מהם , ועל ידי זה כפו את דעתם , החרדים צריכים ללמוד איך לחיות עם השונה מהם , ולא להילחם עם השונה מהם , וכל העצרת היתה רק מלחמה עם השונה , היות ואף אחד לא רוצה להפסיק את לימוד התורה בארץ ישראל , ברור דבר אחד שאם גפני וליצמן ודרעי היו בקואליציה , הם היו אומרים שעוד לא היה חוק טוב כזה , אבל בגלל שהם לא בקואליציה , הם דחפו להפגנה , וזה מה שליטאים עשו ועושים תמיד , והיום החסידים למדו מהם לרדוף את הזולת בשם התורה.
אנני מעונין להמשיך בדיון הזה , אני רק מביע דעה , הרוצה יקבל והרוצה יחלוק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 13:59 |
|
| |
טוב צדיק:
התורה היא לא משהו משוגע כזה ח"ו שכל אחד יאמר מה כתוב ומה התכוון הכתוב ושאר ההבלים. לתורה יש חשיבה בסיסית לגאולת האדם בלי הבדל מין וצבע וגזע. מי שלא מכיר את התורה באופן הזה, פשוט הוא כמו התרנגול בבני אדם או "חמור נושא ספרים" ואז הוא טוען שיש לו סימוכין מכאן ומכאן בקיצור "נבל ברשות התורה"
עכשיו: בכל הדורות רצו לחנך את היהודים. וזה הצליח לרשעים בכל דור דור להחריב מעל 90% מהאומה. זה בוודאי יצליח גם הפעם. אבל כבר אמרו חז"ל שבמצב כזה "דין הוא שנגזור על עצמינו לא לישא אישה ולהוליד בנים,,וזרע אברהם כלה מאליו" ולמה ? כי אנו לא מולידים לחברה הדמיונית ולא מהעבירים את עמלינו למולך בשביל עזה שלושים שנה לריק.
יהודי עושה ברית מילה בגלל סיבה אחד. הדגל שלו היא אבר ההולדה לומר שהוא מוליד ילדים בשבילו ולא לע"ז. זה היית החשיבה של אברהם אבינו ולכן אומרים חז"ל שאם החברה הדמיונית לוקחת מאתנו את עמלינו למולך ? אז מצד חז"ל עדיף אפי' שזרעו של אברהם יכחדו. כלומר יש תכלית לאומה היהודית והיא לשחרר את האדם מהעבדה זרה אבל אם הם לא רוצים להשתחרר וגם כופים עלינו את המולך ? אז זרע אברהם יכלה מאליו !!
אבל היו יהודים בכל הדורות שלא רצו להיכלה ורצו להיות האברהם המודרני, ולכן במסירות נפש ממשיכים להוליד את האומה בכל דור ודור מחדש. והם כמובן היראי השם המסורתיים ודבקים בתורה ובגדולי ומנהיגי כל דור ודור.
ביתר הרחבה בעניין ברית מילה, תראה כאן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 15:48 |
|
| |
מקס
תגובה קצרה למה שהוספת . מי שעובד עבודה זרה היום זה רוב הציבור החרדי , שרודף אחר הכבוד והכסף , ועוסק בתורה שלא לשמה , ועוד עושה את זה בשם התורה. כמובן שרוב הציבור החרדי הם תינוקות שמשבו.
אתה חושב שהתורה זה חלק מהמצוות . אבל התורה היא תרי"ג מצוות וישנם בציבור שלא נקראים חרדים ולא חובשים כיפה , שהם שומרי מצוות יותר מהרבה חרדים , אני כבר לא מדבר על ציבור הנקרא דתיים לאומיים שיש בהם הרבה שטובים מהציבור החרדי , אבל כמובן השאלה האם מסתכלים על כל התורה או רק על מה שרוצים .
אני לא אמנה כאן את כל העבירות של החרדים שאין בזה תועלת , אבל אני אומר החרדים רק מייצגים את התורה אבל לא שומרים עליה.
הגבתי בגלל חידוש שהיה כאן ,אבל לא לצורך דיון , כי אני מכיר את המחשבות הללו , ואני יודע כמה שקר יש בזה.
הגאולה קרובה , ואני בטוח שאתה תהיה מהראשונים שיצעקו שמשיח הוא משיח שקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 16:11 |
|
| |
החרדים מתיימרים בכך שהם מיצגים את התורה, אבל הדבר בדיוק הפוך, אין קשר בין התהלותם והתורה. ואפילו לא תורת חז"ל שמפירים אותה ברגל גסה ורוח גאה.
האמונה היא הרי בביאת המשיח- ולא בבואו של המשיח. הרי אם המשיח יבא אי אפשר יהיה לקיים יותר את עיקרי האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 16:16 |
|
| |
ירוחם
א.לגבי החרדים לזאת היתה כוונתי כשמשיח יגיע לא יצטרכו אמונה , כי תהיה ידיעת השם בידיעה ברורה.
תוקן על ידי נמדשיר ב- 27/03/2014 16:18:26
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 16:26 |
|
| |
הרמב"ם כותב כי אין בין ימי המשיח וימנו אלא שעבוד מלכויות בלבד, אין קשר לאמונה וכד' לבר כוכבא קראו כל החכמים משיח, אבל אני בטוח כי לא היו מצרפים אותו למנין. משיח זה מושג ולא איש מסוים. משה רבנו היה המשיח ביציאת מצריים, שאלתיאל ונחמיה היו המשיחים בסוף גלות בבל. והציונים הם המשיחים של ימינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 16:36 |
|
| |
ירוחם
לפי ידיעותי . רק משה היה משיח. משיח הוא אדם שאמור להתגלות , הציונים , הם התחילו את התהליך של המשיח בדרך הטבע כדי שיהיה ליהודים תשתית בארץ ישראל לקיבוץ גלויות , אבל בסיום התהליך אמור להתגלות אדם מסוים שיהי משיח וימלוך על עם ישראל . הגאולה העתידה תהיה שונה ממה שמובן ברמב"ם בצורה שיטחית .
ירוחם
אני יודע שאתה חושב שונה , לכן אני רק מביע את דעתי , אבל לא נכנס לדיון בענין. תיקון שגיאות קלות
תוקן על ידי נמדשיר ב- 27/03/2014 16:38:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 16:38 |
|
| |
| נמדשיר כתב: |  | מקס
תגובה קצרה למה שהוספת . מי שעובד עבודה זרה היום זה רוב הציבור החרדי , שרודף אחר הכבוד והכסף , ועוסק בתורה שלא לשמה , ועוד עושה את זה בשם התורה. כמובן שרוב הציבור החרדי הם תינוקות שמשבו.
אתה חושב שהתורה זה חלק מהמצוות . אבל התורה היא תרי"ג מצוות וישנם בציבור שלא נקראים חרדים ולא חובשים כיפה , שהם שומרי מצוות יותר מהרבה חרדים , אני כבר לא מדבר על ציבור הנקרא דתיים לאומיים שיש בהם הרבה שטובים מהציבור החרדי , אבל כמובן השאלה האם מסתכלים על כל התורה או רק על מה שרוצים .
אני לא אמנה כאן את כל העבירות של החרדים שאין בזה תועלת , אבל אני אומר החרדים רק מייצגים את התורה אבל לא שומרים עליה.
הגבתי בגלל חידוש שהיה כאן ,אבל לא לצורך דיון , כי אני מכיר את המחשבות הללו , ואני יודע כמה שקר יש בזה.
הגאולה קרובה , ואני בטוח שאתה תהיה מהראשונים שיצעקו שמשיח הוא משיח שקר. |
|
כל משחיזום היא ע"ז. ולכן כלפי כל משיח אני אזעק "משיח שקר"
בכדי להאשים מישהו שהוא עובד ע"ז ? צריך קודם להבין ולדעת מהי עבודה זרה. מה הטעם להאשים סתם ?
ועכשיו קצת לעומק ברשותך. אין על פי היהדות ישויות כמו חרדיות או דתיות או חילוניות. יש אך ורק פרטים. פרטים שרוצים להתקבץ קבוצה לצורך משהו ? אז הקיבוץ היא אמצעי לפרט ולא ההפך שהפרט הוא אמצעי לקיבוץ. זה המושג עבודה זרה. עבודה זרה = הפרט הוא עבד לכלל הדמיוני. כל הטענות שיש למישהו כלפי החרדי הפרט (לא היושות שכאמור היא לא קיימת רק בדמיון) ?! הם כאילו מכוח הכלל הדמיוני ודורש ממנו להיות עבד לכלל !! אי אפשר לדרוש מהזולת משהו בלי שהמישהו הזה רוצה בכך כלל. החרדי כפרט לא רוצה את הקיבוץ הזה ולא רוצה את הדמיון הזה. הוא רוצה מה שאברהם רצה בזמנו להיות בן חורין ולקבל את הטבע שהאלוהים נתן לנו בחזרה, לא בכוח הכיבוש ואחיזת החרב לנצח, רק על ידי "ותמלא הארץ דעה את השם" כלומר מצב אנושי תבוני ומוסרי כזו שכל פרט יקבל את הטבע בחזרה כמו שאר בעלי החיים שיש להם את הטבע חינם.
ארץ ישראל שייכת ליהודי מכוח הירושה של החלוקה של נח לבניו. כלומר כבר נח הבין שבלי חלוקה לכל פרט את הטבע ?! אין זכות הקניינים חלים כלל וכלל ואין את הציווי של לא תגנוב במילא שוב חוזרים למבול לאנדרלמוסיה ואנרכיה. צריך להחזיר את הטבע להאדם ואחר כך לחזור להמציא את זכות הקניינים. בלי הטבע אין חירות ואין בני חורין. כל הדיבורים של הנאורים כאילו הם נותנים (עצם המושג שהם הנותנים ?! כבר פסולה הרי ממתי הם האלוהים ? ) לאדם חירות וחופש ? באים מחוסר עמקה מהי חירות וחופש, האם אפשר חירות וחופש בלי הטבע ? אפשר חירות וחופש בלי מים ? בלי דיור ? בלי נחלה ?
שבני אנוש יגיעו לתובנה הפשוטה הזו ?! זה תהיה המושג ימות המשיח שהנביאים חשקו כל כך.
אבל בינתיים מה יש לנו ? את הגיהינום בעצמו !! כל פרט נולד בלי הטבע כי כבר קנו (או כבשו) אותה לפני שנולד. שוללים מכולם את הטבע ואומרים שרק בכסף (המצאה טיפשית של מפגרים), אפשר לזכות במשהו מהטבע שקיים בשבילו חינם. ואייך נוצר הכסף הטיפשי הזה ? על ידי עמל אנושי ! אז בכדי שתהיה הרבה כסף צריך כל אחד להיות עבד לצמיחה, ולא מספיק מפרנס אחד למשפחה רק צריך שנים. ואז זה מביא לתלות אחד בשני וכל אחד מסתכל על השני כאילו הוא חיי על חשבונו. מכאן השנאה איש לרעו והריבים הנצחים בתוך האומה ומחוצה לה ומלחמות בין העמים בקיצור הגהינום בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 17:06 |
|
| |
תיקון קל משה לא היה משיח , אלא היה ראוי להיות משיח ואם לא היה הסיפור עם הכאת הסלע , היה מכניס את עם ישראל לארץ ישראל ונהיה משיח
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 19:28 |
|
| |
מאיפה אתה לוקח את ידיעותיך על המשיח. אתה לא חושב שהכל הידע כביכול0 לא מבוסס על מקורות תנכים, אלא הוא נוצח ממוחם הקודח של בני אדם .בעל התניא אמר- המשיח שיבא הוא לא המשיח שאנחנו מחכים לו. -המשיח שאנו מחכים - לא יבא
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 19:40 |
|
| |
ירוחם
הידיעות שלי מבוססות על התנ"ך והתורה.
כוונתו של בעל התניא , קצת שונה מאיך שאתה מנסה לומר. הכוונה היא שכולם מחכים למשיח שיתאים את עצמו אליהם , והמשיח האמיתי , הוא המשיח שהם צריכים להתאים את עצמם אליו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 19:49 |
|
| |
באמת? מהתורה? איפה בדיוק? ואיפה בתנ"ך? הכונה להגדרה שאתה מגדיר את המשיח.
אתה רואה היום את המגזר בעם ישראל שיתאים את עצמו למשיח? ספרדי אשכנזי ליטאי חסיד גור ויזניץ בעלז וכו' האם אתה מדמיין אותם מקבלים משיח שהוא לא משלנו? משיח כזה באמת לא מתאים להגדרתו של הרמב"ם הוא צריך לעשות ניסים ונפלאות מעל חוקי הטבע.
|
|
|
|
|