בית פורומים עצור כאן חושבים

על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2014 13:04 לינק ישיר 

כמה הערות:

א. התפיסה הדיכוטומית כאלו בכל נושא יש דעה חרדית אחת ודעה ציונית אחת הינה ילדותית. גם אצל החרדים וגם אצל הציונים יש דעות שונות.

ב. כאשר יש ויכוחים על דברים השנויים במחלוקת, נדרש ללמוד בענוה ובעיון את כל הדעות.

ג. בחברה היהודית מאז ומעולם החינוך והלימוד היה ראשון במעלה. לדאבוננו בא"י במאה השנים האחרונות יש בציבור הרחב ירידה מתמשכת בהערכה לכל סוג של לימוד, בין אם תורני ובין אם חילוני. אמנם יש הרבה יותר תלמידים בישיבות ובאוניברסיטאות, אולם כל בר דעת מבין שיש ירידה ניכרת ברמת הלימוד ואיכותו.

ד. לדאבוננו הן הגרסה המיליטנית מפא"יניקית של מדינת ישראל והן הגרסה הליכודניקית קפיטליסטית רחוקות הן מהחזון של אבות הציונות והן מערכי מוסר בסיסיים של היהדות. במדינה ראויה בעל המאה איננו בעל הדעה, ומכבדים אנשים על פי מידותיהם ומעשיהם ותלמודם והשכלתם ולא לפי כח ממונם ושררתם. במדינה נורמלית הצבא כלי מבין אוסף כלים המשרת את כלל הציבור, ולא החברה מנגנון המשרת את הצבא.

ה. מבחינה מסוימת, הציבור החרדי והציבור הציוני דומים מאד זה לזה בהיותם בהיותם עדר המוני אשר רוב מנהיגיהם נגררים אחריהם. לפיכך, התשובות הטובות והישרות לבעיות הפרט והכלל תימצאנה רק אשר אנשים הנבדלים בדעותיהם יתחילו באמת להקשיב זה לזה וללמוד זה מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 13:40 לינק ישיר 

הרב מיכי,
מי אמר שת''ח לא נזקק לשום דבר? הגמרא עצמה שהבאתי אומרת במפורש 'הכל לכריא פתיא [חפירת בור מים] אפילו מרבנן' . וכל אברך משלם מסים.
חרדים באמת מאמינים שלומדי תורה מגנים על העם. אם אתה מכיר חרדים אתה יודע שאני צודק.
ולומדי התורה גם מקריבים עבור לימוד התורה כפי שאתה יודע היטב. כמה מקבל אברך בכולל חזון אי''ש?
כך שקשה לי להאשים אותם בצביעות.

מעיל שחור? אסור שזה יהיה הקריטוריון. אם אתה חושב שזה הקריטוריון בימינו תפעל לקריטוריון אחר, לדוגמא כל מי שיעבור מבחן כלשהו בגמרא. אבל להכריח את הישיבות לשלוח 70 אחוז מתלמידיהן לגיוס לא נשמע לי פיתרון לבעיה הזאת. זה מזכיר לי את הסיפור על האדם שראה זבוב על מצח חברו הישן, לקח גרזן ו... ובכן, הרג גם את הזבוב.

ואשר לרמ''א, להלן  הציטוט המלא: 'ואע''ג דאין בדורנו עכשיו חכם לענין שיתנו לו ליטרא דדהבא אם מביישו. מ''מ לעניין לפוטרו ממס אין מדקדקין בזה רק שיהא מוחזק לת''ח כמו שנתבאר'[סי' רמ''ג ס''ב]

ואם כבר, אצטט גם את תחילת הסעיף: '[ש''ע] דבר שהוא צריך לשמירת העיר כגון חומת העיר ומגדלותיה לא היו חייבין לתת להם כלום שא''צ שמירה שתורתן שמירתם ולכן היו פטורין מכל מיני מסים...וחייבין בני העיר לפרוע בשבילם אפילו הקבועים על כל איש ואיש.'
'[רמ''א] ואפי' אם אמר ההגמון שת''ח עצמם יתנו חייב הציבור לתת בעדם.
ואם החרימו הציבור על ת''ח ליתן אין בחרם שלהם כלום.
ות''ח היה יכול להחרים ולשמת הציבור שיתנו בעדו דמיו.
ואין חילוק אם הת''ח עשיר או עני.'

עודד, כמה מבין המשרתים בצבא העם יודעים על קרב חרן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 13:49 לינק ישיר 

932woland כתב:

... אני מעריך את השכלתו התורנית של רבי עקיבא ותרומתו למשנה, אבל מאשים אותו כמנהיג על שהיה בור בהבנת המציאות והוליך את עמו לאסון נורא ואיום, כיוון שדימין דימיונות שוא ולא רצה לדעת דבר על קרב חרן, 188 שנים קודם זמנו, קרב שחרץ בהכרח את גורל המרידות של היהודים בארץ. לא רק הוא התעלם, אלא כל הבאים אחריו. ...

הדברים המצוטטים לעיל, הם דבריו המפורסמים של פרופסור הרכבי, לגבי מרד בר-כוכבא. ניתוח מעניין, וכפי שנהוג לומר - כולנו מאד חכמים במבט בדיעבד.
אלא שאת הניתוח ההיסטורי הזה, אפשר לעשות, בדיוק באותה הצורה, גם עבור מרד החשמונאים. גם הם יצאו להלחם במעצמה, גם להם לא היה סיכוי.

ההבדל הוא, שהחשמונאים ניצחו, אז אף אחד לא סופר את גודלו של הצבא הסלוקי, את עוצמת הצבא של אנטיוכוס, או את הנחיתות, בנשק בציוד ובלוחמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 14:13 לינק ישיר 
המלחמה בצבא כחלק מהמלחמה ביציאה מהישיבות

לדעתי ההתבוננות על איזו "בעיה" שיש לחרדים עם השרות הצבאי ואם רק יאפשרו להם להישאר עם שמירת תורה ומצוות בצבא או שהם צריכים גדולי תורה שלא יהיו לאחר השרות הצבאי הם חלק מהשיח השונה שיש בין החרדים לשאר הציבור (מה שמסביר למה אדם דתי יכול להגיע לשיח עם אדם חילוני אך מתקשה להגיע לשיח עם אדם חרדי).

הסיבה האמיתית (כמו גם הלחימה בלימודי הליבה, איסור הבגרות לבנות וכד') היא חלק מהמכונה "שיטת הישיבות" הליטאית במכתב מאליהו ח"ג עמ' 357. זו גישה פרגמטית השוללת אפשרות להתפרנס בכבוד ואפילו להקשות על אפשרות להתפרנס, מתוך תקווה שקושי זה ימנע מהגדולים הבאים הפוטנציאלים את הפזילה החוצה ללימודים שאינם לימוד תורה ועינו שם בהסברו במכתב.

מובן מאיליו שמדובר בגישה מחד חד-צדדית של ראית העולם בפרספקטיבה שאינה הנהגה של ציבור שלם אלא כמו של ועד עובדים שתפקידו ללחוץ להגן על עובדים (וזו גם הסיבה לטעון שיש החושבים ששלטון הר"מים נועד להטיב עם כלל הציבור ולא היא).

מאידך זו גישה פרגמטית, היודעת להסתדר עם אילוצים. מכיוון שכך על המדינה להציב אילוצים שיאפשרו לנתב גישה זו לחיוב לחברה ולא להרס החברה. 

למעשה המדינה אומנם איבדה 40 שנה בכך שאיפשרה דחיית שרות ללא מגבלות והדרך להחזיר זאת צריכה לקחת עד 10 - 20 שנה, אולם הדרך צריכה להיות במתינות ולא בהתלהמות.

כאשר ההורים וגדולים יבינו שהם ישלמו מחיר יקר יותר על ההשארה בישיבות תהא חשיבה שניה. הדרך היא ליצור לחץ מתמשך ועדיף לחץ כלכלי, שיגרום לכך שהבחירה תהא בין לאפשר שירות צבאי ולימודי השכלה לבין מצב בו הילדים לא יהיו חרדים ואף לא יהיו דתיים (ח"ו). 

במצב זה פתאום הצבא יהא בסדר (כמובן בשרות שיהיו בו התאמות לאורח חיים דתי) וגם לימודי השכלה יהיו בסדר.

לא צריך להתלהם מול הציבור החרדי, פשוט צריך לגרום להם לרוע ללחם אם הם לא יעבדו או לא ישרתו בצבא. הזמן יעשה כבר את שלו וביצר החיים שהקב"ה חנן לכל אדם יוביל אותם להפוך למסייעים לציבור ולא למי שפועלים נגד הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 15:37 לינק ישיר 

מואדיב, קרא בבקשה את השיחה 'בין חנוכה לל'ג בעומר - הערות על הרקע הגאופוליטי' ותבין שגיאתך. מדובר בארועים אשר כל אדם נבון ומפוקח בן התקופה ידע אותם והבין את משמעותם.  כמו שהחשמונאים מרדו בסלאוקים, כך גם הפרתים שהצליחו ובנו אימפריה. היה כאן מהלך רומי מחושב שגרם לקריסת האימפריה הסלאוקית. עובדה היא שהחשמונאים כרתו שלש בריתות עם רומא, משמע שהבינו היטב את מציאות זמנם. הם פעלו מתוך היגיון מדיני ולא שיחקו פוקר. גם בזמנו של ר' עקיבא הקלפים היו גלויים על השולחן משום האינטרס של הצבא הרומי הזעיר !! להימנע ממלחמות מיותרות. הוא גם אמור היה לדעת את גורל מרד יהודי התפוצות שארע בזמנו. אבל היו אצלנו אנשים, - לא כולם, -  שעצמו את העינים, ואחרים שהעירו להם על הסכנה שבדבר. עצימת העינים היא תכונה אופינית ליהודים עד היום הזה. האמירה 'אבל הוא היה גדול בתורה' מעידה על אי הבנת המציאות, שיקול דעת ושיפוט שגוי המוליכים לאסון. עודד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 15:41 לינק ישיר 

ההבדל הגדול בין מלחמת החשמונאים ומלחמת בר כוכבא,
החשמונאים נצחו- ובר כוכבא נוצח
כל  הספקולציות האחרות- כרגיל הן השקפות פוליטיות.
ההיטוריון פרופ' קלאוזנר- דודו של עמוס עוז- לא עזר לו היחוס של האחיין- הוא היה ימני, ולכן הוא לא נחשב. למרות שהוא היה גדול ההיסטוריונים לתקפופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2014 16:04 לינק ישיר 

מקס

ולמה לשיטתך החרדים בחרו לחיות ב"מערבא הפרוע" הזה שבו אין חוקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2014 19:10 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.לכת האמיש בארה"ב, יש תפיסה אידאולוגית קיצונית בנושא הפעלת אלימות - והם אוסרים לנקוט באלימות אפילו לצורך הגנה עצמית.
כמובן, האמיש יכולים לעשות כך, רק משום שהמשטרה בארה"ב נוקטת אמצעי אכיפה, לפעמים גם קיצוניים, כנגד מי שמפעיל אלימות - ובכך מגינה על האמיש.
והנמשל ברור.  לא ברור בכלל

כת האיימיש טוען ודיי בצדק שכל בני אנוש צריכים להיות ככת האיימיש (לפחות בעניין "אי אחיזת בחרב")
אז אתה לא יכול לבוא לומר להם תחזיקו בחרב כי יש מבני אנוש שהם רשעים.

החרדים טוענים זאת לא רק מבחינת מוסרית שאפשר לומר שמבחינת המוסר אפשרי איי פעם להחזיק בחרב.
רק מתוך ניסיון היסטורי ארוך שאחיזה בחרב פשוט לא עוזר. זה לא עזר בבית ראשון ולא בבית שני ולא במרד, וגם לא בזמנים מודרניים כמו עזה וגירוש יושביה וכו' ואפי' אתה אמרתה לא פעם שאי אפשר היום להילחם.

לגבי החלוקה: אני לא אחזור כתקליט שבור שוב ושוב, אבל אתה לא מצליח לרדת לנקודה הפשוטה שאני טוען לה.
אין רלוונטיות למצוות ישוב ארץ ישראל בלעדיה.
אתה ווהרב מיימוני והרב מיכי טוענים שזה לא אפשרי  היום ?! אוקיי אז אין היום מצוות ישוב ארץ ישראל נקודה !!!!
ולכן כל הנהרג למען ארץ ישראל הוא בדיוק כמו מי שנהרג למען ארה"ב או מדינה אחרת ותפסיקו לשקר לנערים בשם התורה.

אתה יכול לרתוח מהיום עד מחר. אני לא ייתן לך להרוג יהודי לריק. שמעתם ?! הוא רותח !!! ולכן צריך להקריב עוד דם למולך כי הוא רותח. 

מצטער ידידי 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/02/2014 19:11:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2014 20:06 לינק ישיר 

פסט איזה גאון  פוסק חדש. עוד מעט יתד נאמן יגלה אותך, וחסל סדר של הגדויילים החרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2014 20:53 לינק ישיר 

מקס

ארץ ישראל רלוונטית לחרדי אך ורק שהיא מחולקת לכל פרט כך שהבן חורין נולד לטבע.
אין שום רלוונטיות למצוות ישוב ארץ ישראל במצב הנוכחי שהחברה מאמצת את דת הקפיטליזם.
ולכן אין לחרדי מצד התורה מצווה להילחם בעד ארץ ישראל.

מאברהם אבינו למדים שאדמה קונים בכסף מלא ולא מקבלים בחינם.
מיהושוע למדים שארץ לוקחים במלחמה.
כדי לחלק אדמה (ואני מאמין כמוך שלכל אזרח יש זכות טבעית לקבל את חלקו בארץ) צריך קודם כל אדמה.

יש לך מספר אפשרויות כדי לחלק אדמה:
1. להביא אדמה מהירח.
2. לבקש מארבעת הפילים להתרחק מעט לארבע רוחות השמים.
3. להילחם על ארץ ישראל.

מי שלא מוכן להילחם על ארצו,ימצא את עצמו בגולה ושם אולי הגויים יתנו לו אדמה להקים בתי עלמין.

מדינת ישראל כפי שהיא כיום אולי אינה מתנהלת כראוי, אבל צריך להודות ולהחזיק את מה שיש.
לדעתך יש צורך בשינוי פניה של מדינת ישראל?, הדרך עוברת דרך הבחירות לכנסת.

ועוד דבר קטן, הדעות שאתה מציג אינן הדעות של החברה החרדית.
אתה מוזמן לכתוב שם של רב אחד בן דורנו שחושב כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2014 21:34 לינק ישיר 

עודד
א. אתה זוכר שהיה שלב שבו המרד ביוונים כשל כמעט לחלוטין?
ב. חבל שלא ענית לבע"ב בדבר השרידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2014 21:34 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

מקס

ארץ ישראל רלוונטית לחרדי אך ורק שהיא מחולקת לכל פרט כך שהבן חורין נולד לטבע.
אין שום רלוונטיות למצוות ישוב ארץ ישראל במצב הנוכחי שהחברה מאמצת את דת הקפיטליזם.
ולכן אין לחרדי מצד התורה מצווה להילחם בעד ארץ ישראל.

מאברהם אבינו למדים שאדמה קונים בכסף מלא ולא מקבלים בחינם.
מיהושוע למדים שארץ לוקחים במלחמה.
כדי לחלק אדמה (ואני מאמין כמוך שלכל אזרח יש זכות טבעית לקבל את חלקו בארץ) צריך קודם כל אדמה.

יש לך מספר אפשרויות כדי לחלק אדמה:
1. להביא אדמה מהירח.
2. לבקש מארבעת הפילים להתרחק מעט לארבע רוחות השמים.
3. להילחם על ארץ ישראל.

מי שלא מוכן להילחם על ארצו,ימצא את עצמו בגולה ושם אולי הגויים יתנו לו אדמה להקים בתי עלמין.

מדינת ישראל כפי שהיא כיום אולי אינה מתנהלת כראוי, אבל צריך להודות ולהחזיק את מה שיש.
לדעתך יש צורך בשינוי פניה של מדינת ישראל?, הדרך עוברת דרך הבחירות לכנסת.

ועוד דבר קטן, הדעות שאתה מציג אינן הדעות של החברה החרדית.
אתה מוזמן לכתוב שם של רב אחד בן דורנו שחושב כמוך.

1, אברהם לא קנה את ארץ ישראל, נקודה. הוא כן קנה מגזלן שדה לקבור את אשתו. זה רק ראיה לדעה החרדית שאפי' מה ששלך אתה משחק בכללים של הגזלן וקונה ממנו בכסף מלא במקום להרוג אותו. הרי אברהם כבש את כל ארץ ישראל מהכובשים אז נראה לך שהיית לו בעיה להרוג את חת וחבר מרעיו ?

2, יהושע באמת הזהיר את יושבי הארץ לעזוב כי היא שייכת לנו, ומי שעזב עזב ומי שלא באמת הרג עד היסוד.
הגזלנים ידעו שיבוא יום שכזה והם היו מוכנים לכך כמו כל פושע שמוכן לתוצאה ממעשיו. (ראה מה חם אמר לבנו כנען ביום שהוא גזל את ארץ ישראל "לעולם תאכל חרב")

3, יש כאן שאלה עקרונית האם בשיטה הקפיטליסטית יש רלוונטיות לארץ ישראל משאר הארצות הקפיטליסטיות. על זה הדיון ואנא בלי אמוציות מיותרות.

4,  אני חרדי ושימשתי את רבותי הרבה שנים וגם יש מאחורי הרבה שנות לימוד ואני אומר את דעתי לאור כל זה. ואני מוכן לעמוד מול כל תלמיד חכם ולהתווכח בעניין. בכל אופן אני אומר כאן את החשיבה העיקרית של הגדולים, אני מכיר אישית את הנפשות הפועלות במגזר ובמיוחד את הגדוילים, במילא אתה יכול לישון בשקט זו דעתם והשאר הן רק הבדלי שפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2014 09:01 לינק ישיר 

maxmen כתב:
.לכת האמיש בארה"ב, יש תפיסה אידאולוגית קיצונית בנושא הפעלת אלימות - והם אוסרים לנקוט באלימות אפילו לצורך הגנה עצמית.כמובן, האמיש יכולים לעשות כך, רק משום שהמשטרה בארה"ב נוקטת אמצעי אכיפה, לפעמים גם קיצוניים, כנגד מי שמפעיל אלימות - ובכך מגינה על האמיש.והנמשל ברור.  לא ברור בכלל

2.
לא פעם שאי אפשר היום להילחם.לגבי החלוקה: אני לא אחזור כתקליט שבור שוב ושוב, אבל אתה לא מצליח לרדת לנקודה הפשוטה שאני טוען לה.אין רלוונטיות למצוות ישוב ארץ ישראל בלעדיה.אתה ווהרב מיימוני והרב מיכי טוענים שזה לא אפשרי  היום ?! אוקיי אז אין היום מצוות ישוב ארץ ישראל נקודה !!!!ולכן כל הנהרג למען ארץ ישראל הוא בדיוק כמו מי שנהרג למען ארה"ב או מדינה אחרת ותפסיקו לשקר לנערים בשם התורה.אתה יכול לרתוח מהיום עד מחר. אני לא ייתן לך להרוג יהודי לריק. שמעתם ?! הוא רותח !!! ולכן צריך להקריב עוד דם למולך כי הוא רותח. מצטער ידידי 

3.
...
4,  אני חרדי ושימשתי את רבותי הרבה שנים וגם יש מאחורי הרבה שנות לימוד ואני אומר את דעתי לאור כל זה. ואני מוכן לעמוד מול כל תלמיד חכם ולהתווכח בעניין. בכל אופן אני אומר כאן את החשיבה העיקרית של הגדולים, אני מכיר אישית את הנפשות הפועלות במגזר ובמיוחד את הגדוילים, במילא אתה יכול לישון בשקט זו דעתם והשאר הן רק הבדלי שפה.

1.
הסיבה היחידה שהאיימיש שרדו את התקופה של מתקפות האינדיאנים, היא שהכידונים של צבא ארצות הברית נלחמו עבורם.
הסיבה היחידה שכל מיני פושעים לא עשו בהם שפטים - היא הפעלת האלימות השלטונית של משטרת ארה"ב.

ולגבי הנמשל - ראה בהערה 3 למטה, אם לך זה לא היה ברור.

2.
אני מבין שהמצאת תורה חדשה, ובה בטלה מצוות ישוב ארץ ישראל. זה אולי נוח לך, כי כך אתה יכול לשבת בגולה על סיר הבשר, ולהטיף ליושבי הארץ - אבל האם זה נכון?

אישוש? בסיס כלשהו לכך? מי ביטל את המצווה הזו מהשו"ע?

3.
אלמלא יהודים טובים נשאו חרב, חרפו נפשם למות - ואף מתו, לא היית יכול לשמש את אותם תלמידי חכמים. את "ליטא דישראל" הקימו בפוניבז' שבבני ברק, בלומז'א שבפתח תקוה, במיר שבירושלים, וכו'.

רק עיוור או כפוי טובה, יכולים לשהות בארץ ישראל מוקפת האויבים, ללמוד תורה בנחת ובשקט - ולטעון שאסור לשאת חרב, כי זה אף פעם לא מצליח.

עובדה - בלי החרב לא היה ישוב יהודי משגשג בארץ ישראל, ולא היו מרכזי לימוד תורה כאלו, כאלו שמעולם לא היו בעולם היהודי עד היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2014 12:38 לינק ישיר 

תשובתך, ירוחםשמ, נאמרה מתוך קלות דעת לא מובנת, והיא מאד מוזרה. אנחנו יודעים כי החשמונאים הצליחו, במחיר כבד, להשיג את מטרתם, ובר כוכבא - ר' עקיבא נכשלו ושילמו מחיר כבד. מה שמעניין אותי הוא הבנת התנאים והאפשרויות שהיו קודם מעשה, ועד כמה אלו נלקחו בחשבון, או שמא התעלמו מהם. ראיתך את הנתונים האלו כספקולציות פוליטיות היא שגיאה חריפה מאד. אינני יודע במה זה קשור לקלויזנר ולעמוס עוז ולימין. אין כאן שאלה של ימין ושמאל, אלא של הבנת המציאות לעומת חלומות רומנטיים. אני מעוניין כי כל ממשלה, מכל אגף של המפה הפוליטית, תשקול היטב היטב את נתוני המציאות, ובמסגרתם תשתדל לממש את המגמה אליה היא שואפת. הרומנטיקן פועל מתוך דחף רגשי ויהירות הזויה כאילו משהו מובטח לו בודאות גמורה מלמעלה. אחרי האסון הוא תמיד יודע לטעון שהדור לא היה ראוי. הוא, כמובן, היה בסדר גמור.

כללו של דבר, כשעלי לחצות כביש סואן, אני בודק היטב בימין ובשמאל, אבל לעולם, לעולם, אינני עוצם עינים, אומר 'ישראל בטח בהשם' וחוצה בריצה את הכביש. פגרי החתולים על הכביש מלמדים אותי שזו דרך הפעולה ההזויה והמטופשת ביותר שבאפשר. לפני ר' עקיבא היו עדויות החורבן הגדול של קהילות יהודי התפוצות במרד של 115-117 [קרא!], רק 16 שנים לפני המרד שלו, אבל הרומנטיקן לא צריך עובדות. הוא סוחף את העדר שלו לאבדון ובעצמו הופך להיות קדוש בעיני חסידים חסרי דעת.

תלמידטועה, גם כשחוצים כביש לאחר בדיקה טובה, עלולות לקרות תקלות בלתי צפויות, וחצית כביש היא פעולה פשוטה מאד ביחס. מהלכים מדיניים מתבצעים במישור מורכב ומסובך ביותר, ותלויים בהרבה מאד גורמים מסוגים שונים. גם בדיקה קפדנית אינה מנפקת פוליסת ביטוח, ודאי לא הבטחה מוחלטת להצלחה. הבטחה כזו לא מספק אפילו היושב במרומים. אבל בדיקה קפדנית מצמצמת את מרחב הנעלמים ומנסה לענות תשובות מקדימות על אפשרויות שונות שעלולות להתפתח. אדם הזקוק לפרוצדורה רפואית מורכבת ודאי יעדיף בדיקות מדוקדקות לפניה, כדי לצמצם 'הפתעות' עד כמה שאפשר.    

בענינה של ה'שרידות' השבתי בדרכי. העולם מתפתח ומשתנה, יש הסבורים כי ההישתנות הזו מעניקה גם יתרונות וכדאי לנצלם, אחרים בטוחים כי כל שינוי הוא כפירה נוראה ובגידה לא תסולח באבות. נראה לי שהאחרונים דומים למי שנכנסו למקלט בעת מלחמה וכשבא השלום הם פוחדים לצאת ממנו, וההרגל הפך מקודש. עיקר הדבר הוא בתכונת אופי. עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2014 12:52 לינק ישיר 

עודד
ההשלכות האקטואליות שלך לא בהכרח נכונות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.