בית פורומים עצור כאן חושבים

על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2014 14:50 לינק ישיר 

שותף כתב:
מה ההבדל בין לימוד בישיבת הסדר ללימוד באוניברסיטה ? ייפתחו השערים לכל בני השמונה עשרה העשוקים שיבחרו את עתידם. נראה לי שכל חכמי המזרחי נאלמו דומיה. אכן, אלף חכמים לא יצליחו להרים אבן אחת שזרק טפש לבאר, ולא אני הטפש.

"חכמי המזרחי" לא מבטלים את זמנם כאן. יבוא גביהה בן פסיסא דהמזרחי, ויפנה את תשומת לבך לכך שהתשובה לשאלתך היתה כבר למעלה, כאן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:50 לינק ישיר 

הנני שוב להביע את הערכתי לסבלותיך הסבילים, סוף סוף האיפוק מלהביע דעה בנושאי תוכן הוא מאמץ גדול. כפי שניתן לראות באשכול זה אני הוא שהפרחתי שמועה מבוססת ביותר אודות מסעות רבי עקיבא וג'ימס בונד בשליחות המוסד "בלי בדל של הוכחה" כדבריך המדוייקים. ואם ברצונך להמשיך ולהצליח במקצוע שבחרת לעצמך, מומלץ להרחיב אוצר מלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:51 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
ארחת
אני משתתף סביל בפורום כשאין לי מה להגיד אני לא אומר את זה כמוך  סתם לכתוב ובשביל ההשמצה אבל מאד מצער אותי שמורידים את רמת הדיונים לרמה הנהוגה אצל מחזירי בתשובה כמוך זורקים לאויר אמירות בל טעם ובלי ריח ובעיקר בלי בדל של הוכחה כשאתה מריח מרחוק מישהו שלא חושב כחרדי אתה מיד משחרר את כל מה שאתה לא יודע.

אה כן, על זה הלכו הדברים שלי. ואגב, פתרת בלי מאמץ את כל הנדון על החרדים והצבא, החרדים  משתתפים סבילים בצבא, זאת אומרת לא עושים כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:51 לינק ישיר 

"אך קפץ על האריה,וקל כנשר טס,על הר וגיא הוא שט,דגל דרוד ביד,כל העם מחא לו כף,בר כוכבא הידד!הידד! הידד!" לא מבין מה דנים כשיש לוין קיפניס מפורש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:57 לינק ישיר 

ארחת התפללת טוב והנה קיבלת שותף להבלים עוד הדיוט קופץ בראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 15:00 לינק ישיר 

שותף,

מבחינתי, רואי שחילונים החפצים ללמוד יהדות או פילוסופיה או ספרות או היסטוריה או פסיכולוגיה או שאר תחומי הרוח באוניברסיטה, יהיו זכאים, אם רצונם בכך, לפטור מצבא כמו תלמידי ישיבות חרדיות או למסלול המותאם לתלמודם כמו תלמידי ישיבות הסדר, ולא כי הדברים האלה חשובים יותר מתלמוד תורה בישיבה, אלא כי חברה טובה וראויה צריכה לתת מקום חשוב לרוח ולא רק לבטחון ולכלכלה. הצבא צריך להתבסס רק על אלה שחפצים להתנדב ולשרת בו, ומשכורות החיילים צריכות להיות בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 15:17 לינק ישיר 

מ
האם זו הבעיה? הרי כל מי שרוצה ללמוד היום לומד, בישיבה בעתודה אקדמאית וכד' וכך גם יהיה להבא.
אלא דא עקא קמה תרבות אנשים רעה, שלא מקבלים את חוקי המדינה, שאל עטיניה הם מחוברים.
וטוענים בלהט כי עליהם לא חל חוק הגיוס, הם החליטו שהם לא נוטלים חלק בנטל הציבורי.
למה? כי כך הם החליטו!
בהמנון נטורי קרתא כתוב ובחוקיה אין אנו הולכים, ובה אין אנו מאמינים,, הם גם לא לוקחים כסף מהמדינה, הם לא  הולכים עם התקציבים השמנים, וטוענים שהם בלי.
הצבא לא שש לגיס אותם, אבל מנהל תקין צריך להיות, כולם חייבים להתיצב לשרות!
ולהתחיל לבקש דחיות ופטורים, בגלל בעיות נפשיות, פציפיסטים, איסטניסטים, מוסיקאים וסתם אומנים, לומדי תורה באמת, ולא במסגרת כוללת, כלל הפטורים.
היום כל מי שיש לו מעיל שחור פוטר את עצמו מהשרות. זה לא הוגן לא יפה  לא מוסרי ובעיקר מקומם את חלקי הציבור האחרים. וגורם לשנאת אחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 15:28 לינק ישיר 

מם80 כתב:
ירוחם,
הרמב"ם (הלכות תענית ה, ג) כתב על בר-כוזבא: ודימו כל ישראל וגדולי החכמים שהוא מלך המשיח. אינני יודע על מה הסתמך הרמב"ם, שהרי בירושלמי (תענית ד, ה) נאמר: אמר רבי יוחנן בן תורתא לרבי עקיבה: עקיבה, יעלו עשבים בלחייך ועדיין בן דוד לא יבוא. אם התלמוד הירושלמי מצא לנכון לומר זאת, יש לדברים חשיבות רבה.
מכל מקום, לפי רבי יצחק אייזיק הלוי, כל החכמים סברו שבר-כוזבא משיח אחרי שניצח את הרומאים ומלך בירושלים, אולם בתקופת המצור על ביתר חזרו בהם מדעתם. לענ"ד היו חכמים שתמכו במרד בר-כוכבא והיו שהתנגדו לו, אלא שבד"כ בעתות של מלחמות לאומיות נוטים שלא להחשיב את דעת המתנגדים למלחמה, וזה מסביר את דברי הרמב"ם. ד"א אולי רבי יוחנן בן תורתא היה חכם קדום, כרבי דוסא בן הרכינס, מה שמלמד שכדאי להקשיב לדעת זקנים.

תוקן על ידי מם80 ב- 24/02/2014 14:13:58

רמב"ם הלכות מלכים פרק יא

שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך, והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעונות, כיון שנהרג נודע להם שאינו,

תלמוד ירושלמי מסכת תענית פרק ד דף סח טור ד /ה"ה

והיה שם בן כוזבה והיה לו מאתים אלף מטיפי אצבע שלחו חכמים ואמרו לו עד אימתי אתה עושה את ישר' בעלי מומין אמר להן וכי היאך איפשר לבודקן אמרו לו כל מי שאינו רוכב על סוסו ועוקר ארז מן לבנון לא יהיה נכתב באיסרטיא שלך והיו לו מאתים אלף כך ומאתי' אלף כך וכד
אתה מתאר לך שרבי עקיבא לא היה יוצא על תלמידיו? אם היו שם הרבה מהם?

לאחר מותם של 24 אלף התלמידים,  היו לו רק מעט תלמידים מזוהים

יבמות דף סב :

וכולן מתו בפרק אחד מפני שלא נהגו כבוד זה לזה, והיה העולם שמם, עד שבא ר"ע אצל רבותינו שבדרום, ושנאה להם ר"מ ור' יהודה ור' יוסי ורבי שמעון ורבי אלעזר בן שמוע, והם הם העמידו תורה אותה שעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 15:41 לינק ישיר 

ירוחם,

כשחברה משתעבדת בין אם לרצונות של מנהיגים צבאיים ובין אם לרצונות של בעלי הון, אזי היא מתבהמת ומיטמטמת.

לדאבוננו רמת החוגים של תחומי הרוח באוניברסיטאות בישראל בעשרים-שלושים שנים האחרונות תת-רמה ביחס לאותם חוגים באוניברסיטאות של רוב המדינות המפותחות. לפני כארבעים שנה אמר פרופסור ישעיהו ליבוביץ' שהתרבות במדינת ישראל היא חיקוי נלעג של התרבות האמריקאית, ועל-כן רוב הישראלים המוכשרים יעזבו את ישראל ויעברו למדינות המערב. לדאבוננו, בתחומי הרוח, כמו גם בתחומי אחרים, דבריו התקיימו ממש כפי שחזה אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 15:58 לינק ישיר 

מ.
אותו זקן אשמאי אמר הרבה דברי הבל ורשעות, הוא ניבא כי חנןן פורת יתנצר בשעת משבר, הוא ניבא כי אנשי גוש אמונים יצאו למלחמת אחים, ועוד הרבה מההבלים כולל מה שציטטת.
וכבר קוהלת אמר אל תאמר כי הימים שהיו טובים מימים האלא, כי לא בחכמה שאלת זאת.
מדינת ישראל היא מדינה מערבית מתקדמת בכל תחום, רוחנית- אתה פשוט לא יודע מה צבע הדשא אצל השכנים.  וגם בתחומים האחרים,, זה נכון שאנחנו לא במקום הראשון מבין 160 המדינות לערך בעולם. אבל אנחנו במקום טוב בהתחלה. הרף הבעיות שיש לנו ויש לנו ב"ה בלי עין הרע, ולמרות זאת אנחנו חיים טוב גם מבחינה רוחנית.
העוזבים את הארץ עוזבים כי הם מחפשים חיים חומר ומותרות טובים יותר, שיבושם להם.
התרבות האמריקאית? אני מסכים איתך שהיא שלילית מאד. אבל תחשוב על האלטרנטיבה
ותגיד כל יום ולא רק בשבת -ברוך ה' יום יום.

אני מנסה להבין מה זה שייך לנושא  של הנשיאה בנטל לכולם שהוא נושא האשכול,
והבנתי פתאום כי למרות שחלק גדול מהעם בורח מהנטל, ולכן הוא הופך לנטל, למרות כל זאת המדינה משגשגת, והש"ח הוא אחד המטבעות החזקות בעולם, וזו באמת בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 16:11 לינק ישיר 

ירוחם וארתח,

פירשתם את עניין תלמידי ר"ע כדעת רבי יצחק אייזיק הלוי.

אלא שבאגרת רב שרירא גאון יש גרסה אחרת מזו המופיעה בגמרא שלנו, ולדעת הרב אהרן הימן מדויקת יותר. בגרסתו לגמרא לא נאמר שהיה העולם הולך ושומם עד שבא רבי עקיבא אצל רבותינו בדרום ושנאה להם, אלא שהיה העולם הולך ושומם עד שבאו אצל רבותינו בדרום ושנאוה להם. כלומר, היו לרבי עקיבא תלמידים ראשונים ותלמידים שניים עוד לפני מרד בר כוכבא, ואחרי שמתו התלמידים הראשונים בשעת השמד, לא היה ממי ללמוד תורה עד שבאו לתלמידיו של רבי עקיבא בדרום והם לימדו תורה את ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 16:24 לינק ישיר 

מ
איני מכיר את הרב הימן, אבל על מה שהבאת מדבריו אני יכול לקרא את פסוק ב' מקהלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 16:29 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4016839,00.html

אמנם כמעט בכל העולם יש תהליכים של העדפה הגשמיות על רוחניות, אולם ישראל צריכה להיות אור לגויים, ולא להימשך אחרי מגמות רדודות של האנושות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 16:32 לינק ישיר 

מם80 כתב:
שותף,

הצבא צריך להתבסס רק על אלה שחפצים להתנדב ולשרת בו, ומשכורות החיילים צריכות להיות בהתאם.
אמת לאמיתה. הצבא צריך להתרכז במטרתו העיקרית, מלחמה על הבאים עלינו, ולא לשמש ככור היתוך פוליטי מאולץ לחברה שסועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 16:49 לינק ישיר 

באגרת רב שרירא נאמר שאחר חורבן ביתר היה ׳שמדא׳ על תלמידי ר״ע. גם בגמרא (גיטין נח) נאמר ׳400 בתי כנסיות היו בכרך ביתר וכאו״א היו בו 400 מלמדי תינוקות וכאו״א היו לפניו 400 תינוקות ...וכשגבר אויב כרכום בספריהם והעלום באש׳ אולי גם אותם תינוקות היו חיילים (קנטוניסטים) . ואולי גם הבחורים מישיבת חברון שנהרגו בפרעות תרפ״ט היו חיילים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על גיוס החרדים לצה"ל - מענייני דיומא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.