|
|
| נשלח ב-24/2/2014 16:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אני מנסה להבין מה זה שייך לנושא של הנשיאה בנטל לכולם שהוא נושא האשכול, |
|
בזמן שהחרדי והחרדית עמלים כל חייהם להוליד עשר\שש עשרה ילדים ולגדל אותם וכל המשתמע מכך. אתם מתפנקים להוליד ילד אחד מפונק שעוד רץ להתבולל עם נורווגיות. אז כמה כספי מיסים עלה לנו הילד המפונק הזה ? לפחות ילדי החרדים יישארו נאמנים לאומה היהודית. אז בבקשה אל תטיף לנו מוסר עם דמגוגיות זולות. בכל אופן החרדים לא חייבים לאף אחד כלום כי פשוט לא מכירים בכם ובסמכותכם. מתי תפנימו את הפשטות הדברים ?
זה היית תשובה לדמגוגיה הזולה מהרחוב שאמצת לעצמך ועוד בפורום "עצור כאן חושבים"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 17:25 |
|
| |
[quote]מה ההבדל בין לימוד בישיבת הסדר ללימוד באוניברסיטה ? ייפתחו השערים לכל בני השמונה עשרה העשוקים שיבחרו את עתידם.
מואדיב, נגמרו ימי הפלמ"ח. אנשים רוצים להתקדם בטכנולוגיה ולא לגדל עגבניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 18:19 |
|
| |
אריאל באגרת רש"ג לא מוזכר כלל חורבן ביתר בנוגע למותם בגמרא נאמר שמתו באסכרה בין פסח לעצרת בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 19:37 |
|
| |
מקס בבית כנסת השתולל והתפרע ילד טיפש, עשה מעשה שטות, כולם עמדו וצחקו מהשתוללויות שלו, רק אדם אחד עמד בצד קודר ועצוב, שאל אותו חברו למה אתה לא צוחק איתנו? השיב- אם הילד הזה לא היה מהמשפחה שלי- גם אני הייתי צוחק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 21:57 |
|
| |
למי שזה לא היה ברור וחלם חלומות בהקיץ אז הנה לכם.

|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 10:54 |
|
| |
במדבר פרק טז (א) וַיִּקַּח קֹרַח בֶּן יִצְהָר בֶּן קְהָת בֶּן לֵוִי וְדָתָן וַאֲבִירָם בְּנֵי אֱלִיאָב וְאוֹן בֶּן פֶּלֶת בְּנֵי רְאוּבֵן: (ב) וַיָּקֻמוּ לִפְנֵי מֹשֶׁה וַאֲנָשִׁים מִבְּנֵי יִשְׂרָאֵל חֲמִשִּׁים וּמָאתָיִם נְשִׂיאֵי עֵדָה קְרִאֵי מוֹעֵד אַנְשֵׁי שֵׁם:
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 21:35 |
|
| |
http://www.kikarhashabat.co.il/שוויון-בנטל-או-שוויון-ביצר.html

מטרת השוויון: השחתת נפש החרדים גיוס חובה איננו רק כפייה על החרדים לשאת בנטל המלחמות, אלא זו כפייה עליהם לפעול, כאילו הם ניחנים באינסטינקטים לוחמניים הנערצים למשל על אגרופנים דוגמת לפיד (טור) אורי וייס כ"ו באדר א' תשעד 14:09 26.02.14 זה נדיר שלאדם יהיה אינסטינקט לשלם מס למדינה. כמה אנשים מוסיפים מרצונם החופשי על המס שהם משלמים למדינה? לעומת זאת, יש בני אדם שיש להם אינסטינקט להילחם. הרבה אנשים במהלך ההיסטוריה התנדבו להילחם, או נאבקו על כך שיינתן להם למלא תפקיד צבאי הרפתקני יותר. האינסטינקט הזה בוטא בידי משה דיין כך: "איני מכיר משהו יותר מלהיב מאשר מלחמה". לבני אדם יש אינסטינקטים ואימפולסים שונים: הם באים מלידה, והם משונים בידי התרבות והתבונה. המוסדות הפוליטיים, הקהילתיים, החינוכיים והדתיים משפיעים גם הם על טיפוח האינסטינקטים שבאדם. כאן נבדלת היהדות מן הלאומיות. היהדות נאבקת באינסטינקט המלחמה. היא מגנה אותה באמצעות שיוכה לסוס. כך נאמר במסכת פסחים: "ששה דברים נאמרים בסוס: אוהב את הזנות, ואוהב את המלחמה, ורוחו גסה, ומואס את השינה, ואוכל הרבה ומוציא קמעה, ויש אומרים אף מבקש להרוג בעליו במלחמה". משל הסוס כאילו לא נעלם ממשה דיין, סמל לעומד בעבר השני של היהדות. וכך הוא אמר על חיילים: "מוטב לבלום סוסים דוהרים מלדרבן שוורים נרפים". אלא שבעוד ביהדות, שנאת המלחמה מותירה את האדם מן הבהמה, אצל משה דיין היא רק מותירה את בהמת הסוס מבהמת השור. גיוס חובה איננו רק כפייה על החרדים לשאת בנטל המלחמות על שלטון ציוני בכל תושבי הארץ, אלא זוהי גם כפייה עליהם לפעול, כאילו הם ניחנים באותם אינסטינקטים לוחמניים הנערצים למשל על אגרופנים, דוגמת יאיר לפיד. מה שבעינו של משה דיין הוא מתן הזדמנות לרכוש לעצמו תהילת עולם של מכה ברבבות, בעיני בני אדם תרבותיים הוא כפייה להשחית את נפשם. כיצד, איפוא, ניתן לראות הטלת גיוס חובה של שלוש שנים על כל אזרח כמעשה שוויון, בה בעת שמבחינת האחד הוא הזדמנות למימוש יצריו, דחפיו ותשוקותיו, בעוד בעבור האחר הוא הפלתו לציפורני שמד? אם אתה במצב כלכלי דומה לחברך, השקל שייקחו לך, יכאב לך באופן קרוב לשיכאב לו, אך לא כן נטילת החירות מהשתתפות במלחמה: עבור האחד היא כואבת הרבה יותר מן השני. לכן, כאשר נהוג צבא שכירים, יהודי חרדי, יהא עני שבעניים, אינו מתגייס אליו. זוהי העדפה נגלית, עד כמה גיוס חובה הוא נטל שליהודי חרדי הרבה יותר קשה לשאת, מאשר למי שנפעם מהחיים על החרב. שוויון לא יבוא על ידי גיוס חובה כללי, אלא על ידי ביטול כללי של גיוס החובה.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/02/2014 21:36:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 21:44 |
|
| |
אכן, מצאת לך תנא דמסייע. לא לחינם הלך זרזיר אצל העורב, רמת טיעון של ילד בגנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2014 14:20 |
|
| |
[אני מתנצלת מראש שלא קראתי את כל האשכול וייתכן שהדברים כבר נאמרו.
טענת מקסמן יכולה הייתה להיות רצינית יותר לו היה לה ביסוס כלשהו במציאות. הטענה העקרונית שעדה או קבוצה מסוימת היא בעלת אידיאולוגיה אנטי-מלחמתית או פציפיסטית, בהחלט ראויה בעיניי להתייחסות של כבוד, ועל המדינה להכיר בכך ולאפשר לקבוצה זו להימנע משירות בצבא (כל עוד הגיוס לצבא הוא חובה), ולשרת את המדינה באופן אחר (שיוכר כ"מקביל" מבחינת מתן זכויות עתידיות וכו'). הוזכרו כאן האמיש בארה"ב. ובכן, בפשטנות מסוימת ניתן לומר שהאמיש הם פציפיסטים, והם נמנעים מאלימות בחייהם, ולכן מובן סירובם - על רקע זה (יש שם גם סיבות אחרות כמדומני) - לשרת בכוחות הביטחון ובצבא. אלא שהחרדים אינם פציפיסטיים. למשל, בהפגנות האחרונות ניתן היה לראות חרדים נאבקים באלימות לא מעטה (גם לשיטת המצדיקים את המטרה...). האם כל זה כנגד ההכרח להשתמש באלימות? נו, באמת. דומני שגם סקירה של העמדות הפוליטיות בחברה החרדית תראה שרובה המכריע נוטה לצד הפחות פציפיסטי של המפה הפוליטית. רפרוף קל באתרי האינטרנט החרדיים (בהם זועקים כנגד מי שמחייב אותם לנהוג באלימות, כביכול) יגלה גם הוא את "קול ההמון" שתומך ב"מוות לערבים" (רק כדוגמא) - ככל הנראה, מוות מטאפורי בלבד, שאינו כולל פגיעה בנפש, לפחות לא כזו שאני (הצועק) אמור לבצע בעצמי...
(גילוי נאות - איני חושבת שצבא זה אידיאל, איני חושבת שצה"ל הוא אידיאלי, איני בטוחה כלל ש"מדינה" או "צבא" הם מושגים "יהודיים" במהותם, והניתוח שלי של גישת "ה"יהדות לדורתיה לנושאים אלה לא רחוק משל מקסמן. ההשגה העיקרית שלי על דבריו היא, שיש מציאות - הן פוליטית של מדינת ישראל בעולם וכו', הן "פסיכולוגית" של החרדים בישראל והאופן בו הם נוהגים - וניתוח המציאות באמצעות התעלמות ממנה אינו יכול להוביל לתוצאות חכמות.)]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2014 14:58 |
|
| |
"הטענה העקרונית שעדה או קבוצה מסוימת היא בעלת אידיאולוגיה אנטי-מלחמתית או פציפיסטית, בהחלט ראויה בעיניי להתייחסות של כבוד, ועל המדינה להכיר בכך ולאפשר לקבוצה זו להימנע משירות בצבא (כל עוד הגיוס לצבא הוא חובה), ולשרת את המדינה באופן אחר (שיוכר כ"מקביל" מבחינת מתן זכויות עתידיות וכו')."
התייחסות של כבוד? אם המדינה תאפשר זאת אז כל משתמט מצוי יצהיר על האידאולוגיה הפצפיסטית שלו וכך יעלם מחסום הבושה האחרון אצל המשתמטים וכולם יורידו בפני המשתמטים את הכובע ויגידו כל הכבוד.
הרעיון המטופש הזה יביא לשיא את מספר המשתמטים החילוניים ויחד עם אחוז החרדים המשתמטים שילך ויגדל יגדלו גם האחוזים של הסיכוי שסופה של המדינה קרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2014 15:58 |
|
| |
כאילו שסופה של המדינה תלוי במספר המשתמטים...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2014 23:10 |
|
| |
[אפרים,
כבר היום מי שמצהיר על עצמו כפציפיסט (ומצליח להוכיח זאת, איכשהו) מקבל פטור משירות צבאי, ומופנה לשירות אזרחי. אמנם אני כרגע בארצות הים, אבל אני מאמינה שאם סופה של מדינת ישראל היה מגיע הייתי שומעת על זה... בעיקרון, אני בעד לכבד אמונות, דעות וזהות של כל יחיד וקבוצה (כל עוד אין בהם כדי לפגוע באדם אחר, וברור שיש לא מעט תחומים אפורים...).
כאמור, החרדים אינם פציפיסטיים, אין להם שום בעיה להשתמש באלימות או לחילופין ליהנות מפירותיה (ולתמוך בכך שתתבצע...). לכן זה פשוט לא רלוונטי.
אגב, השטויות שנכתבו במאמר למעלה (מאת אורי וייס) הן לא רק פוגעניות ומעליבות כלפי כל אזרחי מדינת ישראל ששירתו ומשרתים בצה"ל, והם עדיני נפש, טובי לב וחסרי כל שמץ של "אינסטינקט לוחמני", וכל מה שהניע אותם להתגייס הוא תחושת החובה והמחוייבות לקהילתם ולמדינתם; הן גם פוגעניות ומעליבות כלפי כל מי שהוא בעל שכל ישר.]
(נכתב בחול בחו"ל).
תוקן על ידי אמשלום ב- 28/02/2014 23:10:44
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2014 19:16 |
|
| |
אמשלום:
שבוע טוב.
מדובר על החשיבה של ההנהגה החרדית זה אלפי שנים לפחות מאז מרד ר' עקיבא. והאמת היא שהפרושים בבית שני כבר היו באותו חשיבה.
לדעתי להביא ראיה מיחידים בהפגנות זאת לא הוגן כי אפי' ההנהגה הקיצונית ביותר גם נגד אלימות. אפי' שמדובר כאן על אלימות סבירה כמו שהשלטון משתמש בה (לא ראיתי קיצונים באים להפגנות עם מקלות וזרקוני מים וכדומה. לא ראיתי חרדים לומדים דרך לחימה כמו שהשוטרים לומדים) נגד המפגינים. בכל אופן מדובר על ספונטניות ובכל זאת בגדר הסביר, ראי את ההפגנות בסוריה למשל ועוד ששם גם המפגינים נלחמים ממש עם נשק חם. בכל אופן את בעצמך ואף בר דעת לא חושב לרגע שהחרדיות אפי' הקיצונית ביותר יאמצו לחימה עם נשק לא בהפגנות ולא נגד האויב, לא תהיה ולא היה חרדים בטירור נגד ערבים.
אני שוב אומר לך שכדאי לך פעם לבקר ולבדוק בעצמך את הקהילות החרדיות, לא מתאים לך לדבר על נושא מהתקשורת.
הבאתי את המאמר של וייס, כי באמת אני התפלאתי לראות שסוף סוף יש בחור משכיל שלא רק שמבין את נפש החרדי רק גם מעיז לכתוב את זה. וזה יפה מצדו. אני לא חושב שהוא בעצמו חושב שאין נפשות עדינות בכל חברה וחברה זה הרי שטות לחשוב כך. הוא חושב שסוג החינוך וסוג ההנהגה וסוג החשיבה של החרדי הם בדרך הזו וזה נכון באמת כפי שטענתי בתחילת האשכול הרי למה לא עלו לארץ כל האלפי השנים האלה ? התשובה היא שאין זו דרכינו מאז ומתמיד !!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2014 19:41 |
|
| |
כעת ראיתי שהפוסקים מתלבטים האם ניתן לברך בעצרת "ברוך חכם הרזים".ותהיתי היאך נעלמה מכל הני רבוותא גמרא מפורשת (ברכות נח ע"א): תנו רבנן: הרואה אוכלוסי ישראל אומר: ברוך חכם הרזים. שאין דעתם דומה זה לזה, ואין פרצופיהן דומים זה לזה.
ומכיון שכל חסרי הדעת שיהיו שם דעתם ופרצופיהם מהווים שכפול אחד של השני, אין לברך עליהם גם אם יהיו שם מיליון. ופשוט. אמנם יש לחקור האם היעדר דעת הוא מצב של דעות שוות או שונות. וכבר אמר מהר"ל טולסטוי: כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו. אך המשפחות האומללות - אומללות הן כל אחת על פי דרכה (אנה קרנינה, שם שם).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2014 19:56 |
|
| |
רבי זעירא יצא לו לשוק לקנות דבר-מה.
אמר לו לזה שהוא שוקל: תשקול יפה.
אמר לו: האין אתה הולך מכאן, בבלי, שאבותיו החריבו את בית המקדש?
באותה שעה אמר ר' זעירא: אין אבותי כאבותיו של זה?
נכנס לבית הוועד, ושמע קולו של רבי שילא יושב ודורש: אם חומה היא, אילו עלו ישראל חומה מן הגולה לא חרב בית המקדש פעם שניה.
אמר: יפה לימדני עם הארץ. (שיר השירים רבה).
לשמחתנו, הרמב"ן, רבי שמשון משאנץ, רבי יהונתן מלוניל, רבי יחיאל מפריז, רבי עובדיה מברטנורא, הרלב"ח, רדב"ז, רש"ס, רבי מנחם מלונזאנו, רבי בצלאל אשכנזי, רבי שלמה עדני, רבי משה בן חביב, השל"ה, רבי חזקיה דה סילוה, מהרטי"א, רבי יהודה החסיד, הרב יוסף רפאל חזן, ועוד רבנים רבים, שעלו לא"י כדי לחונן את עפר ארץ הקודש ולקיים מצוות יישוב ארץ ישראל, לא היו בבלאים טפשאים.
|
|
|
|
|