בית פורומים עצור כאן חושבים

ובחנוני נא בזאת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2014 13:16 לינק ישיר 

וכמובן למי שקריטי לדעת כמה אחוזי אנטישמיות מומלץ ספרו של של ירמיהו יובל על הגל ניטשה והיהודים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 13:56 לינק ישיר 

זוטא זוטא המשעשע מה יש פה להבין?האם דבריך היו עמוקים מני ים ?הרי עוד לא הבאת אפילו ציטוט אחד מדברי ניטשה .כרגיל,פורח באוויר כמו כל דבריך.

הרי אי אפשר לשבח משפחתיות אם קיימת אי מוסריות .ניטשה חש בוז לתאוות הכסף הלא מוסרית של היהודים וכאשר קיימת אי מוסריות אז המשפחתיות באמת לא מעניינת. גם היום חצי מהעם שונא את החרדים ולא חש הערכה למשפחתיות הכביכול נפלאה שלהם(עם הלכלוך המצטבר והולך שמטואטא מתחת לשטיח).תקרא עיתונים.הם עשויים מנייר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:02 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
גם היום חצי מהעם שונא את החרדים ולא חש הערכה למשפחתיות הכביכול נפלאה שלהם(עם הלכלוך המצטבר והולך שמטואטא מתחת לשטיח).תקרא עיתונים.הם עשויים מנייר.
למה רק חצי עם ? זה עם שלם, הערב רב, ששונא את העם המארח שלו מאז ומעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2014 14:48 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
זוטא זוטא המשעשע מה יש פה להבין?האם דבריך היו עמוקים מני ים ?הרי עוד לא הבאת אפילו ציטוט אחד מדברי ניטשה .כרגיל,פורח באוויר כמו כל דבריך.

הרי אי אפשר לשבח משפחתיות אם קיימת אי מוסריות .ניטשה חש בוז לתאוות הכסף הלא מוסרית של היהודים וכאשר קיימת אי מוסריות אז המשפחתיות באמת לא מעניינת. גם היום חצי מהעם שונא את החרדים ולא חש הערכה למשפחתיות הכביכול נפלאה שלהם(עם הלכלוך המצטבר והולך שמטואטא מתחת לשטיח).תקרא עיתונים.הם עשויים מנייר.

זה מה שמשעשע, שלמרות שלא כתבתי שום דבר עמוק, לא הבנת. וחשבת שאני טוען שניטשה אהב יהודים. ועל זה שאלתי גם אני: מה יש כאן להבין?
אם את רוצה את לשונו הזהב של ניטשה, טרחותי עבורך והעתקתי:

"בדרך בה היהודים מכבדים את אבותיהם ואת ילדיהם, בבינה הטמונה בחיי ונימוסי הנישואין שלהם מצטיינים הם על כל בני אירופה". (ניטשה, דמדומי שחר, סעיף 205).

בטוח שלא תביני הגם שאין מה להבין. בהצלחה עם הא' ב'. סליחה שלא ניקדתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2014 07:45 לינק ישיר 

אולי קצת סדר?

פותח האשכול העלה טיעון לטובת הדת היהודית: ההצלחה של שומרי תורה ומצוות בזמננו כפי שהיא מדווחת בעיתון.

עד כמה שאני מבין, ניתן להעלות מספר שאלות על הדברים:

א. מהי "הדת היהודית"? אנו משתמשים במונח באופן אינטואיטיבי. אבל ניתן להבדיל בין השולחן ערוך שלפיו אמורים לחיות, לבין מערכת חינוכית, לבין מערכת סוציולוגית של קהילות. אלו שלושה דברים, אם כי הם בדרך כלל באים יחד.

ב. מהי "הצלחה"? בטחון מאיומים, הצלחה כלכלית, משפחתית, חינוכית, אושר אישי?

דומה שהעלאת השאלה ב' הביאה לכך שבמקום לדון על הצלחה כלכלית התחילו לעסוק בהצלחה חינוכית. אני סבור שזו אבחנה נכונה. התורה אמורה לחנך את האדם כך שיהיה חכם יותר, טוב יותר.

אמנם יש לשאול מה הם הקריטריונים להתנהגות ראויה לשבח, ואם העם היהודי בדורות שונים אכן הצליח להגיע לרמה הזו.

איך ניתן לברר את השאלה הזו?

דומה שאם נבחר להתמקד בקהילות מסויימות ובתקופות מסויימות אפשר יהיה לקבל התרשמות מן החיים של היהודים, ואז תעלה השאלה אם להשוות בין היהודים לבין החיים בסביבתם, או בין מה שהיה לבין מה שאנו היינו מקוים שיהיה.

אני מציג רשימה קטנה של הישגים אפשריים מול חולשות.

א. עם ישראל היה הראשון עד כמה שידוע לי שקבע מערכת חינוכית לכל הילדים (ממין זכר). החינוך הזה היה פתוח לכל, ללא שאלה של ייחוס או מעמד כלכלי. זוהי תקנת יהושע בן גמלא. איני יודע באיזו מידה שמרו או רצו לשמור עליה, אבל זו התיאוריה.

ב. ההלכה קובעת צורות התנהגות מחייבות וראויות בין בעל לאשתו ובין הורים לילדיהם. יש איסור בדרך כלל על אלימות, ויש התחשבות בצרכים של החלש (האשה בתקופות קדומות).

עם זאת, אם מעיינים בשו"תים, שהם מקור היסטורי מעניין, איזו תמונה מתקבלת? מצד שני, מה שמגיע אל השו"ת הוא המקרה החריג.

אם אנו מוצאים לדוגמא שיש היתר "להשתולל" או אפילו "להזיק" בפורים בלי לשלם, מה זה אומר לגבי שאר השנה?

חוות דעתו של ניטשה על היהודים היא נושא מעניין, וכמדומה שיש ספר בנושא. אבל לא הוברר כאן מפני מה דברי נישטה על היהודים או על היהדות הם ראיה לנושא האשכול: רמת האושר האישי, ההצלחה הכלכלית והחינוך היהודיים.

איזו יהדות הכיר ניטשה? מה היו הכישורים שלו להערכת היהדות? כמדומה שהכל יודו שהוא היה אדם גאוני עם תובנות מבריקות, ובה במידה היה אדם חולה מבחינות אחרות. לפיכך, גם אם זכינו, העם היהודי, לשבחים מפיו, איני יודע אם זה מוסיף לנו (אם כי נעים לקבל מחמאות). בה במידה, אם מתח עלינו ביקורת, כמדומה שצריך לבדוק אם הביקורת נכונה, אם יש כזו, ולא להתפעל מכך שניטשה המפורסם אמר אותה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2014 10:46 לינק ישיר 

ניטצ'ה היה גאון- הוא אמר הרבה דברים והתקיף ושבח הרבה נושאים, כאיש רוח המחפש את האמת.
כל אידיאה יכלה למצא בין כתביו סימוכין, הוא העריץ את האדם המושלם (העליון), ובז לאלו שלא הגיעו לדרגת אדם כפי שהוא הבין אותו.
בערוב ימיו חלה במחלת מין קשה-עגבת. שפגע במערכת העצבים שלו.
כפי שכתבתי כבר ר' לילבלה וויספיש היה מעריץ גדול שלו, את ספריו תרגם  דר' שראל אלדד- שייב, אין להניח כי איש לאומני כמוהו היה כותב את הדוקטורט שלו על ניצ'ה, אם היה משוכנע כי ניצה היה אנטישמי.
אני ממליץ בחום לקרא את ספרו- כה אמר זאראתוסתרא- בתרגומו של ישראל אלדד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ובחנוני נא בזאת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.