בית פורומים עצור כאן חושבים

למה היהדות נכונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2014 12:08 לינק ישיר 

עודד, אתה מכיר סיפור היסטורי דומה? ספר לי בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 08:04 לינק ישיר 

כל הדיון למה היהדות נכונה הוא דיון נוגד את היהדות.
היהדות לא בנויה על הוכחות , היהדות בנויה על אמונה , אם נתבונן בעיקרים שכתב הרמב"ם , הרמב"ם לא מביא שום רעיון שכלי ליהדות , אלא רק אמונה , המיוחד בעם היהודי שיש לו נשמה שהיא חלק אלוקה ממעל , כמו שאומרים כל בוקר אלוקי נשמה שנתת בי וכו' , לכן יהודי לא צריך הוכחות , יהודי שמחובר לנשמה שלו מרגיש שהיהדות אמת ולא מחפש הוכחות , יהודי שמחפש הוכחות שיבדוק האם יש לו נשמה יהודית , או שיבדוק את עצמו מה עליו לעשות כדי להרגיש את הנשמה , יהודי שמרגיש את הנשמה אין לו ספיקות ,ולא דרושים לו הוכחות .
ההוכחות של הכוזרי לא נאמרו ליהודים אלא למלך כוזרי , שלא היה לו נשמה יהודית , ולכן יהודי לא צריך את הוכחות הכוזרי ולא הוכחות אחרים , לא יתכן להוכיח אלוקים על פח השכל , כי אלוקים לא נתפס בשכל , לא יתכן להוכיח תורה מן השמים , כי הדבר לא נפתס בשכל , אפשר לדקלם הוכחות אבל ההוכות הם פילוסופיות בלבד ואין בהם כלום לחבר בין התורה לבורא עולם , היות ובורא עולם לא נתפס בשכל אלא באמונה.
אין גם שום סיבה להוכיח שתורה מן השמים , כי לא מצינו שום מצוה של בנית ראיות לתורה מסיני , כשמשה אמר לבני ישראל במשנה תורה אתה הראת לדעת כי האלוקים בשמים ממעל וגו'   עם ישראל לא נצטווה להעביר את ההוכחה הזאת , ולכן כל מי שמנסה להוכיח את היהדות , זה רק אפשרי להוכיח לגוי , אבל יהודי שמקיים את התורה בגלל ההוכחות הוא לא מקיים את הצו היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 08:44 לינק ישיר 

נמדשיר
עיין היטב ברמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 08:52 לינק ישיר 

ביד החזקה לא מצאתי שהרמב"ם אומר שיש לחפש הוכחות , הרמב"ם אומר שיש מצוה לידע , אבל לא להוכיח , הידיעה באה על לימוד מעשה מרכבה ומעשה בראשית כלשון הרמב"ם או כמו שאומר הרמב"ם שמשה קיבל את הידיעה מבורא עולם , אבל לא מצאתי שיש לבקש הוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 09:24 לינק ישיר 

ראה מו"נ ח"א פ"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 09:31 לינק ישיר 

בעל בעמיו
תודה רבה  , מחזק את מה שכתבתי.
 מו"נ זה לא ספר הלכתי ולכן על פי התורה אין מצות הוכחה , אם הנבוכים מחפשים הוכחה שיחפשו , אבל אין לזה קשר ללמה היהדות נכונה , היהדות לא בנויה על ההוכחות במו"נ , אלא על היד החזקה שבנוי על אמונה , יוד החזקה זה ספר שהתקבל בכלל ישראל ולא מו"נ שחלקו עליו הרבה מגדולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 09:55 לינק ישיר 

נמדשיר
אם אתה רוצה להאשים את הרמב"ם בפיצול אישיות, שיערב לך.
אם אתה טוען שהיד החזקה בנוי על אמונה, אני חושש שאתה לא צודק.
אבל אני מסכים אתך שעם ישראל חילק בין חיבורי הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 09:59 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
נמדשיר
אם אתה רוצה להאשים את הרמב"ם בפיצול אישיות, שיערב לך.
אני לא מאשים את הרמב"ם בפיצול אישיות , כי לא ידועה לי הסיבה לכתיבת ספרו מו"נ.

אם אתה טוען שהיד החזקה בנוי על אמונה, אני חושש שאתה לא צודק.
אתה רק חושש מצבי טוב
אבל אני מסכים אתך שעם ישראל חילק בין חיבורי הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 10:02 לינק ישיר 

נמדשיר

כל הדיון למה היהדות נכונה הוא דיון נוגד את היהדות.
היהדות לא בנויה על הוכחות , היהדות בנויה על אמונה , אם נתבונן בעיקרים שכתב הרמב"ם , הרמב"ם לא מביא שום רעיון שכלי ליהדות , אלא רק אמונה , המיוחד בעם היהודי שיש לו נשמה שהיא חלק אלוקה ממעל , כמו שאומרים כל בוקר אלוקי נשמה שנתת בי וכו' , לכן יהודי לא צריך הוכחות , יהודי שמחובר לנשמה שלו מרגיש שהיהדות אמת ולא מחפש הוכחות , יהודי שמחפש הוכחות שיבדוק האם יש לו נשמה יהודית , או שיבדוק את עצמו מה עליו לעשות כדי להרגיש את הנשמה , יהודי שמרגיש את הנשמה אין לו ספיקות ,ולא דרושים לו הוכחות .

מספר שאלות ברשותך:

האם אתה מוכן לקחת תרופה שלא הוכח שאיננה מסוכנת ?

איך אתה יודע שהיהדות איננה מסוכנת או מזיקה ?

אם הייתה לך הוכחה לנכונות היהדות, היית שמח לחלוק אותה עם אחרים ?

מה זה נשמה יהודית ? איך מרגישים "נשמה" ?

מה זה "נוגד את היהדות" , מי קובע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 10:03 לינק ישיר 

בעל
פיצול האישיות היא הבחנה קלינית. אבל גם ביד החזקה הרמב"ם חולק על עצמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 10:07 לינק ישיר 

שלישי
לא רק שיהודי יודע מהי נשמתו, הוא יודע גם מהי נשמתו של חברו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 10:10 לינק ישיר 

בעל בעמיו

הרמב"ם בפירוש המשניות לסנהדרין פרק עשירי , היסוד השמיני כותב במפורש שקבלת התורה מפי הגבורה זה אמונה. שזה בעצם העיקר השמיני של הרמב"ם.
שלישישי
בדיוק לשאלות שאתה מביא כתבתי את ענין האמונה , אין שום הוכחה שתענה על שאלותיך .
ולכן אין לי תשובה לשאלותיך , כי אין לי הוכחות אני מאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 11:02 לינק ישיר 

נמדשיר

טוב לדעת שיש אנשים ישרים שאומרים שאין להם תשובות ושדי לך באמונה.

אבל הקביעות "הדיון נוגד את היהדות" או "יהודי שמחפש הוכחות שיבדוק האם יש לו נשמה יהודית" אינן במקומן. 

כל חקירה ושאלה יש לה מקום. כאשר אתה רואה עובד אלילים האם אתה לא שואל, "מדוע עובד האלילים לא חוקר ושואל לגבי אמונתו" ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 11:51 לינק ישיר 

שלישי
יהדות זה אמונה , כך זה על פי תפיסתי , כך שאין תשובות לשאלות שלך אם אינך מאמין ביהדות , אני לא הכתובת בשבילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2014 13:26 לינק ישיר 

נמדשיר, מהי אמונה בעיניך. האם ידיעה מסוימת על המציאות? אם כן, אם אין לך הוכחות אינך מאמין. לכל היותר אתה מתנהג כאלו אתה מאמין. ועיין רמב״ם פ״ח מהלכות יסודי התורה ה״א . נ.ב. הזדעזעתי עמוקות מקביעתך ואני מעוניין לבדוק את יהדותה של נשמתי. איך בודקים? ואם יש לי נשמה גויה, האם אני יכול לגייר אותה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה היהדות נכונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.