| נשלח ב-25/2/2014 00:48 |
|
| |
סיפורי אמונה והשגחה..
לאחר פניות חוזרות ונשנות של חברי הפורום בבקשה לפתוח אשכול עם סיפורים מחזקים ומרגשים אז החלטתי להרים את הכפפה ו לפתוח אשכול שיאגד בקרבו סיפורים, ומשלים על אמונה והשגחה.. כמובן שלכל מי שיש סיפור שכזה מוזמן לעלות אותו לאשכול ולשתף את חברי הפורום, בברכה שלא תצא תקלה תחת ידינו.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 00:54 |
|
| |
נתחיל במשו שכבר פורסם פה ובהמשך בעז'ה יהיה עוד... סיפור מהמם לקרוא עד הסוף פשוט מהמם: מקס נמנה על אחת המשפחות המיוחסות באנגליה ורכושו הרב הציב אותו בשורת האנשים העשירים במדינה. שלושה בנים היו למקס, שני הגדולים עבדו איתו בעסקים המשפחתיים, והלכו בדרכו, אבל בנו השלישי, ביל, העדיף להתרחק מהמשפחה ולהתרועע עם אנשים משולי החברה. הוא לא היה מוכן ללמוד שום דבר מאביו, ואפילו במחיר הרחקתו מהעסק המשפחתי. הוויכוחים בין האב לבנו השלישי לא פסקו, עד שיום אחד החליט ביל להתרחק בכלל מהמשפחה. 'אני אוכיח לך שאפשר להיות עשיר גם בלי ירושה משפחתית', הודיע לאביו. ביל נסע לעיר רחוקה כשהוא חדור מוטיבציה להצליח. ביום הראשון הוא חיפש עבודה, אך לא מצא. הוא סיים את היום מבלי שהיה לו אפילו כסף לשכור מיטה באכסניה. הוא נשכב, על אחד הספסלים בגינה ציבורית, וניסה לעצום את עיניו. מחשבות ראשונות של ייאוש עלו במוחו. 'אולי שגיתי בכך שעזבתי את בית אבי?' חשב לעצמו, אבל עד מהרה התעודד והחליט להמשיך למחרת לחפש עבודה בכל דרך אפשרית. גם למחרת הוא לא מצא עבודה, ושוב מצא את עצמו ישן על ספסל - והפעם גם רעב לאחר שלא היה לו כסף לקנות לעצמו ארוחה. שנתו נדדה והוא לא הצליח להירדם. בשעת בוקר עבר במקום אחד מתושבי העיר. הוא שאל אותו מדוע הוא ישן ברחוב, וביל הסביר לו את מצב הביש שאליו הוא נקלע. 'אני מוכן לתת לך עבודה', אמר האיש. 'עליך לטייל עם כלבי כל יום במשך חצי שעה, ותמורת זאת תוכל לגור בביתי'. ביל היה אסיר תודה לאיש הנדיב. עכשיו כשהיה לו מקום להניח את ראשו ושלוש ארוחות ביום, הוא היה פנוי לחפש עבודה בצורה מסודרת יותר. ואכן, לאחר שבועיים הוא מצא עבודה כעוזר קונדיטור במאפייה גדולה. בעל המאפייה היה מרוצה מעבודתו ונתן לו שכר גבוה מהמקובל. כך עלה בידי ביל לשכור לעצמו חדר קטן, ואף לחסוך מדי חודש סכום כסף כלשהו. העבודה במאפייה מצאה חן בעיניו, ולאט לאט הוא למד את סודות המקצוע. לאחר שנה החליט ביל לפתוח מאפייה משלו. מכיוון שלא היה לו הון רב, הוא שכר מאפייה בבניין תעשייתי בקצה העיר. מוצאי המאפה שלו היו משובחים, אבל המיקום הגרוע גרם לכך שרק קונים מעטים פקדו את המאפייה שלו. בחודש הראשון סבל ביל מהפסדים, עד שיום אחד שיחק לו מזלו. איש עסקים שהזדמן למקום טעם מהמאפים שלו, והתלהב מאוד. 'אם היית פותח סניף בקניון המקומי, היית יכול להצליח מאוד', אמר לביל. 'הייתי שמח לעשות זאת, אבל מחירי השכירות בקניון גבוהים ביותר', השיב ביל. לאיש העסקים הייתה הצעה: 'אני מוכן לעשות אתך שותפות. לי יש כסף ולך יש את המקצוענות, וביחד נוכל לעשות עסקים טובים'. חודש לאחר מכן כבר נפתחה החנות החדשה בקניון, ואכן, ההצלחה הייתה גדולה מעבר למצופה. לאחר חצי שנה כבר נפתח סניף נוסף, ובתום שנתיים שלט ביל על רשת קונדיטוריות משגשגת של חמישה סניפים. זה היה הזמן שבו הוא החליט לשתף את אביו במה שעבר עליו. ביל נטל נייר וכתב לאביו מכתב: "אבא היקר, אני שמח לבשר לך שבוויכוח שלנו אני ניצחתי. כיום, שלוש שנים לאחר שעזבתי את הבית, הפכתי להיות איש מצליח בלי עזרה של אף אחד. אתה מוזמן לבקר ברשת הקונדיטוריות המצליחה שלי, ולהיווכח בעצמך שהדרך הטובה ביותר להצלחה היא לעבוד קשה בעשר אצבעות .רק לידיעתך, ההון העצמי שלי עומד היום על 500,000 דולר, שאותם הרווחתי במו ידי..." כמה ימים לאחר מכן קיבל ביל מעטפה חוזרת מאביו. הוא פתח את המכתב במהירות, מצפה למצוא בו הודאה בהצלחתו: "ביל היקר, כתב אביו, חשבתי רבות כיצד להגיב על מכתבך. מצד אחד אני שמח בהצלחתך, אך מצד שני אני חש שלמען עתידך והחינוך שלך וכדי שתבין כיצד העולם פועל באמת, חובה עלי לספר לך את האמת. האם שאלת את עצמך מי היה אותו תושב נדיב שסיפק לך מקום מגורים תמורת עבודה קלה של טיול מהנה עם הכלב? התשובה אולי תפתיע אותך, אבל אני שלחתי אותו, ואף שילמתי את המחיר המלא של השכירות על התקופה שהתגוררת אצלו. האם שאלת את עצמך כיצד קיבלת משכורת כל כך נאה תמורת עבודה פשוטה של עוזר קונדיטור? ובכן, גם את זה אני מימנתי עבורך. גם האיש שהציע לך לפתוח חנות בקניון הוא שליח שלי, והכסף שהוא השקיע בשותפות הוא הכסף שלי. אגב, סכום כל ההשקעות שלי בך עד היום מגיע ל...500,000 דולר בדיוק! באהבה רבה, אבא." • אנשים רבים מסתובבים בעולם, וחושבים שהם מצליחים ופועלים בכוחות עצמם. הם שוכחים שיש מישהו שנתן להם את החיים, את הבריאות, את השכל ואת כל מה שיש להם – הלוא הוא בורא עולם. חבל שאדם יבין את זה מאוחר מדי, כאשר הוא יגיע לעולם האמת. צריך לחיות עם ההכרה הזו כאן ועכשיו: כל מה שיש לנו וכל מה שאנו מצליחים לעשות, זה בחסדו האינסופי של הבורא. מי שמתבונן ומביט לעומק רואה את הנהגת הקב"ה על כל צעד ושעל, שמכין רפואה למכה עוד לפני שהמכה התרחשה. המסר הוא שאין דבר טבעי בעולם וגם הדברים הטבעיים מכוונים מלמעלה והקב"ה הוא שותף תמידי לכל המאורעות שפוקדים אותנו! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 18:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 18:58 |
|
| |
תודה רבה חציון  אפשר גם לכתוב משפטים מחזקים וכדו' לא רק סיפורים.... הנה דוגמא למשפט טוב: שידוכים זה מכבסה של אמונה... אבל צריך לדעת לא לאבד את הראש בסיבובים המהירים  ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 22:43 |
|
| |
ארוך קצת...אבל שווה מבוסס על סיפור אמיתי:) סיפור מקסים... שמוסיף ומראה כמה נסתרות דרכי ה'. רב חדש ואשתו נשלחו לעבודתם הראשונה לשרת בקהילה, ולפתוח מחדש בית כנסת בברוקלין. הם הגיעו לשם בתחילת פברואר, כשהם נרגשים מן ההזדמנות שנפלה בחלקם. כאשר ראו לראשונה את בית הכנסת, הוא היה מוזנח ונזקק לעבודת שיפוץ רבה. הם הציבו להם למטרה לסיים את כל העבודות, כך שיוכלו להיכנס ולקיים בו את התפילה הראשונה בליל פורים. הם עמלו קשה בתיקון הספסלים הישנים, בסיוד הקירות, בצביעה וכד', ובעוד מועד, ביום ח' באדר (17 בפברואר) הם עמדו לסיים. ב-19 בפברואר פקדה את האזור סערת שלגים איומה, שנמשכה יומיים. ב-21 בפברואר הלך הרב לבית הכנסת, וליבו נפל בקרבו כשראה שהגג דלף וגרם לנפילת הטיח משטח גדול של הקיר המזרחי בדיוק מאחורי הבמה. הוא ניקה את הלכלוך מן הרצפה, ולא נותר לו אלא להחליט לדחות את תפילת הפתיחה שתכנן לליל פורים, וללכת הביתה. בדרכו הביתה, הוא הבחין בבאזר לצרכי צדקה שהתקיים בבית עסק מקומי, ונכנס לשם. אחד הפריטים שעמדו למכירה הייתה מפת שולחן יפהפייה בצבע שנהב, רקומה בעבודה יוצאת מן הכלל ובצבעים נאים, כשמגן דוד רקום במרכזה. היא הייתה בדיוק בגודל הנדרש לכיסוי החור בקיר הקדמי של בית הכנסת. הוא קנה אותה ופנה לחזור לבית הכנסת. בינתיים החל לרדת שלג. הוא הבחין באישה מבוגרת שרצה מן הכיוון הנגדי כשהיא מנסה להגיע לאוטובוס שעמד בתחנה, אך לא הספיקה. הרב הזמין אותה להמתין בתוך בית הכנסת המחומם לאוטובוס הבא שאמור היה להגיע 45 דקות מאוחר יותר. היא ישבה על הספסל מבלי לשים לב למעשיו של הרב, אשר בינתיים הביא סולם וציוד כדי לתלות את המפה ולכסות את הקיר. הרב התקשה להאמין כמה יפה הקיר נראה עתה, כשהמפה כיסתה את כל השטח הבעייתי. עתה הבחין הרב באשה שהיא יורדת במעבר המרכזי בין הספסלים. פניה היו חיוורים. והיא שאלה "רבי, מהיכן השגת את המפה הזאת ?". כשהרב הסביר לה, בקשה ממנו האישה לבדוק בפינה הימנית התחתונה של המפה, אם רקומות שם האותיות EBG. ואכן כך היה. אילו היו אותיות ראשי התיבות של שמה של האישה, והיא עשתה את המפה, 35 שנים קודם לכן, בפולין. האישה התקשתה להאמין כשהרב סיפר לה כיצד השיג את ה"מפה" אך לפני זמן קצר. האישה הסבירה שלפני המלחמה היא ובעלה היו אנשים אמידים בפולין. כאשר הגיעו הנאצים, היא אולצה לעזוב. בעלה היה אמור לבוא אחריה כעבור שבוע. הוא נתפס, נשלח למחנה ומאז היא לא ראתה עוד את בעלה או את ביתה. הרב רצה לתת לה את המפה, אבל היא שכנעה אותו להשאיר אותה למען בית הכנסת. הרב עמד על כך שהוא יסיע אותה הביתה - הדבר המינימאלי שהוא יכול היה לעשות. היא גרה בצידו האחר של 'סטאטן-אילנד' ורק מגיעה לברוקלין למשך היום כדי לעסוק בעבודות ניקיון. בליל פורים הייתה להם תפילה מקסימה. בית הכנסת היה כמעט מלא. התפילה הייתה נהדרת. בסיום התפילה, ברכו הרב ואשתו את כולם ליד דלת היציאה, ורבים אמרו שיש בכוונתם לבוא שוב. אדם זקן אחד, שאותו הכיר הרב מן הסביבה, המשיך לשבת על אחד הספסלים, ולהביט, והרב לא הבין מדוע הוא אינו עוזב. האיש שאל אותו היכן השיג את המפה שתלויה על קיר המזרח, מפני שהיא זהה לזו שאשתו עשתה שנים קודם לכן כשהם גרו בפולין לפני המלחמה, וכיצד זה ייתכן שתהיינה שתי מפות כל כך דומות?! . הוא סיפר לרב כיצד הנאצים הגיעו, כיצד הוא אילץ את אשתו לברוח למען בטחונה וכי הוא היה אמור לבוא אחריה, אבל נעצר והושם במחנה. הוא לא ראה את אשתו או את ביתו מאז, זה 35 שנה. הרב שאל אותו אם הוא מוכן להצטרף אליו לסיור קצר. הם נסעו ל'סטאטן-אילנד', לבית שאליו הביא הרב את האישה שלושה ימים לפני כן. הוא עזר לו לטפס במעלה המדרגות אל דירתה של האישה, הקיש בדלת וראה איחוד משפחה של ליל פורים, גדול מכל דבר שיכול היה לדמיין. סיפור זה מבוסס על סיפור אמיתי. ה' אכן עושה את מלאכתו בדרכים נסתרות. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 13:51 |
|
| |
צהריים טובים חברים.... יום אחד התדפק על דלתו של הרב אחד מחסידיו, והתלונן על מצבו הכלכלי הקשה. הוא חי בבית קטן עם שבע נפשות, הבית צפוף, קטן ולא נוח למגורים. שאל אותו הרב, האם יש לו בחצר בעלי חיים שהוא מגדל? וענה לו הברנש, שיש לו שלוש עיזים ושתי תרנגולות. אמר לו הרב: "עצתי לך היא כזאת: הכנס את שלוש העיזים אף הן לביתך, שכן עכשיו חורף, קר להן, ואולי בזכות החסד שאתה עושה עימהן, האלוקים יחוס עליך וירחיב גבולך". כעבור מספר ימים חזר החסיד לרב, ושוב שפך את ליבו וטען, שהצפיפות בבית עכשיו אפילו קשה יותר. אמר לו הרב: "אם כך, הכנס גם את התרגלות פנימה, ומסירות נפש כזו בוודאי תניב פירות, כמו נוח בתיבה". למחרת חזר החסיד, שבור לגמרי, ואמר שאין הם יכולים להמשיך לחיות כך. אמר לו הרב: " אם כך, תוציא את החיות, ותנסה לראות איך ההרגשה...". למחרת חזר החסיד עליז ושמח, וסיפר לרב עד כמה רווח לכל המשפחה, איזה בית מרווח יש להם, הרגשת מרחב, ושלווה שוררת בבית... לפעמים צריך לסבול קצת יותר, בכדי להעריך את המצב הקיים, ככמעט אידיאל... יום נפלא לכולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 14:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 15:04 |
|
| |
בס"ד וואלה יפה...יש לך ראש חסידי....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 15:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 17:43 |
|
| |
זלמן !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 23:52 |
|
| |
כשסיימו עם ישראל להקים את המשכן, הגיעו וסיפרו זאת למשה רבינו, ותגובתו הייתה ''ויברך אותם משה''. מה בירכם? אומר רש''י בשם המדרש: ''יהי רצון שתשרה שכינה במעשה ידיכם''. וצריך להבין: הקב''ה מצוה את עם ישראל להקים משכן, על מנת שיוכל לשכון בתוכם, ולשם כך טרחו ישראל ועמלו זמן ממושך והשקיעו ממון רב. וכי לברכתו של משה הם צריכים כדי שתהיה שכינה? הרי הקב''ה הבטיח שישכון בתוכם. מספרים על ה''בבא סאלי'', רבי ישראל אבוחצירא, שהתקוטט בילדותו עם אחד מחבריו כדרכם של ילדים, וברוב כעסו הפטיר לעבר הילד השני קללה. אביו, הגאון הקדוש רבי מסעוד, שמע זאת ונחרד. קרא לבנו ישראל לחדרו ובכובד ראש אמר לו: ''דע לך בני! אצלנו במשפחה יש השפעה רבה וכח גדול לדיבור, לכן מעתה ואילך הישמר מאוד על כל מילה שאתה מוציא מפיך ולעולם אל תקלל יהודי''. סיים הבבא סאלי בענווה ואמר: מאז ששמעתי מפי אבי על הכח שניתן לי - אני רק מברך יהודים. אבל לא רק לצדיקים ומיוחסים יש כח בדיבורם, אלא לכל יהודי באשר הוא יש כח (גם אם לא כח השפעה רב כמו הצדיקים, אבל כח השפעה יש). מהו כח זה? חז''ל הקדושים מזהירים: ''אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך''. זאת אומרת, גם אם אדם פשוט בירך אותך, אל תרגיש בלבך תרעומת כלפיו, או חלילה זלזול בברכתו. שכן ייתכן שבאותו הרגע תהיה עת רצון בשמי מרומים וברכתו לך תתקיים במלואה. ומיהו זה שאינו רוצה להתברך?... לכן, ברכה באשר היא, חשובה למתברך. ומה בקשר למברך עצמו? גם כאן הקב''ה מתנהג עם האדם מדה כנגד מדה, והמברך את סובביו תמיד במאור פנים ובלב שמח באמת בשמחתם, מרוויח שהוא עצמו יתברך מהקב''ה באותה הצורה. גם לכהנים, שנצטוו לברך את עם ישראל באהבה, מבטיחה התורה: ''ושמו את שמי (וברכתי) על בני ישראל'', כנגד זה הם זוכים להבטחה אלוקית ''ואני אברכם''. כאן המקום להרחיב מעט במושג ''ברכה''. רבי אליהו אליעזר דסלר, מחבר הספר ''מכתב מאליהו'', נותן דוגמה לעיקרון הברכה: מחירו של פריט או חפץ בעולמנו, ייקבע על פי רוב לפי שני פרמטרים – הצריכה שלו וזמינות מדוע זקוקים לברכה? ברכה - שפע רב ללא מאמץ מרכיביו. לדוגמה: הלחם מורכב מחומרים זמינים בהחלט, אך צריכתו התמידית מחייבת פיקוח הדוק עליו, בכדי שסוחרים לא ינצלו את המצב ויעלו את מחירו. לעומתו, מכוניות יוקרה שמרכיביהן אינם חלקים מצויים בשוק, ויצרניות הרכב נוהגות להשתמש להרכבתן בחלקים משובחים ומקוריים, יעלו הרבה יותר ממכונית ממוצעת. אבל מכיון שהדרישה להחזיק בהן היא חוויה שבה משתמש בדרך כלל מי שהממון מצוי בכיסו, מחירן לא מוגבל. לפי נתון זה, בבואנו לבדוק האם יש מחיר לאוויר אותו אנו נושמים, צריך להיות לפחות מחיר אגרה חודשי (כיון שלא שייך למדוד כמה נשימות נשם אדם בחודש, ולשקלל זאת עם גודל הריאות שלו...) לכל אדם. ומחיר זה כמובן צריך להיות מפוקח. אבל אין מי שמשלם על אוויר לנשימה בכל מקום על פני הגלובוס שנמצא מעל הקרקע. מדוע? משום שהאוויר אינו מוגבל בכמות, לא צריכים לעבוד כדי לייצר אותו, והוא זמין לשימוש תמידי בלי פרומיל מאמץ. ואם התוצאה היא שהוא גם בחינם, הרי שהאוויר הוא ''ברכה''. ברכה הינה - מועט המחזיק את המרובה. משה רבינו, הענו מכל האדם, רצה ללמדנו שאפילו כעת, בעת שיש בידינו צו אלוקי בתוספת הבטחה להקים משכן שבתוכו תשרה שכינה, עדיין יש לברך בעין טובה ובענווה: ''יהי רצון שתשרה שכינה במעשה ידיכם''. *** גם כשאצלך עדיין חסר, אל תימנע מלאחל זאת לשני בלב חפץ ועין טובה. שכן הברכה, לעולם אינה מיותרת, תמיד היא מבוקשת ורצויה ואין לדעת מתי היא תביא בכנפיה שפע וברכה למברך ולמתברך. במספר מילים תוכל לאחל לחברך וילה רחבת-ידיים, הרי שהמועט החזיק את המרובה, והברכה הגדולה יותר - שתקבל בעצמך כפי מדת הברכה שהענקת לזולת. ברוכים תהיו! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 02:20 |
|
| |
ברוך השם זכינו כבר להכנס לימי חודש אדר – חודש השמחה. לפי התורה, למרות שהשנה מתחילה מחודש תשרי, בכל זאת מנין החודשים מתחיל מחודש ניסן, ולפי זה יוצא שחודש אדר זה החודש האחרון. הנה לפניכם דברים של הרב פינקוס זצ"ל על הימים האלו שאנו נמצאים בהם, ועל הקשר שבין שמחת אדר לבין כך שאדר הוא החודש האחרון של חודשי השנה: משנכנס אדר מרבין בשמחה. סוגית השמחה בחודש אדר, ובאופן מיוחד ביותר בימי הפורים, היא סוגיה עמוקה וקשה. חודש אדר הוא האחרון בחדשי השנה, שהרי בסדר המועדות ניסן הוא ראש השנה – "החודש הזה לכם ראש חדשים". וכשתחילת השנה לעבודת המועדות היא בניסן, הרי שהתכלית והסיום של העבודה היא באדר, ואם כן עלינו להתבונן כראוי במהות של עבודת הזמן, ולהתכונן כראוי לשמחה הראויה והמתאימה לימי הפורים. לולא הבנה ברורה ולולא הכנה מתאימה, עלול להגיע מצב ש"כל המקודש מחבירו חרב מחבירו", וימי סוף הזמן של אדר, הופכים לרפיון ברוחניות, ואין מנצלים כראוי את סגולת הימים. אם נתבונן במושג השמחה שבעולם, נראה שענין השמחה מבוסס על כח ההתחדשות. כל אדם אוהב ומתעניין בדבר מחודש. דוגמא לדבר: כששני בני תורה נפגשים ואחד מהם מבקש שיאמר דבר תורה, והשני יאמר את הפסוק "בראשית ברא אלקים את השמים ואת הארץ", תהיה תגובתו באכזבה. אכזבה זו למה, וכי הפסוק אינו אמת? אלא שברצונו לדבר חדש, ל"וורט" מחודש, הערה מחודשת מעוררת ענין יותר מפסוק בתורה. גם בעניני העולם, כל דבר חריג ושונה מהסדר גורם לענין סביבו. כשילדים רואים מכונית מכבי אש, הם רצים אחריה מתוך ענין, שהרי לא רואים זאת בכל יום. ... לעומת כל הכוחות בבריאה שיש להם גבול, אין סוף לחידוש. כל חידוש וחידוש הוא יציאה מהגבולות הקיימים. וזהו הכח של שמחה, הנאה ותענוג שאין להם סוף, שאינם מוגבלים בזמן ובצורה, הם השמחה הגדולה. והנה עומק הענין של פורים הוא כח ההתחדשות, והוא מקור השמחה המיוחד של הזמן. עם ישראל חטאו בכל מיני חטאים, ונענשו בכל צורות העונשים. ובהיותם בשושן חטאו בהשתתפות בסעודתו של אחשורוש, ומפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע נגזירה עליהם גזירה נוראה – "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים". צריך להבין שהגזירה נחתמה בשמים, ובבית דין של מעלה נפסק שאין זכות קיום לעם ישראל. אין זה עוד כשלון שמגיע עליו עונש. בהשתתפותם בסעודת אחשורוש והאפשרות ליהנות בין רשעים, היא היא התנתקות מהקשר אל השם יתברך, אל הקדושה, וחס ושלום קבעו עצמם כחלק מן הרשעים. על זה נגזרה כליה ונחתמה מיתה של השמדה לכלל ישראל. הנס של פורים הוא תחיית המתים. אין כאן כשלון המצריך ומאפשר תיקון, שהרי הקלקול חייב כליה. המשך הקיום של כלל ישראל היה חידוש, בבחינת "ועם נברא יהלל י-ה". החידוש הוא בריאה מחדש, עם ישראל חדש, וממילא מתן תורה חדש, והיינו "קיימו וקיבלו" – קיימו מה שקיבלו כבר. הכח העצום של ההתחדשות הפורצת גבולות ושוברת מוסכמות, נתגלתה ונתבררה בנס של פורים. משמגיע החודש אשר נהפך ליגון לשמחה, ממיתה לחיים, פורצת ומתרבה השמחה לאין גבול. משנכנס אדר ובהגיע ימי הפורים, שמח כלל ישראל את שמחת ההתחדשות. ... השיא של השנה, שבסופה, באחרית שנה, כשנדמה שמגיעים למצב של יאוש, יש כח מיוחד של התחדשות המעורר מחדש את החיים. למרות כל הסיבות, למרות הסביבה והשפעתה, למרות הקביעות בחולשה וירידה, מסוגל כל אדם... "להתחיל מבראשית" – לברוא בעצמו אדם אחר, לחדש בעצמו מתן תורה. האפשרות של תחיית המתים הרוחנית היא השמחה הגדולה של החודש וימי הפורים. רמז לדבר הוא מזל חודש אדר –דגים. כח מיוחד יש בדג, שהוא פרה ורבה. לעת סיום השנה, כשנדמה לאדם שנגמרים חייו, מגיע חודש אדר ובו כח התחיה וההתחדשות, והחידוש הוא הגורם של השמחה, מעין מה שכתוב "לויתן זה יצרת לשחק בו". נגד ההרגשה של עייפות המובילה למיתה, מגיעה ההתחדשות של התורה ומעוררת שמחת חיים, תקוה למציאות חדשה. "כקטן שנולד" – תחייה רוחנית חדשה. לאחר כל המעלות הרוחניות של כל המועדות, מגיעים ימי הפורים. מצות היום של שכרות "עד דלא ידע", נועדה להקנות לאדם את ההכרה שבכל מצב שייכת התחדשות וההתרעננות. בכל מצוות התורה, בתורה ובתפילה, באמונה ובהבנת ההשגחה, בכל הקנינים הרוחניים שייכת התחדשות. זוהי העבודה המיוחדת של פורים, ואסור לאדם לאבדה. חובה עלינו לעבוד היטב בכדי להשיג את סגולת הימים ולהתחדש. (מספר שיחות הרב על פורים) נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 03:35 |
|
| |
"בטח בה לב בעלה" סיפור מדהים... למדתי באחת הישיבות הטובות ביותר בארץ, היו לי הצעות טובות בשידוכים ולאחר תקופה קצרה נמצאה האחת שהתאימה, ובאנו בשעטו'מ בברית האירוסין. שבועיים לאחר האירוסין היא החלה להתלונן על כאבי ראש וסחרחורות. חשבנו שאולי מדובר בהתרגשות, אך באחד הביקורים בביתנו היא לא חשה בטוב ונראתה רע, היא החלה לעבור בדיקות, היינו משוחחים בטלפון והיא נשמעה סובלת מאוד, ואני דאגתי מאוד. חודש לאחר האירוסין היא ביקשה להפגש ומיד בתחילת הפגישה היא אמרה לי: "יש לי משהו לספר לך", תכף ומיד ידעתי שלא מדובר בבשורות טובות, "גילו אצלי את המחלה בראש". חשתי שעולמי מתמוטט עלי, חודש לאחר האירוסין לשמוע בשורה כזו, מה אני אמור לעשות? "אני אבין אם תחליט לבטל את השידוך" אמרה. "על מה את מדברת? מי מדבר על זה בכלל? ספרי לי מה אומרים הרופאים, מה את צריכה לעבור??", "איני יודעת כלום, אני רק רוצה שתספר להוריך, אני חושבת שהם יעזרו לך לקבל את ההחלטה הנכונה" אמרה וקטעה את הפגישה תוך כדי שהיא אומרת מילות פרידה. הלכתי הביתה, המום כולי והסתגרתי בחדרי. הורי חשו שמשהו עובר עלי, הם נכנסו לחדרי והחלו לדובב אותי, בתחילה סירבתי אך אח'כ סיפרתי: "ארוסתי קיבלה את המחלה הנוראה". הם ישבו המומים לגמרי, אימי החלה לבכות, אבי אחז בכתפיי ולא אמר דבר, ישבנו כך זמן רב הורי חיבקו אותי וחיזקו אותי ואח'כ יצאו מהחדר והניחו לי להתבודד עם מחשבותיי. ישבתי בחושך ולא ידעתי מה לחשוב אפילו... נרדמתי לשעתיים וכשהתעוררתי יצאתי אל המטבח. הורי היו שם, הם החליפו ביניהם מבטים ואז אבי אמר לי: "לא בטוח שאנחנו ממשיכים עם השידוך הזה...", "מה?? אני לא מבין, אתם חושבים שאני אעזוב אותה במצב שכזה?" "אנו חושבים על טובתך, שהיה כאן מקח טעות בעצם, אתה מאורס רק חודש ואין שום סיבה להמשיך...". הבטתי בהם המום ושתקתי, אך בליבי ידעתי שאני רחוק מאוד מהחלטה נוראה שכזו. שקעתי בלימוד בישיבה בנסיון להתנתק, בכל יום התקשרתי לארוסתי כדי להתעניין בשלומה, הוריה דיווחו לי מה שלומה. ערב אחד כשהתקשרתי אמה ענתה וכשביקשתי לדבר עם ארוסתי היא אמרה: "אני לא מבינה, הרי הודעתם שביטלתם". "ביטלנו?", "כן, השדכן התקשר והודיע בשם הוריך שהחלטתם לבטל את השידוך", "לשדכן אין שום סמכות לבטל שידוך, רק לי, ואני לא ביטלתי שום שידוך". לאחר שכנוע כבד היא הסכימה לתת לי לשוחח עימה ואני אמרתי לה: "אם לא החלטתי עד לרגע זה, אז כעת החלטתי, אני התארסתי איתך ואני אנשא לך ולא משנה אלו קשיים יהיו לנו בדרך". אח'כ נסעתי הביתה והודעתי להורי כי איני מסכים לבטל וכי אנשא לארוסתי ברגע שהדבר יתאפשר. מרגע זה החל מסע הלחצים, כולם הסבירו לי שלא נכון להכניס ראש בריא למיטה חולה וכו', אך אני לא נכנעתי ללחצים שהופעלו עלי. הורי ביקשו ממני ללכת איתם לסמכות רבנית שתכריע כיצד לנהוג ונקבו בשמו של הרב עובדיה יוסף זצוק'ל. הגענו בשעת בוקר, התפללנו. הורי נכנסו לדבר עם הרב ואח'כ נכנסתי אני, בתחילה התעניין היכן אני לומד ומה, אח'כ שאל לשם ארוסתי ובירך אותה ואחר אמר לי: "אביך ת'ח גדול והוא נמצא בצער, יש לו הרבה נחת ממך ותקוות גדולות והוא מרגיש שכעת נפלת... אתה יודע שאצלנו הספרדים אין שטר אירוסין ואין למסיבה הזו שום משמעות הלכתית..." אמרתי שאני יודע, "ומדוע אתה מתעקש?", אמרתי לו שמדובר בבחורה טובה שכמותה חיפשתי זמן רב ואיני מוכן לוותר עליה בגלל שחלתה ואני מרגיש שהקב'ה מביט בי ובוחן את מעשיי", הוא אחז בראשי בשתי ידיו והביט בי, שאל שאלה נוספת וכשעניתי את התשובה פרצתי בבכי קורע לב, גם הרב בכה איתי... ואז נשק לי על ראשי ונתן לי את הסטירות הידועות שלו ואמר: "אתה תינשא לה, וה' ישלח לה רפואה שלמה, אתם תקימו דור ישרים מבורך ואם ירצה ה' היא תהיה אישה יראת שמים ואשת חיל וכמו שבטח בה לב בעלה כך היא תבטח בך ותגמול לך עשרת מונים על נאמנותך, ועכשיו תקרא להוריך ואני אורה להם להסכים עם החלטתך בלב שמח". הוא ברך את ארוסתי שוב בברכות רבות להחלמה שלמה ולהצלחת הזיווג. הורי כיבדו את דברי הרב ויצאנו משם נרגשים ומופתעים, הם הגיעו לבית ארוסתי והתנצלו וההדורים התיישרו. ליווינו את ארוסתי במחלתה, היא עברה ניתוח מסובך שהצליח בחסדי ה' ובשלב זה החלה להחלים כשבכל מחלתה ובאשפוזים הקפידה לאכול אוכל כשר למהדרין. לאחר שנה זכינו להינשא לשמחת כולם ברוב פאר והדר כשהגאון הרב עובדיה יוסף זצוק'ל סידר לנו חופה וקידושין כשהוא מברך את רעייתי שתזכה לבריאות מושלמת ושתצליח בכל אשר תעשה וכל הקהל ענה אמן, ואז הוסיף בבדיחות: "זה החתן שלך עקשן גדול, לא הסכים לוותר עליך והוא עמד במבחן שעשיתי לו, שזה מבחן יותר קשה מהסמכה לרבנות וכעת את חייבת לו טובה וכל חייך תגמלי לו טובה תחת טובה". הברכות התקיימו במלואן... בנינו בית לתפארת, וזכינו לשמונה ילדים טובים, מחונכים וצדיקים. אשתי נרפאה לחלוטין מהמחלה ואני נעשתי לר'מ בישיבה חשובה והצלחתי בה מאוד. השאנו את רוב ילדינו ויש לנו נכדים. אלא שאני חליתי במחלת הטרשת, מחלה של'ע לוקחת מהאדם בכל יום את השליטה על אברי גופו, 4 שנים אחרי פרוץ המחלה שותקו שתי רגלי ומאז אני נזקק לכסא גלגלים, אך המחלה עברה לידיים ג'כ וכיום, 12 שנים אחרי אני מניע את אצבעות ידי וראשי ב'ה. אשתי התפטרה מעבודתה וצמודה אלי במסירות נפש שלא ניתן לתאר... היא השיבה לי פי מאה. גם ילדי וחתני מתמסרים אלי, אך כולם יודעים שאת מסירותה של אשתי לא ניתן לתאר במילים. הרב עובדיה זצ'ל היה מגיע לשמחות מברך אותי ובוכה.. ומברך את אשתי שיהיה לה הרבה כוחות ומעודד אותה בהצביעו על המשפחה הנפלאה שבנינו. כשהרב נפטר חשתי שהתייתמתי ו למרות מצבי הגעתי ולהלוויתו על כסא גלגלים כי בזכותו זכיתי לאשת חיל בכל המובנים. (הסיפור הועתק מאיזה ספר) נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 05:34 |
|
| |
"אפקט הפרפר" היא בעצם תופעה, שבה דבר קטן יוצר משהו גדול, למשל: נפנוף כנפיים של פרפר בברזיל, יכול לגרום לסופת טורנדו בארה"ב!! זה מתחיל בדבר קטן, שגורר אחריו דברים גדולים, עוד דוגמא: שזורקים אבן קטנה למים, היא יוצרת מעגל ועוד מעגל, שנהיה יותר ויותר גדול. אז איך זה מתקשר לחיים? זהו סיפור מדהים ואמיתי ששמעתי על "אפקט הפרפר" שכל אחד מאיתנו, יכול ליצור. היתה נערה אחת, הלכה לקניות, פתאום היא ראתה איש עצוב קצת, הנערה החליטה לחייך אליו, לשמח אותו, היא חייכה אליו, והאיש ראה שנערה מחייכת אליו, וכבר קיבל "אורות", נהיה שמח, נהיה לו טוב בלב, ואז הוא ניזכר, "רגע, אולי גם אני ישמח מישהו? מי עשה לי טובה?" ואז הוא נזכר בחבר שלו, שעשה לו טובה, אז אותו האיש החליט לשלוח SMS לאותו חבר שעשה לו טובה, הוא כתב לו -"תודה רבה לך על העזרה שלך אתמול! אתה חבר טוב!" אותו איש שקיבל את ה SMS, ישב בדיוק במסעדה, ואז ברגע שהוא קיבל את ההודעה, הוא קיבל סיפוק פנימי, אושר בלב, באותו הרגע הוא החליט לתת למלצרית טיפ גדול, ככה זרק לה 150 שקל!, אותה המלצרית , שבדיוק סיימה את המשמרת, קיבלה שמחה! איזה כיף, 150 שקל טיפ! היא יצאה החוצה ובדרך הביתה ראתה איש עני, המלצרית החליטה לתת לו מהטיפ הגדול שלה, נתנה לו 50 שקל! שזה הרבה יחסית בשביל צדקה! אותו עני קיבל שמחה! איזה יופי 50 שקל! אותו עני התחיל ללכת הביתה, וראה בדרך כלב מרוד, מסכן, בלי בית, ואז העני ניזכר, "גם לי עשו טובה, אז גם אני יעשה טובה לכלב המסכן!". אותו עני לקח את הכלב לביתו, השוכן בקרקע של בנין קומות, העני והכלב הלכו לישון. פתאום, באמצע הלילה, נהיה קצר חשמלי בבנין, ופרצה שריפה! העני, ושאר דיירי הבנין לא התעוררו, רק הכלב! הכלב התחיל לנבוח ולנבוח! עד שהעני וכל הבנין התעוררו וברחו וניצלו בזכות הנביחות של הכלב! ומי גר באותו הבניין??? - אותה הנערה שחייכה לאותו איש עצוב בבוקרו של אותו יום. זהו אפקט הפרפר,שכל אחד מאיתו יכול ליצור. אז תנו חיוך, שמחו אנשים, ו-ה' יחזיר לכם את טובתכם. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 10:33 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  |
"בטח בה לב בעלה" סיפור מדהים... למדתי באחת הישיבות הטובות ביותר בארץ, היו לי הצעות טובות בשידוכים ולאחר תקופה קצרה נמצאה האחת שהתאימה, ובאנו בשעטו'מ בברית האירוסין. שבועיים לאחר האירוסין היא החלה להתלונן על כאבי ראש וסחרחורות. חשבנו שאולי מדובר בהתרגשות, אך באחד הביקורים בביתנו היא לא חשה בטוב ונראתה רע, היא החלה לעבור בדיקות, היינו משוחחים בטלפון והיא נשמעה סובלת מאוד, ואני דאגתי מאוד. חודש לאחר האירוסין היא ביקשה להפגש ומיד בתחילת הפגישה היא אמרה לי: "יש לי משהו לספר לך", תכף ומיד ידעתי שלא מדובר בבשורות טובות, "גילו אצלי את המחלה בראש". חשתי שעולמי מתמוטט עלי, חודש לאחר האירוסין לשמוע בשורה כזו, מה אני אמור לעשות? "אני אבין אם תחליט לבטל את השידוך" אמרה. "על מה את מדברת? מי מדבר על זה בכלל? ספרי לי מה אומרים הרופאים, מה את צריכה לעבור??", "איני יודעת כלום, אני רק רוצה שתספר להוריך, אני חושבת שהם יעזרו לך לקבל את ההחלטה הנכונה" אמרה וקטעה את הפגישה תוך כדי שהיא אומרת מילות פרידה. הלכתי הביתה, המום כולי והסתגרתי בחדרי. הורי חשו שמשהו עובר עלי, הם נכנסו לחדרי והחלו לדובב אותי, בתחילה סירבתי אך אח'כ סיפרתי: "ארוסתי קיבלה את המחלה הנוראה". הם ישבו המומים לגמרי, אימי החלה לבכות, אבי אחז בכתפיי ולא אמר דבר, ישבנו כך זמן רב הורי חיבקו אותי וחיזקו אותי ואח'כ יצאו מהחדר והניחו לי להתבודד עם מחשבותיי. ישבתי בחושך ולא ידעתי מה לחשוב אפילו... נרדמתי לשעתיים וכשהתעוררתי יצאתי אל המטבח. הורי היו שם, הם החליפו ביניהם מבטים ואז אבי אמר לי: "לא בטוח שאנחנו ממשיכים עם השידוך הזה...", "מה?? אני לא מבין, אתם חושבים שאני אעזוב אותה במצב שכזה?" "אנו חושבים על טובתך, שהיה כאן מקח טעות בעצם, אתה מאורס רק חודש ואין שום סיבה להמשיך...". הבטתי בהם המום ושתקתי, אך בליבי ידעתי שאני רחוק מאוד מהחלטה נוראה שכזו. שקעתי בלימוד בישיבה בנסיון להתנתק, בכל יום התקשרתי לארוסתי כדי להתעניין בשלומה, הוריה דיווחו לי מה שלומה. ערב אחד כשהתקשרתי אמה ענתה וכשביקשתי לדבר עם ארוסתי היא אמרה: "אני לא מבינה, הרי הודעתם שביטלתם". "ביטלנו?", "כן, השדכן התקשר והודיע בשם הוריך שהחלטתם לבטל את השידוך", "לשדכן אין שום סמכות לבטל שידוך, רק לי, ואני לא ביטלתי שום שידוך". לאחר שכנוע כבד היא הסכימה לתת לי לשוחח עימה ואני אמרתי לה: "אם לא החלטתי עד לרגע זה, אז כעת החלטתי, אני התארסתי איתך ואני אנשא לך ולא משנה אלו קשיים יהיו לנו בדרך". אח'כ נסעתי הביתה והודעתי להורי כי איני מסכים לבטל וכי אנשא לארוסתי ברגע שהדבר יתאפשר. מרגע זה החל מסע הלחצים, כולם הסבירו לי שלא נכון להכניס ראש בריא למיטה חולה וכו', אך אני לא נכנעתי ללחצים שהופעלו עלי. הורי ביקשו ממני ללכת איתם לסמכות רבנית שתכריע כיצד לנהוג ונקבו בשמו של הרב עובדיה יוסף זצוק'ל. הגענו בשעת בוקר, התפללנו. הורי נכנסו לדבר עם הרב ואח'כ נכנסתי אני, בתחילה התעניין היכן אני לומד ומה, אח'כ שאל לשם ארוסתי ובירך אותה ואחר אמר לי: "אביך ת'ח גדול והוא נמצא בצער, יש לו הרבה נחת ממך ותקוות גדולות והוא מרגיש שכעת נפלת... אתה יודע שאצלנו הספרדים אין שטר אירוסין ואין למסיבה הזו שום משמעות הלכתית..." אמרתי שאני יודע, "ומדוע אתה מתעקש?", אמרתי לו שמדובר בבחורה טובה שכמותה חיפשתי זמן רב ואיני מוכן לוותר עליה בגלל שחלתה ואני מרגיש שהקב'ה מביט בי ובוחן את מעשיי", הוא אחז בראשי בשתי ידיו והביט בי, שאל שאלה נוספת וכשעניתי את התשובה פרצתי בבכי קורע לב, גם הרב בכה איתי... ואז נשק לי על ראשי ונתן לי את הסטירות הידועות שלו ואמר: "אתה תינשא לה, וה' ישלח לה רפואה שלמה, אתם תקימו דור ישרים מבורך ואם ירצה ה' היא תהיה אישה יראת שמים ואשת חיל וכמו שבטח בה לב בעלה כך היא תבטח בך ותגמול לך עשרת מונים על נאמנותך, ועכשיו תקרא להוריך ואני אורה להם להסכים עם החלטתך בלב שמח". הוא ברך את ארוסתי שוב בברכות רבות להחלמה שלמה ולהצלחת הזיווג. הורי כיבדו את דברי הרב ויצאנו משם נרגשים ומופתעים, הם הגיעו לבית ארוסתי והתנצלו וההדורים התיישרו. ליווינו את ארוסתי במחלתה, היא עברה ניתוח מסובך שהצליח בחסדי ה' ובשלב זה החלה להחלים כשבכל מחלתה ובאשפוזים הקפידה לאכול אוכל כשר למהדרין. לאחר שנה זכינו להינשא לשמחת כולם ברוב פאר והדר כשהגאון הרב עובדיה יוסף זצוק'ל סידר לנו חופה וקידושין כשהוא מברך את רעייתי שתזכה לבריאות מושלמת ושתצליח בכל אשר תעשה וכל הקהל ענה אמן, ואז הוסיף בבדיחות: "זה החתן שלך עקשן גדול, לא הסכים לוותר עליך והוא עמד במבחן שעשיתי לו, שזה מבחן יותר קשה מהסמכה לרבנות וכעת את חייבת לו טובה וכל חייך תגמלי לו טובה תחת טובה". הברכות התקיימו במלואן... בנינו בית לתפארת, וזכינו לשמונה ילדים טובים, מחונכים וצדיקים. אשתי נרפאה לחלוטין מהמחלה ואני נעשתי לר'מ בישיבה חשובה והצלחתי בה מאוד. השאנו את רוב ילדינו ויש לנו נכדים. אלא שאני חליתי במחלת הטרשת, מחלה של'ע לוקחת מהאדם בכל יום את השליטה על אברי גופו, 4 שנים אחרי פרוץ המחלה שותקו שתי רגלי ומאז אני נזקק לכסא גלגלים, אך המחלה עברה לידיים ג'כ וכיום, 12 שנים אחרי אני מניע את אצבעות ידי וראשי ב'ה. אשתי התפטרה מעבודתה וצמודה אלי במסירות נפש שלא ניתן לתאר... היא השיבה לי פי מאה. גם ילדי וחתני מתמסרים אלי, אך כולם יודעים שאת מסירותה של אשתי לא ניתן לתאר במילים. הרב עובדיה זצ'ל היה מגיע לשמחות מברך אותי ובוכה.. ומברך את אשתי שיהיה לה הרבה כוחות ומעודד אותה בהצביעו על המשפחה הנפלאה שבנינו. כשהרב נפטר חשתי שהתייתמתי ו למרות מצבי הגעתי ולהלוויתו על כסא גלגלים כי בזכותו זכיתי לאשת חיל בכל המובנים. (הסיפור הועתק מאיזה ספר)
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 13:21 |
|
| |
| כיפהאדומה1 כתבה: |  |
|
|