בית פורומים עצור כאן חושבים

נשים המניחות תפילין - סערה בארה"ב ודעת הר' שכטר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2014 08:55 לינק ישיר 

בעב
ניתן לפרש את הכתוב, ולו בדוחק, לא לעקור את "ואל אישה בנידת.. לא תקרב"
ואכן תמהתי על הכותב שלעת"ל יפורשו הקרבנות כקרבנות צמחוניים. זו עקירת הכתוב. וכעין שכתב הט"ז כי מה שהותר במפורש בתורה אין חז"ל יכולים לאסור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 08:58 לינק ישיר 

מימוני
הערונת - עמידה על זכות לקיים מצווה היא עמידה על אינטרס עצמי ולא על דת. אם אני מנוע מלברך  ברוך חכם הרזים (כי לא היו 600000 גברים) ואני עומד על זכותי לברך עשיתי למען אינטרס שלי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 09:03 לינק ישיר 

ת"ט
שאלתי החתה כמובן על הדיון הנצחי בינינו, האם העיקר הוא הציות נטו, או שיש זהב מתחת לבלטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 11:05 לינק ישיר 

נניח שיש זהב. אז אפשר לפרש נגד מילות הכתוב בצורה בוטה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 11:09 לינק ישיר 

והיה הבכור אשר תלד וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 11:25 לינק ישיר 

תלמיד
סליחה- אולי לא עקבתי- אבל אולי תסביר לי בכל זאת- מה הקשר לנידה ולהנחת התפילין שלה/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 14:09 לינק ישיר 

[ת"ט,

גם אני לא עקבתי אחר הדיון בינך ובין בע"ב ואני מתנצלת אם דברי להלן טפשיים או מיותרים - 
מה ז"א שאסור לפרש נגד הכתוב בצורה בוטה? הזכיר מואדיב יפה את הפרוזבול; הזכרתי אני לפני כן את "עין תחת עין - ממון"; אפשר להזכיר (שוב) את העבדוּת וכו וכו'. תמיד פירשו אחרת מה"פשט" (ואפילו "נגד" ממש בצורה בוטה). הכיצד? בתחכום, ביצירתיות, בשכנוע עצמי שהשינוי הוא לא רק נדרש, אלא הכרחי, ויותר מכך (אם לצטט את מיכי דלעיל) - לו משה רבנו היה כאן אפילו הוא היה מסכים שזה הפירוש הנכון.
בהלכה, כמו בהרבה דברים אחרים - אם יש רצון, יש יכולת.
אבל, כמו בהרבה דברים אחרים, גם כאן אלעס איז פאליטיקע - הרצון צריך להופיע אצל אנשים מסוימים (לפעמים רק אחרי שנים ארוכות בו הופיע אצל אנשים - ונשים - אחרים), ועד שהם לא ירצו, כל היכולות בעולם לא יעזרו לאחרים שרצו מאוד. כלומר, הוא יעזור להם עצמם, אבל השפעתם על אחרים תהיה אולי מוגבלת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 14:21 לינק ישיר 

אמשלום
ושוב אני חוזר על שאלתי, האם יש גרעין נצחי, האם צריך אותו, ומה הם גבולות הגזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 14:37 לינק ישיר 

ר' מיכי

ברוך שובך למחוזות האורתודקסיה.

בסופו של דבר אתה מושך את חתימתך מהאמירה הזאת,

״כשנטילת עין הפוגע בעין חברו נחשבה צודקת ומוסרית, זה מה שהבינו שכתוב בתורה, וכשהדבר הפך בלתי מוסרי או צודק, פתאום היה ברור שהתורה טוענת ש"עין תחת עין - ממון"; כשעבדות הייתה הבון-טון בעולם, מצאו לכך סימוכין בתורה, וכשהיא הפכה מוקצה מחמת מיאוס בעולם הכללי, התורה הפכה למתנגדת לעבדות. זה טבעה של היהדות״.

כאן מדובר בפירוש על שינויים שנובעים ממהפכות תרבויות וערכי מוסר חדשים ולא שינוי מציאות.

בנוגע לשינוי במציאות, לא כל כך ברור, אם המציאות שונה לגמרי ואינה נכללת כבר במציאות של התורה אז הדברים פשוטים ולא צריך שום פרשנות חדשה, הרי הש"ס וההלכה מליאים מזה, ואם המציאות אותה מציאות אלא שהטעם כבר לא שייך זה תלוי בנידון דרשינן טעמא דקרא או לא ובאיזה מקרה וכו', בשני המקרים אין אנו זקוקים לשום פרשנות חדשה, התורה עומדת במקומה והמציאות החדשה היא שיוצאת.

האם בגלעד דנפישי רוצחים וביטלו חיוב מיתה ניתנה פרשנות חדשה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 14:39 לינק ישיר 

מואדיב
דין הפרוזבול אינו שייך לכאן, זה אמנם עקיפה של רצון התורה אבל זה נעשה תוך קיום מלא של כללי ההלכה בעתיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 14:55 לינק ישיר 

מיימוני
תודה על קבלת הפנים, ברוך הנמצא.
השאלה היא אמנם מתחום המחקר הפסיכולוגי והסוציולוגי, אבל בעיקר הדיון הוא האם מדובר כאן בתופעה של התעוררות דתית או מסוג אחר לגמרי, וכמו שהעירו עוד פה האין זה השתמשות בסמלי דת למאבקים אחרים.

כמובן שתביעת הנשים לקחת חלק אקטיבי בחיי הדת בשווה לגברים היא לגטימית וצודקת לגמרי, רק שהנסיון הפתטי להכניס את תפיסת השיויון בין המינים לתוך תורה שבצורה מפורשת מעמידה את האשה כנחותה ביחס לגבר הוא קצת מעורר רחמים, המאבק הפמיניסטי הוא מאבק נגד דעות קדומות, והתורה הרי מליאה בדעות שכאלה, אז או שרואים בה אמת אבסולוטית ומקבלים אותה לגמרי או שנאבקים גם בה, אני לא רואה דרך ביניים.

בנוגע לדבריך על כל אותן הלכות שיסודן בתפיסת האשה כנחותה, שאינן אמת אבסולוטית אלא התפיסה התרבותית של אותה תקופה, נדמה לי שאחרי ההבהרה של מיכי אמשלום תשמח מאוד לצרף אותך לחזלי"ה, אבל אז אתה מוזמן להפשיל שרוולים ולהיפטר מכל אותן הלכות שהן ביטוי לתקופה ארכאית בעלת דעות נבזות על מעמדה של האשה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 15:00 לינק ישיר 

ספקן
גם הוראת שעה נכללת בכללים העתיקים, וגם עקירה כמעט נצחית כמו ביטול תקיעת שופר בראש השנה שחל להיות בשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 15:06 לינק ישיר 

איזה כלל עתיק היה בפרוזבול?
כתוב בתורה - לא תבערו אש ביום השבת-(תבערו-ולא תדליקו) ואנחנו דואגים שאש תבער ביום השבת. עושים מזה מצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 15:30 לינק ישיר 

[בע"ב,

"הגרעין הנצחי" הוא התורה עצמה והמחוייבות להישארותה רלוונטית, ויותר מזה - אמיתית (ראה יומא סט ע"ב)- בכל דור. מי שמאמינים שהתורה היא ההנחייה האולטמטיבית לחיים, חייבים לחבר אותה (בכל מקום ובכל דור) לחיים שלהם. לא פעם זה כרוך ביצירתיות רבה, אולם מי ששומר על הקשר בינו ובין הלשון היהודית (לשון=שפה ממש, דרכי חשיבה, קטגוריות חשיבה וכו') רואה את עצמו כחלק מ"סיפור שרשרת", גם כשהוא מוסיף "פרק" נוסף לסיפור זה (ועיין בדברי רונלד דוורקין על המשפט בכלל); כתוצאה מכך, גם אחרים יראו בו כזה, במוקדם או במאוחר, בהתחשב ב"גבולות הגזרה" (ראה למטה).
"גבולות הגזרה" הם בעיקר גבולות פוליטיים וסוציולוגיים, ואלה, כידוע, משתנים כל הזמן...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2014 15:37 לינק ישיר 

אמשלום
וכאשר קיימת התנגשות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נשים המניחות תפילין - סערה בארה"ב ודעת הר' שכטר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.