לפני שנים רבות, עוד טרם היה הזמן ברחבי היקום, והמרחב טרם נוצר. ובכל היקום שלא היה, ובכל הזמן שלא חלף, העולם היה אין סוף של ריק, חסר צורה ומשמעות.
וייצר הא-ל יקום מרחב וזמן וכן עוד מימדים שונים ורבים אשר איננו יודעים או תופסים, בכל מיני דרכים, היה בונה והורס, הורס ובונה, יוצר אנדרלמוסיה וסדר, וכן ההיפך, בורא עולמות ומחריבים להנאתו. כך אינסוף שנים במונחי ברואים, הכפופים לחוקי הטבע הנברא.
ויהי היום, ויברא הא-ל את המוסר, ולא יכל להרוס יותר את עולמו אשר ברא, כי צו המוסר אשר יצר וכה אהב, והנחיל לברואיו, אסר עליו להחריב עולמו אשר ברא ויצר.
זהו סיפורו של כדור הארץ אשר בלגקסיית שביל החלב.
נשלח ב-4/3/2014 19:57
שהאל משחק בקוביה (= בונה עולמות ומחריבן) ? הוא לא מיצר את המוסר רק ההפך התבוניים בונים את המוסר לשמור על העולם האקראי ולעשות סדר באי סדר.
חז"ל אומרים במליצתם שכביכול האל אומר שלא תהיה מי שיתקן אחרך מה שאתה מקלקל, כלומר העולם יכול להיחרב בדיוק כמו קודמיו, והכל תלוי בנו אייך נייצר מוסר אבסולוטית תבונית בכדי לשמר את העולם ולקדם אותו להיות יותר טוב.
שאנו (כל פרט אישי מההומו סאפיינס) מדברים מרגישים וחווים את היקום, אין לזה משמשעות בידיעה שאנו (כל פרט לשעצמו) זמני בעולם (כל העומד למות כמת דמי). ולכן הדבר הרלוונטית והמשמעותית ביותר לפרט היא ההולדה וכך הוא חיי לנצח (מה זרעו בחיים כך הוא בחיים) או תלמידים ותובנות ותורות שכתב והגה האדם\הפרט לבני אנוש בהמשך. ולכן כל משמעות היקום זה בחיים ובמודעים לחיים, ומי שמצליח לחיות לנצח (על ידי צאצאיו או תלמידיו ותבונותיו) ? הוא בעצם חיי ביקום !
המסקנה היוצא מכל זה שנכון באמת שרק המוסר והתבונה יכול לשמר את העולם מבחינת הפרט אישית (שמכל הפרטים יחד נשמר היקום בעצם), אבל זה לא בידי האל רק בידינו אנו. מצד האל כל היקום יכול להיחרב כמו קודמיו.
נשלח ב-4/3/2014 20:04
maxmen כתב:
ולכן הדבר הרלוונטית והמשמעותית ביותר לפרט היא ההולדה וכך הוא חיי לנצח (מה זרעו בחיים כך הוא בחיים) או תלמידים ותובנות ותורות שכתב והגה האדם\הפרט לבני אנוש בהמשך. ולכן כל משמעות היקום זה בחיים ובמודעים לחיים, ומי שמצליח לחיות לנצח (על ידי צאצאיו או תלמידיו ותבונותיו) ? הוא בעצם חיי ביקום !
אולי תסביר למה כל כך חשוב מה יקרה אחריך.
מה איכפת לי מה יקרה לצאצאי עוד 5 דורות.
אני נהנה ממצה את חיי ואחרי המבול.
מה כל כך חשוב בהמשכיות הזאת?
נשלח ב-4/3/2014 20:12
דייר: 1, חוק הטוב להטיב. (זה התשובה האבולוציונית הדטרמיניסטית) 2, ניצחון המוות עצמו על ידי התפתחות התבונה על ידי חוקי האבולוציה. כלומר אנו רוצים לנצח את המוות וזה לעומק סיפור התנכי שכביכול האדם קיבל קללות מעצם ידיעת טוב ורע (הרי כל כוח תבוני יכול להביא רע בדיוק כמו טוב) ותפקידו שהטוב תנצח כך שיוכל לנצח את כל קללות האדם. (זה התשובה העמוקה שלנו היהודים עם התורה שלנו)
לסיכום: אנו רוצים לחיות לנצח. מי שלא רוצה ? יש לו כמובן בחירה להתאבד ! בכל אופן מי שחושב שאחרי המבול ?! הוא סתם רשע מרושע שהוא מוליד ילדים. יותר נכון אין לו זכות מוסרית להוליד ילדים (זה מסביר למה החרדים והדתיים מולידים הרבה ילדים כי יש להם אימון בתבונת האדם ובהתפתחות הטוב)
תוקן על ידי maxmen ב- 04/03/2014 20:15:21
נשלח ב-4/3/2014 20:28
מקס
(זה מסביר למה החרדים והדתיים מולידים הרבה ילדים כי יש להם אימון בתבונת האדם ובהתפתחות הטוב)
חרדים לא חושבים כמוך. חובת ההוכחה עליך.
נשלח ב-4/3/2014 21:05
שלישישי כתב:
מקס
(זה מסביר למה החרדים והדתיים מולידים הרבה ילדים כי יש להם אימון בתבונת האדם ובהתפתחות הטוב)
חרדים לא חושבים כמוך. חובת ההוכחה עליך.
אני חרדי וחושב כך אז מזה החרדים לא חושבים כך ? אני ובני ביתי וכל תלמידי ותלמידי רבותי חושבים כך והם כולם ב"ה חרדים למהדרין. עכשיו למשחקי שפה ברשותך.
החרדי הלא מהעמיק הולך לאורו של תורה וחכמיה החיים. יש לו ביטחון באלוהים = התבונה. יש לו ציפיה למשיח (וגר זאב עם כבש וכו') = אימון בתבונת האנושות ואימון שהטוב תנצח. יש לו אמונת חכמים = אימון בחכמה ומדע ובחקר המדע. חכמה = תבונה עמוקה של החכם שתביא אותו ואת זרעו לעולם הבא = קיום זרעו לנצח. מדע וחקר המדע = התפתחות החכמה ופיתרון כל קללות האדם = כוחו של הצדיק והחכמים.
כל זה מביא לו את הביטחון בלהוליד משפחות מרובת ילדים. מה שאין כן למי שאין אימון בכל זה אז ברור ודיי בצדק שלא מוליד הרבה ילדים ולדעתי אסור לו להוליד אפי' ילד אחד הרי למה להביא ילד לעולם כזה ?
תוקן על ידי maxmen ב- 04/03/2014 21:30:31
נשלח ב-4/3/2014 21:10
<<< יש גבול גם לשימוש במלים גסות בפורום >>>
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/03/2014 08:55:30
נשלח ב-5/3/2014 09:44
מילה אחד לפותח האשכול היקר.
קודם כל תודה רבה על הנושא החשוב/
מה שכתבת בפתח האשכול הוא עמוק מאוד, אם אנו בחשיבה שה"אל" והיקום וכל מה שנמצא, חד הם. אני הגבתי על הדרך שאנו רגילים לחשוב על "אל" חיצוני ליקום. והבן את ההבדל.
נשלח ב-5/3/2014 09:55
maxmen כתב:
<<< יש גבול גם לשימוש במלים גסות בפורום >>>
באמת ? למשל "הרואה מיליון זומבים אינו מברך אלא ברוך משנה הבריות"
שנאמר על ידי אדם שפל שרוצה שנכיר בו כרב אורתודוקסי ?!
אבל אתה יודע מה, עדיף שבאמת שנאמר על ידו דברים כאלה ועוד (תראה שם עוד), כי כל הפחות שנכיר אותו. אתה יודע לפעמים אנו צריכים לראות בעיניים ולא להאמין מה שרבותינו אומרים לנו כל הזמן.
תשאל למה אני אמרתי מילה גסה ?! אוקיי זה ברור, שבברלין תתנהג כברלינר !!
נשלח ב-5/3/2014 10:28
אכן, שפלות שאין כמותה מצדי. לדרוש מאנשים לחשוב! הנשמע כדבר הזה? או להכיר טובה למי שמחזיק אותם? לא ייאמן. לא לשקר ולא להיות טפיל? בלתי נסבל. אוסף של דרישות שפלות. אני חוזר בי ומתחרט מעומקא דליבא. שכחתי בעוונותיי את מאמר "גדולי הדור" שאפילו קטני הבטלנים של החרדים מחזיקים את העולם כולו (ככתוב: ילבש שחורים ילך למקום רחוק ויעשה מה שליבו חפץ). וכן הוא אומר: לולא לבשתם מעילי וכובעיי, קראתם את צהובוניי, חוקות שמים וארץ לא שמתי. אישתמיטתי חז"ל מפורש. כנראה זה בגלל ששירתתי בצבא והלכתי לדברים בטלים (ראה באשכול הכתבות בסמוך).
נשלח ב-5/3/2014 10:42
הייתי משנה את שם האשכול- ל החרדי שנשבה בקסמי עצמו. עד כדי כך נשבה- שהוא חושב שהוא האל בעצמו.
נשלח ב-5/3/2014 11:59
ראיתי ציטוט ש"מיימוני" הביא בשם ג'ון סטיוארט משמעו בלשון פשוטה היא כך: "א-ל שיכניס אותי לגיהנום, רק מכיוון שאני חושב שהוא רע. א-ל כזה אינו טוב כלל בסטנדרטים בהם מקובל לשפוט אנשים, ובוודאי לא נאצל, ובשמחה אלך לגיהנום.." והעיר פרופ' אחד שזה נכון, אך מי שש להכנס לגיהנום ? גם אם הא-ל רע עדיף להכנס לגן עדן ולפעול לפי הקפריזות שלו. [וכבר היה אשכול כאן מה היה קורה אם למצוות היו נותנים גהינום דווקא.]
אך הבעיה בציטוט זה, שתחושת המוסר העמוקה הזו, ש"עדיף להיות בגיהנום של א-ל רע", מאשר בגן עדן שלו. תחושה עמוקה זו, היא תולדה של קוד מקור שהושתל בידי הא-ל ! ואם כך בהכרח שהוא טוב...... או עכ"פ אנו לא יכולים לשפוט אותו מוסרית כי אנו כפופים לקוד שהוא השתיל בנו.
נשלח ב-5/3/2014 12:41
קרדיול מי אמר שיש על זה עונש? הרמב"ם של אפיקורוס בשוגג? הוא נשליטתו שבשמים אין עונש אקטיבי אלא (לכל היותר) מניעת הזדמנות
נשלח ב-5/3/2014 17:19
איני דן רק האם הא-ל מעניש, אלא מתמקד ברצון האנושי לאזוק את הא-ל לכבלי המוסר, רצון זו נובע מתכונה אלוקית.
נשלח ב-5/3/2014 18:09
קרדיולוג, הרצון האנושי לאזוק את האל בכבלי המוסר נובע מכך שמלכתחילה האדם יצר את אלוהים כדי להמלט מפחדיו ולתת משמעות לחייו ולכן אך טבעי לחלום על אל מוסרי שמנהיג את העולם לטובתם הרוחנית והגשמית הנראית והנגלית בפועל.
ואת הטענה השניה שלך אתה מתבקש להסביר ביתר הרחבה. מהי אותה תכונה אלוקית שאתה מדבר עליה ואיפה אתה מוצא את ההוכחה לדבריך.