|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:30 |
|
| |
הנושא של שינוי אחרי החתונה הוא נושא גדול ומצדיק אשכול שלם בפני עצמו (האם כשהתחתנו חתמנו שנהיה בדיוק כמו שאנחנו עכשיו עד סוף החיים? חיים זה דבר דינמי, לא סטטי) ואני לא בטוח שזה בכלל מתאים לשידוכים, אולי בפורום זוגות נשואים... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:32 |
|
| |
בס"ד
בהחלט שכשהתחתנו אז חתמנו שפלוס מינוס נשאר אותו דבר ולא זה מקח טעות...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:40 |
|
| |
קטנה זה שקול בעיני מבחינת גודל השינוי.... כתבתי את זה מההתחלה
הוא התחיל בא׳ והפך להיות ת׳ מבחינתי זה שינוי עצום...
ברור שמבחינת המשך החיים זה עדיף שהוא יהפוך לחסיד ולא יחזור בשאלה אבל בשניהם אני אעשה שאלת רב איך ממשיכים כי מבחינתי שניהם זה לא מה שאני רוצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:41 |
|
| |
למה לא מתאים לשידוכים?
ככ מצחיק אותי כל פעם לשמוע את המחשבות האלה, כאילו אין מצב שאחרי החתונה יהיה איזה שינוי עם בן הזוג או אפילו האדם עצמו משתנה.
חשוב לחשוב על העניין הזה!! עוד בזמן השידוכים.
בכלל מסקרן אותי לדעת איך אנשים מגיעים לתובנה הזו, שהם אחראים על מה שיקרה להם בחיים.. אף פעם הם לא נתקלו בזה שהחיים מתנהלים ביד ההשגחה???
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:42 |
|
| |
תשימי לב שוב לניסוח שלך, די...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:50 |
|
| |
(((( בסוגריים כפולות )))
די, אני פשוט עוד זוכרת את הדעה שלך פה:
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 13:56 |
|
| |
שימי לב קטנה, לא אמרתי שלא חשוב בכלל, אם יש תהליך שהתחיל כבר בזמן השידוכים ברור שצריך לומר אותו, אבל מצד שני צריך לדעת שיש דברים אחרים שאנחנו לא יודעים איך יתפתחו במשך השנים.
קו החיים לא עובד לפי שטאנץ מסויים, קחי 10 אחים שנולדו באותה משפחה ולמדו באותה ישיבה, אחרי 30-40 שנה כל אחד יהיה בצורה אחרת. אחד עובד, השני לומד, השלישי חזר בשאלה והרביעי בכלל ברסלב...
אי אפשר להתחיל לנסח הסכם בכל פגישת שידוכים "אני החתום מטה אדם ה-1 מתחייב לא להיות חסיד גור (בעלזא אפשרי בהסכמת פלונית בת פלונית החתומה מטה). כמו"כ אני מתחייב לא לגור בדירה של פחות מ-3 חדרים ולא לחגוג ל"ג בעומר במירון וכו' וכו'..."
בסופו של דבר כל שינוי במהלך החיים צריך להביא לידי פשרות כלשהם משני הצדדים... (אם כי יש כלל בגמרא "כל המשנה - ידו על התחתונה" ז.א. שמי שמשנה מהדברים שהיו רגילים עד היום יש לו פחות עדיפות ולכן הוא זה שצריך להתאמץ יותר כדי להתפשר)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:00 |
|
| |
ברור!!
והוא אשר התכוונתי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:04 |
|
| |
אז את בטח את מבינה שהטווח של "שינוי סביר" הוא אינדיווידואלי ומשתנה בין כל אחד ואחד.
אולי לאשה חסידת ויזניץ' שבעלה קנה אייפון לא כשר זה שקול כמו אשה ספרדיה שבעלה לא הולך יותר לבית הכנסת...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:09 |
|
| |
קטנה מי כמוני יודעת מה זה לחיות עם אדם חילוני ודתי כששניהם התחילו חילונים..אם האדם שהשתנה רוצה לשנות דברים בחיים הוא צריך להיות הפשרן זה בוודאות נשארת השאלה האם הצד הדתי צריך להמשיך לחיות עם אותו אדם חילוני...ולדעתי זה לא פשוט וצריך להתייעץ לגבי זה, אבל מלכתחילה להתחתן עם אדם ששונה ממך ולא רצית גם אדם כזה זאת בעיה בפני עצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:16 |
|
| |
אינדיוודואלי לחלוטין..
אבל הגישה, הגישה צריכה להיות ישרה...
די, אני מבינה לגמרי מה את אומרת רק עדיין לא מבינה איך מי שנהיה חסיד, דומה למי שחוזר בשאלה? איך? השינוי הוא שינוי, אבל דומה, זה ממש לא דומה!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:18 |
|
| |
ובקשר לדיון שהתדיינת עם חברות שלך, ומה שהזכרת לעיל אז אוקיי, לכתחילה, מי שלא רוצה להכניס את עצמה לזה, שלא תכניס אבל מי שכבר כן נפגשה עם סגנון שונה משלה ומבינה שיש כאן אפשרות לפתיחות ולנסיון..
אז אולי כן רוצה לנסות..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:25 |
|
| |
אני לא חושב שהיא השוותה בדיוק בין שני הסוגים אלא בין השינויים. שני המקרים נחשבים שינויים דרסטיים (משני הצדדים של הסקאלה) שא"א להמשיך את הזוגיות איתם (לכאורה).
וזה לא כזה מפליא, תשאלי כל אישה חרדית היא תאמר לך שעדיף לה שבעלה יחזור בשאלה מאשר שיהיה חסיד גור ואכמ"ל... 
|
|
|
|
|