בית פורומים שידוכי חרדים

החשבון שלי עם רבי נחמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2014 01:35 לינק ישיר 

זה ארוך אבל מאוד וזה גם ממש לא על רגל ויד אחת זה שעות של ועדים ובירורים עם ת'ח יודעי השקפה טהורה..
אבל למי שיש שאלה ספציפית בהשקפה אשמח לקשר אותו עם ת'ח שיוכלו לעזור לו בנושא, או אם אני הקטן אדע בעצמי אז בל'נ אשתדל לענות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 01:42 לינק ישיר 

לדעתי הענייה יצאו כאן קצת חלק מפרופורציות.....

אחרי הכול 70 פנים לתורה וזה גם היופי שיש כ"כ הרבה זרמים שהם כמו פאזל שמשלימים זה את זה
מכל דבר אפשר לקחת את הטוב ואת מה שמרומם ומגדל אותך.... וזה לא סותר שיש לאדם דרך חיים (זרם) ספציפית אחת.
אני חושבת שאין לאף אחד זכות  בעולם הזה לבוא ולהצביע או ולפסול או לומר על זרם מסוים כופרים או להגיד יהיה להם גיהינום וכו'

וגם לדעתי היותר ענייה אני רואה באהבה והקרבה ערך עליון ואין לי ספק שאלך אחרי כול שינוי שבעלי יעשה בין בעניי דת או כל שינוי במזג אויר, אומנם זה יהיה בטוח לא קל בכלל אבל בעניי זה שווה הרבה יותר מהכול.!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:03 לינק ישיר 

ריקי א' אף אחד מעולם לא אמר גיהנום חס ושלום לאף זרם
דיברו על גיהנום בהקשר של חוזרים בשאלה כופרים...
ב' אדם במהלך שנותיו בונה לעצמו השקפה ,את יודעת מה אישיות משל עצמו הוא כבר למד איך להתנהג בסיטואציות מסויימות ויש דברים שהוא עומד על שלו בהם וכו'
ולבוא ולהגיד אני אלך אחרי בעלי בכל דבר זה לדעתי חוסר החלטיות...
קודם כל היה פה פעם מזמן אשכול שמישהו אמר שהוא היה רוצה שאשתו תלך עם פאה ארוכה,לפי מה שאת אומרת כל דבר שבעלך יעשה את תלכי אחריו האם גם בזה? אני מאוד מקווה בשבילך שלא...
מבחינתי גם בעניין השקפתי הנושא דומה...אני למדתי וחקרתי והתחברתי למשהו מסויים עיזבי בלי לשלול שומדבר אחר...אם חקרתי והתחברתי למשו מסויים וחיפשתי בשידוכים משו מסויים פתאום הבן אדם מתהפך ורוצה ללכת לכיוון שבכלל לא מדבר אליי בלי שמץ של ביקורת...זה בעצם אומר לקחת את כל מה שאני מאמינה בו ולשנות אותו 180 מעלות!!! זה לא כזה פשוט...יותר מזה,זה כנראה הדבר הכי קשה שיכול לקרות לאדם!
ואני באה מבית שאמא שלי חזרה בתשובה ואבא שלי חילוני והם נשואים!!!
מבטיחהההה לך שלאבא הכי קשה בעולםםםםםםםםם הוא היה מוכן לוותר על הכל רק שאמא שלי תחזור להיות "נורמלית"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:13 לינק ישיר 

די88 כתבה:

ריקי א' אף אחד מעולם לא אמר גיהנום חס ושלום לאף זרם
דיברו על גיהנום בהקשר של חוזרים בשאלה כופרים...
ב' אדם במהלך שנותיו בונה לעצמו השקפה ,את יודעת מה אישיות משל עצמו הוא כבר למד איך להתנהג בסיטואציות מסויימות ויש דברים שהוא עומד על שלו בהם וכו'
ולבוא ולהגיד אני אלך אחרי בעלי בכל דבר זה לדעתי חוסר החלטיות...
קודם כל היה פה פעם מזמן אשכול שמישהו אמר שהוא היה רוצה שאשתו תלך עם פאה ארוכה,לפי מה שאת אומרת כל דבר שבעלך יעשה את תלכי אחריו האם גם בזה? אני מאוד מקווה בשבילך שלא...
מבחינתי גם בעניין השקפתי הנושא דומה...אני למדתי וחקרתי והתחברתי למשהו מסויים עיזבי בלי לשלול שומדבר אחר...אם חקרתי והתחברתי למשו מסויים וחיפשתי בשידוכים משו מסויים פתאום הבן אדם מתהפך ורוצה ללכת לכיוון שבכלל לא מדבר אליי בלי שמץ של ביקורת...זה בעצם אומר לקחת את כל מה שאני מאמינה בו ולשנות אותו 180 מעלות!!! זה לא כזה פשוט...יותר מזה,זה כנראה הדבר הכי קשה שיכול לקרות לאדם!
ואני באה מבית שאמא שלי חזרה בתשובה ואבא שלי חילוני והם נשואים!!!
מבטיחהההה לך שלאבא הכי קשה בעולםםםםםםםםם הוא היה מוכן לוותר על הכל רק שאמא שלי תחזור להיות "נורמלית"

נכון אף פעם לא אמרתי על שום חוג שילך לגיהינום או משו דומה וכי אני סגנו של הקב'ה לומר דברים שכאלה??
ודי צודקת אדם בונה לעצמו השקפה במשך שנות בגרותו שעימה או ילך כל חייו (בהנחה שזה נכון ולא מוטעה) ולכן אין שום סיבה להתפשר על בחור/ה שאינם תואמים את ההשקפות הבסיסיות שאת/ה רוצה לחיות במשך כל ימי חייך.
וכי אם לדוגמא תגיע לי בחורה שתאמר לי שאת הילדים שלה היא רוצה לשים בממדים במקום בחדרים, האם שייך להתפשר על דבר שכזה בכלל?? ברור שלא!!
וזה רק דוגמא אחת, כל אחד/ת י/תקח את זה לתחום אחר בחייו/ה.
וכמובן שתמיד תמיד כל ענין לגופו לא הכרעתי ולא פסקתי כאן שום דבר, רק באתי לעורר החברים שכאן...
כי השקפה זה האלף בית של החיים שלנו!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:21 לינק ישיר 

א. אני לא התכוונתי להודעה מסוימת, כתבתי את בהקצנה ובאופן כללי להבהרת העמדה שלי 

ב. אין לי ספק שבן אדם שמייצב את עצמו זה קשה מאוד וכמובן שיש לי נכון ל 02:15 עקרונות ודעות (ואולי יותר מידי) בנושאים השקפתיים ותורניים 
אבל אם (ומפחיד לחשוב על הסיטואציה) אבל נניח ואם תהייה סיטואציה של פאה ארוכה או שלום בית ולא משנה מה הסיבות לדבר. כמובן שאנסה כמה שאוכל למנוע את זה והתערבות של רב וכו' אבל אם שורה תחתונה זה יהיה זה מול זה אז אעדיף לא לפגוע באהבה ובזוגיות שלי. 
וגם סתם לידע הכללי שזוגות באים להתגרש על רגע דתי. אם האישה שומרת טהרה ועוד משהו אז רבנים אומרים שעדיף שהאישה תשאר במצבה  הדתי ולא להתגרש ולנסות לעשות שלום בית. אז מבחינתי יש פה גם דעת תורה וזה מספיק .

את יכולה לקרוא לזה חוסר החלטיות ואולי עוד כל מני דברים. אני קוראת לזה אהבה אמתית !!! 

אני לא שוללת את זה זה קשה ולא חושבת שזה אתגר ונס קפה לחיים אבל אם זה קרה. אז השאלה איך מתמודדים את זה.
וההורים שלך דוגמא מספיק טובה בשביל להסביר את ההודעה הארוכה שלי 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:24 לינק ישיר 

אני מתנצל לומר לך אבל בשאלות כאלה של אישות חובה לשאול רב מורה הוראה מה לעשות בענין זה לא נכון בכלל מה שאמרת שמשאירים את זה במצב הקיים בשביל שלום בית... כל מקרה לגופו!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:26 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:

נכון אף פעם לא אמרתי על שום חוג שילך לגיהינום או משו דומה וכי אני סגנו של הקב'ה לומר דברים שכאלה??
ודי צודקת אדם בונה לעצמו השקפה במשך שנות בגרותו שעימה או ילך כל חייו (בהנחה שזה נכון ולא מוטעה) ולכן אין שום סיבה להתפשר על בחור/ה שאינם תואמים את ההשקפות הבסיסיות שאת/ה רוצה לחיות במשך כל ימי חייך.
וכי אם לדוגמא תגיע לי בחורה שתאמר לי שאת הילדים שלה היא רוצה לשים בממדים במקום בחדרים, האם שייך להתפשר על דבר שכזה בכלל?? ברור שלא!!
וזה רק דוגמא אחת, כל אחד/ת י/תקח את זה לתחום אחר בחייו/ה.
וכמובן שתמיד תמיד כל ענין לגופו לא הכרעתי ולא פסקתי כאן שום דבר, רק באתי לעורר החברים שכאן...
כי השקפה זה האלף בית של החיים שלנו!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

אף אחד לא אמר שאמרת :)

זלמן אני דיברתי כל מצבים אחרי החתונה ולא לפני שיש לאדם אפשרות של בחירה ואני חושבת שיש הבדל ענק בין הדברים
כמובן שאני לא מתפשרת לשנייה על השקפות שלי בשידוכים 

ולגבי השיבני היקרה, אם היא מוכנה מלכתחילה להתפשר כויכול ולהיות יותר פתוחה מבחינה השקפתית, למה לא לתמוך בה???
זה רצון שלה !!!!! אם לא סיפרה שהכריחו אותה להיפגש עם בחור כזה.......
וגם- השקפה אחרי הכול היא אינדיוידואלית וא"א לבוא ולחרוץ לדעתי דעות בנושא !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:27 לינק ישיר 

ההורים שלי הם דוגמא מספיק טובה למשהו שלא הייתי מאחלת לאף אחד להתמודד איתו...
אמנם טוב להם ביחד אבל יש תקופות מאוד מאוד קשות בגלל זה
ולכן מי כמוני יודעת שאין ערובה לזה שאם אתה מתחתן עם א' הוא גם ישאר כזה לאורך החיים
אבל מלכתחילה להיכנס למשהו שלא רצית זה כבר נראלי טיפשות
זה כמו הזוגות המעורבים-חילוני עם דתיה או דתי עם חילונית בסופו של יום תמיד אחד רוצה יותר
וזה אף פעם לא מסתדר,אבל בהתחלה תמיד הכל נראה ורוד עד שהכל מתפוצץ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:28 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
אני מתנצל לומר לך אבל בשאלות כאלה של אישות חובה לשאול רב מורה הוראה מה לעשות בענין זה לא נכון בכלל מה שאמרת שמשאירים את זה במצב הקיים בשביל שלום בית... כל מקרה לגופו!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

איך הגעת מפאה ליחסי אישיות?? 

כמובן שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי כתבתי את זה ולא סתם נאמר שהשכינה בוכה שסוג מתגרש זה אומר הרבה !!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:30 לינק ישיר 

riki_m כתבה:

זלמן808 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

איך הגעת מפאה ליחסי אישיות?? 

כמובן שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי כתבתי את זה ולא סתם נאמר שהשכינה בוכה שסוג מתגרש זה אומר הרבה !!!

סתכלי טוב טוב בהודעה שלך ותראי איך הגעתי לזה...
אני דיברתי ספציפית על הדבר הזה שלא יהיו אי הבנות מדבריך לציבור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:32 לינק ישיר 

די88 כתב:
ההורים שלי הם דוגמא מספיק טובה למשהו שלא הייתי מאחלת לאף אחד להתמודד איתו...
אמנם טוב להם ביחד אבל יש תקופות מאוד מאוד קשות בגלל זה
ולכן מי כמוני יודעת שאין ערובה לזה שאם אתה מתחתן עם א' הוא גם ישאר כזה לאורך החיים
אבל מלכתחילה להיכנס למשהו שלא רצית זה כבר נראלי טיפשות
זה כמו הזוגות המעורבים-חילוני עם דתיה או דתי עם חילונית בסופו של יום תמיד אחד רוצה יותר
וזה אף פעם לא מסתדר,אבל בהתחלה תמיד הכל נראה ורוד עד שהכל מתפוצץ

אני מכירה זוג כזה קרוב מאוד אלי. ואני יודעת בדיוק את הקושי אבל גם את ההקרבה ואהבה. 

זה נקרא לאבד פרופורציות!!!!  אני מניחה שהשיבני לא דיברה על להתאסלם או להתנצר. סך הכול זה תחת קורת גג אחת והיא יהדות
וזה לא שהוא עם זקן ופאות והוא ברסלעבר בנשמה.
הוא עדיין ליטאי עם נגיעות קלות שלפחות לדעתו מרוממות אותו. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:36 לינק ישיר 

אם תראי ריקי בהודעות שלי למעלה תוכלי לשים לב שעל השיבני לא דיברתי כלל כי אני לא יודע מה ההשקפה שלה ואיך היא בדיוק רוצה לחיות את החיים שלה.. אני רק דיברתי באופן כללי על ההשקפה שלנו שאסור לנו לוותר עליה בשפו'א אלא אם כן מתייעצים עם רב ת'ח ו אומר אחרת אז מי אני הקטן שאחלוק עליו..
ואחרי חתונה אם קורה שינוי מגמתי בהשקפת בן/בת הזוג??
גם על זה צריך להתייעץ עם רב ת'ח שמכיר או לספר לו את המקרה כי כל ענין לגופו!!!
אסור לשכוח, תמיד תמיד צריכים דעת תורה בחיים, עם כל כמה שאנחנו מרגישים חכמים ויודעים כל מיני דברים ועם נסיון בחיים וכו' תמיד חייבים דעת תורה. (נקודה!).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:36 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
riki_m כתבה:

זלמן808 כתב:
אני מתנצל לומר לך אבל בשאלות כאלה של אישות חובה לשאול רב מורה הוראה מה לעשות בענין זה לא נכון בכלל מה שאמרת שמשאירים את זה במצב הקיים בשביל שלום בית... כל מקרה לגופו!!!נשלח מהאנדרואיד שלי
איך הגעת מפאה ליחסי אישיות?? כמובן שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי כתבתי את זה ולא סתם נאמר שהשכינה בוכה שסוג מתגרש זה אומר הרבה !!!

סתכלי טוב טוב בהודעה שלך ותראי איך הגעתי לזה...
אני דיברתי ספציפית על הדבר הזה שלא יהיו אי הבנות מדבריך לציבור

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני כתבתי באופן כללי ונושא הטהרה לא היה הליבה זאת רק הייתה דוגמא 

אני לא חושבת שיש מישהו שמסיק מכאן הלכה מתוכן הדברים וממש לא מתיימרת להביא דעת תורה על הגב שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:38 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
אם תראי ריקי בהודעות שלי למעלה תוכלי לשים לב שעל השיבני לא דיברתי כלל כי אני לא יודע מה ההשקפה שלה ואיך היא בדיוק רוצה לחיות את החיים שלה.. אני רק דיברתי באופן כללי על ההשקפה שלנו שאסור לנו לוותר עליה בשפו'א אלא אם כן מתייעצים עם רב ת'ח ו אומר אחרת אז מי אני הקטן שאחלוק עליו..
ואחרי חתונה אם קורה שינוי מגמתי בהשקפת בן/בת הזוג??
גם על זה צריך להתייעץ עם רב ת'ח שמכיר או לספר לו את המקרה כי כל ענין לגופו!!!
אסור לשכוח, תמיד תמיד צריכים דעת תורה בחיים, עם כל כמה שאנחנו מרגישים חכמים ויודעים כל מיני דברים ועם נסיון בחיים וכו' תמיד חייבים דעת תורה. (נקודה!).

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה האשכול שלה ומטבעה הדברים חשבתי שהודעות שלך מופנות אליה 
לכל כל שאר התגובה שלך כאן מסכימה עם כל מילה !!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2014 02:39 לינק ישיר 

ריקי אני ממש לא מאבדת פרופורציות....
במקרה פעם אחת הפגישו אותי עם ברסלבער וגיליתי את זה  בפגישה
הזעזוע שלי אחרי הפגישה היה מטורףףףףףףףףףףףףף-כל החברות שלי שמכירות אותי פשוט נקרעו מצחוק שזה קרה דווקא לי...
ואני מדברת על פאות וסגפנות ונסיעה לאומן כמה פעמים בשנה ממש הכל...
אבל יותר מזה ההשקפה פשוט היתה שונה כ"כ ממה שאני מכירה ומתחברת שגם אם היה מגיע הבחור הכי מושלם בעולם מבחינה חיצונית ואינטיליגנציה לא הייתי יכולה להמשיך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > החשבון שלי עם רבי נחמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.