|
|
| נשלח ב-11/3/2014 02:44 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  |
| זלמן808 כתב: |  | אם תראי ריקי בהודעות שלי למעלה תוכלי לשים לב שעל השיבני לא דיברתי כלל כי אני לא יודע מה ההשקפה שלה ואיך היא בדיוק רוצה לחיות את החיים שלה.. אני רק דיברתי באופן כללי על ההשקפה שלנו שאסור לנו לוותר עליה בשפו'א אלא אם כן מתייעצים עם רב ת'ח ו אומר אחרת אז מי אני הקטן שאחלוק עליו.. ואחרי חתונה אם קורה שינוי מגמתי בהשקפת בן/בת הזוג?? גם על זה צריך להתייעץ עם רב ת'ח שמכיר או לספר לו את המקרה כי כל ענין לגופו!!! אסור לשכוח, תמיד תמיד צריכים דעת תורה בחיים, עם כל כמה שאנחנו מרגישים חכמים ויודעים כל מיני דברים ועם נסיון בחיים וכו' תמיד חייבים דעת תורה. (נקודה!). נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה האשכול שלה ומטבעה הדברים חשבתי שהודעות שלך מופנות אליה לכל כל שאר התגובה שלך כאן מסכימה עם כל מילה !!!!! |
|
כמדומני כתבתי באחת מה הודעות למעלה שאני לא מדבר עליה כבר... אחרי שהיא כתבה קצת את מסלול חייה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 09:44 |
|
| |
טוב... אז ככה... (האמת לא רציתי להכנס לכל זה....מסיבה כזו או אחרת....  ) אני חושבת שההסבר לעמדות שלכן/ם הוא כזה... קודם כל תצאו מנקודת הנחה שיש כל מיני טבעים של אנשים. יש שמסתגלים מהר יותר לשינויים ויש פחות. עיניין ההשקפה ברור. שכשמתחתנים,זה לא על דעת שיצוצו הפתעות בחיים.ומקווים שהכל ימשיך בצורה יציבה. רק שאף זוג אינו יודע מה יקרה במשך חייו... (כמו הדוגמאות שהזכרתן) אבל כשנוצר מצב של שוני (קיצוני) בבן/ת הזוג זוהי התמודדות ולא חוסר יציבות או חוסר החלטיות. לחלק בנ"א מאופי טבעם והתנהגותם (וזה מה שמתכוונים מידות!!)ההתמודדות קשה (והעיניינים עלולים להסתבך....עד לגרושים ) לחלק קלה יותר והחיים ממשיכים לזרום... ברור שלא הכל החלטה שלנו... וייעוץ של רב/אישיות מוסמכת עוזרת ותורמת במקרים מסויימים ... לכן לע"ד כל אחד צודק/ת בעמדתו...(כל עוד זה נשאר בציבור החרדי לגווניו.... בלי להכנס לחוזב"ש) כי לכל אחד מידת הסתגלות שונה... מקווה שתבואנה הפתעות נעימות תמיד! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 11:55 |
|
| |
אני שמחה שהאשכול תפס ושהתפתח פה דיון רציני. הדיון לא חייב להיות עליי או בהקשר שלי, בסופו של דבר הוא אמור ללמד ולשקף לכל אחד מאיתנו מהמקום שלו והניסיון שלו - וזה היופי. העולם של בעלי תשובה די צבעוני והרבה פעמים מורכב ויש אמת בכך שלפעמים אנחנו קצת שבעי מאבקים ופשרות וגישורים. ולכן אני יכולה להבין אותך די. פעם לא האמנתי גם שצריכים לעשות פשרות מהסוג הזה. חשוב לי לעמוד אבל על משהו מאד משמעותי. הבדלים בהשקפה לא בהכרח צריכים לומר שיש פער בדבקות/רצינות/אדיקות. מדובר פשוט בגישה אחרת. יש יותר סיכוי היום שאצא עם חב"דניק מאשר עם דת"ל חפיפניק.
לגבי עצמי ספציפית, בעלת תשובה, בת 30, עם הרבה מאד דעות אבל לא עם דרך מגובשת. לא התחתנתי עם אף זרם או מגזר. אני דובקת במה שנכון לי ע"פ ההשגות שלי, וכמובן חווה את השינויים בדרך. למדתי ולומדת במסגרת ליטאית אבל יודעת לשים גבולות כשלא מתאים לי.
אני נפגשת עם רווקים/גרושים/אלמנים, אשכנזים או ספרדים (מה שמשנה זו המנטליות ולא העדה), בעלי תשובה לא מוגדרים, חרדים פתוחים או חרד"ל/תורניים. לא שואלת איך הם נראים כי אני יודעת שכל עוד אני לא אתפשר על הדברים החשובים באמת - יראת השם, חכמה, טוב לב ומציאת חן - אני לא באמת יודעת באיזו אריזה השם ישלח את הזיווג שלי. ובסופו של דבר, אם תהיה לי את הידיעה הזו, והביטחון המלא - אדע שזו כנראה הדרך שבה עליי ללכת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 12:13 |
|
| |
תראי בסופו של יום אני מבינה אותך... גם העניין של הגיל פתאום מקבל משמעות אחרת וגם עד שמוצאים משהו טוב לא רוצים לעזוב אבל הכל זה עניין של עד כמה אתה דבק במשהו.. אם מבחינתך ההבדל הוא לא גדול בין מי שאת לבין המקום שאליו את צריכה להגיע(כלומר החסידות) ואת יכולה לבצע את השינויים הנצרכים אז אני אומרת לכי על זה... אני רק מקווה שאת יודעת על מה תצטרכי לוותר בעתיד...ו(זה לא רק ראש השנה אחד באומן)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 12:25 |
|
| |
בס"ד אוקי מה שלאיהיה...זה מראה שאם בן אדם לא היה כך לפני יש אופציה לגרש...כי הרי אם היה לפני הנישואין עובד בעבודה הזו לא היו שומעים לאישה...לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 12:39 |
|
| |
זה מראה שיחסי אישות הם חלק אינטגרלי ממערכות יחסים, אם בעל לא יכול לקיים חובה זאת הוא חייב לגרש את אשתו.
השאלה שאת שואלת מעניינת, האם אפשר לטעון "פעם זה לא הגעיל אותי, היום כן..." או שלא.
בכל מקרה כדי שתביני את ההבדל הגדול בין מקח טעות למקרים שהבאת פה: במקרה של מקח טעות אין צורך כלל בנתינת גט. (וכמובן בלי כתובה) המקח (הקניין) היה מוטעה וממילא הוא מתבטל. אם קנית טלויזיה והמוכר אמר לך שהיא צבעונית ובבית אתה רואה שזה שחור-לבן אתה יכול להחזיר בלי שום קנס או שום דבר אחר. זה נקרא "מקח טעות". עכשיו נראה לך שמישהי ששברה יד או רגל בעלה יכול להוציא אותה בלי גט ו/או כתובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:15 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | זה מראה שיחסי אישות הם חלק אינטגרלי ממערכות יחסים, אם בעל לא יכול לקיים חובה זאת הוא חייב לגרש את אשתו.
השאלה שאת שואלת מעניינת, האם אפשר לטעון "פעם זה לא הגעיל אותי, היום כן..." או שלא.
בכל מקרה כדי שתביני את ההבדל הגדול בין מקח טעות למקרים שהבאת פה: במקרה של מקח טעות אין צורך כלל בנתינת גט. (וכמובן בלי כתובה) המקח (הקניין) היה מוטעה וממילא הוא מתבטל. אם קנית טלויזיה והמוכר אמר לך שהיא צבעונית ובבית אתה רואה שזה שחור-לבן אתה יכול להחזיר בלי שום קנס או שום דבר אחר. זה נקרא "מקח טעות". עכשיו נראה לך שמישהי ששברה יד או רגל בעלה יכול להוציא אותה בלי גט ו/או כתובה? |
|
ברור שעם כתובה.... אבל תמיד צריך לתת גט...שלא יהיה הפקרות. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:22 |
|
| |
בס"ד
נכון אנחנו לא כמו ערבים שמגרשים אישה בדיבור...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:31 |
|
| |
אין שום קשר לערבים (ימ"ש) זה ההלכה פשוט, שאשה לא נפרדת מבעלה אלא ע'י גט פיטורין ורק ע'י כך נפקעת ממנה האישות של בעלה הראשון...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 11/03/2014 13:32:28
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:38 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | ברור שעם כתובה.... אבל תמיד צריך לתת גט...שלא יהיה הפקרות. לא? |
|
ממש לא.
אם מישהו התחתן עם מישהי והתברר שהיה מקח טעות (הסתירו ממנו שהיא קטועת רגליים או אנערף) והוא מגלה את זה בליל החתונה אחרי החופה הוא יכול לומר לה לחזור לבית של אבא שלה בלי שום גט ושום כתובה!! אם קידושין זה סוג של קניין אז גירושין זה סוג של שיחרור מהקניין (ואגב, גם ביהדות עיקר הגירושים זה בדיבור) אבל אם הקניין מבוטל אוטומטית (זאת המשמעות של מקח טעות) בשביל מה צריך גט בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:43 |
|
| |
בס"ד כן אבל צריך בית דין...לא שהבן זוג זורק אותה בשוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2014 13:44 |
|
| |
אדםםם בבקשה ממך לא לומר סתם דברים בלי שיודעים מה ההלכה מתוך השו'ע
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 11/03/2014 13:48:42
|
|