בית פורומים שידוכי חרדים

החשבון שלי עם רבי נחמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2014 11:40 לינק ישיר 
התגובה שלי ש

צורם לי שהוא לא רוצה הרי והתגובה שלו זה עוד חודש.. יש כאן תקוה, כי הרי יתכן מאוד שבלי משים פגעת בציפור נפשו רבי נחמן התנשאת על דרכו, אז הוא הגיב קשה וקיבל חשק להעיף אותך הלאה. בקשר לברסלב, יש אוצרות בברסלב, רבי נחמן מבאר הרבה נושאים מרתקים ומדריך את האדם הפשוט והנבוך. אומן זה ממש לא בעיה.. תשאלי אותו האם כשיהיו לו ילדים הוא יקרא להם נחמן נתן נפתלי שמחה פייגע ואודל ?... תשאלי אותו מה דעתו לגבי הליכה לרופאים. חסידי ברסלב בנויים אחרת, זו אקסטזה של חסידות אז חשוב לפקוח עין, את פשוט מקשיבה לסיפור החיים שלו ומתשאלת אותו בחכמה, ואז את מבחינה אם הוא יושב עם שני רגליים על הקרקע וכו'. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2014 12:51 לינק ישיר 

לתועלת הרבים אפרסם כאן שו'ת שמצאתי (מאתר הידברות) על שאלה של שידוך ליטאי ור' נחמן מברסלב זי'ע אקווה שיהיה לתועלת ולא להיפך ח'ו.

שידוך ליטאי והתנגדות לחסידות ברסלב..

השאלה

בס''ד
שלום לכבוד הרב שעזר לי הרבה עם 2 שאלות ששאלתי לגבי הורים,
רצה השם ואני לקראת פגישה 3 עם בחור ספרדי שלומד שנה וחצי בישיבה ליטאית בבני ברק מוכרת ברוך השם, לשאלתי:
במהלך חזרתי בתשובה זכיתי לקרוא הרבה חומר על חסידויות וזרמים שקשורים לרבי נחמן מברסלב והם עזרו לי מאוד בהתחזקות ולקחתי הרבה כלים לעבודת השם.אני לא ברסלבית או מדברת דיבורים של רבינו וכו' אך גם לא אנטי או מרובעת ומקובעת
כשהסברתי זאת לבחור שהנהגתו מובהקת (חוזר 3 שנים בתשובה)
התגובה היתה כמעט נחרצת שברסלב לא יוכל להיכנס הביתה ויבלבל חלילה בחינוך ילדים.

השדכנית שאף היא ליטאית גם חידדה זאת לפניי ואמרה שאולי מתסמן אצלי ניצוץ או חוסר גיבוש הנהגתי לכן הבחור נכנס לספק.

לכולם הסברתי שאני מתכוונת להתמסר להנהגת בעלי לעתיד ואני מתמסרת ומתחברת מאוד להנהגה ליטאית ולרב של הבחור ואני לא רוצה להגיע למצב של מקובעות או אנטי לזרמים מסוימים בדת 
הדברים נאמרו בצורה ממש חדה ולמרות הכל נשמע מדברי השדכנית שעדיין יש ספק שצריך להסיר.

הרבנית שלי שאף היא ליטאית מבני ברק דוגלת בפתיחות ולא במרובעות כלפי חסידויות כמו ברסלב וביקשה ממני לחדד לבחור בפגישה הבאה את הנקודה ולבדוק עד כמה הוא ''קיצוני'' או ''מקובע'' שאני לא יגיע איתו למצבים בנישואין דומים לסיטואציה זו.

אני מאוד מבולבלת כי יש מציאת חן וחיבור מאוד נעים עם הבחור (זה הדדי) ולא מבינה מה הסיפור הגדול ואיך להבהיר דברים ולהתקדם בפגישות
לעצתך אודה מאוד יום רביעי הפגישה אשמח אם תיתן לי תשובה לפני 
לילך

שלום

אני מאוד שמח שאת לקראת פגישה מתקדמת, הקב''ה יעזור שהשידוך יצא לפועל. בענין ברסלב, אני חושב שאכן אף אם הנקודות החיוביות של ברסלב [ויש המון כאלו] מצאו חן בעינייך והם עזרו לך להתקדם בדרכך, כעת שאת כבר נמצאת בפנים, את יכולה בהחלט להתאים עצמך לדרכו של הבחור ולעזוב את כל הדברים האלו בצד, זה לא התקבעות ומרובעות, זה החלטה עקרונית על מה כדאי ונכון, אני אישית גם כן מתבונן מעת לעת בספרי רבי נחמן זי''ע ושואב משם המון מידע וחומר, אך אף פעם זה לא היה עדיין נושא לשיחה בבית, את יכולה להאמין בדבר אך לא לדבר על כך, וזה בכלל לא קשה, אל תעוררי את הנושא וכך לא תגיעי אף פעם להתווכחות על הנושא הזה.

בניגוד לדעת הרבנית שלך, אני סבור שאף אם הבחור יגלה קיצוניות בענין של ברסלב אין ללמוד מכאן על אופיו של הבחור בנוגע לענינים אחרים יש קצר בין מה שנקרא 'ליטאי' לבין 'ברסלב' וזה לא מוכיח על האופי,
ראי בלינק: http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=16491&SubID=13045
כך שאני חושב בהחלט שתלכי לקראת התקדמות עם הבחור שמצאתם חן בהדדיות, ואת יכולה להגיד לו בפגישה הבאה, שחשבת שוב על הנושא של ברסלב, והגעת לכלל החלטה שאכן זה לא יהיה נושא בבית שלכם, ושיהיה בהרבה מזל והצלחה. נשמח מאוד כשתעדכני אותנו על התקדמות השידוך.

בהצלחה - מנשה ישראל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/3/2014 12:54 לינק ישיר 

ועוד שו'ת על היחס בכללי לחסידות ברסלב כפי שהיא כיום... 
שוב אקווה שיהיה לתועלת ולא להיפך ח'ו.

הזרם הליטאי וברסלב

השאלה

האם מותר לדבר לשון הרע על זרם ביהדות..

אני לומדת במדרשיה ליטאית, הנחשבת בין הטובות לבעלות תשובה, ובעשרת ימי תשובה הרב של המדרשיה שהוא גם כן המנהל והמשפיע הרוחני דיבר נגד חסידות ברסלב, 

ולא זאת בלבד אלא שהיה צריך להתנהל שיעור הילכות יום כיפור ובימקום זה התנהל שיעור ב''איך לדבר לשון הרע'' ועוד בעשרת ימי תשובה שאז העבודה היא למצוא נקודות טובות בעם ישראל ואפילו את הרשע שברשעים לנסות לדון לכף זכות, ופה מנסים לדון לחובה את אלה שמחפשים את ה', 

אני כ''כ נסערת ממה שהתרחש שם כיוון שהאוירה שהרב יצר שם היתה אוירה של מופע ''קומדי'' על חשבון יהודים אחרים, כל הבנות צוחקות מבדיחותיו והרב פשוט לועג... 

ועוד הוא דיבר דברים על רבי נחמן שהיה אדם מוזר וספריו מוזרים. אודה לכם אם אקבל תשובה ברורה על הזרם הליטאי ומה דעתכם על הדברים הנ''ל, אם אני אמורה להמשיך ללמוד שם

שלום וברכה

רבי נחמן מברסלב היה אדם גדול שצדיקי דורו קבעו וענו אחריו כאיש אלוקים קדוש, כמו שכתוב בהסכמות של הצדיקים על ספרו הקדוש ליקוטי מוהר''ן, ולכן מי שמלעיג ח''ו על רבי נחמן הרי הוא מלעיג על כל הצדיקים הקודמים שהסכימו עליו, ועונשו של המלעיג על דברי חכמים מבואר בתלמוד מסכת גיטין (נז עמוד א), אולם הדרך שרבי נחמן גילה בעולם הינו דרך המתאים לרבים, ולעומת זאת גם לא מתאים ליהודים מסויימים.

במהלך הזמן הוסיפו כמה יהודים מתוך טעות ותמימות כמה פרטים שכלל לא עלו על דעתו של רבי נחמן, והפרטים הללו מקמקלים את העיקר, כך שהשילוב בין דרך ברסלב כפי שהוא מוצגת כיום ברשות הרבים על ידי זרמים מסויימים, לבין אנשים בעלי תשובה הפוסעים את פסיעותיהם הראשונות לעולם היהדות, הוא לעתים הרסני ולפעמים יוצא מפרופורציה, ויכול להביא לידי שיגעון וכדומה, ומכאן הפחד הגדול של המנהלים שלא יתפסו חוזרים וחוזרות בתשובה לדרך של ברסלב. מה לעשות שלפעמים המטרה מקדשת את האמצעים, והפחד הזה, מוציאה אנשים מדעתם גם לדבר דברים שאסור לדבר, ולפגום חס ושלום בקדושתו המופלאה של רבי נחמן מברסלב עצמו,

אולם הכוונה שלהם הוא כאמור, למנוע את ההיגררות לדרך של ברסלב כפי שהיא מוצגת כיום כלפי חוץ על ידי קבוצות מסויימות שראשי החסידות מתנערים מהם כליל, והמטרה כשלעצמה היא רצויה, אם שהאמצעים שבהם נקט הרב הם פסולים בתכלית, והדין הוא ברור שמטרה אינה מקדשת אמצעים. אחרי שמתחזקים ביהדות וחיים עשרות עשרות שנים בעולמה של תורה ומצוות, אפשר לבחון לאט לאט את הדרך הנעלה של ברסלב, ולרכוש את התורה הטהורה הזאת בבית המדרש פנימה אצל האמונים על הדרך האמיתית של ברסלב, שלא כפי שהיא נמכרת בחוץ על ידי קבוצות מסויימות.

אכן, קידוש אמצעים אלו למען המטרה של התרחקות מברסלב מצוייה יותר בזרם הליטאי, אולם אין בכך סיבה מצדיקה את ההתנתקות מהמדרשה המופלאה שלך, זוהי מקרה יחידי שאינו מעיד על הכלל כולו.

בהצלחה - מנשה ישראל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/3/2014 16:44 לינק ישיר 

חולקת על השו'ת שהבאת. קיצוניות בהחלט באה לידי ביטוי גם במצב שהבחורה מתארת.
היא בסך הכל קראה על ברסלב והחסידות נתנה לה כלים . אין כאן הנהגה במנהגים שונים וכדו'.
ואם היא גם  מצהירה שהיא מוכנה להתמסר לדרך של הבחור הספרדי  הספק מיותר.
וכן, אני  חושבת שזה מעיד על קיצוניות אצל הבחור וחוסר גמישות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2014 16:49 לינק ישיר 

...ואולי זה מה שהבהיל את הבחור שיצאה איתו השיביני?  התגובה של הבחורה שהייתה נראת לו חוסר גמישות ודעתנות יתר....מבלי לפגוע ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2014 17:29 לינק ישיר 

יש לציין שהבאת השו'ת אינה מבטאת את דעתי בנושא הזה...!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2014 21:00 לינק ישיר 
כעת נקלעתי לקריאת המגילה של ערב פורים אצל הרב יעקב מאיר שכטר מברסלב

הוא מהקהילה הותיקה והרגילה בברסלב. וואלה חיפשתי תמהוני/מוזר/משוגע/שיכור אחד ולא מצאתי, זוהיא קהילה רצינית ושקיטה של עובדי ה' ענוים, שבודאי יכבדו את נשותיהם כמו שכתוב בתורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2014 22:33 לינק ישיר 
אממממ הרבה פעמים את שומעת קולות ?...... נו הגיל עושה את שלו, מה לעשות

אני_הקטנה כתב:
אהבתי לשמוע את הירהוריך.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2014 23:54 לינק ישיר 
אז תלוי איזה ברסלב, זה גם מאוד תלוי בבן אדם, כל מקרה לגופו

נכון שברסלב זה הכי חריג בנוף, שוב, השאלה איפה הבן אדם מיקם את עצמו, האם הוא מקורקע ושקול. כי כל אדם ממקם את עצמו והרבה פעמים הוא לא תבנית של הסביבה שלו, ובודאי שיש מאות מאות סוגי חסידי ברסלב ויוצאי חברון, ולגבי חסידי גור, באמת ! הרי הם אנשים טובים מוכשרים ושקולים, הבעיות שעשויות לצוץ שמה הם אפסיות, כי כולנו אמונים על גדול השלום, ורצון לשמור על הבית, ומעדיפים את העיקר על הטפל, אז קצת פרופורציות. וכל העניין של גור זה יותר אגדה מעובדה, גם כי רובינו המכריע חיים חיי שעה נחמדים וכפיים, והתורה היא כייפית, קורה שיש אנשים סרוטים בכל מגזר. ובקשר לאומן, או שהאישה חוגגת בחוג המשפחה, או שכמה חבירות מתאספות וחוגגות יחד, לא תמיד חייבים את הבעל בשטח, מה גם שזה חג עם הרבה שעות תפילה, גם כאן גמישות לא יזיק. יש הרבה שינויים מינוריים שהבן זוג עובר והן לא מורגשות, ההיפך, הן מוסיפות ענין לחיים, ובדרך כלל אנשים נשארים שקולים ומתחשבים. והעיקר לא לפחד מהעתיד

תוקן על ידי רציף ב- 17/03/2014 00:18:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2014 15:30 לינק ישיר 

רציף, אהבתי לקרוא את תגובותיך... P=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2014 20:03 לינק ישיר 
תודה :) את הכי מצחיקה בשטח :)

אני_הקטנה כתב:
רציף, אהבתי לקרוא את תגובותיך... P=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 23:23 לינק ישיר 

חבריי, בדיוק עכשיו כשסוגיית האומן חזרה לאויר, ניסינו להחזיר ולא צלח, חצי שנה אחרי.
השם יודע מה טוב בשבילי.
ואין שמחה כהתרת הספקות.
עכשיו הולכת לחפש את השמחה.
אולי "בגן האמונה"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2014 11:43 לינק ישיר 

כתבת שאת גאה,
קשה להאמין,
אולי אולי הוא לא התרשם מעוד נתונים שיש אצלך ?..
תנסי להוציא את זה מהשדכנית,
ולבדוק מה אפשר לשפר,
איתו או עם מישו אחר.

יש מצב שגבר מעיף על ניכור ודחיה.

כל קשר שתפס אותך
את חייבת לעשות הכל
כדי שזה יתקדם,
ואם זה ממש לא הלך או אז
יהיה מקום בנפשך לשכוח ממנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 22:59 לינק ישיר 

תודה על התגובה :)
לא ידוע על עניין אחר כי מישהו קרוב אליו עשה את התיווך.
אני באמת מאמינה שעשיתי השתדלות, ובסופו של דבר, הוא צריך לחפש את האבדה שלו.
נראה לי שהשם רוצה שאני אשים את זה מאחוריי ואמשיך הלאה, אגיע לשידוך הבא עם לב נקי, בעז"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > החשבון שלי עם רבי נחמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.