הפריע לי משהו בשני הספרים מילא שיוסף מוציא להורג - מתאים לו!
אבל באיזה זכות מוציאים להורג בממלכה של רעואל ואיסתרק? איך אפשר להתיר להוציא להורג. אין בזמן הזה סנהדרין, ומי שמורד במלך חייב מיתה רק על פי פסק של סנהדרין
והיד הקלה על ההדק... כמעט הרגו את באסטיין! לפי ההלכה צריך עדות גמורה בשביל להרשיע מישהו.
האמת שבמהללאל כל המתח נהרס לי בגלל זה הייתי בטוח שלא יעשו לו כלום זה עוול עצום להעניש מישהו שטוען שעשה את מה שעשה משום פיקוח נפש גם העונש שאמר באסטיין שהיו אמורים לתת לו - להמיר את עונש המוות במאסר עולם ולחון אותו אחרי 10-15 שנה הוא עוול נוראי
יש איסור דאורייתא להעניש מישהו אנוס "ולנערה לא תעשה דבר"
ובאסטיין שמנסה להרוג את מהללאל ללא משפט - רוצח!!!!!
קינן מאד מתארת נכון את המלכים של ימי הביניים באירופה, אבל זה לא שייך למלכות תורנית!
נשלח ב-13/3/2014 17:04
האמת, שהכותרת הבהילה אותי בהתחלה...
נשלח ב-13/3/2014 17:08
תוקן על ידי לא_עייף ב- 13/03/2014 17:10:12
נשלח ב-13/3/2014 17:34
אשכול יפה! ישר כח לא_עייף! דעתי כדעתך- הוצאה להורג היא דבר גרוע, על אחת כמה וכמה כשמדובר במלכות יהודית, ועוד של איסתרק ולא של יוסף! נושא שיש הרבה מה להתדיין עליו.
חחח.. אשכול יפה ומענין, לגבי ההרג עצמו הוא באמת מחליא! אבל אולי יש ענין שאם בממלכה לא יענישו אז לא תהי'ה מספיק הרתעה למורדים במלכות? אני לא חושבת שההרג מוצדק, אבל אולי יש דינים שונים למלך במצב כזה?
נשלח ב-14/3/2014 15:54
יש מצב כזה שבית דין מכים ועונשים שלא על פי תורה
אבל זה מורחב כאן בצורה קיצונית! ובלי משפט? עם הוכחות נסיבתיות? ולהרוג או לכלוא מישהו שפעל בתום לב, במצב של פיקו"נ אמיתי?
רק גויים יכולים להתנהג כך! וחלילה לחשוד ברעואל ואיסתרק שיעשו עוול שכזה
נשלח ב-18/3/2014 11:36
אני מאמינה שאם היה לסנהדרין סמכות להטיל עונש מוות, גם למלך יש. יש בתורה בפרוש עניין של מלכות ויש יחס מיוחד למלכים. שימו לב שרדיפת שאול את דוד היתה בעצם נכונה - לדוד היה דין של מורד מלכות. היות והוא נמשח כבר למלך , הדין הזה לא חל עליו. אבל מבחינת שאול שלא ידע - לדוד הגיע עונש מוות! התורה בהחלט מכירה בסמכות של מלך לענוש גם בעונש מוות. למכלות יש כוח חזק מאד, וצריך שיהיה לה כוח הרתעה. מרידה במלכות זה דבר חמור מאד ! אל תשכחו שאצל יהודים מאמינים, מלכות בשר ודם היא כעין בבואה למלכות שמים. וצריך לנהוג במלך בכל הכבוד הראוי. איני יודעת מה היה בכוזר, אם היה. אך כשיש מלך, עונש מוות הוא מחויב המציאות. הציצו קצת בספר מלכים (בלי נדר אחפש דוגמאות)
נשלח ב-18/3/2014 20:39
כתוב בגמרא שדוד המלך נתבע על מה שהרג את אוריה החיתי בלי לשפוט אותו בסנהדרין וסנהדרין אין מ40 שנה לפני חורבן הבית כך שאין מה להביא הוכחה ממה שהיה בזמן הנביאים
נשלח ב-19/3/2014 18:29
זה באמת עניין שצורם... ואפילו דנו על הניין הזה כאן בעבר... אחפש בל"נ ואביא קישור.
לא_עייף- ידוע שאכן מורד במלכות חייב מיתה, אבל האם אכן זה עבר כל פעם אצל הסנהדרין לפני גזר הדין? כי אם זה כך- ברור שההרג בממלכה הוא בעיה, ואם לא- אפשר להבין שמי שמורד במלכות חייב מיתה...
תוקן על ידי אסתרק ב- 19/03/2014 22:53:21
נשלח ב-19/3/2014 22:57
ובכן, מצאתי. דנּו בעבר על העניין ב"אשכול המונדרים":
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
נשלח ב-24/3/2014 11:53
אסתרק כתב:
זה באמת עניין שצורם... ואפילו דנו על הניין הזה כאן בעבר... אחפש בל"נ ואביא קישור.
לא_עייף- ידוע שאכן מורד במלכות חייב מיתה, אבל האם אכן זה עבר כל פעם אצל הסנהדרין לפני גזר הדין? כי אם זה כך- ברור שההרג בממלכה הוא בעיה, ואם לא- אפשר להבין שמי שמורד במלכות חייב מיתה...
תוקן על ידי אסתרק ב- 19/03/2014 22:53:21
לא עייף?
נשלח ב-26/3/2014 23:36
כבר כתבתי למעלה שכתוב בגמרא שדוד המלך נתבע על מה שהרג את אוריה החיתי בלי לשפוט אותו בסנהדרין
אז כן, כל מורד במלכות צריך משפט עפ"י הלכה
נשלח ב-27/3/2014 19:10
ובכן, העניין יועבר לבירור וליבון מול הגברת קינן בעצמה! בעז"ה!
נשלח ב-2/4/2014 14:20
ובכן! להביא לתשומת לב - כשיש מלך, הוא אינו זקוק לסנהדרין כדי לענוש.
נשלח ב-3/4/2014 00:35
מה שאת אומרת מעוגן בהלכה? אם כן- נשמח לשמוע מקור,
וגם, אם כן- מתעצמת השאלה מדוע דוד נענש על אוריה החיתי... כמו שלא_עייף ציין.