|
|
| נשלח ב-6/10/2014 21:36 |
|
| |
| יקוואל כתב: |  | בקשר למעמד המלך ביהדות (ואני לא נכנסת להבדל בין מלך מבית דוד למלך סתם, כי אני באמת לא יודעת...), כתוב- "מלך שמחל על כבודו, אין כבודו מחול". כלומר, הוא אמנם צריך להיות עניו, אבל מצד כבודהמלכות, אסור לו לוותר למי שמרד בו. |
|
ברגע שהוא מרד בו זה לא עניין אישי שלו אלא של כל האומה! אל תשכחו- בסטיאן לא ידע את כוונותיו ופחד שידליף ליוסף דיאילידן סודות צבאיים (אז הם עדיין לא חקרו אותו ולא ידעו שהוא אנוס וכו') ורצה לעצור אותו ככל שיוכל!
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 21:40 |
|
| |
| רבקושירה כתב: |  | בקשר למעמד המלך ביהדות (ואני לא נכנסת להבדל בין מלך מבית דוד למלך סתם, כי אני באמת לא יודעת...), כתוב- "מלך שמחל על כבודו, אין כבודו מחול". כלומר, הוא אמנם צריך להיות עניו, אבל מצד כבודהמלכות, אסור לו לוותר למי שמרד בו. ברגע שהוא מרד בו זה לא עניין אישי שלו אלא של כל האומה! נ.ב. בקשר לבסטיאן, עלה לי משהוא חשוב אל תשכחו- בסטיאן לא ידע את כוונותיו ופחד שידליף ליוסף דיאילידן סודות צבאיים (אז הם עדיין לא חקרו אותו ולא ידעו שהוא אנוס וכו') ורצה לעצור אותו ככל שיוכל! (נ.ב. למרות הסברה הזאת אני חושבת שביוזבד זה יתברר לאיסתרק המהלך שבסטיאן יזם ואולי הוא יעניש אותו)_________________
ממלכה במבחן: או שנהנים מאיסתרק, או שנהנים ממהלאל, או שלא מבינים בספרים.......
....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 22:09 |
|
| |
על בסטיאן בהתנהלות שלו באולם האימונים אין לי טענה היה בסערת רגשות על גילוי ההתחזות פחד שמהללאל מנסה לפגוע ביקוואל וכו טענותי הם על המשפט (האעזרי לטעמי) אחרי שכבר היה ידוע שהיה אנוס
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 22:32 |
|
| |
מה אכזרי? לא עשו בו כלום! זה כמו שתראי הצגה ותגידי: "יואו, איזה אכזרי הבמאי, למה הוא הרג את X" - זה ה-צ-ג-ה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 23:35 |
|
| |
כן אבל זה הצגה עם מסר!!! שאמורה לחנך!!! אני אמורה להיות לאחר קריאת הספר טובה יותר, ערכית יותר,עובדת ה' בצורה נכונה יותר ולא אכזרית יותר!!! כל הספר אנו עדים לעבודת מידות מיוחדת של איסתרק, להתגברות על כל כך הרבה מידות ותאוות אז בדיוק על הכבוד לא ניתן לותר???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 13:05 |
|
| |
יותר משהפריע לי עצם העניין של ההוצאה להורג, הפריעה לי ההתנהגות של האזרחים שם, או יור נכון- שלא עצרו אותם. ולא בגלל שמי שספג את העגבניות היה מהללאל... ;) היה נראה לי ממשלא מתאים לכוזר...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 13:58 |
|
| |
יצאת מזה אכזרית? לא חושבת, זה כבוד של מלך, אסור לו למחול על כך!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 14:00 |
|
| |
| יקוואל כתב: |  | יותר משהפריע לי עצם העניין של ההוצאה להורג, הפריעה לי ההתנהגות של האזרחים שם, או יור נכון- שלא עצרו אותם. ולא בגלל שמי שספג את העגבניות היה מהללאל... ;) היה נראה לי ממשלא מתאים לכוזר... |
|
כן זה באמת הפריע לי (הדבר היחידי, מאוד נהניתי מהמשפט, מהניסוחים ומהסוף המפתיע)
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 14:23 |
|
| |
לא יצאתי אכזרית, כתבתי מה אומרת ההלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 15:00 |
|
| |
לא אמרתי לך אמרת למילכהה שאמרה: "נכונה יותר ולא אכזרית יותר!!!" ואיזו הלכה הבאת?
תוקן על ידי רבקושירה ב- 07/10/2014 15:00:35
ממלכה במבחן: או שנהנים מאיסתרק, או שנהנים ממהלאל, או שלא מבינים בספרים.......
....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:46 |
|
| |
| רבקושירה כתב: |  | | יצאת מזה אכזרית? לא חושבת, זה כבוד של מלך, אסור לו למחול על כך! |
|
יקואל היא התכונה לשאול: יצאת מיזה אכזרית? מ בחיריק ולא בפתח
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:52 |
|
| |
נו מילכהה לא השבת לי! המסר שלקחת עם זה היה אכזריות? בכל אופן- אני לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 20:03 |
|
| |
יש כל מיני סוגי מסרים יש מסר ישיר ויש מסר עקיף, יש מסר גלוי ויש סמוי, יש דברים הניכרים מיד ויש המחלחלים בנפש פנימה ורק לאחר זמן באים לידי ביטוי כלפי חוץ. מהספרים לקחתי מסרים של אמת פנימית ללא פשרות , שעוה"ז ועוה"ב לא הולכים ביחד, שכולנו בני מלכים וצריכים להתנהג בהתאם, שתנאי גידול קשים לא מהווים סיבה להתנהגות לא נאותה ועוד המון מסרים יפהפיים
אבל יחד עם זאת ובלי סתירה לכך, הקטע הזה משדר אכזריות ויכול להשפיע באופן עקיף על הנפש
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 22:27 |
|
| |
לא חושבת, יש גם את הסיפור המפורסם עם האר"י הקדוש שהגיע אליו אדם מלא בחטאים וביקש כפרה והאר"י אמר לו שכפרתו תהיה מוות בשריפה ע"י שיכניס לתוך פיו עופרת רותחת, היהודי קיבל עליו את הדין חזר בתשובה ופתח את פיו ואז האר"י הכניס לו לפה... דבש! והוא היה המום ופחד של כיפר בזה, ואז האר"י אמר לו שעצם החרטה הועילה. אז זה את אותו עניין
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 22:58 |
|
| |
הסיפור מקסים! וודאי שפחד מכפר אבל רבקושירה נקודת החילוק בינינו שאני סבורה שמהללאל כלל לא חטא - הוא היה אנוס ולכן הוא לא צריך לכפר על כלום
|
|
|
|
|