| נשלח ב-16/3/2014 04:09 |
|
| |
הא-ל היודע
נתחיל את הדיון מהסוף...(מבחינתי)
לסוברים שהאל אינו מודע למעשי בני האדם, כלומר שהאל אינו יודע כי אתמול חטאתי והיום עשיתי תשובה. מדוע אין זה חסרון בשלמות האל (וכי יש משהו הנעלם ממנו בעולמו).
תוקן על ידי פיילין_שרה ב- 16/03/2014 04:10:46
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 11:37 |
|
| |
אני יודע שהבן של השכנים חזר אתמול מאוחר- אז מה אם אני יודע? מה מוסיפה לי הידיעה הזו? או אם במקרה ולא הייתי יודע, במה זה היה מחסיר ממני?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 11:57 |
|
| |
לסוברים שהאל אינו מודע למעשי בני האדם
מאיפה הם יודעים ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 12:18 |
|
| |
מאותו מקום לאלו שסוברים שכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 13:05 |
|
| |
אותך זה משכנע? אז הכל בסדר בשבילך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 14:20 |
|
| |
באותה הדרך יכולת לומר כי האלהים אינו פיילין_שרה ולכן אינו היש המושלם. כדי לצאת מזה עליך לטעון כי האלהים הוא הכל מכל כל ואין דבר זולתו. את, מחשבותיך, רגשותיך, הבגדים שאת לובשת, המסך בו את מתבוננת, הצלי בקדרה שעל האש, כל אלו הם חלק מאין סוף האופנים של האלהים. אם אינך חושבת כך, אז שלמותו היא באצילותו, שהוא נמצא לעצמו עם עצמו, מספיק בהחלט לעצמו ואינו זקוק לידיעת חטאיך ותשובותיך. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2014 10:02 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | באותה הדרך יכולת לומר כי האלהים אינו פיילין_שרה ולכן אינו היש המושלם. כדי לצאת מזה עליך לטעון כי האלהים הוא הכל מכל כל ואין דבר זולתו. את, מחשבותיך, רגשותיך, הבגדים שאת לובשת, המסך בו את מתבוננת, הצלי בקדרה שעל האש, כל אלו הם חלק מאין סוף האופנים של האלהים. אם אינך חושבת כך, אז שלמותו היא באצילותו, שהוא נמצא לעצמו עם עצמו, מספיק בהחלט לעצמו ואינו זקוק לידיעת חטאיך ותשובותיך. עודד |
|
אוקיי, יש בזה קצת הגיון
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 00:29 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  | הא-ל היודע
|
|
בשביל ידע צריך מוח או גשמי אחר אשר צובר את המידע. ומי שמייחס לא-ל את התחונות הגשמיות הרי הוא שרוי בדעות פגניות.
טוב שעולים כאן נושאים עקרוניים.
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 01:23 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | הא-ל היודע
בשביל ידע צריך מוח או גשמי אחר אשר צובר את המידע. ומי שמייחס לא-ל את התחונות הגשמיות הרי הוא שרוי בדעות פגניות.
טוב שעולים כאן נושאים עקרוניים.
תודה על תשובתך, אך זה לא מובן לי כל כך.
זה נשמע ממך כאילו האלוקים לא יודע כלום, אני מקווה שהוא לא שכח איך להשגיח שהשמש לא תכנס בנו. ולגופן של דברים, הוא ברא עולם בלי פטיש או מסמר, ובלי ידיים או תכנון אדריכלי, אז כנראה שיש לו כלים כל שהם שאינם גשמיים.
וגם אם הינך צודק, נמצא שיש בו חיסרון (שאפילו לנו בני הגשם אין), שמתוך שאינו גשמי הוא אינו יודע על המתרחש כאן. או לפחות על המתחדש כאן. [אם אין לו מוח אז לא רק שינוי הוא לא יודע, אלא גם דברים שהיו מאז ומעולם].
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 01:26 |
|
| |
וכאן אוסיף שאלה על שאלתי הראשונה, גם אם נאמר ששינוי אצל הבורא מראה על חוסר שלימות, מדוע בדבר שהתחדש ולא היה קודם, [כגון בית המקדש שנשרף], זה לא חסרון שנודע היום לאל שבית מקדשו נשרף.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 10:04 |
|
| |
ינוח
ומי שמייחס לא-ל את התחונות הגשמיות הרי הוא שרוי בדעות פגניות.
מה זה א-ל ? ומניין לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 09:12 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | ינוח
מה זה א-ל ? ומניין לך? |
|
מניין לנו שיש בכלל אל?
ומאיפוה נדע שאינו טיפש?
אולי בכלל יש לו ידיים מאוד ארוכות וכנפיים שפיציות?
ומניין שהוא בכלל רצה שיהיה כאן בני אדם, הוא בכלל רצה עולם של דינוזאורים בעלי שש סנפירים, אבל מה לעשות היה שיבוש בתהליך האבלוציוני שיצא משליטה?
ואם אתה שואל מה זה האל, מי אמר שיש לזה תשובה חוץ מהעובדה שיש כאן עולם מופלא וחכם שמישהו בעל יכולת לא אנושית יצר אותו, (אולי זה היה בצורה של מפץ שהכיל תאים קטנים ואטומים שיש בתוכם את כל המרכיבים ליצר עולם שכזה).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 11:45 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  |
ינוח
מה זה א-ל ? ומניין לך?
מניין לנו שיש בכלל אל?
ומאיפוה נדע שאינו טיפש?
אולי בכלל יש לו ידיים מאוד ארוכות וכנפיים שפיציות?
ומניין שהוא בכלל רצה שיהיה כאן בני אדם, הוא בכלל
רצה עולם של דינוזאורים בעלי שש סנפירים, אבל מה
לעשות היה שיבוש בתהליך האבלוציוני שיצא משליטה?
ואם אתה שואל מה זה האל, מי אמר שיש לזה תשובה
חוץ מהעובדה שיש כאן עולם מופלא וחכם שמישהו בעל
יכולת לא אנושית יצר אותו, (אולי זה היה בצורה של מפץ
שהכיל תאים קטנים ואטומים שיש בתוכם את כל המרכיבים
ליצר עולם שכזה).
|
|
את העולם ברא אלוקים.
את העולם המופלא וחכם- עשו ויצרו בני האדם.
גם ר'עקיבא חושב כמוני
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2014 23:24 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  | אני מקווה שהוא לא שכח איך להשגיח שהשמש לא תכנס בנו.
|
|
השמש תיכבה אי פעם, כמו כול כוכבים. את מתכוננת? :)
***הוא ברא עולם בלי פטיש או מסמר*** קדמות העולם (השקפה שאינה נשענת על עקרון הבריאה יש מאין) אינה סותרת את יסודות הדת.
***נמצא שיש בו חיסרון...*** הוא לא מתרגש מזה, כי אין לו רגש. ואם הוא לא מתרגש, למה את תתרגשי?
*** מדוע ... זה לא חסרון שנודע היום לאל שבית מקדשו נשרף.*** אולי בגלל זה נשרף שבמקום להפסיק לשרוף עולות שם סוף-סוף, הירבו לשרוף אותן בניגוד להמלצות הנביאים.
|
|
| נשלח ב-23/3/2014 23:36 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
מה זה א-ל ? |
|
צורת העולם, חוק על פיו קורה כול דבר.
***ומניין לך?*** נאמר אצל הרמב"ם, "אין תכלית האמת - אלא שידע שהוא אמת"
|
|