בית פורומים עצור כאן חושבים

החרדים ניצחו את הטלויזיה אבל לא מצליחים לנצח את האינטרנט!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2014 13:10 לינק ישיר 

שוב ושוב מתברר, שהקרע בין דת לליברליזם אינו ניתן לאיחוי, הדת מתערב בחיי הפרט וכופה עליו צורת חיים מסויימת, הליברליזם סובר שעד כמה שדרך חייו של הפרט אינו מזיק לאחר אין לחברה להתערב, ולכן לא משנה אם הומוסקסואליות גנטית או לא זה ענינו האישי של הפרט, לכן הבעיה היא עקרונית, והרבנים האורתודוקסים שרואים את עצמם כליברליזם צריכים לקחת זאת לתשומת לבם, כל השאלות של מעמד האשה הגוי הם פרטים שאינם עוסקים בשאלה העקרונית הזאת שהיא נשמת אפו של הליברליזם.

ולאמשלום היקרה, כנראה שחיית המעבדה איכזבה הפעם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 13:10 לינק ישיר 

השאלה היא אם אולי אפשר בכל אופן ליצור דרך ביניים (אולי מה שנקרא חרדים מודרניים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 13:30 לינק ישיר 

בעל
מדוע פתיחות היא ערך, האם משום שיש רוב שהצליח לכבוש את המרחב הציבורי צריך להיכנע ולהיפתח אליו, האם אדם שנפל בגורלו לחיות בין שבטים פרמיטיביים יצטרך להיפתח למנהגי הרצח שלהם רק משום שזאת העמדה השלטת, זאת לא שאלה של מסוגלות, אלא כל אדם דתי שרואה בדתו את האמת האבסולוטית שחי בתוך תרבות שמתנגדת לערכיו מסתבר שעליו להיפרד מחברה זו, האם משום שהיא הרוב זה נידון כסגירות ופתיחות.

אבל אם המדובר הוא על פתיחות במובן של חשיבה ביקורתית, דהיינו לבחון מחדש את אמונתו מתוך המפגש עם תרבויות אחרות, זה אכן אין לאדם בעל תבונה מנוס מזה, וזה באמת חולשתה הגדולה של הדת מאז עידן האורות ועד ימינו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 13:56 לינק ישיר 

[אלחנן,

אני מתנצלת, אבל אני הולכת לכתוב באופן טיפה פטרנליסטי, ואני מרשה זאת לעצמי כיוון שאני באמת נמצאת כאן כבר המון שנים ואתה די חדש (ומעבר לזה, יש לי תחושה - ואולי האינטרנט מטעה - שאתה צעיר מאוד, ואני כבר לא כ"כ).
אינך הראשון (ובטח גם לא האחרון) שקפץ לפורום הפתוח והמרתק הזה (מנפלאותיו של האינטרנט, אם לחזור לרגע לנושא האשכול), וחשב שיחזיר את יושביו "בתשובה", או לפחות ילמד אותם משהו ב"איך להיות יהודי אמיתי" (קרי: בדיוק כמוהו). אינך הראשון שהגיע לכאן עם כל האמת בכיס ולא הצליח להבין למה יש אנשים - אפילו בפורום שרובו אורתודוקסים - שיש להם מכנסיים (או חצאית) שונים עם כיסים טיפה אחרים, ואמיתות שלא מסתדרות עם שלך. אינך הגבר הראשון (בעולם בודאי, אבל כעת אני מדברת על הפורום), שניסה להסביר לאישה את "האמת" על נשים. אינך הסטרייט הראשון שניסה להסביר (לקהל שלפי הסטטיסטיקה בודאי יש בו כמה וכמה הומואים או לסביות) את "האמת" על הומוסקסואליוּת. אינך ה"שמרן" הראשון שניסה להסביר ל"ליברל/ית" את "האמת" על הליברליזם, ולמה הוא/היא לא עקבי/ת ובעצם לא באמת ליברלי/ת. מאז שאני פה עברתי עשרות (אם לא מאות כמוך). אף אחד מהם לא פה יותר. לא בגללי, ח"ו, אלא בגלל שכדי "לשרוד" בפורום הזה, כדי להיות מסוגלים להפוך אותו לכלי עזר לצמיחה בחיים (הדתיים, האישיים או כל דבר אחר),, או אפילו סתם למקום שנעים לך לבקר בו, צריך להיות מוכנים להקשיב באמת, ולפעמים - אולי רק לחצי שנייה - להכיר בכך שהכיסים שלי טיפה קטנים לכל האמת; שאני לא באמת יודעת הכל על כולם (במיוחד לא על אנשים או תופעות שרק שמעתי עליהם, ולא פגשתי בהם פנים אל פנים מעולם); שגם כשאני יודעת שהבחירות שלי היו ועודן נכונות לי, ממש לא בטוח שהן נכונות לכולם, ושמי שבוחר/ת אחרת - ממש לא בטוח שזה בגלל שהוא רע/טיפש/לא פגש עדיין את הרב שלי; שלשמוע באמת מה שיש לאחרים להגיד זה מעניין, מלמד, מחכים ומעצים ולא סתם "כלי" לשכנוע שלהם בצדקת הדרך.

(ניצול של כוח כלפי חלשים יש בכל מקום ובכל חברה, ואכן יש להיאבק בזה, ואני כולי תקווה שלעולם לא אעצום עיניי ואאטום ליבי מול תופעות אלה; בפדופילה, ניצול הכוח הוא מובנה, מה שאין כן ביחסים בין שני בוגרים, לא חשוב מאיזה מין הם. ואגב, כשלא מבינים משהו שמישהו כתב, אפשר לשאול - בסופו של דבר זה הרבה פחות מבייש מאשר לעשות פאראפראזה שטותית על דבריו/ה, שמוכיחה שלא הבנת...)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 13:58 לינק ישיר 

[ספקן,

להיפך!! ודוק.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 14:01 לינק ישיר 

ספקן
נראה לי ששנינו מכוונים לאותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 14:07 לינק ישיר 

אמשלום

ייש"כ, יפה דרשת.

השאלה היא, האדם הדתי שבהכרח סבור שהתורה היא האמת האבסולוטית ומקור הסמכות היחידה, איך הוא יכול לחשוב שהכיסים שלו קטנים מידי לכל האמת בלי להעמיד בספק את יסודות אמונתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 14:57 לינק ישיר 

ספקן
אני די ספקן אם האמונה במצוות התורה האמיתית תואמת את המקובל אצלך כיסודות אמונתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 15:30 לינק ישיר 

אמשלום
איני רואה את ההבדל.
 גם ביחסים הטרוסקסואלים, ניצול הכוח הוא מובנה, המין הנשי הוא בדרך כלל המין החלש והמנוצל, בודאי בדורות עברו.
כמה מקלטים לגברים מוכים את מכירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 17:25 לינק ישיר 

אלחנן
יחי הפוסט מודרניזם שמאפשר לומר הכל. למה לשים לב לזוטות כמו ההבדל בין "לפעמים" (או בד"כ לגישתך) לבין "תמיד", שהוא ההבדל בין תכונה המהותית ליחסי המין במקרה של פדופיליה לבין תכונה קונטינגנטית במקרה של יחסי מין הטרוסקסואלים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 18:28 לינק ישיר 

לא רוצים
1.איני בטוח שפדופיליה תמיד נובעת מיחסי מרות, היא אכן בד"כ כך.
2.ומה תאמר על הזמנים, בהם נשים נכללו באותה אבחנה עם קטנים ועבדים, שכולם לא היו אדונים לעצמם, האם אז יחסי מין עם נשים היו לא מוסריים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 18:35 לינק ישיר 

אני חושב שהמציאות היום שהאשה יותר עצמאית ונתפסת כבוגרת ולמען האמת יותר "כאדם" היא שיפור מוסרי לעומת העבר. ההבדל בין היום לעבר הוא שאז יחסי מין כחלק מיחסי מרות נתפסו כנורמליים וכזכות טבעית של בעל המרות (אונס אשה על ידי בעלה בהלכה וברוב ככל שיטות המשפט בעבר לא היה קיים) אני לא דן אנשים בעבר שחיו על פי מיטב קני המידה המוסריים של זמנם, אני חושב ששינוי קני המידה (בכיוון של הפחתת יכולתם של בעלי המרות והכוח) הוא שיפור מוסרי, ואני חושב שצריך לדון אנשים היום לפי קני המידה של היום. בתקופת הכרזת העצמאות האמריקאית אדם יכל להיות בעל עבדים וגם דמוקרט והומניסט, הם פשוט לא חשבו ששחורים של שחוריםהם בני אדם במלוא מובן המילה, היום מי שיטיף לעבדות הוא פושע או משוגע, כי אפשר וקל להיווכח שהם ככל האדם.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 23/03/2014 18:35:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 18:46 לינק ישיר 

[אלחנן,

יחסים בין מבוגר לילד/ה הם היררכיים במהותם, ותמיד מופעל בהם כוח (לעתים מוצדק אולי, כמו במקרה של חינוך, ואיני מדברת דווקא על כוח פיזי). בודאי ובודאי כשמדובר ביחסים מיניים - שנובעים רק מרצון של המבוגר (שהרי ילד לפני התפתחותו הגופנית המינית אינו רוצה יחסי מין, וברוב המקרים כלל אינו מבין במה מדובר). יחסים כאלה תואמים כמעט באופן מובהק את ההגדרה (המוסרית, ולא רק החוקית) של "אונס". יחסים בין מבוגרים אינם בהכרח כאלה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בין בני זוג. לו הייתי מעלה בדעתי (ואני לא!) שאתה חושב שכל יחסי מין בין גבר ואישה הם סוג של אונס, הייתי מציעה לך לא לחיות בזוגיות ולא לחטוא כך...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 18:57 לינק ישיר 

אמשלום
למיטב ידיעתי לפי החוק אסור לשכב עם ילד גם בגיל שבו יש לו כבר משיכה מינית.
בכ"מ אני חוזר בי מההשוואה לפדופיליה.
אולם מה בין הומוסקסואליות לגילוי עריות, ומשכב בהמה?

תוקן על ידי alchanan ב- 23/03/2014 18:59:12

תוקן על ידי alchanan ב- 23/03/2014 19:00:19

תוקן על ידי alchanan ב- 23/03/2014 19:03:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2014 21:07 לינק ישיר 

אלחנן
משכב בהמה ופדופיליה עובדים על אותו עקרון. האם הבהמה רוצה לשכב איתך?
גילוי עריות - במשמעות הרגילה של המושג הוא מקביל לפדופיליה. אם אתה מתכוון למשהו אחר, אנא תפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החרדים ניצחו את הטלויזיה אבל לא מצליחים לנצח את האינטרנט!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.