|
|
| נשלח ב-25/3/2014 07:15 |
|
| |
דעת התח האלו שהדירה נכסי מילוג אבל בפשטות נרשם עש שניהם אחר החתונה כדי שיהיה עמ שאין לבעלה חלק ולא מילוג
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 09:29 |
|
| |
ארתח, בעבר כולם פסקו שגם הרישום המשותף אינו הופך את האישה לשותפה בדירה וכדברי הת"ח שהביא חזק. בתי הדין הרבניים הנאלצים ליישר קו עם החוק, פרצו גדר, (אגב, לא שמעתי נימוק סביר למנהגם לחלק רכוש שלא על פי תורה, אלא על פי חוקי המדינה) ובעקבותיהם, גם חלק מבתי דין אחרים. עד כמה שידוע לי בית דינו של ר"נ קרליץ, עדיין נוהג כבראשונה.
אגב, האם שותף אחד יכול לאסור להיכנס לדירה?
חזק, עצוב לראות אותך הדוגל בתורה רק בגלל חיי האושר שהיא מסבה לך, אפוף "נערווין" מאיזו פליטת פה של אישה בעת כעס...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 10:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 13:13 |
|
| |
ייתכן, במחילה לא הבנת את דברי חזק. הת"ח לא אמרו שאינה שותפה בדירה, אלא שהגם שהנכס שלה הבעל אוכל פירות כדין נכסי מילוג. וגם לא נכון מה שכתבת שבעבר התעלמו מהטאבו, ראה בפתחי חשן שם שמביא מקורות מדורות קודמים באירופה שהרישום בטאבו קובע בעלות. בית דינו של רנ"ק מכיר גם ברישומי הטאבו. אין כאן שום פריצת גדר כי הטאבו נחשב לשטר ולסיטומתא. ובקיצור כל מה שכתבת לא נכון.
שותף אחד יכול לאסור להיכנס לדירה, כמבואר בתשו' הרשב"א המובאת בב"י ס"ס רכא'.
ולנדון דידן, גם אם צודקים הת"ח הנ"ל שהביא חזק ואמץ שהרכוש המשותוף הוא נכסי מילוג, (וכן נקטו בכמה וכמה פדרי"ם), ומתעלמים מההשלכה המשפטית של הטאבו המבטלת כל זכות של אחר ובכלל זה הבעל על הנכס.
אבל עדיין כיון שהנכס של האשה, אפילו אם קנין פירות של הבעל, הלא קנין הגוף שלה, וקונם חשיב קדושת הגוף ומפקיע מידי שעבוד מן הדין (ולר"ת גם קדו"ד מפקיע שעבוד), אלא דאלמוה רבנן לשעבודא כמבואר בכתו' נט: ובש"ע אה"ע צ' ח', אבל לא נתבאר שם אלא היכן שמפסידה את הבעל בקונם, כגון שאוסרת עליו הפירות. אבל אם אוסרת אדם שלישי, לכאורה אין מקור דאלמוה לשעבוד הבעל להפקיע את הנדר שחל מן הדין, כי אין ניזוק הבעל בכך. ולכן נדרה חל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 18:40 |
|
| |
ושוב ראיתי שיש מקום להקל ע"פ הש"ך רכא' מג' דסובר דבשוכר בית כל עוד לא פקע שעבוד השוכר א"א לאסור על אחרים, וכן למדנו מדבריו דמחייבים אותו להישאל על נדרו.
ובשותף יכול אסור על אחרים, אבל לא יכול לאסור מה שלצורך חברו, רכו' א'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 22:36 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | חזק, עצוב לראות אותך הדוגל בתורה רק בגלל חיי האושר שהיא מסבה לך, אפוף "נערווין" מאיזו פליטת פה של אישה בעת כעס...
|
|
אני רוצה להתייחס לזה. השגת אושר, בכל דרך שהיא, כרוכה במאמץ. את העובדה הזו מכיר, כמדומני, כל אדם שעבר דבר או שניים בחייו, ואני בטוח שגם אתה. לפעמים המאמץ הוא חסר טעם, אבל האדם יודע שהוא עתיד להוביל אותו למצב טוב יותר (בבחינת אין טעם עצו ופריו שוין), ולפעמים גם בדרך אל האושר יש סיפוק וגם למאמץ יש טעם טוב. הקפדה על ההלכה, לשיטתי, היא מאמץ בדרך אל מצב טוב יותר. לפעמים המאמץ לקיים את ההלכה הוא אכן חסר טעם ומה שמצליח להניע אותי לעשות זאת, זו התחושה/הבנה שזה המסלול הנכון בדרך אל הטוב. במקרה ספציפי זה של השבועה, אני מרגיש שגם למאמץ יש טעם, מפני שאני מבין את תוכן העניין ואני מבין למה אכפת לי אם אדם עובר על שבועתו. זה באמת אכפת לי ויש בי רצון כנה שזה לא יקרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 23:12 |
|
| |
חזק - OK, בן אדם הקפיד עשרות שנים על איסורים מסוימים והוא כבר מרגיש עייף מהמלחמה הזו, מה עליו לעשות כדי להסב לעצמו אושר? ומדוע רק זו דרך להסב אושר?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2014 23:34 |
|
| |
צופר, קודם כל, חלילה לי לשפוט את מי שהדרך הזו קשה לו. אבל אני כן יכול להציע, שאם אדם מגדיר את היהדות שלו כ"מלחמה" וכך הוא חש כלפיה, אך טבעי שהוא יתעייף בשלב מסוים. יש גבול כמה אדם יכול לחיות במלחמה. זה באמת מצב בלתי אפשרי. הווארט של המגיד מדובנא על הפסוק "לא אותי קראת יעקב כי יגעת בי ישראל" ודאי מוכר לך, ואני באופן אישי מאמין שזה רעיון נכון. קשה לי להעלות על דעתי שאלוהים ירצה שנחיה במלחמה. זה ודאי מצב לא טוב, לא נכון ולא בריא, ואני בטוח שאלוהים רוצה שיהיה לנו טוב. המאמץ עליו כתבתי רחוק ממצב של מלחמה. גם כשאני עובד אני מתאמץ, לפעמים גם לא נהנה כ"כ, אבל זו לא מלחמה, אלא מאמץ שאני עושה בשביל התוצאה. מה שאני עשיתי כשמצאתי שיש חלקים מסוימים בדת שמעייפים אותי, משעממים אותי או מרגיזים אותי, חיפשתי האם יש מי שיכול להעניק משמעות לחיים הדתיים שלי, וב"ה מצאתי. קיום מצוות ללא תחושה שיש משמעות לדברים, הוא קשה מאוד. ולעמים אנחנו מחפשים את המטבע מתחת לפנס (זה קורה לי ולכל אחד), ולפעמים צריך שינוי כיוון, אמיץ יותר או פחות, כדי למצוא משמעות. שוב, בלי לשפוט ובלי להכיר, אני מאמין שיש דרך בה אדם יכול להיות לא רק דתי מאושר, אלא מאושר בגלל שהוא דתי. וזאת היא הדרך הדתית האמיתית, כלומר, אל זה אלוהים התכוון.
שאלתך הנוספת היא אכן חשובה. אני אדם מאמין מסיבות שונות (פירטתי וניסיתי להסבירן בעבר, ובעיני הן די ברורות) בקיומו של אלוהים ובנתינת התורה, ובעיקר - שאלוהים רוצה לעשות לי רק טוב, כאן בעולם הנוכחי, וזאת על ידי התורה שהוא נתן לי. אני מאמין ש"קדשתנו במצוותיך" הוא תוצאה של "אהבת אותנו ורצית בנו" ולא של שום דבר אחר. האם זה אומר שאפשר להזניח את כל התחומים האחרים שתורמים לאושר, כמו בריאות נפשית וגופנית, כמו זוגיות, חברה, כסף, מעמד וכדומה? ברור שלא. צריך להשקיע בכל זה, ובדרך שבה התורה מכוונת לעשות זאת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 07:43 |
|
| |
חזק, כתבת: "אבל אני כן יכול להציע, שאם אדם מגדיר את היהדות שלו כ"מלחמה" וכך הוא חש כלפיה, אך טבעי שהוא יתעייף בשלב מסוים. יש גבול כמה אדם יכול לחיות במלחמה. זה באמת מצב בלתי אפשרי. "
האם אתה לא מכיר את תחילת מסילת ישרים שהעולם הזה הוא שדה קרב? שלא לדבר על משנת חסידי אשכנז בנידון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 08:50 |
|
| |
בעל, נניח שמצאת עכשיו אלף ספרים שכותבים ההיפך ממני. מה אתה רוצה שאעשה עם זה? האם זה יגרום לי לחשוב שאלוהים רוצה שנחיה במלחמה? אני מסופק אם משה רבינו היה יכול לגרום לי לחשוב כך. מעולם לא התחייבתי, ולעולם כנראה לא אתחייב, שהעמדות הדתיות שלי תתאמנה לכל מה שכתוב בכל ספר, חשוב ככל שיהיה, מלבד התנ"ך (וחז"ל במידה מסוימת). זה ברמה העקרונית. אם זה ממש מפריע - שערי פרשנות לא ננעלו. אבל שוב, אני לא מרגיש צורך להגיע לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 09:56 |
|
| |
חזק מאותם ספרים שאתה יודע את ההלכה אתה אמור לכאורה לדעת שאתה בשדה קרב, אא"כ אתה מבחין בין ספרים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 23:24 |
|
| |
בעל, אינני מבחין באופן עקרוני בין "ספרים שונים", אלא בין "דעות שונות", ומכל ספר שלא מחייב אותי (כלומר: כל ספר מלבד התנ"ך ובמידה מסוימת חז"ל) אני לוקח את מה שאני אוהב ולא לוקח את מה שאני לא אוהב. לדוגמא, הרמב"ם, יש לו אמירות שאני אוהב, ואמירות שאני לא אוהב. אני לא מחויב לרמב"ם ואני לוקח ממנו את מה שנראה לי נכון וטוב ולא את מה שנראה לי להיפך. כך גם רמב"ן, שו"ע, מסילת ישרים, תניא, הגר"א וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 23:33 |
|
| |
מעניין לדעת, לאיזה תנ"ך אתה מחוייב, לזה של הצדוקים או של הפרושים, לזה של הרמב"ם או של הקבלה, לזה של הגר"א או של הבעש"ט וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 07:57 |
|
| |
חזק האם תאמר באותה מידה שאתה מחויב למצוות שמוצאות חן בעיניך אך לא לאלו שאינן מוצאות חן בעיניך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 08:40 |
|
| |
ספקן, עד כמה שידוע לי, כיום כל הגישות ביהדות מסכימות על אותה גירסה בתנ"ך. פרשנות - בזה אני באמת לא מחויב לאף אחד מהרשימה מלבד הפרושים (ביחס להלכה למעשה). למה, אתה מכיר סיבה כן להיות מחויב לאחת הפרשנויות הללו?
בעל, לא. מה ההשוואה בכלל?
|
|
|
|
|