|
|
| נשלח ב-13/4/2014 22:18 |
|
| |
א) לא באמצע כהונת אלישיב כי אם לפני כהונתו. משנת 7 לכל המאוחר עד תאריך כל שהוא בין 14 ל20. ב) כבר דיברנו על זה שבזמן בית שני ע״פ רוב לא היתה הכהונה לכל החיים אבל במקרה זה יתכן אפילו שיוחנן מת בשנת 14-20. ג) לצורך הבהרת העניין כתבתי תסריט אפשרי. תרומות להמחזת הסרט תתקבלנה בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 22:27 |
|
| |
הנכד כיהן לפני הסבא? אתה יודע איזה אבסורדי זה נשמע? אגב, תן לי דוגמא לכהן שלא כיהן עד סוף חייו. (ואני לא מדבר על מישהו שהשלטון החליף כי השלטון הפרסי לא התערב בכהונה הגדולה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 22:33 |
|
| |
סצנה ראשונה: (בית חמר פשוט, סגנון עתיק, דרך הפתח אפשר לראות חמור. בתוך הבית איש זקן שוכב במיטה. איש צעיר יותר, גם הוא זקן, רוכן מעליו.) הזקן: (בקול סדוק)״יויקים, מחר לא אהיה עוד.״ (המילים בארמית, קרדיט על התרגום לטורק) יויקים: ״אבא, אל תדבר ככה.״ הזקן: ״יויקים, אתה לא תהיה כהן גדול הרבה זמן, אתה חלש מידי.״ יויקים: ״אני מצטער, אבא״. הזקן: ״אלישיב לוטש עינים לכהונה. אל תתן לו את זה״ . יויקים: ״אז מי יהיה הכהן הגדול, אבא? יוידע?״ הזקן: ״לא, בני, גם הוא בעל ברית של סנבלוט, הוא מתעסק עם נשים נכריות.״ ״אז מי, אבא?״ (קולו של הזקן נסדק, הוא משתעל ויורק דם) ״יוחנן, הוא יהיה כהן טוב״ ״אבל אבא, יוחנן הוא כמעט ילד״ ״הבטח לי, יויקים״. (עיניו של הזקן נעצמות, הבעת שלוה מתפשטת על פניו, מוזיקה עצובה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 22:51 |
|
| |
סצנה שנייה:(יויקים הולך בשוק הבהמות, המולה. באופק נשקף בית המקדש. גברתן לבוש בגדי כהונה מתקרב אליו, מוקף חבורת בריונים בבגדים שומרוניים אופייניים. על זרועו תלויה אשה נכרייה יפהפיה, לבושה גופיה מואבית) הגברתן (בטון מאיים): ״אתה לא תעשה את זה.״ יויקים מחויר ומנסה להמשיך הלאה. כמה בריונים חוסמים את דרכו, אחד מהם אומר (מבטא שומרוני, צריך להישמע כמו רוסית) ״אלישיב לא גמר לדבר.״ אלישיב אומר ״אתה לא תמנה את הנכד שלי במקומי, הבנת?״ יויקים מגמגם משהו. אלישיב מתקרב אליו ולוחש ״הבנת?״ משמר פרסי מתקרב, אלישיב והבריונים מתנדפים מהמקום. (צילום תקריב, רואים את הזעה על מצחו של יויקים)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 23:02 |
|
| |
סצנה שלישית: (איש צעיר , לבוש בבגדי הכהן הגדול , הולך בסמטה ליד חומה הרוסה, חבורה של בריונים רעולי פנים מתנפלת עליו. מכות, חרבות, הכהן הצעיר מתגלה כגיבור על שלמד קונג פו ומצליח להדוף עשרה בריונים. הבריון האחד עשר מצליח לקטוע את אצבעו של הכהן)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 23:06 |
|
| |
סצנה רביעית: אלישיב, לבוש במדי כהן גדול, מנחם את נכדו קטוע האצבע. הנכריה היפה נמצאת איפה שהוא באיזור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2014 01:26 |
|
| |
הורקנוס ואריסטובלוס החליפו ביניהם כהונות לפי מעמדם הפוליטי. הסיפור הסתיים כשאריסטובלוס כרת את אוזני הורקנוס ופסלו מכהונה. ומי אמר לך שהשלטון לא התערב? אם לא השלטון הפרסי אז השלטון המקומי, לדוגמא עזרא, הפחה או הסנהדרין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2014 08:33 |
|
| |
נשאר לי עוד פופקורן, תמשיך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2014 10:40 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | הורקנוס ואריסטובלוס החליפו ביניהם כהונות לפי מעמדם הפוליטי. הסיפור הסתיים כשאריסטובלוס כרת את אוזני הורקנוס ופסלו מכהונה. ומי אמר לך שהשלטון לא התערב? אם לא השלטון הפרסי אז השלטון המקומי, לדוגמא עזרא, הפחה או הסנהדרין. |
|
אחים תמיד רבים בינהם על הכהונה ואפילו קוראים לעזרת האח הגדול (השלטון החילוני) לעזרתם. פה אתה מדבר על סב ונכד..
שוב, אולי אתה לא מכיר את הנפשות הפועלות בזמן ההוא, אבל מה שאתה מתאר הוא בלתי אפשרי..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2014 21:45 |
|
| |
עשו לנו לייק כדי שנוכל להמשיך... אדם, קודם כל, התקדמנו מ׳אין מושג של כהן שעוזב לפני מותו׳ ל׳סבא לא רב עם נכדו׳. עכשיו, אני יכול להביא לך מספיק מקרים של סבים שזממו נגד נכדיהם ואף הרגו אותם. יצר לב האדם , באשר הוא אדם, רע. ובאשר להיכרותי עם הנפשות הפועלות, האם אתה מכיר אותם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 08:53 |
|
| |
מה הערך של קביעות אופי כאלו בשאלות היסטוריות? כל עוד הדבר אפשרי טכנית, מגוחך לדבר על 'הכרת הנפשות הפועלות', ההחסטוריה היא תולדות הטירוף האנושי, ושחזורה הוא בדיוק ההיפך מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 20:59 |
|
| |
והנה דוגמא לכולנו בשידור חי מה הערך של שחזור היסטוריה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 23:23 |
|
| |
האמת שהמוני מלכים עזבו מרצונם החפשי (קרל החמישי קיסר גרמניה ויאן קזימיר מלך פולין הם הדוגמאות הראשונות שעלו במוחי) אבל מימי לא טענתי שהכהן עזב מרצונו. אדרבה, בתסריט שכתבתי תיארתי שהכריחו אותו לעזוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2014 18:02 |
|
| |
לכאורה מי שמקבל את התאריכים המקובלים עוקר את דברי ספר דניאל, שהרי דניאל היה ילד בזמן גלות יכניה והתנבא שעוד שלוש או ארבע מלכים יעמדו לפרס.
שמעתי שזאב יעבץ שמתרץ ששני דניאל היו (?!).
|
|
|
|
|