בית פורומים עצור כאן חושבים

מלכי פרס - חז''ל שיקרו, טעו או צדקו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2016 02:03 לינק ישיר 

הייתי חייב להביא מובאה מרתקת, אם כי חסרת ערך היסטורי:
קולומבוס כותב בהערת שוליים לספר כלשהו "וזהו חישוב בריאת העולם לפי היהודים: (כאן הוא מונה את תולדות היהודים מאדם עד אברהם)... ומלדת אברהם ועד חורבן בית שני עברו 1088 שנה, ומחורבן בית שני לפי היהודים עד היום, שנת אדוננו 1481, עברו 1413 שנים, ולכן מתחילת העולם עד לשנה זו, 1481, עברו 5241 שנים."

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2016 13:59 לינק ישיר 

זאת  עוד הוכחה לכך שקולומבוס היה יהודי

http://www.e-mago.co.il/article-185.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2016 15:02 לינק ישיר 

ככלל המאמר לא משכנע במיוחד. מה שכן רואים זה שהוא אהב תנ"ך ויהודים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2017 07:10 לינק ישיר 

למתעניינים בהבנת המיקום הכרונולוגי של סיפור המגילה + לקח לדורנו, מצ"ב תרשימי סדר הזמנים של תקופת שיבת ציון ("התקופה הפרסית") בכלל, ואירועי המגילה בפרט:

יְמֵי הַפֻּרִים הָאֵלֶּה בִּזְמַנֵּיהֶם – לוח זמנים למגילת אסתר והמסתעף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2017 17:07 לינק ישיר 

http://bit.ly/2mzYebr

ב-2016 יצא בהוצאת סלע מאיר ספרו של מייקל אייזנברג "ככה יעשה ליהודי"[6] המציע פרשנות חדשה למגילת אסתר.

לטענת אייזנברג כוונותיו של כותב המגילה היו שונות לחלוטין מהמשמעות המסורתית לפיה מדובר בסיפור גאולה אשר גיבורו הראשי מרדכי הינו צדיק הפועל להצלת עמו.
לטענת אייזנברג מגילת אסתר מקפלת בתוכה את סיפור חורבנם של יהודי שושן ופרס, אשר התבוללו לאחר שלא השכילו לעלות לארץ ישראל ונותרו בגלות. מרדכי, הנקרא על שמו של האל הבבלי מרדוך, הינו למעשה יהודי מתבולל ואופורטוניסט המשתמש בעמו ובת דודו, כדי לנסות ולקנות לעצמו השפעה בחצרו של המלך אחשוורוש.

משמעויות אקטואליות

לפרשנות החדשה לספר ישנן גם משמעויות אקטואליות שאייזנברג מתייחס אליהן. לתפיסתו יהדות הגולה של ימינו מקבילה ליהדות שושן ופרס, היום כמו אז ישנה מדינה ישראלית הנאבקת על קיומה, מקומה וזהותה אל מול יהודים הבוחרים לחיות במקום אחר בשל איכות החיים, הנוחות והקושי הכרוך במעבר.
למעשה, גם הטקסט עצמו טורח להזכיר כי מדובר בספר פרשני שמטרתו להתריע: "סיפורה של יהדות התפוצות לדורותיה אינו רק תולדות רדיפות היהודים, האינקוויזיציה, עלילות הדם, הפוגרומים או גל השנאה האנטישמית שהוביל להשמדתם של שישה מיליון יהודים בשואה... זהו סיפורם של הזרעים שהתעופפו מן העץ לשדות זרים, סיפורה של יהדות העולם הגולה, המתפוגגת מתוך ההיסטוריה היהודית ומתוך התודעה.. אנחנו יודעים היום כי יותר מחמישים אחוז מיהודי העולם נבלעים ומתבוללים בתרבויות ובעמים בהם הם גרים וגדלים ובתוך כמה דורות רבים מהם נעלמים מהעם היהודי כלא היו"[7]

כמובן שהחרדים לא ממש אוהבים את הרעיון:

" הראשונים להתרגז היו החרדים. יומיים לפני השקת הספר, שהתקיימה בירושלים, נתלו נגדו בעיר פשקווילים שכותרתם "צא טמא, חוטא ומחטיא". "האפיקורס אייזנברג, סלק ידיך מהתורה הקדושה (...) מתכסה באצטלה של תלמיד חכם ומלעיז על מרדכי היהודי, שרודף כבוד ומעמד", נכתב שם.
"אני ממש לא מתרגש", אומר אייזנברג ל"מוסף כלכליסט". "אני חוזר ואומר: מרדכי שלח את אחייניתו לשכב עם מלך לא יהודי, להתבולל בחדרי המיטות של פרס, כי הוא רצה להיות חלק מהמקורבים. בסוף מרדכי נהיה המשנה למלך, כי הוא הקים מיליציה יהודית וביצר את מעמדו במקורבים של האימפריה. מה שאני בא לומר זה שבתקופות של גאות כלכלית ישנה התבוללות. אסתר שוכבת עם המלך והיהודים נוהים אחרי סיר הבשר, בדיוק כמו שקורה היום באמריקה. וזה אסון. לא בסדר גודל של השואה, אבל ההתבוללות למעשה מחסלת את היהודים".

תוקן על ידי אפריםבן ב- 12/03/2017 17:43:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2017 20:53 לינק ישיר 

" מרדכי שלח את אחייניתו ... להתבולל ..."
לא כתוב שאחשוורוש ביקש רשות ואישור ממישהו כאשר החליט לאסוף כל מיני "נערות בתולו ת טובות מראה". למעשה, די מסתבר שהוא לא ביקש רשות.

" והיהודים נוהים אחרי סיר הבשר,"
קשה לדעת ללא רוח הקודש מה היה בליבו של מרדכי, אבל אין שום מקור במגילה לכך שהיהודים ניסו להתבולל, או לכך שנהו אחרי סיר הבשר. אדרבה, מפורש במגילה "ישנו עם אחד מפוזר ומפורד בין העמים... ודתיהם שונות מכל עם..." "ובביזה לא שלחו את ידם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 09:32 לינק ישיר 

"פרשנות החדשה לספר ישנן גם משמעויות אקטואליות שאייזנברג מתייחס אליהן. לתפיסתו יהדות הגולה של ימינו "סיפורה של יהדות התפוצות לדורותיה אינו רק תולדות רדיפות היהודים, האינקוויזיציה, עלילות הדם, הפוגרומים או גל השנאה האנטישמית שהוביל להשמדתם של שישה מיליון יהודים בשואה... זהו סיפורם של הזרעים שהתעופפו מן העץ לשדות זרים, סיפורה של יהדות העולם הגולה, המתפוגגת מתוך ההיסטוריה היהודית ומתוך התודעה.. אנחנו יודעים היום כי יותר מחמישים אחוז מיהודי העולם נבלעים ומתבוללים בתרבויות ובעמים בהם הם גרים וגדלים ובתוך כמה דורות רבים מהם נעלמים מהעם היהודי כלא היו"[7]...........
................
................................
"וזה אסון. לא בסדר גודל של השואה, אבל ההתבוללות למעשה מחסלת את היהודים"

לכותב הספר אין מושג ביהדות. ליהדות אין בעיה עם התבוללות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 13:02 לינק ישיר 

ניסו להתבולל? הם התבוללו באופן מוחלט. האם יעלה על הדעת ששכנים של מרדכי ואסתר לא ידעו שהם יהודים? לא היה בביתם שום סימן של יהודי? מזוזה? הם לא הלכו לבית כנסת. האם יהודים לא ביקרו אותם בביתם? וכ'
בלשי המלך לא גילו שהיא יהודיה? זה נראה לך הגיוני? מה זה עם לא התבוללות? סופר התבוללות.
היהדות עלתה על הפרק רק  כשהיתה סכנה קיומית. וירדה מהפרק מיד כחלפה הסכנה. לא היתה עליה לציון של אף אחד. בבית המלך האוכל היה טעים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 15:36 לינק ישיר 

ירוחם

באמת שאני לא יודע איך זה התנהל שם, אבל אם לשפוט ע"פ הדו שיח - כמעט חד שיח - של המן מול אחשוורוש - קשה לדעת עד כמה אחשוורוש התעסק באנתרופולוגיה. המן מספר לאחשוורוש על איזשהוא עם - בכלל לא נראה שאחשוורוש יודע או מעוניין לבדוק באיזה עם מדובר, או מה התהיסטוריה ו/או התרבות שלו. מה שמעניין אותו בעיקר זה שלהמן יש תוכנית ושהוא מוכן לתת על זה כסף. גם כשאסתר מודיעה למלך "כי נמכרנו אני ועמי", אחשוורוש עדיין לא מעלה בדעתו "מי הוא זה ואיזה הוא אשר מלאו ליבו לעשות כן", למרות שהמן יושב לידו, ולא ידוע על תוכנית אחרת להשמדת עם במלכות אחשוורוש מלבד התוכנית של המן. האם לאחשוורוש לא היו בלשים? אני לא יודע, אבל לפי המסופר בדניאל נבוכדנצר כמעט הגיע למצב שאין לו חרטומים-אשפים-מכשפים-כשדים-חכימי בבל. (למי שצריך מידע: נבוכדנצר כמעט הרג את כולם כשלא ידעו לספר לו את החלום ששכח). אז גם אצל אחשוורוש יכולים להיות כל-מיני-דברים. זה לא אומר שאסתר היתה מתבוללת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 16:35 לינק ישיר 

אליקים
גם אני לא יודע איך זה התנהל שם. ולכן אני נעזר במה שכתוב במגילה.

(י) לֹא הִגִּידָה אֶסְתֵּר אֶת עַמָּהּ וְאֶת מוֹלַדְתָּהּ כִּי מָרְדֳּכַי צִוָּה עָלֶיהָ אֲשֶׁר לֹא תַגִּיד:  
למה לא הגידה- ? יש מצב בעולם שלא מכירים יהודי שהוא דתי. ואפילו לא דתי.

אִם מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֵי הַמֶּלֶךְ וְאִם עַל הַמֶּלֶךְ טוֹב לָתֵת אֶת שְׁאֵלָתִי וְלַעֲשׂוֹת אֶת בַּקָּשָׁתִי יָבוֹא הַמֶּלֶךְ וְהָמָן אֶל הַמִּשְׁתֶּה אֲשֶׁר אֶעֱשֶׂה לָהֶם וּמָחָר אֶעֱשֶׂה כִּדְבַר הַמֶּלֶךְ:
אתה ודאי יודע מה זה דבר המלך. המלך היה סקרן לדעת מאיזה עם היא. והיא לא הגידה. המלך היה מאד סקרן ולכן זה פיתה אותו.- כך המפרשים- לא אני.
אז לאור מה שמגלה לנו המגילה. אתה עדיין לא חושב שהם התבוללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 17:05 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

למה לא הגידה- ? יש מצב בעולם שלא מכירים יהודי שהוא דתי. ואפילו לא דתי.

א. "ויהי כל הארץ שפה אחת ודברים אחדים" - בהתאם לאמונה בהסתעפות אבולוציונית, ככל שנלך אחורה בזמן נמצא יותר אחידות - גם יעקב ואחיו נחשבו לאחים -תאומים. גם לוט היה חבר של אברהם - וליווה אותו לכל מקום, עד שהרועים שלהם לא הסתדרו והם נאלצו להיפרד. ועדיין לוט נחשב חבר של אברהם כפי שמשתמע מן הפסוק - "ויזכור אלוקים את אברהם וישלח את לוט מתוך ההפכה". זאת למרות שצאצאי אבות האומות נהפכו לאויבים, לפחות במידה מסויימת. לכן פעם גם יהודי לא היה ניכר בכל דבר. וגם אם היה ניכר בנקל היה מסתיר את זהותו. דווקא כשמתקדמים בזמן, וכל אחד רוצה "להגשים את עצמו" - דווקא אז נוצר שוני - ואז צריכים לחוקים מיוחדים כדי שהשוני והריחוק לא יגרום לריב ומלחמה. ובאיזשהוא שלב כבר שוכחים מה היה פעם, וזוכרים רק את העובדה שאנו כמה אנשים. לאט לאט האחווה מתבוללת בשוני, ולא נודע כי באו אל קרבנה. 

הרי אתה יודע שבימי מרדכי ואסתר ההלכה הייתה הרבה פחות מסובכת ובולטת, והייתה פחות או יותר יכולת להסתדר עם החיים הרגילים. כדאי לזכור גם שבאותם דורות ודאי עוד ידעו לשלב בחיי היום יום את דברי הנביאים בסגנון "כי לא דיברתי את אבותיכם ולא ציוויתים... על דברי עולה וזבח". אם אסתר ידעה ללכת על פי הרעיון של הפסוק הזה, וכמו שכנראה הייתה צריכה לעשות, אין שום פלא שאחשוורוש לא גילה שהיא יהודייה.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 13/03/2017 17:06:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2017 18:06 לינק ישיר 

איך כל זה קשור לשאלה אם חז"ל צדקו, שיקרו או טעו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2017 11:50 לינק ישיר 

השאלה היא עם חז"ל צדקו בהכתירם את משנה למלך אחשוורוש ואת המלכה. יהודים מתבוללים לפי התנהלותם.  לפי המסופר במגילה.
מדובר בחז"ל שאמות המידה הדתיוץ הלכתיות היו שאהאבות קיימו את כל התורה אפילו עירוב תבשילים וכד'
וכאן אין כל אמות מידה  של דרישה דתית? התעלמות מוחלטת מעירוב תבשילים ותחומין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2017 12:36 לינק ישיר 

"יפתח בדורו כשמואל בדורו" !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2017 12:51 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
איך כל זה קשור לשאלה אם חז"ל צדקו, שיקרו או טעו?
זה קשור לשאלת תיארוך המגילה, במסגרת תיארוך כל התקופה הפרסית - אחת ההשערות שלי (אחת מני רבות...) היא שחז"ל "עיוותו" את התקופה הפרסית כך שאירועי המגילה קדמו לאירועי חנוכת המקדש, או במילים אחרות - מייד כשהסתיימה המגילה, רצו מרדכי וחבריו ועלו לארץ, הקימו את המקדש באישור דריווש, וסוף טוב - הכל טוב. (בעוד שהאמת היא שהמקדש נחנך כמה עשרות שנים קודם לכן וכו').
מכאן שמטרת חז"ל היתה לתאר את מרדכי ואסתר כיהודים צדיקים, ומכאן נגזרת כמובן גם שאלת התבוללותם, ודוק.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלכי פרס - חז''ל שיקרו, טעו או צדקו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 41 42 43 לדף הבא סך הכל 43 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.